5 Beste Vaste Telefoons Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Vaste Telefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een vaste telefoon maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag even op weg proberen helpen. Zo hebben we een selectie gemaakt van 3 hedendaagse toppertjes waarbij de Swissvoice Xtra1110BNL wit alvast een goede keuze blijkt te zijn indien je op zoek bent naar een vaste telefoon voor slechthorenden en/ of slechtzienden. Daarnaast lijkt ook de Panasonic KX-TGE212NLN een waardige oplossing en – vanwege de specifieke eigenschappen – uitermate geschikt voor gebruik door senioren. Uiteraard is het assortiment veel uitgebreider dan deze selectie. Daarom kan het handig zijn om de bijbehorende koopgids ook even onder de loep te nemen zodanig dat je weet met welke factoren je rekening kunt houden tijdens de zoektocht.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Vaste Telefoons (Reviews) van 2024

 

Vroeger had iedereen een vaste telefoon, maar sinds de opkomst van de mobiele telefoon vind je standaard geen vaste telefoon meer terug in de woning van nieuwe gezinnen. Dit kan nochtans nuttig zijn voor bepaalde doeleinden. We hebben enkele topproducten opgezocht zodat je zelf minder zoekwerk moet verrichten. Het is nu aan jou om er de beste vaste telefoon uit te selecteren.

 

1. Swissvoice Xtra1110BNL wit – Grote Toetsen Senioren Telefoon vaste lijn met foto

 

Overweeg je om een (nieuwe) vaste telefoon te kopen dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar van Swissvoice eens even onder de loep te nemen. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding en belonen deze vaste telefoon met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Maar waarom behoort hij dan – net zoals de bekende Ziggo vaste telefoon – dan tot de populairste toestellen? Wij zoeken het graag even voor jou uit.

Zo springt de Swissvoice Xtra1110BNL in eerste instantie in het oog vanwege zijn unieke design met extra grote (foto) toetsen waardoor hij ideaal is om door senioren te worden gebruikt. De senioren telefoon met vaste lijn kan bovendien zowel op het Nederlandse alsook Belgische netwerk worden aangesloten, wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt,

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo zijn de grote toetsen ook voorzien van braille wat deze vaste telefoon eveneens geschikt maakt voor slechtzienden. Het plaatje is pas helemaal compleet dankzij het geïntegreerde telefoonboek met een geheugen voor maximaal 8 contacten, de optie tot handsfree bellen, 2 directe geheugentoetsen, instelbaar gespreksvolume, compatibiliteit met gehoorapparaat en een ingebouwde led-indicator die elke inkomende oproep weergeeft.

 

Voordelen

Geheugen: de vaste telefoon van Swissvoice is uitgerust met een ingebouwd telefoonboek geheugen voor 8 contacten en biedt daarbij zelfs 2 directe geheugentoetsen aan (M1 en M2).

Gebruiksvriendelijk: de combinatie van de extra grote (foto) toetsen met de ingebouwde ledindicator en het braille opschrift, maakt deze vaste telefoon geschikt voor slechthorenden én slechtzienden.

Volume: je kunt zowel het gespreksvolume alsook het volume van de oproeptoon naar wens gaan instellen.

Fototoetsen: je geniet 6 duidelijke fototoetsen waarvan 1 zelfs als noodknop kan worden geprogrammeerd.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: volgens één enkele koper zouden de toetsen bij het indrukken blijven hangen. Dit wordt echter niet bevestigd door de overgrote meerderheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Panasonic KX-TGE212NLN – Duo DECT telefoon – seniorentelefoon Panasonic

 

Met de Panasonic KX-TGE212NLN kies je gelijk voor een functionele duo DECT telefoon die – vanwege de brede waaier aan verschillende eigenschappen – goed toegankelijk is voor senioren. We denken hierbij meteen aan de grote ledindicatoren die vrij makkelijk en snel vanuit eender welke hoek waarneembaar zijn; de speciale volumetoetsen en het grote heldere LCD display van 1,8 inches groot met bijbehorende witte achtergrondverlichting.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder blijkt deze Panasonic vaste telefoon eveneens uitgerust met de mogelijkheid om tot wel 150 contacten op te slaan. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangedikt dankzij de ruime standby tijd van ongeveer 300 uren, de toetsen- én oproepblokkering, de babyfoonfunctie en de mogelijkheid tot handsfree bellen. Bovendien is deze duo DECT telefoon zelfs perfect bruikbaar voor mensen met een gehoorapparaatje. 

Kortom, een echt toppertje binnen het segment van de vaste telefonen en daar lijken ook de meeste kopers het duidelijk over eens. Let wel; deze champagnekleurige duo DECT telefoonset is niet voorzien van een ingebouwd antwoordapparaat.

 

Voordelen

Handset: de Panasonic KX-TGE212NLN wordt gekenmerkt door 2 afzonderlijke handsets maar is uitbreidbaar tot maar liefst 6 handsets.

Verpakkingsinhoud: de verpakking omvat een basisstation, 2 handsets inclusief de bijbehorende batterijen, 2 netadapters, een telefoonsnoer, een telefoonstekker, riemclips en een informatieve handleiding.

Gehoorapparaat: in tegenstelling tot heel wat andere vaste telefoons, blijkt deze set ook geschikt voor mensen met een gehoorapparaat.

 

Nadelen

Prijzig: volgens één koper is deze duo DECT telefoonset best wel prijzig in vergelijking met andere vaste telefoontoestellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gigaset CL390HX – draadloze design telefoon uitbreiding – DECT handset met handsfree-functie

 

Heb je al veel positiefs gehoord over de zogenaamde KPN vaste telefoon en besluit je uiteindelijk om zelf ook een vaste telefoon te kopen? Dan raden wij jou aan om deze Gigaset CL390HX eens even onder de loep te nemen. De DECT handset – overigens te verkrijgen in 2 designs én geschikt voor zowel een Nederlandse alsook Belgische aansluiting – telt 1 handset maar kan makkelijk worden uitgebreid tot maximaal 4 handsets, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want zo wordt deze vaste telefoon eveneens gekenmerkt door grote verlichte toetsen, wat hem uitermate geschikt maakt voor gebruik door senioren. Hij biedt tevens de mogelijkheid om tot maar liefst 150 contacten in het geheugen op te slaan waarvan de laatste 10 gebelde nummers steevast worden getoond. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met diverse functies en extra’s gaande van nummerherkenning en automatische nummerherhaling tot handsfree bellen, vaste telefoon doorschakelen, conference call en klok functionaliteit.

Dat deze vaste telefoon daarnaast eveneens geschikt blijkt voor gebruik met een gehoorapparaat, is uiteraard de kers op de taart. Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen

Voeding: de telefoon werkt op basis van een stel krachtige oplaadbare batterijen die een capaciteit van 400 mAh kennen wat dan weer een gesprekstijd en een stand-by tijd van maximaal 12 en 18 uur oplevert.

Senioren: de Gigaset CL390HX is uitermate geschikt voor gebruik door senioren vanwege de grote verlichte toetsen, de vereenvoudigde weergave en de mogelijkheid om het apparaat in combinatie met een gehoorapparaat te gebruiken.

Contact: je geniet een ruime opslagcapaciteit waarin maar liefst 150 contacten kunnen worden opgeslagen en waarvan de 10 laatst gebelde nummers automatisch in het geheugen verschijnen.

Verpakkingsinhoud: de eendelige DECT vaste telefoon wordt geleverd inclusief een oplader, een handleiding, een netsnoer en de nodige batterijen.

 

Nadelen

Geen basisstation: houd er rekening mee dat er bij de aankoop van deze set jammer genoeg geen basisstation meegeleverd wordt wat een extra meerkost betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Profoon D-Sign Graham Retro telefoon

 

Deze vaste telefoon met snoer is geschikt om aangesloten te worden in Nederland en België en heeft een echte retro look. De telefoon is voorzien van een mechanische bel en een katoen gevlochten koord. De geluidskwaliteit van de gesprekken is uitstekend en je kunt gesprekken doorverbinden naar een ander toestel in huis.

Daar stopt het eigenlijk ook, niet enkel het design is minimalistisch maar de functionaliteit ook. De prijs van deze telefoon is ook niet overdreven duur dus het is zeker mogelijk voor mensen met een beperkt budget om deze telefoon te kopen.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van dit product en het design valt zeker ook goed in de smaak. De telefoon is gebruiksvriendelijk en kan tegen een stootje. Voor een koper is het volume van de beltoon niet hoog genoeg.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje maakt hem heel toegankelijk voor mensen met een beperkt budget.

Verpakkingsinhoud: deze huistelefoon wordt jou aangeboden inclusief een telefoon aansluitsnoer en een informatieve handleiding.

Geheugen: je kunt maximaal 100 verschillende contacten, met hun bijbehorende nummers, in het geheugen opslaan. Bovendien geniet je eveneens nummerherkenning.

Design: de combinatie van de mechanische bel en het robuust gevlochten koord zorgen voor een authentiek retro design.

 

Nadelen

Kwetsbaar: sommige kopers zijn van mening dat de huistelefoon vrij snel stuk gaat en bijgevolg een matige kwaliteit aanbiedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Amplicomms BigTel40BNL Grote Toetsen Senioren telefoon voor de vaste lijn

 

Tot slot is er altijd nog deze senioren telefoon voor de vaste lijn die jou wordt aangeboden door Amplicomms by CRESTA. In vergelijking met sommige andere vaste telefoons uit dit lijstje, lijkt het prijskaartje hier bijzonder goed mee te vallen wat hem een pak toegankelijker maakt voor mensen met een beperkt budget.

Zo is de Amplicomms BigTel40BNL vaste telefoon voorzien van extra grote toetsen, waarvan 6 grote foto geheugentoetsen en een volume én luidspreker versterking. Verder is hij perfect bruikbaar voor mensen met een gehoorapparaat en biedt hij ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een optisch signaal op het moment dat er een oproep binnenkomt. Dit kan vooral heel erg praktisch zijn voor slechthorende personen.

Dit alles wordt aangevuld met een geheugen waarin 16 contacten kunnen worden bewaard en de mogelijkheid om onderling door te verbinden. Heel wat klanten zijn dan ook overtuigd van hun aankoop en spreken van een uitstekende kwaliteit in combinatie met diverse gebruiksmogelijkheden.

 

Voordelen

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een oplader, een ringsnoer, een wand bevestigingsplaatje en een informatieve handleiding.

Comfort: de combinatie van de grote en verlichte toetsen, waaronder enkele met foto, en de mogelijkheid om het volume te regelen maakt van dit product de ideale vaste telefoon voor senioren.

 

Nadelen

Geen noodknop: jammer genoeg is deze vaste telefoon niet voorzien van een noodknop.

Geen simkaart: ben je op zoek naar een vaste telefoon met simkaart, dan is dit exemplaar misschien niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vaste telefoons koopgids

 

Net zoals de aankoop van een hoofdtelefoon met bluetooth weloverwogen moet gebeuren, is dit ook het geval bij de aanschaf van een vaste telefoon. Sommige aanbieders van internet bieden ook interessante promoties voor vaste telefoonlijnen, zoals de mogelijkheid om volledig gratis te bellen naar andere vaste telefoons. Om een goede aankoop te maken moet je rekening houden met de soorten telefoons, de techniek, de overige eigenschappen en de prijs. Als je deze aanbevelingen volgt dan kun je zeker de beste vaste telefoons vinden.

 

 

Soorten vaste telefoons

De klassieke vaste telefoon is een apparaat waarvan de hoorn verbonden is met het basisstation via een kabel om de hoorn van elektriciteit te voorzien en de verbinding tot stand te kunnen brengen. Dit zijn meestal goedkope vaste telefoons die je al voor een goede €10 kunt kopen. Hoe goedkoper, hoe minder goed de kwaliteit zal zijn dus houd daar wel rekening mee.

Een nieuwere optie zijn de seniorentelefoons. Dit zijn vaste telefoons die over minder opties beschikken zodat ze makkelijk zijn om te bedienen. De knoppen van het toestel zijn groter zodat ze beter zichtbaar zijn en de meeste modellen kun je zelfs gebruiken met een gehoorapparaat. Bovendien beschikken de meeste seniorentelefoons over een SOS-knop die ze kunnen indrukken in geval van nood.

Er zijn echter ook vaste telefoons die voor een groot stuk mobiel zijn. Dit wil zeggen dat de telefoon zelf draadloos is maar dat je niet te ver weg mag zijn van het basisstation om een goed signaal te kunnen ontvangen. Bovendien moet je de telefoon na gebruik terug op het basisstation plaatsen zodat de batterij kan opladen. Deze mobiele telefoons maken het gebruik als iets makkelijker maar ze hebben wel geen onbeperkt bereik.

 

Techniek van de telefoon

Je kunt kiezen voor analoge telefoons die gebruik maken van lage frequenties. Dit zijn vooral oudere modellen die nog last kunnen hebben van storing en die niet beveiligd zijn tegen afluisteren. Het voordeel is dat ze heel goedkoop zijn.

De tweede optie is om een DECT-toestel te kopen. DECT of Digital Enhanced Cordless Telecommunication maakt ook een analoge verbinding maar is veel beter bestand tegen storingen en is bovendien ook beter beveiligd tegen afluisteren.

Digitaal bellen via het internet is een derde mogelijke optie. Dit kun je tot stand brengen via bepaalde programma’s zoals Skype of Messenger. Je hebt dan wel een computer en een headset nodig. Sommige DECT-toestellen kun je aansluiten op het internet om het analoge signaal om te zetten naar IP-telefonie dat je digitaal kunt bellen.

Je kunt deze drie technieken vergelijken en zelf beslissen welke techniek jouw voorkeur geniet. Koop daarna de beste vaste telefoon aanbieding voor jouw situatie.

 

Overige eigenschappen

De meeste vaste telefoons zijn voorzien van een ingebouwd antwoordapparaat zodat mensen een boodschap kunnen inspreken wanneer je niet thuis bent. Op die manier kun je weten wie er je gebeld heeft zodat je deze persoon kunt terugbellen.

Nummerherkenning is tegenwoordig ook heel populair. De telefoon is dan uitgerust met een digitaal schermpje die het nummer van de beller weergeeft. Als de telefoon over een geheugen beschikt kun je meerdere nummers in de telefoon bewaren zodat je meteen ook kunt zien wie er belt of als het om een onbekend nummer gaat.

Voor personen die graag handsfree bellen is het aanbevolen om een telefoon te kopen met een speakerfunctie. Zo hoef je de hoorn niet eens op te nemen maar kun je het gesprek eenvoudig beantwoorden met een druk op de knop.

Als je meerdere telefoons hebt kan het handig zijn om gesprekken tussen de verschillende telefoons door te verbinden. Verder bestaan er ook telefoon met een optie om ze te gebruiken als babyfoon. Je kunt hier allemaal rekening mee houden wanneer je aanbiedingen aan het bekijken bent.

 

 

Prijs van een vaste telefoon

Je kunt hele goedkope telefoons vinden met weinig functies. Deze apparaten zijn perfect voor personen die gewoon een vaste telefoon willen waarmee ze oproepen kunnen beantwoorden of zelf uitvoeren.

Als je echter van plan bent om een toestel te kopen met meerdere functies dan is het beter om een groter budget te voorzien. Gebruik de informatie in deze koopgids om op zoek te gaan naar leuke aanbiedingen en neem ook even de tijd om online de reviews van andere kopers te lezen. Deze reviews bevatten nuttige informatie over de werking van een product en kunnen een grote hulp zijn om een keuze te maken tussen twee of meerdere toestellen.

Je kunt eenvoudig online een vaste telefoon kopen die enkele dagen later aan huis geleverd wordt. Je hoeft dus je huis zelfs niet eens te verlaten. Houd in dit geval wel nog rekening met eventuele verzendkosten.

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Philips XL4902 Duo DECT telefoon

 

Deze vaste telefoon is draadloos en beschikt over twee headsets. De telefoon beschikt over een luidspreker en nummerherkenning om het product gebruiksvriendelijker te maken. Je kunt de telefoon zelfs in een donkere omgeving gebruiken dankzij de verlichte toetsen. Het beeldscherm is ook afleesbaar en je beschikt over drie sneltoetsen voor favorieten.

De telefoon is compatibel met gehoorapparaten dus het is ook geschikt voor oudere en hardhorende mensen. Je kunt tot 50 contacten in het telefoonboek bewaren en je beschikt ook nog over een alarmfunctie.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van het product en hoewel de prijs niet echt laag is vinden de kopers het toch nog goedkoop. Het display is ook helder. Voor enkele gebruikers is de prijs te hoog en één koper vind het product zelfs waardeloos omdat het moeilijk te bedienen is.

 

 

Philips Luceo M6602 Duo DECT Telefoon

 

Deze design telefoon beschikt over een tweede scherm waarop de maan van de beller of de tijd kan weergegeven worden. Je beschikt over een luidspreker, een alarmfunctie en een telefoonboek waar je tot 100 contacten in kunt bewaren. De batterij maakt het mogelijk om tot 16 uur lang te spreken zonder het terug op te laden.

De telefoon kun je instellen op stille modus en je beschikt ook over nummerherkenning. Je hebt een bereik van 50 meter binnenshuis en buitenshuis kun je zelfs tot 300 meter ver gaan. Het is ook mogelijk om de gesprekken onderling tussen de handsets door te verbinden.

Slechts twee kopers zijn niet tevreden over de geluidskwaliteit van de telefoon, alle andere kopers geven goed advies. In de reviews lezen we verder nog dat de telefoon vele gebruiksmogelijkheden heeft en dat het design bij de meesten ook in de smaak valt.

 

 

Motorola CT320 Vaste telefoon LCD Display

 

Deze vaste telefoon met snoer is enkel geschikt voor aansluiting en Nederland en beschikt over een groot LCD display die de informatie van de beller weergeeft. De telefoon geeft ook de gemiste oproepen weer en je beschikt over 10 plaatsen in het geheugen om telefoonnummers op te slaan.

De telefoon is voorzien van 24 verschillende beltonen en heeft een wachtfunctie die je kunt gebruiken. Verder kan het ook de datum en tijd weergeven en kun je een alarm instellen. Het product behoort tot de categorie van goedkope vaste telefoons.

Deze vaste telefoon aanbieding is makkelijk te installeren, één koper kocht het product voor haar moeder die het toestel zelf geïnstalleerd heeft. De kwaliteit van het geluid is in orde, het volume van de beltoon hard genoeg en de toetsen zijn makkelijk om te bedienen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES