10 beste USB-sticks Test van 2022

Laatste update: 04.07.22

 

Beste USB-sticks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en duurzame USB-stick maar kun je maar geen keuze maken? Dan willen wij jou uiteraard even op weg helpen. Zo zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die we alvast even aan jou willen voorstellen. Ben je op zoek naar een USB-stick met een standaard opslagcapaciteit van ongeveer 32 GB dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Sandisk Cruzer Ultra. Is de USB-stick bedoeld voor gebruik in de wagen dan kies je beter voor een lagere opslagcapaciteit van maximaal 16 GB. De Kingston DataTraveler SE9 lijkt daarvoor alvast geschikt te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste USB-sticks (Reviews) van 2022

 

De beste USB-stick hoeft niet gelijk het duurste product uit het rijtje te zijn. Zo zul je zien dat er heel wat goedkope USB-sticks en/of aanbiedingen te vinden zijn, die meer dan de moeite waard zijn. Uiteraard zal de prijs stijgen naargelang de opslagcapaciteit. Bedenk daarom of je kiest voor een compacte USB-stick van 4 GB, 32 GB of 64 GB. Of mag het toch iets meer zijn en opteer je voor een capaciteit van 128 GB, 256 GB of 1 TB? Wil je een mini, een macro of een standaard exemplaar en hecht je belang aan het gebruik van bluetooth en/ of wifi? Bekijk de 10 topproducten hieronder rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Sandisk Cruzer Ultra 32GB USB 3.0 A

 

Met de Sandisk Ultra USB-stick kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. De stick wordt gekenmerkt door een standaard formaat en blijkt uitschuifbaar te zijn. Wat hem meteen aangenaam én veilig in gebruik maakt. De behuizing van de stick bestaat uit stootvast plastic en kan dan ook best wel wat verdragen. Geen zorgen dus indien je de stick in je etui of reistas wilt bewaren.

Hij is voorzien van een aangename opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB. Om je een idee te geven; daar kun je tot wel 666 foto’s en ruim 6 standaard videofilms mee opslaan. Hij is voorzien van een USB 3.0 A aansluiting en maakt gebruik van een wachtwoord. Dit is aan te raden omdat je op die manier de opgeslagen bestanden kunt beschermen tegen derden.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn en het product dan ook belonen met een score van 4,6 sterren. Slechts een kleine minderheid vindt de kwaliteit eerder matig en blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de beveiligingsmethode die gebruikt wordt.

 

Voordelen:

Comfort: het is een degelijke en duurzame USB-stick met een standaard formaat en bovendien ook nog eens uitschuifbaar.

Behuizing: voor de behuizing van deze USB-stick heeft men beroep gedaan op de duurzaamheid van stevig plastic dat bovendien ook stootvast blijkt te zijn.

Opslagcapaciteit: hij wordt gekenmerkt door een ruime opslagcapaciteit van ongeveer 32 GB. Daardoor geniet je de mogelijkheid om ruim 666 foto’s en ongeveer 6 standaard films te bewaren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten is echter van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kingston DataTraveler SE9 USB-stick 16 GB Aansluiting USB 2.0 A

 

Ben je op zoek naar een betaalbare USB-stick dan kunnen wij jou alvast aanraden om dit product van Kingston even wat grondiger onder de loep te nemen. Hij mag dan wel voorzien zijn van de laagste prijs, toch zul je het met iets minder opslagcapaciteit moeten doen. Met een opslagcapaciteit van 16 GB kun je nog altijd makkelijk 3 films en tot wel 330 foto’s opslaan en bewaren. Voor standaard (dagelijks) gebruik is deze USB-stick dan ook ruim voldoende.

Hij wordt gekenmerkt door een USB 2.0 A aansluiting en is afgewerkt met een metalen behuizing inclusief grote ring. De metalen behuizing zorgt ervoor dat hij best wel een stootje kan verdragen en met de ring kun je hem veilig aan je etui of laptoptas vasthechten. Z’n smalle en compacte design valt meteen op wat hem bijzonder handzaam maakt voor gebruik met notebooks en tablets.

Ook hier stellen we vast dat heel wat klanten tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, het budgetvriendelijke prijskaartje en de duurzaamheid. Daardoor durven we vermoeden dat hij wel eens tot de populairste USB-sticks zou kunnen behoren. Echter vinden sommigen de lees- en schrijfsnelheid net iets te traag.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het degelijke en aanvaardbare prijskaartje.

Opslagcapaciteit: in vergelijking met de vorige USB-stick geniet je hier een capaciteit van ongeveer 16 GB. Dit maakt hem geschikt voor het opslaan van ongeveer 3 standaard films en ruim 300 foto’s.

Handig in gebruik: je kunt de stick zonder problemen opbergen in je computertas of etui dankzij de stevige metalen behuizing die best wel wat kan verdragen. De bijbehorende ring maakt het mogelijk om de stick aan je sleutelbos te bevestigen.

Ontwerp: je zult zien dat hij vrij smal en fijn is qua ontwerp in vergelijking met andere USB-sticks. Dit maakt hem voornamelijk geschikt om te gebruiken met notebooks en bijvoorbeeld tablets.

 

Nadelen:

Trage lees- en schrijfsnelheid: jammer genoeg vindt een beperkt aantal klanten de lees- en schrijfsnelheid toch net iets te traag.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. SanDisk Ultra Flair Flash Drive 128GB USB 3.0 A

 

Uiteraard mocht het bekende merk SanDisk alvast niet in het rijtje USB-sticks ontbreken. Dergelijke stick maakt bovendien deel uit van de bekende en sterk gewaardeerde Sandisk Ultra serie en wordt gekenmerkt door een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB. Je kunt hem ook in een compactere of nog grotere capaciteit aankopen met een licht prijsverschil tot gevolg.

Dankzij de ruime opslagcapaciteit biedt deze USB-stick jou de mogelijkheid om ruim 2260 foto’s en wel 24 films probleemloos op te slaan. Hij maakt gebruik van een USB 3.0 A aansluiting en kan, indien gewenst, beveiligd worden met behulp van een wachtwoord. Dankzij de stootvaste behuizing kan hij best wel wat verdragen waardoor je hem zonder problemen in je etui of tas kunt bewaren.

Je geniet tevens een vrij hoge lees- en schrijfsnelheid wat hem bijzonder aangenaam maakt om mee te werken. Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden blijkt te zijn, zijn er ook klanten die hem kwetsbaar en behoorlijk prijzig vinden.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan is deze stick met een capaciteit van 128 GB vast en zeker iets voor jou.

Aansluiting: hij wordt gekenmerkt door een recente en degelijke USB 3.0 A aansluiting.

Wachtwoord: deze USB-stick biedt de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen waardoor je de bestanden kunt beschermen tegen derden.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele kopers zijn van mening dat de USB-stick vrij kwetsbaar is en sneller stuk gaat.

Budget: slechts een minderheid van de klanten vindt dat het prijskaartje best wel wat goedkoper had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips USB Flash Drive FM32FD75B 32 GB USB 3.0 A aansluiting

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke USB-stick van Philips die gekenmerkt wordt door z’n gebruiksvriendelijk “plug and play” karakter. Zo hoef je hem enkel maar in de USB poort te plaatsen en klaar is Kees! Vervolgens kun je er foto’s, video’s, muziek en documenten veilig op bewaren, bewerken en verwijderen.

Hij biedt een standaard opslagcapaciteit aan van ongeveer 32 GB wat ruim voldoende is voor een standaard gebruik van de USB-stick. Verder is hij uitgerust met een betrouwbare USB 3.0 A aansluiting en mag je zeker zijn van een aanvaardbare lees- en schrijfsnelheid. Deze unieke USB-stick met standaard formaat is voorzien van een stevige aluminium behuizing en kan vergrendeld worden met behulp van een wachtwoord.

Ook hier stellen we duidelijk een algemene tevredenheid bij kopers vast. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit maar ook op de gebruiksvriendelijkheid en het prijskaartje. Slechts een beperkt aantal klanten is van mening dat de stick behoorlijk kwetsbaar is en snel stuk gaat.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: hij wordt gekenmerkt door een standaard opslagcapaciteit die ongeveer 32 GB bedraagt.

Materiaal: hij is afgewerkt met een degelijke en kwalitatieve behuizing vervaardigd uit aluminium.

Wachtwoord: je kunt zelf kiezen of je gebruik maakt van het wachtwoord of niet om de USB-stick en de bestanden extra te beveiligen.

Plug and play: dankzij het plug and play karakter van deze unieke USB-stick, hoef je hem enkel maar in te schakelen en vervolgens is hij gelijk gebruiksklaar.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we stellen vast dat een beperkt aantal klanten de USB-stick als behoorlijk kwetsbaar beschouwt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kingston DataTraveler 100 G3 USB-stick 128 GB

 

Net zoals één van de vorige USB-sticks zul je merken dat ook dit apparaat jou wordt aangeboden door Kingston. Daardoor durven we niet alleen vermoeden dat het één van de populaire merken is maar misschien door velen ook als veruit het beste merk wordt beschouwd. Veel klanten reageren dan ook bijzonder positief over de kwaliteit en de duurzaamheid alhoewel het prijskaartje hier toch iets hoger lijkt te liggen.

In tegenstelling tot de vorige producten die we hier besproken hebben, wordt dit apparaat gekenmerkt door een USB 2.0 A aansluiting. Hij wordt aangevuld met een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB waardoor je heel wat bestanden probleemloos kunt opslaan en bewaren.

De Kingston DataTraveler 100 G3 is voorzien van een compact formaat van 60 x 21,2 x 10 mm én een beperkt gewicht van amper 27 gram. Dit maakt hem bijzonder comfortabel om overal mee te nemen maar ook makkelijk om hem te verliezen. Hij is makkelijk uitschuifbaar, voorzien van een stootvaste behuizing en eenvoudig in te schakelen. Echter beschikt hij niet over de mogelijkheid om gebruik te maken van een wachtwoord.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de USB-stick blijkt eenvoudig uitschuifbaar, is voorzien van een USB 2.0 A aansluiting en is afgewerkt in een stootvaste behuizing.

Opslagcapaciteit: je geniet een bijzonder ruime opslagcapaciteit van ongeveer 128 GB waardoor je heel wat bestanden kunt bijhouden.

Formaat: doordat hij amper 60 x 21,2 x 10 mm groot is en ongeveer 27 gram weegt, is hij eenvoudig mee te nemen.

 

Nadelen:

Geen wachtwoord: jammer genoeg zul je er wel rekening mee moeten houden dat deze USB-stick niet over de mogelijkheid van een wachtwoord beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. SanDisk iXpand 64GB USB 3.0 + Apple Lightning Extra

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je bewust op zoek naar een USB-stick die extra ruimte in je iPhone en iPad kan creëren? Dan lijkt dit product van SanDisk uit de bekende Sandisk Ixpand misschien wel wat voor jou te zijn. Hij wordt gekenmerkt door een ruime opslagcapaciteit van 64 GB alhoewel het ook mogelijk is om hem in een compacte of nog grotere capaciteit aan te kopen. Uiteraard zal het prijskaartje dan ook lichtjes veranderen.

Hij maakt gebruik van een USB 3.0 A + Apple lightning aansluiting en kan, indien gewenst, worden beveiligd met behulp van een wachtwoord. Hij garandeert tevens een hoge lees- en schrijfsnelheid en is afgewerkt met een stootvaste metalen behuizing.

De SanDisk USB-stick wordt door sommige klanten als behoorlijk traag en prijzig omschreven. Echter blijkt de meerderheid van de kopers duidelijk tevreden te zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid die wordt aangeboden. Laat je dus niet gelijk afschrikken maar neem de tijd om het product even wat grondiger onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: je zult vrijwel meteen opmerken dat je een behoorlijke opslagcapaciteit geniet van maar liefst 64 GB.

Aansluiting: deze unieke USB-stick is voorzien van een krachtige en degelijke 3.0 A + Apple lightning aansluiting.

Wachtwoord: ook hier heb je de mogelijkheid om je bestanden te beveiligen door gebruik van een wachtwoord.

 

Nadelen:

Prijzig: we stellen vast dat enkele klanten de USB-stick net iets te duur vinden om aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Intenso Micro Line USB-stick 16 GB USB 2.0 A aansluiting

 

Tegenwoordig kun je in heel wat recente wagens een USB-stick inpluggen om zo naar je favoriete muziek en afspeellijsten te luisteren. In dergelijke gevallen is het beter om op zoek te gaan naar een compact apparaatje met een beperkte opslagcapaciteit. Deze Intenso USB-stick is dan ook speciaal hiervoor ontwikkeld en maakt gebruik van een maximale opslagcapaciteit van 16 GB.

De Micro Line USB-stick meet 15 x 7 x 20 mm en weegt amper 15 gram wat hem bijzonder handzaam en comfortabel in gebruik maakt. Hij wordt gekenmerkt door een USB 2.0 A aansluiting en een stevige kunststof behuizing. Je kunt hem veilig afsluiten met behulp van het meegeleverde dopje.

Klanten reageren voornamelijk positief en raden het gebruik van deze USB-stick dan ook aan. Let er wel op dat er geen beveiligingsmethode zoals een wachtwoord is voorzien, en dat hij misschien net iets te compact zal zijn voor het bewaren van films, foto’s en andere documenten.

 

Voordelen:

Materiaal: de behuizing van deze USB-stick is vervaardigd uit duurzaam kunststof en kan dan ook best wel wat verdragen.

Opslagcapaciteit: een opslagcapaciteit van 16 GB is ruim voldoende om heel wat liedjes en afspeellijsten op te bewaren.

Gebruiksgemak: het is de ideale USB-stick om mee te nemen in de wagen vanwege z’n compacte en fijne ontwerp en minieme opslagcapaciteit.

 

Nadelen:

Geen wachtwoord: indien er een klein werkpuntje mag worden aangehaald dan kan dit te maken hebben met het ontbreken van een wachtwoord.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 8. USB 3.0 32 GB USB-stick Flash Drive Memory stick USB flash drive

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze compacte USB-stick met een maximale opslagcapaciteit van 32 GB. Hierdoor kun je probleemloos heel wat bestanden zoals films, foto’s, documenten en muziek opslaan, bewerken en verwijderen. Hij wordt gekenmerkt door een USB 3.0 A aansluiting en wordt geleverd zonder dopje. Probeer daar zeker rekening mee te houden.

Hij is vrij compact en meet 10 x 3 x 30 mm aangevuld met een beperkt gewicht van 5 gram. Dit maakt hem bijzonder handzaam en aangenaam in gebruik. De USB-stick is voorzien van een stevige kunststof behuizing en biedt een vrij hoge leessnelheid van 300 MB/s aan. Besef wel dat je de bestanden niet kunt beveiligen met behulp van een wachtwoord.

Jammer genoeg blijken er nog geen kopers gereageerd te hebben op het product waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou advies te verschaffen omtrent de gebruikerservaringen. Echter lijkt het ons de moeite waard om dit product even te bekijken daar ook het prijskaartje goed meevalt.

 

Voordelen:

Leessnelheid: in vergelijking met sommige andere USB-sticks uit dit lijstje, blijkt de leessnelheid met maximaal 300 MB/s duidelijk hoger te liggen.

Formaat: het is een behoorlijk compacte USB-stick met een maximaal formaat van 10 x 3 x 30 mm.

Materiaal: ook hier werd de behuizing van de USB-stick voornamelijk uit stootvast kunststof vervaardigd.

 

Nadelen:

Geen wachtwoord: jammer genoeg kun je de bestanden niet beveiligen doordat er geen mogelijkheid is tot het instellen van een wachtwoord.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Samsung MUF-32BE USB flash drive 32 GB USB 3.0 A aansluiting

 

Door te kiezen voor de USB-stick van Samsung kies je voor een degelijke USB 3.0 A aansluiting en een opslagcapaciteit van ruim 32 GB. Het is echter ook mogelijk om dezelfde USB-stick aan te kopen met een beperktere of ruimere capaciteit alhoewel dan ook het prijskaartje mee zal variëren.

Deze unieke USB-stick wordt gekenmerkt door een compact formaat van 15,46 x 40 x 12 mm in combinatie met een beperkt gewicht van 20 gram en werd voor het eerst geïntroduceerd in 2018. De stootvaste metalen behuizing maakt hem net iets veiliger in gebruik en verder kun je ook de bestanden veilig beschermen met behulp van een wachtwoord. Net zoals het vorige product, geniet je ook hier een vrij hoge leessnelheid van maar liefst 300 MB/s.

Wanneer we even een kijkje nemen tussen de verschillende online reacties dan stellen we vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Slechts een beperkt aantal kopers is van mening dat de schrijfsnelheid iets hoger had mogen zijn en dat het product vrij kwetsbaar is. Houd daar zoveel mogelijk rekening mee.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: deze USB-stick wordt gekenmerkt door een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB.

Leessnelheid: ook hier wordt een behoorlijk hoge leessnelheid gegarandeerd van maximaal zo’n 300 MB/s.

Wachtwoord: in tegenstelling tot het vorige product, heb je hier wel degelijk de mogelijkheid om je bestanden te beveiligen met behulp van een wachtwoord.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een beperkt aantal gebruikers zou de USB-stick toch wel behoorlijk snel stuk gaan en dus als kwetsbaar omschreven kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Transcend JetDrive Go 300 USB flash drive 128 GB USB Type-A Lightning 3.2 Gen 1

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke USB-stick van Transcend, deel uitmakend van de Transcend Jetflash serie. Ondanks het feit dat heel wat kopers duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, zul je toch wel rekening moeten houden met een extreem hoog prijskaartje.

Deze USB-stick met een maximale afmeting van 20 x 7,8 x 56,5 mm en een beperkt gewicht van 30 gram, is bijzonder comfortabel en handzaam in gebruik. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 2016 en wordt gekenmerkt door een stevige roze kunststof behuizing die best wel tegen een stootje kan. Met een leessnelheid van maximaal 130 MB/s en een schrijfsnelheid van ruim 128 MB/s kan hij als kwalitatief omschreven worden.

Je geniet bovendien een bijzonder ruime opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB wat je de mogelijkheid garandeert om heel wat bestanden op te slaan, te bewerken en eventueel te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om deze bestanden te beveiligen met een wachtwoord, wat misschien voor deze prijs wel een pluspunt had mogen zijn.

 

Voordelen:

Opslagcapaciteit: hij wordt gekenmerkt door een bijzonder ruime opslagcapaciteit van wel 128 GB.

Handig in gebruik: verder mag je zeker zijn van een uitstekende lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 130 MB/s en 128 MB/s.

Materiaal: de kunststof behuizing waarmee deze USB-stick is afgewerkt, kan best wel wat verdragen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg moeten we er toch wel op wijzen dat het prijskaartje een pak hoger ligt in vergelijking met sommige andere USB-sticks.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

USB-sticks Koopgids

 

Wat is een USB-stick en welke mogelijkheden biedt dergelijk apparaat zoal aan? Moet je rekening houden met de maximale opslagcapaciteit en welke invloed heeft dit dan op het mogelijke prijskaartje? En hoe zit het dan met de interface en de veiligheidsmethoden van je USB-stick? Met deze koopgids trachten wij een antwoord te bieden op dergelijke vragen zodanig dat het voor jou makkelijker wordt om diverse USB-sticks met elkaar te vergelijken. Het is een aanbeveling om ook rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

Wat is een USB-stick en het gebruiksgemak ervan

De USB-stick kan beschouwd worden als een soort van draagbaar opslagmedium. Dergelijk opslagmedium is tot stand gekomen uit een bepaald specifiek type geheugen dat als het “flashgeheugen” omschreven wordt. Het flashgeheugen wordt gekenmerkt door een behoorlijk ruime opslagcapaciteit enerzijds én een geringe omvang anderzijds. Dit maakt het dus makkelijk om de USB-stick overal mee naartoe te nemen.

Dergelijke flashgeheugen blijkt ook nog eens bijzonder snel te reageren en heeft helemaal geen stroom nodig om alle bestanden te kunnen bewaren. Je hoeft de USB-stick alleen maar van stroom te voorzien indien je de bestanden wilt bewerken, verwijderen of verplaatsen. Zo kun je de USB-stick op een vrij eenvoudige manier van stroom voorzien door hem in de bijbehorende USB-poort van je tablet of laptop te pluggen.

 

Opslagcapaciteit in verhouding tot het mogelijke prijskaartje

De eerste USB-stick dateert al van enkele jaren terug, eind jaren 2000 om precies te zijn en bood een maximale opslagcapaciteit van ongeveer 8 MB aan. In de jaren daarop kwamen er steeds nieuwe USB-sticks op de markt waarvan de opslagcapaciteit verdubbeld werd. Op die manier kon je kiezen voor een stick met een capaciteit variërend van 8 MB tot maximaal 512 MB.

Uiteraard stond de technologie niet stil en werden ook de USB-sticks steeds opnieuw aangepast. Zo zul je tegenwoordig kunnen kiezen voor sticks met een opslagcapaciteit die varieert van minimaal 2 GB tot maximaal 256 GB. Uiteraard zal het prijskaartje in het laatste geval ook een pak hoger liggen dan wanneer je een stick met een beperkte capaciteit aankoopt. Later in de beginjaren van 2013 kwam er zelfs een USB-stick op de markt met een opslagcapaciteit van ruim 512 GB en tegenwoordig kun je er zelfs eentje aankopen met een 1 TB capaciteit.

Echter zul je vrijwel meteen merken dat het prijskaartje gestaag stijgt naargelang de opslagcapaciteit groter wordt. Zo kunnen prijzen makkelijk variëren van amper 5 euro tot maar liefst 1500 euro voor een stick met een capaciteit van 1 TB.

Veiligheid en interface van je USB-stick

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met de beveiligingsmethode en de interface van het apparaat. Wanneer we het hebben over de interface van je USB-stick, dan hebben we het eigenlijk over de snelheid waarmee hij zaken uitvoert. Zo kun je vandaag de dag opteren voor een 2.0 USB en 3.0 USB. Het spreekt voor zich dat de USB 3.0 interface een snellere werking garandeert en bijgevolg een betere optie zal blijken.

Wat de veiligheid van de stick betreft, is het tegenwoordig mogelijk om gebruik te maken van een wachtwoord. Op die manier kun je de opgeslagen bestanden beschermen tegen derden. Dat kan handig zijn indien je vertrouwelijke informatie en documenten op je USB-stick hebt geplaatst. Tegenwoordig bestaan er ook al sticks die je kunt beveiligen door middel van een vingerafdrukscanner of door gebruik te maken van encryptie.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe zet ik bestanden op een USB-stick?

Elke USB-stick is voorzien van een uiteinde dat je eenvoudigweg in je laptop of tablet kunt pluggen. Uiteraard gebruik je hiervoor de desbetreffende USB-poort van je computer of tablet. Na enkele seconden zul je in de Verkenner van je computer een melding krijgen dat er een nieuwe opslagplaatst gevonden is, waarmee de USB-stick bedoeld wordt. Klik hierop zodanig dat de USB-stick ook effectief virtueel geopend wordt.

Vervolgens is het mogelijk om bestanden zoals muziek, foto’s, videobeelden en documenten naar je USB te verslepen. Je kunt de bestanden bovendien ook bewerken, verwijderen, openen en opnieuw opslaan. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om in je USB geheugen mapjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een aparte map voor muziek, een aparte map voor powerpoint presentaties etc.

Q2: Hoe werkt een USB-stick?

Een USB-stick wordt beschouwd als een soort van opslagplaats waar je bestanden veilig kunt bewaren. De USB-stick maakt hierbij gebruik van het bekende en betrouwbare flashgeheugen dat bekend staat vanwege z’n hoge opslagcapaciteit én beperkte omvang. Een USB-stick is vaak behoorlijk compact en licht van gewicht wat hem dan weer bijzonder handzaam maakt.

Het principe van de stick is dan ook bijzonder eenvoudig. In de meeste gevallen volstaat het om het uiteinde van de USB-stick in de bijbehorende USB-poort van je laptop, notebook of tablet te pluggen. Op die manier zul je vrijwel meteen een melding te zien krijgen dat de computer een nieuwe geheugenschijf heeft gedetecteerd. Klik hierop, indien je de USB-bestanden wenst te openen.

 

Q3: Wat betekent het formatteren van een USB-stick?

Het is belangrijk om een opslagmedium zoals bijvoorbeeld een SD geheugenkaartje of een USB-stick te formatteren. Het is een behoorlijk ingewikkeld proces waarbij het de bedoeling is om de USB.stick van een bepaalde indeling te gaan voorzien. Die specifieke indeling moet het mogelijk maken om allerlei soorten bestanden probleemloos te kunnen opslaan en bewerken. De indeling die tijdens het formatteren tot stand komt, wordt vaak omschreven als een bestandssysteem.

Gelukkig worden de meeste draagbare opslagmedia zoals de USB-stick, reeds geformatteerd geleverd. Met andere woorden, dergelijke opslagmedia zijn gewoon meteen klaar om te kunnen worden gebruikt zonder je verder nog zorgen te maken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES