Beste USB ventilator

Laatste update: 05.03.24

 

USB ventilatoren test van 2024

 

Een USB ventilator is eigenlijk een bijzonder handig toestelletje dat je gewoon kunt koppelen aan je laptop of zelfs aan een powerbank. Op die manier kun je voor verkoeling zorgen op iets warmere dagen. Doordat er tegenwoordig heel wat keuze op de markt is, is het niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar de beste USB ventilator. We zijn dan ook voor jou op zoek gegaan naar de 3 beste modellen van dit moment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de GBS Shops USB ventilator. Je zult merken dat dit model niet alleen bijzonder weinig energie verbruikt maar ook nog eens heel stil werkt. Met de Trotec TVE 1D USB ventilator mag je rekenen op een waardig en kwaliteitsvol alternatief. Het toestel weegt amper 0,2 kg en kun je dus gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

USB ventilator – top 5

 

 

Ben jij op een hete dag buiten bezig of aan het kamperen en kan je de hitte niet langer uitstaan, dan is er een mogelijkheid om je koel te houden met een USB ventilator. Dit product kun je eenvoudig aansluiten aan je laptop of powerbank. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste USB ventilator.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. GBS Shops

 

De GBS Shops USB ventilator is zuinig en stil. Dit product is gemakkelijk aan te sluiten op je pc, powerbank of een gewone USB voeding zoals die van je telefoon. Vervolgens zet je de ventilator met de schakelaar aan en is het klaar voor gebruik.

Dit product heeft maar 1 snelheid en het heeft door het gebruik van extra lagers een laag energieverbruik. Deze USB tafelventilator is in hoogte verstelbaar en het is een handige oplossing op plekken waar er geen elektriciteitsaansluiting is.

De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product en geven een goede beoordeling erover. Voor deze groep is dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het is een voordelige koop. Deze USB tafel ventilator is ook eenvoudig in gebruik en het is duurzaam. Voor enkele kopers is dit product prijzig en het is licht hoorbaar.

Deze handige USB ventilator kun jij gemakkelijk naast jou op tafel plaatsen terwijl je aan het werk bent voor school of een presentatie voorbereidt om tijdens de volgende vergadering te bespreken. Het is bovendien zeker niet meteen één van de duurste apparaten. Bekijk daarom zeker eens de voor- en nadelen van deze USB ventilator zodat je weet of het aan je verwachtingspatroon kan voldoen.

 

Voordelen:

Comfort: deze USB ventilator werkt heel energiezuinig en is daardoor ideaal voor mensen die zo milieubewust mogelijk proberen te leven. Verder is het ook een bijzonder stil apparaat.

Handig in gebruik: je kunt dit model probleemloos aansluiten op een standaard USB voeding, een laptop of zelfs een powerbank. Vervolgens hoef je de ventilator enkel nog aan te schakelen.

Gebruiksvriendelijk: het is een handig product dat eenvoudig te bedienen is. Je kun bovendien de hoogte aanpassen.

 

Nadelen:

Geluid: een enkele koper merkt op dat het apparaat toch een licht zoemend geluid maakt dat wel als storend kan ervaren worden.

Prijzig: ondanks het feit dat het één van de populairste USB ventilatoren is aan een goede prijs, vindt één gebruiker het toestel te prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trotec TVE 1D

 

Met de Trotec USB ventilator TVE 1D kun je overal genieten van een koel briesje. Dit product gebruikt eenvoudig stroom uit de USB-poort van je computer. Het heeft een gewicht van 0,2 kg en een kabel van 1 meter.

De Trotec TVE 1D heeft een flexibele kop die 360º gedraaid kan worden naar jouw behoefte. Doordat dit product compact is, past het op elke bureau en is het gemakkelijk te vervoeren. Deze USB ventilator draait ondanks de hoge luchtdoorlaat geruisloos en het beschikt over een aan- en uitschakelaar.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve beoordelingen gegeven door de gebruikers. Een groot deel van de gebruikers is tevreden met deze USB ventilator, want het is eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijs. Het is verder van goede kwaliteit en het past precies. Voor enkele gebruikers is dit product kwetsbaar en het is prijzig.

Met de USB ventilator van Trotec haal je vast en zeker een meer dan degelijk toestel in huis. De vele reacties van de klanten zijn overwegend positief waardoor wij vermoeden dat velen Trotec ook als het beste merk beschouwen. De zwarte kleur laat de ventilator er heel neutraal en modern uitzien. Kijk alvast even naar de karaktereigenschappen van het toestel.

 

Voordelen:

Kop: de kop van het apparaat is bijzonder flexibel en kan tot wel 360 graden draaien.

Formaat: het is een vrij compacte USB ventilator die ook relatief weinig weegt. Dit maakt het dan weer gemakkelijk om het toestel te verplaatsen en het past bovendien op gelijk welk bureau.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: slechts één koper vindt dat deze USB ventilator behoorlijk kwetsbaar is en dus vrij snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. DSMagazijn Bureau

 

De Bureau is een tafel USB ventilator dat compact en gemakkelijk te vervoeren is. Dit product gebruikt geen batterijen en het is voorzien van een staander zodat het op elk oppervlak geplaatst kan worden.

Ook heeft het een goede luchtstroom en geen extra software. De Bureau USB ventilator is niet in hoogte verstelbaar en het draait ook niet automatisch. Dit product kent ook maar 1 stand voor een continue luchtstroom en het heeft 4 fanbladen.

Voor dit product staan er tot nu toe maar 2 beoordelingen geschreven. Deze gebruikers zijn op 1 punt na helemaal tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

Het heeft ook een goede prijs en het blaast krachtig. Deze USB ventilator is handig en het past precies. Het enige minpunt voor deze gebruikers is dat dit product luidruchtig is.

Ben je op zoek naar een compacte USB ventilator die er ook nog eens leuk uitziet dan hoef je echt dit model van het merk Dsmagazijn eens te bekijken. Dit model is beschikbaar in allemaal verschillende maar vooral vrolijke kleurtjes. Alvorens je het product aankoopt, lijkt het toch aangewezen om de voor- en nadelen eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Compact: het is een vrij compact en klein apparaat dat je gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt verplaatsen. Bovendien is het voorzien van een handige staander.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is voorzien van een koele luchtstroom die continu plaatsvindt en 4 ventilatorbladen. Er is geen extra software systeem voorzien waardoor het een eenvoudige bediening heeft.

 

Nadelen:

Kleur: het artikel vermeldt dat de USB ventilator in verschillende kleuren te verkrijgen is. Volgens één enkele gebruiker is het echter niet mogelijk om de gewenste kleur aan te duiden.

Matige kwaliteit: zodra het toestel ingeschakeld wordt, maakt het vrij veel lawaai en dit werkt voor één koper toch wel heel erg storend. Verder is het toestel niet in hoogte te verstellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lambocio Mini

 

De USB mini bureau ventilator van het merk Lambocio is ongeveer 15 centimeter hoog en het heeft een flink koelvermogen. Dit product is dankzij zijn formaat gemakkelijk op te bergen en mee te nemen naar elke outdoor activiteit.

De USB mini is klein en licht, waardoor het niet in de weg staat als je voor de computer zit. Het heeft een aan/uitschakelaar, het is veilig voor kinderen en het is kantelbaar. Dit product is ook verrijdbaar en het is in hoogte verstelbaar.

Als je naar de prijs van dit product kijkt dan lijkt het wel op een USB ventilator aanbieding en dat is het ook voor 1 uit de 2 gebruikers van dit product.

Voor beide personen is dit product van goede kwaliteit en is het duurzaam. Voor 1 van gebruikers is deze USB ventilator echter duur, want het wordt ver boven de adviesprijs aangeboden.

Deze handige en aantrekkelijke USB ventilator van het bekende merk MaxXter zal er vanaf nu voor zorgen dat je op een comfortabele manier verder kunt werken. De USB ventilator zorgt voor een aangenaam fris windje en kan daardoor rekenen op heel wat steun van tevreden klanten. Bekijk alvast even de sterke en minder sterke kanten van het toestel.

 

Voordelen:

Formaat: ook deze USB ventilator is vrij compact en daardoor heel gemakkelijk om mee te nemen of ergens op te bergen.

Kracht: ondanks het kleine formaat is het een bijzonder krachtig toestel dat zorgt voor een degelijk koelvermogen.

Handig in gebruik: het is niet alleen een handig product dat eenvoudig te bedienen is maar het is bovenal ook heel erg veilig.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat de prijs van deze USB ventilator toch iets lager had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Esperanza Yugo

 

De Esperanza USB ventilator heeft een 1,2 meter lange USB kabel en een gewicht van 0,5 kg. Dit product heeft een vermogen van 2,5 Watt en een diameter van 15 centimeter. Het draait automatisch en het is in hoogte verstelbaar.

Ook heeft deze tafelventilator een aan/uitschakelaar en het draait erg stil en efficiënt. Deze USB ventilator is draagbaar en beschikt over drie fan-bladen die zorgen voor een krachtige luchtstroom. Verder is het gemakkelijk op te bergen en te onderhouden.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan merk je dat het niet hoort tot de groep van goedkope USB ventilatoren.

Voor deze USB ventilator staan er nog geen reviews geschreven. Het is wel mogelijk dat gebruikers dit product hebben aangeschaft, maar dat de gebruikers nog geen beoordeling hebben gegeven. Vanwege dit feit is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Als je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke USB ventilator dan ga je uiteraard niet akkoord met het eerste het beste toestel. Dit model van het bekende merk Esperanza behoort zeker en vast tot de populairste toestellen uit onze lijst. Dit kan te maken hebben met de meer dan voordelige prijs van de USB ventilator.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, beschikt deze USB ventilator zonder twijfel over de laagste prijs.

Vermogen: deze ventilator beschikt over een vermogen van 2,5 watt en is dus behoorlijk krachtig als kleine USB ventilator.

Formaat: het is een vrij compact toestel dat bovenal relatief weinig weegt en daardoor gemakkelijk op te tillen is.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het voordelige tarief vindt een enkele koper de prijs nog steeds te hoog.

Kwetsbaar: een andere gebruiker vindt dat het apparaat vrij snel stuk gaat en dus te kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

USB ventilatoren koopgids

 

Een USB ventilator is een kleine ventilator dus je kunt aansluiten op je computer, laptop of powerbank. Deze toestellen beschikken meestal over maar één snelheid maar verbruiken weinig stroom. Ze zijn uitermate geschikt wanneer je een beetje afkoeling wilt als je aan het werken bent. Er zijn belangrijke factoren die je moet overwegen bij het kopen van een USB ventilator zoals de blaasrichting, de snelheid, de kabel, de grootte en de prijs.

Blaasrichting van de ventilator

Omdat een USB ventilator een stuk kleiner is dan andere soorten ventilatoren is het toestel ook meer beperkt in z’n mogelijkheden. De meeste USB ventilatoren zijn tafelmodellen die je makkelijk op verplaatsing kunt meenemen en opbergen. Vele modellen kunnen dus enkel in één richting blazen.

Toch bestaan er ook producten waarvan je de draaiknop tot 360º kunt draaien zodat je zelf kunt kiezen in welke richting het toestel blaast. Dit is belangrijk want je wilt natuurlijk niet dat de lucht de ganse tijd op dezelfde plaats geblazen wordt. Dit kan nadelig zijn voor je spieren, vooral als de lucht constant in je nek blaast kan dat zorgen voor een stijve nek en schouders.

Als een ventilator naar links en rechts kan draaien dan heet dit oscilleren, als het van boven naar onder kan blazen dan is dat neigen. Deze functies zullen echter niet automatisch aanwezig zijn op een USB ventilator maar je kunt bij sommige modellen de blaasrichting wel handmatig instellen.

 

Snelheid van de ventilator

De meeste USB ventilatoren kunnen slechts op één snelheid draaien. Dit komt omdat je voor meerdere snelheden een grotere stroomvoorziening nodig hebt. Met de stroom die ze verkrijgen via de USB poort van een computer of powerbank kunnen ze niet genoeg kracht genereren om grotere snelheden te behalen.

Het voordeel daaraan is natuurlijk dat je weinig stroom verbruiken, je kunt ze dus gerust de ganse dag laten draaien zonder veel verschil te zien in je elektriciteitsrekening. Ook maken ze veel minder geluid door het feit dat ze op een relatief lage snelheid draaien.

Je kunt verder nog laten op het aantal ventilatorbladen. De meeste apparaten beschikken over drie of vier bladen. Een toestel met 4 bladen zal over het algemeen meer wind genereren dan een model met 3 bladen.

 

Kabel van de ventilator

De meeste USB ventilatoren worden verkocht met de kabel inbegrepen. Meestal is dit echter een korte kabel van bijvoorbeeld 1,5 meter. Je kunt de ventilator dan al niet te ver zetten. Als je van plan bent om de USB ventilator te gebruiken voor speciale doeleinden dan kun je een langere kabel apart kopen. Er zijn makkelijk kabels te vinden van 5 meter zodat je meer bewegingsvrijheid hebt en de ventilator verder weg kunt plaatsen van de stroombron.

Je kunt ook altijd twee kabels van verschillende lengtes kopen. Als je het toestel dicht bij je wilt plaatsen dan is een lange kabel soms ongemakkelijk omdat de rest van de kabel dan rondslingert.

Sommige modellen werken automatisch wanneer je ze aansluit en andere toestellen beschikken over een schakelaar om het in of uit te schakelen.

 

Grootte van het product

Hoewel de meeste USB ventilatoren klein zijn kunnen er toch noemenswaardige verschillen in de grootte zitten. Denk daarom na waarvoor je de ventilator wilt gebruiken en hoeveel plaats je hebt om het te zetten. De meeste apparaten zullen de ideale grootte hebben om het op je bureau te plaatsen naast je computer zodat je van een fris briesje kunt genieten terwijl je aan het internetten, werken of gamen bent.

Je kunt ook kiezen om een ventilator te kopen die je in de hoogte kunt verstellen. Het is dan niet nodig dat je de blaasrichting kunt veranderen want je kunt de ideale hoogte kiezen. Je kunt de ventilator bijvoorbeeld instellen om eerst in je gezicht te blazen en na een tijdje kun je het lager zetten om naar je borst of lichaam te blazen.

Prijs van een USB ventilator

Een USB ventilator kan voor veel gemak zorgen tijdens een warme dag en kost weinig geld. Je hoeft zelfs geen budget op te maken want het kost zo weinig dat je het bijna niet zult merken. Het hangt natuurlijk af van de kwaliteit van het apparaat maar er zijn al aanbiedingen te vinden van slechts 2 euro.

Door de reviews van andere kopers te lezen aan hun aanbevelingen te volgen kun je makkelijk verschillende producten vergelijken om zo de beste USB ventilator voor jezelf te vinden. Je kunt ook online makkelijk een interessant koopje vinden maar door de verzendkosten kan de prijs toch een beetje oplopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES