Beste valsgelddetector

Laatste update: 05.03.24

 

Valsgelddetectoren test van 2024

 

Tegenwoordig moet je echt goed opletten want er is namelijk al heel wat vals geld in omloop. Toch kunnen bedrijven hier alvast iets aan doen. En de oplossing is eigenlijk eenvoudig. Met behulp van een degelijke valsgelddetector kun je op een eenvoudige en snelle manier te weten komen of het geld in kwestie echt of vals is. Dit kan handig zijn in grote winkelketens bijvoorbeeld. Wij hebben voor jou alvast de 3 beste valsgelddetectoren even op een rijtje gezet. Zo blijkt de Safescan 155 alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien werkt het toestel volledig automatisch en is het uitgerust met een meervoudige bescherming. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Euro VG100 valsgelddetector. We hebben hier te maken met een valsgelddetector van uitstekende kwaliteit die je in een mum van tijd laat weten of een biljet vals of echt is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Valsgelddetector reviews – top 5

 

 

Hoewel het niet overdreven veel voorkomt is er toch altijd wat vals geld in de omloop. Als je een eigen zaak hebt dan wil je het niet meemaken dat er klanten zijn die met vals geld betalen. Om dit te vermijden kun je een valsgelddetector kopen waarmee je het geld kunt controleren op echtheid wanneer de klanten betalen. We hebben enkele topapparaten vergeleken zodat je zelf de beste valsgelddetector voor jezelf kunt kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Safescan 155

 

De safescan 155 is een automatische valsgelddetector die beschikt over een zesvoudige bescherming tegen valse eurobiljetten. Je kunt er drie verschillende valuta’s mee controleren namelijk eurobiljetten, Britse ponden en Zwitserse Franken. Bij euro’s en ponden kun je de biljetten op een willekeurige manier invoeren.
Het duurt minder dan een seconde om de echtheid van het biljet te controleren en het toestel geeft de waarde aan van het biljet. Op het LCD scherm kun je ook zien hoeveel biljetten er gecontroleerd zijn. Bij een vals biljet zul je een alarmsignaal horen. Via de USB aansluiting kun je het apparaat updaten.

Hoewel dit apparaat niet echt goedkoop is zijn de kopers toch tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. Ze vinden de kwaliteit van het toestel top en vinden het ook eenvoudig om te gebruiken, gewoon de biljetten in het apparaat invoeren.

Ben je op zoek naar een degelijke valsgelddetector? Dan kunnen wij jou alvast dit apparaat van het bekende merk Safescan aanbevelen. Safescan is één van de populairste en misschien ook wel veruit het beste merk op het gebied van valsgelddetectoren. Bovendien beschikt dit toestel zelfs over een zesvoudige bescherming.

 

Voordelen:

Valuta:het toestel biedt je de mogelijkheid om niet alleen eurobiljetten maar ook Zwitserse Franken en zelfs Britse ponden te controleren op hun echtheid.

LCD scherm: het apparaat is voorzien van een duidelijk leesbaar LCD scherm waarop je kunt aflezen of een biljet echt of vals is. Bovendien wordt er ook informatie gegeven over de waarde van het biljet, en de hoeveelheid biljetten die er tot op heden al zijn nagekeken.

Handig in gebruik: indien getwijfeld wordt aan de echtheid dan zul je dit merken aan de hand van een alarmsignaal. Dankzij de USB aansluiting is het bovendien mogelijk om het toestel regelmatig te updaten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: houd er wel rekening mee dat het toestel niet meteen over de laagste prijs beschikt, en je dus best wat meer budget voorziet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Euro VG100

 

Met deze valsgelddetector van het merk Focus Green kun je op een eenvoudige en snelle manier achterhalen of je met echt of vals geld te maken hebt. De VG100 valsgelddetector is vrij compact en daardoor makkelijk mee te nemen of te verplaatsen.

Het handige aan dit apparaat is dat het volledig draadloos werkt en daardoor heb je ook heel wat bewegingsvrijheid. Of je nu op de markt rondloopt of in een grootwarenhuis, het apparaat is altijd gebruiksklaar. Het geld wordt bovendien gecontroleerd op maar liefst 4 verschillende echtheidskenmerken. Indien het geld vals blijkt te zijn dan wordt dit duidelijk aangegeven door middel van een pieptoon en zelfs een foutmelding.

Wanneer we een kijkje nemen naar de online beoordelingen dan kunnen we tot op heden nog maar één review vaststellen. De koper is echter helemaal overtuigd van de mogelijkheden en de opties van deze valsgelddetector en was bovendien ook tevreden over de verpakking en de levering.

Met de VG100 valsgelddetector haal je een degelijk en duurzaam apparaat in huis. Bovendien heeft de bekende Europese Centrale Bank het toestel niet alleen getest maar vervolgens ook helemaal goedgekeurd. Zo weet je meteen dat de valsgelddetector niet alleen nauwkeurig maar ook bijzonder betrouwbaar blijkt te zijn.

 

Voordelen:

Echtheidskenmerken: bij de controle wordt er gelet op 4 belangrijke echtheidskenmerken. Denk maar aan de infrarood detectie, de metaaldraad detectie, de magnetische inkt detectie en uiteraard ook de afmetingen/ dikte detectie.

Signaal: op het moment dat het om vals geld blijkt te gaan, zul je dit de te weten komen door de combinatie van de pieptoon en de foutmelding die op het scherm zal verschijnen.

Formaat: het is een vrij compact toestel dat je makkelijk kunt verplaatsen en meenemen.

Gebruiksgemak: doordat het toestel helemaal draadloos blijkt te functioneren, kun je genieten van een optimale bewegingsvrijheid.

 

Nadelen:

Tot op heden kunnen we geen enkele negatieve online beoordeling vaststellen. De koper blijkt dus helemaal tevreden te zijn en raadt deze valsgelddetector bovendien ook aan iedereen aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Safescan met UV detectie

 

Indien je liever wat minder geld spendeert maar toch zeker wilt zijn van een degelijke valsgelddetector, dan lijkt dit apparaat van Safescan wel een goed alternatief. Het toestel is vrij compact en makkelijk mee te nemen, en is afgewerkt in een neutrale zwarte kleur.

Het apparaat zal op een snelle en eenvoudige manier de UV-kenmerken van belangrijke documenten gaan controleren. Denk maar aan bankbiljetten, creditcards, paspoorten en natuurlijk ook andere belangrijke ID bewijzen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een krachtige en duurzame 9W UV lamp. De lamp heeft een AC voltage van minimaal 220 V en maximaal 240 V.

Dankzij de warme start technologie wordt de levensduur van deze UV lamp met maar liefst 3 keer verlengd. We merken dat de kopers duidelijk tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit van het toestel en belonen dit met respectievelijk 5 en 4 sterren.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke valsgelddetector dan zul je maar al te vaak het merk Safescan zien opduiken. Het is vast en zeker één van de populairste merken en misschien voor sommigen ook veruit het beste merk. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen van deze detector.

 

Voordelen:

UV lamp: er wordt gebruik gemaakt van een bijzonder krachtige en degelijke 9W UV lamp die je bovendien ook makkelijk en zonder problemen kunt vervangen.

Warme-start technologie: de warme-start technologie zorgt ervoor dat de levensduur van deze 9W UV lamp aanzienlijk wordt verlengd.

Alle valuta: het is een handig apparaatje dat op een efficiënte en vlugge manier belangrijke documenten zoals bankbiljetten en paspoorten of creditcards kan controleren.

 

Nadelen:

Opnieuw kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen. Dit maakt het voor ons toch wel behoorlijk moeilijk om uit te kijken naar mogelijke nadelen of minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Valsgelddetector

 

Met deze UV valsgelddetector kun je makkelijk bankbiljetten controleren op hun watermerken en UV-echtheidsmerken. Je kunt er alle soorten valuta mee controleren en het is een compact toestel die je makkelijk kunt meenemen dankzij de handige draagclip.

Het toestel is voorzien van een zaklamp zodat je het ook in het donker kunt gebruiken en is uitgerust met een standaard voor betere stabiliteit. Dit product is goedkoop en werkt op 4 AA batterijen die wel niet meegeleverd worden.

Deze valsgelddetector heeft tot op heden nog maar twee beoordelingen ontvangen maar beide kopers zijn tevreden over hun aankoop. De kwaliteit van het product is de prijs zeker waard en het toestel is eenvoudig om te gebruiken. De zaklampfunctie is ook heel nuttig.

Mag het toch net allemaal ietsje meer zijn voor jou? Dan kun je misschien het volgende toestel even van naderbij bekijken. Zo zul je merken dat het apparaat werkt op basis van UV-echtheidskenmerken en het watermerk. Toch lijkt het altijd wel verstandig om eerst even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen van het product.

 

Voordelen:

Werkwijze: om de echtheid van een biljet te controleren, zal dit apparaat niet alleen gebruik maken van de UV-echtheidskenmerken maar ook van het watermerk.

Formaat: je zult kunnen vaststellen dat het apparaat vrij compact is en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

Handig in gebruik: het toestel biedt je de mogelijkheid om eender welke soort valuta te gaan controleren op de echtheid ervan.

 

Nadelen:

Geen batterijen: deze valsgelddetector maakt gebruikt van 4 krachtige en duurzame AA batterijen. Jammer genoeg moet je deze er zelf nog gaan bijkopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Acropaq CT582

 

Dit apparaat is geschikt om alle valuta mee te controleren maar ook andere documenten zoals paspoorten en kredietkaarten. Het apparaat is uitgerust met een UV lamp die een vermogen heeft van 9 Watt.

Je kunt het toestel eenvoudig in- of uitschakelen met de schakelaar en het staat te koop voor een scherpe prijs. Dit product behoort dus zeker tot de categorie van goedkope valsgelddetectoren.

De kopers zijn tevreden over de snelle levering en de goede kwaliteit van deze detector. Het is handig in gebruik en één koper gebruikt het in een bedrijf. Het toestel slaat vlug aan als je het inschakelt. Voor een andere koper is het jammer dat de handleiding in het Engels is. Ze vinden het ook een mooi apparaat.

Je hebt natuurlijk ook nog altijd de optie om te gaan kiezen voor de Acropaq CT582 valsgelddetector. Het is een handig en praktisch toestel dat je de mogelijkheid biedt om zowat alle soorten valuta mee na te kijken. Je kunt alvast beginnen met de eigenschappen van het toestel even onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

UV lamp: het toestel beschikt over een krachtige UV lamp die voorzien is van een maximaal vermogen van maar liefst 9 Watt.

Handig in gebruik: het apparaat is niet alleen geschikt om de echtheid van valuta te controleren, maar ook om diverse andere soorten documenten op echtheid of valsheid te controleren. Denk maar aan kredietkaarten of zelfs een paspoort.

Kostenplaatje: je mag deze valsgelddetector vast en zeker tussen de goedkope apparaten verwachten.

 

Nadelen:

Engelse handleiding: een enkele gebruiker vindt het best wel jammer dat er geen handleiding in het Nederlands beschikbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Valsgelddetectoren koopgids

 

Jaarlijks verliezen ondernemers miljoenen euro in Europa door de hoeveelheid vals geld dat in omloop is. Om dit te vermijden kun je een valsgelddetector kopen om te controleren of het geld waarmee een klant betaalt wel echt is. Om de beste valsgelddetectoren te kopen moet je letten op enkele kenmerken. We geven je in deze koopgids enkele tips zodat je een goede valsgelddetector aanbieding kunt kopen.

Waarom een valsgelddetector kopen?

Het is niet makkelijk om zelf vals geld te herkennen. Ook valsemunters worden slimmer met de jaren en bedenken nieuwe manieren om geld zo goed mogelijk na te maken. Reken daar nog de geavanceerde drukmachines bij die ze gebruiken en het wordt haast onmogelijk om een vals biljet met het blote oog te herkennen.

Vooral tijdens de zomer en tijdens de solden komen er meer valse biljetten in omloop. Het is dus belangrijk om tijdens deze periodes goed te letten op de echtheid van het geld zodat je geen omzet misloopt.

Een valsgelddetector is niet overdreven duur en het apparaat toont al in minder dan een seconde of het biljet echt is of niet. Op die manier krijg je geen vals geld binnen en voorkom je ook dat je de valse biljetten zelf zult gebruiken. De prijs van het toestel win je al vlug terug want je zult geen vals geld meer binnenkrijgen.

 

Bescherming van bankbiljetten

Een bankbiljet wordt op 7 manieren beschermd tegen vervalsing. Let bij de aankoop van een detector op hoeveel eigenschappen het apparaat controleert. De meeste aanbiedingen controleren op 6 eigenschappen maar er zijn natuurlijk ook detectoren die alle 7 controleren.

In eerste instantie worden de bankbiljetten gedrukt op een speciaal soort papier. Dit is meestal een soort papier met katoen en linnen. Momenteel is papier met polymeren heel populair aan het worden.

Bankbiljetten worden verder nog beschermd tegen vervalsing door UV en magnetische kenmerken maar ook via infrarood en holografische eigenschappen. Tenslotte zijn ook de afmetingen, de dikte en het gewicht van het papier belangrijk.

De Amerikaanse dollar wordt het meeste vervalst maar wordt wel vlug opgevolgd door de Britse Pond. De laatste jaren zijn ook de valse eurobiljetten sterk toegenomen.

 

Soorten detectoren

Je kunt een automatische detector kopen die het bankbiljet op de verschillende eigenschappen controleert. Deze apparaten werken heel snel en laten geen ruimte over voor twijfels. Bij een vals biljet waarschuwt het toestel via een geluidssignaal.

Je kunt ook kiezen voor een UV-detector om de UV-eigenschappen van een biljet te controleren. Je hoeft het biljet gewoon onder het UV-licht te houden. Vele van deze apparaten zijn makkelijk mee te nemen op verplaatsing vanwege het compacte formaat.

Hetzelfde geldt voor een infrarood detector die de infrarood kenmerken van een biljet controleert. Houd er wel rekening mee dat je zelf de echtheid van het biljet bepaalt aan de hand van de controle. Als je die verantwoordelijkheid niet wilt dragen dan koop je beter een automatische detector.

Andere personen verkiezen een detectiepen. Met deze pen moet je het biljet markeren en enkele seconden wachten, als het biljet donker kleurt dan is het vals. Deze pennen worden veel gebruikt door taxichauffeurs en maaltijdbezorgers. Het probleem is dat er slechts één eigenschap gecontroleerd wordt dus er is nog altijd een grote kans dat het biljet vals is.

Je kunt deze soorten vergelijken en er de beste manier voor jezelf uitkiezen.

 

Onderhoud

Een valsgelddetector moet ook regelmatig onderhouden worden zodat het apparaat optimaal blijft werken. We geven je enkele aanbevelingen voor de verschillende soorten. Bij een automatische detector is het belangrijk dat je de stekker uit het stopcontact haalt voordat je het schoonmaakt. Daarna kun je de sensoren eenvoudig reinigen met een zacht borsteltje of een wattenstaafje waar je een beetje pure alcohol op doet.

Bij een UV-detector is het ook aanbevolen om de stekker te verwijderen voordat je begint met de reiniging. Deze kun je makkelijk schoonmaken met een zachte, droge doek. Het is ook belangrijk dat je het apparaat niet in een vochtige omgeving gebruikt. Zet het apparaat ook niet onder sterk licht zodat je de UV-eigenschappen goed kunt controleren.

Prijs van een valsgelddetector

De detectiepennen maken deel uit van de goedkope valsgelddetectoren. Je kunt deze producten al kopen voor minder dan €10. De automatische toestellen zijn natuurlijk het duurst en kunnen al gauw €100 kosten. Je wint dit geld echter vlug terug vanwege de verliezen die je zult vermijden omdat je geen vals geld meer binnenkrijgt.

Je kunt tegenwoordig eenvoudig een valsgelddetector online kopen. Het grote voordeel is dat je niet op verplaatsing moet en dat het product aan huis wordt geleverd. Houd wel nog rekening met eventuele verzendkosten van het artikel.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES