5 beste Vlogcamera’s Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Beste vlogcamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Ohome Digitale Kindercamera HD kies je voor een unieke compactcamera speciaal ontwikkeld voor gebruik door kinderen. Dit resulteert eveneens in een op maat gemaakt design waarbij je de keuze hebt tussen een blauwe of roze vlogcamera. Tieners en/ of volwassenen die regelmatige vloggen, en er bovendien al heel wat ervaring in hebben, zijn dan weer beter af met de Canon PowerShot SX730 vlogcamera. Deze maakt het vloggen en het schieten van selfies een pak makkelijker dankzij het kantelbare scherm. In de tabel hieronder wordt nog eens een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste vlogcamera’s (Reviews) van 2024

 

Het ruime assortiment vlogcamera’s maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Geef je de voorkeur aan een VTech vlogcamera, een Lumix vlogcamera of een toch liever een Nikon vlogcamera? En hoe zit het dan met de mogelijkheden? Zo bestaan er vlogcamera’s voor beginners, vlogcamera’s met klapscherm en/ of touchbediening en tal van andere bijkomende functies. Wij zetten daarom 5 toppers op een rijtje, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk de opties even alvorens je er de voor jou beste vlogcamera uitkiest en wie weet kent hij net wel het laagste prijskaartje.

 

1. OHome Digitale Kindercamera HD 1080p 32GB Inclusief Micro SD Kaart

 

Ben je op zoek naar een leuke vlogcamera voor kinderen, dan heeft Ohome vast en zeker de geschikte oplossing. Bovendien behoort deze digitale camera, die overigens in een blauwe en roze design te bekomen is, tot de goedkope en eveneens populairste apparaten uit het lijstje.

De Ohome kindercamera wordt gekenmerkt door een compact formaat en relatief licht gewicht wat hem bijzonder handzaam maakt voor jonge kindjes tot 12 jaar oud. Hij kent een degelijk beeldscherm met HD kwaliteit waardoor 4000 pixels foto’s én 1080 pixels video’s geen enkel probleem vormen. Dankzij de aanwezigheid van een kwalitatieve frontcamera blijkt dit apparaat eveneens dienst te doen als selfie- én vlogcamera.

Vervolgens kunnen de beelden probleemloos worden bewerkt door gebruik te maken van het ruime aanbod aan verschillende stickers, functies en filters. Hij wordt jou bovendien aangeboden inclusief een 32 GB micro SD kaart, waardoor hij vrijwel meteen gebruiksklaar is. En ook klanten weten dit helemaal te waarderen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: deze prachtige digitale kindercamera wordt gekenmerkt door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding wat hem een pak toegankelijker maakt.

Micro SD kaart: bij aankoop krijg je er gelijk een gratis micro SD kaartje bij met een opslagcapaciteit van 32 GB.

Frontcamera: doordat hij over een frontcamera beschikt, kan hij eveneens gebruikt worden als selfie- én vlogcamera.

 

Nadelen:

Beschermfolie: ben je van plan om deze digitale kindercamera aan te kopen, besef dan wel dat het display en de camera werden afgeplakt met beschermfolie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Canon PowerShot SX730 Full HD video Kantelbare Scherm

 

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt de Canon PowerShot SX730 misschien wel wat voor jou. Hoewel hij zich in de hogere prijsklassen bevindt, wordt hij door veel klanten positief beoordeeld en beloond met een mooie gemiddelde score van 4,7 sterren. Slechts één koper vindt het behoorlijk jammer dat er voor deze prijs geen geheugenkaartje wordt meegeleverd.

Toch blijkt hij meer dan de moeite waard om een aankoop ten minste in overweging te nemen. Zo valt hij in eerste instantie op vanwege zijn compacte formaat en lichte gewicht wat hem bijzonder handzaam maakt om overal mee naartoe te nemen. De combinatie van de frontcamera en het kantelbare scherm maken hem overigens ook ideaal om te gebruiken als selfie- én vlogcamera.

Verder wordt deze digitale camera gekenmerkt door een duidelijk LCD beeldscherm met Full HD video en de garantie dat er tot wel 60 beeld per seconde kunnen worden gemaakt. Hij wordt hierbij aangevuld met een wifi én bluetooth functie, een ingebouwde flitser, een statiefaansluiting én een USB-poort.

 

Voordelen:

Aansluitingen: deze vlogcamera met scherm garandeert een USB-poort én statiefaansluiting.

Voeding: hij is uitgerust met een krachtige NB-13L accu die een maximale capaciteit kent van 1250 mAh en makkelijk kan worden opgeladen. Eenmaal de accu volledig is opgeladen, kan hij makkelijk tot wel 250 foto’s schieten.

Lens: de Canon PowerShot SX730 camera maakt gebruik van een Canon zoom lens die maar liefst 40 keer kan inzoomen.

 

Nadelen:

Geen aanbieding: zijn hoge prijskaartje verraadt meteen dat het hier geen aanbieding betreft.

Kwetsbaar: jammer genoeg blijkt deze Canon camera niet water- noch schokbestendig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sony Cybershot DSC-HX400V Bridge compactcamera met extra groot zoombereik

 

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen opteren voor deze prachtige Sony Cybershot DSC-HX400V camera die niet alleen gekenmerkt wordt door een extra groot zoombereik maar eveneens opvalt vanwege zijn GPS functie en de mogelijkheid tot Full HD filmen. Echter, resulteert dit gelijk in een hoger prijskaartje wat hem minder toegankelijk maakt voor het grote publiek. Desondanks lijken de meeste klanten zich daar niet aan te storen en belonen deze compactcamera met een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

Deze bridge compactcamera is, vanwege zijn compacte formaat en relatief lichte gewicht, bijzonder handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Je kunt hierbij onder andere gebruik maken van de beeldstabilisatie functie, de 50x optische zoom en automatische scherpstelling.

Daarnaast is deze Sony vlogcamera eveneens voorzien van verschillende aansluitings- en verbindingsmogelijkheden alsook diverse extra opnamefuncties zoals creatieve filters en panorama. Houd er wel rekening mee dat hij niet stof- noch waterdicht is.

 

Voordelen:

Connectiviteit: de Sony compactcamera maakt gebruik van een handige wifi functie en is eveneens voorzien van een NFC verbinding.

Aansluitingen: naast een USB-poort ben je eveneens voorzien van een accessoireschoen én een statiefaansluiting.

Voeding: hij blijkt uitgerust met een NP-BX1 accu die je makkelijk kunt opladen en een batterijcapaciteit van 1120 mAh kent. Dit is ruim voldoende om tot wel 300 foto’s te schieten.

Verpakkingsinhoud: hij wordt geleverd inclusief een lensdop, een schouderriem, een krachtige oplaadbare NP-BX1 li-ion accu, een netadapter, een netsnoer, een multi USB-kabel en een informatieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijzig: hij mag dan wel afkomstig zijn van één van de beste merken, dat betekent jammer genoeg ook een hoger prijskaartje.

Kwetsbaar: houd er rekening mee dat deze camera niet stof- noch waterdicht is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Panasonic Lumix DC-TZ90 Ideaal voor vlogs en selfies

 

De Panasonic Lumix DC-TZ90 travelzoom compactcamera blijkt eveneens een goede aanbeveling voor fervente vloggers. Zo blijkt hij uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar touchscreen LCD scherm van 3 inches groot dat je probleemloos kunt kantelen, wat hem geschikt maakt voor het maken van selfies en vlogs.

Verder blijkt deze compactcamera eveneens voorzien van een optische zoom x 30 aangevuld met een 4K videokwaliteit, viewfinder, een geïntegreerde flitser én beeldstabilisatie. Je kunt hierbij ook gebruik maken van een betrouwbare wifi functie en diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder een USB en statiefaansluiting.

Deze unieke compactcamera blijkt uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die, indien volledig opgeladen, makkelijk 380 foto’s per keer kan schieten. Dit alles resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,2 sterren alhoewel enkele klanten niet 100% overtuigd blijken van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Voeding: hij blijkt uitgerust met een DMW-BLG10 accu die je makkelijk kunt opladen door middel van een USB-kabeltje. Hij kent hierbij een batterijcapaciteit van maar liefst 1025 mAh en kan, met een volle batterij, makkelijk tot wel 380 foto’s maken.

Lens: de camera geniet een 24-720 lens met een optische zoom van maar liefst 30 en een digitale zoom van 60.

Verpakkingsinhoud: deze unieke compactcamera wordt jou aangeboden inclusief een polsriem, een informatieve gebruiksaanwijzing, een AC adapter inclusief USB-kabel en een DMW-BLG10E oplaadbare accu.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: volgens één koper zou de fotokwaliteit een heel pak minder zijn in ruimtes en/ of omgevingen met minder licht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nikon Coolpix A900 Starterkit Full HD video

 

We kunnen het rijtje tenslotte afsluiten met de Nikon Coolpix A900 compactcamera die jou wordt aangeboden inclusief een duurzame beschermhoes én geheugenkaartje van 16 GB. Dit alles overigens tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Zijn compacte en lichtgewicht formaat vallen vrijwel meteen op en maken van hem een bijzonder handzaam apparaat dat makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Je geniet hierbij een schitterende zoomlens met een optische zoom van wel 35x aangevuld met een 24 mm groothoek, een kantelbaar hi-res LCD display, bluetooth, wifi en tal van aansluitingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar aan een micro-HDMI poort en een statiefaansluiting.

Ondanks het feit dat bepaalde klanten toch wel hun twijfels uiten over de aangeboden beeldkwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van hun aankoop. Neem even rustig de tijd en laat je verrassen door de vele mogelijkheden die deze unieke Nikon camera te bieden heeft.

 

Voordelen:

Voeding: hij maakt gebruik van een EN-EL12 oplaadbare batterij die, indien volledig opgeladen, makkelijk 270 foto’s kan maken.

Connectiviteit: naast de aanwezige wifi functie ben je eveneens verzekerd van een bluetooth en NFC functie.

Handig in gebruik: deze Nikon compactcamera is voorzien van een krachtige lens die zonder verpinken een optische zoom x35 garandeert alsook is uitgerust met een ingebouwde flitser.

Scherm: het feit dat het scherm kantelbaar is, maakt deze camera meteen een pak interessanter voor vloggers. Verder ben je verzekerd van een Full HD videokwaliteit die voor het perfecte beeld zorgt.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: mocht je van plan zijn om deze camera aan te kopen dan is het wel zo handig om te beseffen dat hij niet schok- noch stofbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vlogcamera’s Koopgids

 

“Vloggen” is tegenwoordig helemaal “hip” en dit zowel bij tieners als jonge twintigers en dertigers. Om het plaatje helemaal perfect te maken, investeren velen dan ook in een eigentijdse vlogcamera, vaak met alles erop en eraan. Maar welke mogelijkheden biedt een dergelijke camera nu eigenlijk en welke beeldkwaliteit levert dit vervolgens op? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Lees daarom alvast de onderstaande koopgids alvorens de verschillende vlogcamera’s en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Het is een minstens even belangrijke aanbeveling om het advies van andere gebruikers en experts niet uit de weg te gaan. 

Wat is een vlogcamera en waarvoor wordt hij gebruikt?

Alhoewel “vloggen” al enkele jaren bestaat, blijkt het tot op de dag van vandaag nog steeds immens populair te zijn. Het is meer dan eens een efficiënte manier gebleken om het dagelijkse leven van een bepaald persoon, dier of voorwerp op beeld vast te leggen, gebruik makend van een degelijk functionerende camera. Waar een standaard fotocamera hier perfect zou kunnen worden voor gebruikt, kiezen de meeste vloggers tegenwoordig toch om te investeren in een  vlogcamera.

Echter willen we er toch even op wijzen dat een vlogcamera niet echt een specifiek type camera is. In de meeste gevallen gaat het gewoon om een standaard compactcamera of systeemcamera die is uitgerust met bepaalde kenmerken en eigenschappen die voor het vloggen best wel handig kunnen zijn. Dan denken we gelijk aan het kantelbare scherm, het compacte en vaak lichtgewicht ontwerp en de aanwezigheid van een autofocus functie. Dit alles maakt spiegelreflexcamera’s minder aantrekkelijk voor vloggers vanwege hun grote en zware ontwerp.

 

Is het mogelijk om de lenzen van een vlogcamera te verwisselen

Aangezien een vlogcamera niet echt een losstaand type camera is maar eerder een combinatie van een compact- én systeemcamera, zal de mogelijkheid om de lenzen te verwisselen afhankelijk blijken van het type camera waarvoor je kiest.

Wanneer je dus kiest voor een systeemcamera om je vlogs mee op te nemen, dan geniet je de mogelijkheid om te lenzen te verwisselen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan macro lenzen, groothoeklenzen of lenzen met een ruim of compact zoombereik. Compactcamera’s daarentegen zijn uitgerust met 1 vaste, en bijgevolg niet te wisselen lenstype.

 

Draagcomfort in functie van het gewicht

Let bij de keuze voor een bepaalde type vlogcamera eveneens op het formaat en het gewicht van de camera. Aangezien je als vlogger vaak heel wat video’s en beelden maakt vanuit een positie met gestrekte arm, is het handig indien de camera niet te veel weegt. Bovendien neemt een compacte lichtgewicht camera minder plaats in wat het makkelijker maakt om hem overal mee naartoe te nemen.

 

Beeldscherm en beeldkwaliteit van de vlogcamera

Bij de aanschaf van een vlogcamera is het minstens even belangrijk om aandachtig te zijn voor het beeldscherm en de daarop volgende beeldschermkwaliteit. Welke mogelijkheden biedt het scherm en welke beeldkwaliteit mag je zoal verwachten?

Zo is het handig indien de camera voorzien is van een kantelbaar en/ of uitklapbaar scherm, ook wel bekend onder de noemer “selfie scherm”. Daarbij zullen de grotere systeem- of compactcamera’s eveneens de optie bieden om het beeldscherm helemaal naar opzij open te klappen.

Qua beeldkwaliteit zijn de meeste camera’s verzekerd van een Full HD of HD ready video- en filmkwaliteit. Ben je echter bereid om iets meer budget te spenderen om zo een uitstekende beeldkwaliteit na te streven, dan is een vlogcamera met 4K beeldkwaliteit de best mogelijke aanbeveling.

Connectiviteit en aansluitingsmogelijkheden

Bedenk eveneens op welke manier de vlogcamera in staat is om een verbinding te maken met andere externe apparatuur. Denk bijvoorbeeld maar aan je smartphone, tablet, een afstandsbediening of computer. In de meeste gevallen zal de systeem- of compactcamera hierbij de mogelijkheid van een wifi functie aanreiken. Eveneens een meerwaarde zijn onder andere een bluetooth functie en een GPS en/ of NFC functie.

Qua aansluitingsmogelijkheden ben je bij heel wat vlogcamera’s verzekerd van een micro-HDMI aansluiting al dan niet aangevuld met een standaard HDMI poort, een mini-HDMI uitgang en/ of micro-USB aansluiting.

 

Extra kenmerken, weetjes en mogelijke accessoires

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bepaalde extra kenmerken die mogelijks wel eens als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo kan een touchscreen beeldscherm best wel handig zijn en dan voornamelijk wanneer je jezelf wenst te filmen. Verder raden we ook aan om uit te kijken naar een waterbestendige vlogcamera zodanig dat je zonder zorgen in tal van pret- en waterparken kunt vloggen.

Bedenk dat de levering van een bijbehorend statief altijd wel handig is, zeker wanneer je jezelf regelmatig vanop een vast plekje wenst te filmen. In het verlengde van het statief zou je eventueel ook kunnen opteren voor het gebruik van een selfie stick of een gimbal. Kortom, heel wat mogelijkheden en opties waarmee je rekening dient te houden en bijgevolg een heleboel knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat is een vlogcamera en hoe werkt het?

Een vlogcamera is niet meteen een op zichzelf staand type camera maar eerder een compact- of systeemcamera voorzien van bepaalde eigenschappen die aantrekkelijk zijn voor vloggers. Denk hierbij gelijk aan het kantelbare en/ of uitklapbare beeldscherm al dan niet in combinatie met een touchscreen bediening. 

Dergelijke camera’s zijn bovendien ook behoorlijk compact en licht van gewicht wat ze op zich al bijzonder handzaam maakt om een vlog op te nemen en/ of selfies te maken. Bovendien zijn sommige systeem- en compactcamera’s eveneens uitgerust met een autofocus functie die best wel van pas komt indien je met de camera wilt kunnen rondlopen.

Q2: Wat kost een vlogcamera?

Indien je op zoek bent naar een kwalitatieve vlogcamera dan zul je toch wel rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 300 euro. Dan mag je echter wel 100% zeker zijn van een degelijk merkproduct zoals van Sony, Nikon, Canon of Panasonic.

Uiteraard kun je, net zoals bij andere producten, ook bij de vlogcamera’s uitschieters naar omhoog en omlaag tegenkomen op het gebied van het prijskaartje. Houd er wel rekening mee dat een vlogcamera beneden 300 euro misschien niet over bepaalde snufjes zal beschikken terwijl camera’s die wat meer budget verlangen van alle mogelijke luxe en comfort zijn voorzien.

 

Q3: Welke vlogcamera heeft Enzo Knol?

Wanneer we het hebben over vloggen dan denken de meesten gelijk aan één van de meest bekende Nederlandse vloggers “Enzo Knol”. Niet alleen bijzonder populair bij tieners maar ook bij jonge kinderen vanaf de leeftijd van 7 à 8 jaar oud. 

Enzo Knol is natuurlijk geen onbekende in het vloggerswereldje en neemt makkelijk enkele vlogs per dag op. Hij maakt daarbij gebruik van de kwalitatieve Sony WX500 vlogcamera.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES