Beste voicerecorder

Laatste update: 04.03.24

 

Voicerecorders test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om de beste voicerecorder te vinden. Daarom willen wij jou graag helpen. In de koopgids proberen we zoveel mogelijk tips en adviezen aan te bieden. Zo weet jij op welke elementen je zoal kunt letten wanneer je op zoek gaat naar een degelijke voicerecorder. Indien je heel dringend op zoek bent naar een voicerecorder dan kun je ook een kijkje nemen naar onze top 3. Zo wordt de Sony ICD-PX240 voicerecorder door heel wat kopers sterk aangeraden. De recorder is 2,1 cm lang, 3,9 cm breed en weegt behoorlijk weinig. Daardoor is het makkelijk mee te nemen of te verplaatsen. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Olympus WS-853 voicerecorder. In vergelijking met het voorgaande apparaat beschikt dit toestel over een nog groter geheugen van maar liefst 8 GB.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Voice recorder reviews – top 5

 

 

Het is niet altijd even gemakkelijk om alles op te schrijven tijdens een college, omdat de meester soms te snel over de stof heen gaat. Daarom is het handig om een voicerecorder bij de hand te hebben. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste voicerecorder die bij jou in de smaak valt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Sony ICD-PX240

 

De Sony ICD-PX240 digitale voicerecorder heeft een lengte van 2,1 cm, een breedte van 3,9 cm en een gewicht van 233 gram. Dit apparaat heeft een Mp3-audio voor het opnemen en het heeft voor het afspelen een heldere speaker van 300 mw. Het heeft een lange batterijlevensduur en het kan wel tot 32 uur opnemen.

Met een 4 GB geheugen kan de Sony ICD-PX240 tot 1043 uur opslaan en het werkt op 2x AAA batterijen. De opties die dit apparaatje met zich meebrengt zijn bestanden en mappen organiseren, beschermen en verwijderen. Het heeft comfortabele volumeknoppen en een USB aansluiting om opgeslagen materialen over te plaatsen op andere apparaten.

De gebruikers van de Sony ICD-PX240 digitale voicerecorder vinden het een top product, want het is compact en het is van goede kwaliteit. Het is eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijs.

Indien je op zoek bent naar een voicerecorder aan een degelijke prijs dan loont het zeker en vast de moeite om dit apparaat van Sony eens te bekijken. Bovendien beschouwen vele gebruikers het merk Sony ook als veruit het beste merk. Hieronder willen wij jou dan ook graag een overzicht geven van de voor- en nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen:

Aankoopprijs: in vergelijking met de andere voicerecorders uit onze lijst, beschikt dit apparaat wel degelijk over de laagste prijs. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst te spenderen.

Batterijen: het apparaat werkt op basis van 2 handige AAA batterijen die over een lange levensduur beschikken.

Handig in het gebruik: de voicerecorder is voorzien van een handige Mp3-audio. Met een geheugen van ruim 4 GB kun je met dit apparaatje ook heel wat uurtjes aan muziek opslaan

 

Nadelen:

Zodra we de online reviews bekijken dan kunnen we enkel en alleen maar positieve eigenschappen vaststellen. Dit maakt het voor ons dan ook een pak moeilijker om na te gaan of er al dan niet minpunten aan deze voicerecorder verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Olympus WS-853

 

De Olympus WS-853 voicerecorder heeft een geheugen van 8GB en het is zowel voor beginners als voor gevorderden. Het past automatisch het volume aan en het neemt geluiden uit alle richtingen op.

Deze voicerecorder beschikt over NI-MH herlaadbare batterijen en over een usb-aansluiting, om indien nodig je bestanden snel op de computer te plaatsen en te delen met anderen. Via deze aansluiting kun je de recorder weer opladen. Het heeft een lengte van 18 cm, een breedte van 3,9 cm en een gewicht van 281 gram. Het apparaatje heeft ook hoofdtelefoons om ongestoord naar de opnames te luisteren.

De meeste gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het past precies. Voor een koper is dit product een beetje moeizaam om te gebruiken en het is prijzig.

Deze handige voicerecorder van het merk Olympus kun je gemakkelijk overal mee naartoe nemen doordat het een compact apparaat is. Daardoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de lessen op de universiteit op te nemen en er thuis een handige samenvatting van te maken.

 

Voordelen:

Batterij: het apparaat werkt op basis van een krachtige en duurzame Ni-MH batterij. Deze kun je bovendien ook gewoon opladen waardoor je niet telkens nieuwe batterijen hoeft aan te kopen.

Volume: dit apparaat kan zonder problemen geluiden uit om het even welke richting gaan waarnemen. Verder zul je merken dat de voicerecorder het volume ook meteen automatisch zal aanpassen.

Capaciteit: in vergelijking met het voorgaande toestel beschikt deze voicerecorder over nog groter geheugen van maar liefst 8 GB.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met het voorgaande toestel is deze voicerecorder een pak duurder. Dit vinden enkele kopers wel een klein minpuntje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sangean DAR101

 

De Sangean DAR101 is een digitale voicerecorder met Lcd-scherm en het beschikt over een drietal functies te weten een telefoonfunctie, een muziekfunctie en een herinneringssignaal. Het heeft meerdere opnamebronnen zoals de interne en externe microfoon, een telefoon en line-in en het is oplaadbaar met een batterij stroomindicator.

Deze recorder heeft een time record optie met stand-by opname en timer play. Het Lcd-display heeft een instelbare achtergrondverlichting en het ondersteunt mp3 en WMA media met SD Card interface. Dit product heeft een breedte van 18 cm, een hoogte van 5,1 cm, een diepte van 13,1 cm en een gewicht van 550 gram.

Gelet op de prijs van dit apparaat dan behoort dit product niet tot de categorie van goedkope voicerecorders. Ondanks dit feit valt het in de smaak van de gebruikers van deze Sangean DAR101, want het is van goede kwaliteit en het heeft een redelijke prijs.

Indien je interesse hebt in de Sangean voicerecorder dan hoef je best iets meer budget te voorzien. Deze digitale voicerecorder is vrij compact en kun je dus zonder problemen overal mee naartoe nemen. De zwarte kleur laat het er bovendien heel neutraal en modern uitzien. Hieronder kun je een overzicht vinden van de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen:

Functies: deze voicerecorder is uitgerust met een aantal handige functies waaronder een muziekfunctie, een telefoonfunctie en zelfs een herinneringssignaal.

Display: het apparaat is voorzien van een handig Lcd-display. Daarbij is het mogelijk om achtergrondverlichting in te stellen indien je dit mocht wensen. Verder ondersteunt deze voicerecorder zonder problemen systemen zoals Mp3 en WMA.

Goede kwaliteit: ondanks het hogere prijskaartje merken we vooral dat de meeste klanten tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit van deze voicerecorder.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: één enkele gebruiker is van mening dat het prijskaartje van deze voicerecorder toch een tikkeltje te hoog ligt.

Lastig in gebruik: een kleine minderheid van de gebruikers is ook van mening dat de het apparaat niet zo eenvoudig te gebruiken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Olympus VN-7800

 

De Olympus VN-7800 heeft een compact formaat en het beperkt omgevingsruis zoveel mogelijk, zodat alle opnamen goed beluisterd kunnen worden. Met deze recorder kan er in totaal 2200 uur aan gesprekken worden opgenomen met een intern geheugen van 4GB. Het werkt daarnaast op 2 x AAA batterijen die voor 80 uren meegaan. Naast deze mogelijkheden beschikt dit product over een variabele afspeelsnelheid en indexmarkering om belangrijke delen van het gesprek terug te vinden zonder weer naar het hele gesprek te luisteren.

Voor dit product staan er zowel positieve als negatieve beoordelingen geschreven door de gebruikers van deze voicerecorder. De positieve groep raadt dit product aan, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het heeft een goede prijs en uitgebreide functionaliteiten. Voor de tweede groep vergt dit product gewenning en het is lawaaierig. Ook heeft het geen mogelijkheid tot computeraansluiting.

Net zoals één van de voorgaande voicerecorders is ook dit apparaat afkomstig van het bekende merk Olympus. Deze VN-7800 voicerecorder kan op heel wat online beoordelingen rekenen waarvan de meeste overwegend positief zijn. Alvorens je besluit om de voicerecorder aan te kopen, kun je misschien eerst even de positieve en negatieve eigenschappen op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere toestellen, is deze voicerecorder vrij compact en dus eenvoudig overal mee naartoe te nemen.

Geluid: het apparaat is voorzien van een degelijk geluid en zal bovendien ook eventuele omgevingsgeluiden zoveel mogelijk gaan beperken.

Handig in gebruik: de voicerecorder beschikt over een ruim geheugen van 4GB. Verder werkt het op bijzonder krachtige AAA batterijen die probleemloos wel 80 uren lang meegaan.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: het apparaat kun je niet aansluiten op de computer volgens één enkele koper. Verder blijkt de bediening van deze voicerecorder ook helemaal niet zo eenvoudig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips DVT1200

 

De Philips DVT1200 is een digitale voicerecorder met een opnamecapaciteit van 44 dagen. Het heeft een lengte van 1,9 cm, een breedte van 3,7 cm en een gewicht van 153 gram. Dit product gebruikt AAA batterijen als voeding en het beschikt over een USB aansluiting. Ook heeft het een stemactivering index functie met een mono geluidsopname. De Philips DVT1200 heeft een intern geheugen van 4GB en het werkt best met een MP3 met een Plug & Play optie voor Windows, MacOS en Linux.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een voicerecorder aanbieding. Voor dit apparaat staan er helaas geen reviews geschreven. Het is mogelijk dat de Philips DVT1200 is aangeschaft door personen, maar dat zij geen gebruikservaring hebben gedeeld. Om dit feit is het moeilijk om een advies uit te brengen voor deze videorecorder.

Philips is een zeer bekend en gewaardeerd merk op het gebied van elektronische toestellen. Misschien is het ook wel veruit het populairste merk. De voicerecorder is een digitaal apparaat en heeft een mooi aparte zilveren kleur. Daardoor zal het zeker opvallen tussen de andere 4 toestellen die we hiervoor reeds besproken hebben.

 

Voordelen:

Voeding: net zoals vele andere voicerecorders, werkt ook dit apparaat op basis van krachtige AAA batterijen die bijzonder lang meegaan.

Capaciteit: het apparaat heeft een intern geheugen van ruim 4GB en is uitgerust met een opnamecapaciteit die rond de 44 dagen ligt.

 

Nadelen:

Geen reviews: op dit moment zijn er nog geen online reacties geplaatst waardoor het voor ons niet eenvoudig is om jou verder advies te geven over dit product.

Geen gebruikerservaring: doordat er ook niet bekend is omwille van de gebruikerservaring, zijn we niet op de hoogte van eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voice recorders koopgids

 

Een voice recorder ken je zeker wel vanuit films en series. Het is het apparaat die journalisten meestal bij hebben om een interview op te nemen zodat ze het later opnieuw kunnen beluisteren. Je kunt dit toestel ook zelf kopen en als je van plan bent om dat te doen dan zullen we je enkele tips geven. Geef aandacht aan de opslagcapaciteit, het opnameformaat, de microfoon, de aansluitingen en de prijs. We geven je even wat meer uitleg.

Opslagcapaciteit van de recorder

Vroeger werd een kleine cassette gebruikt om de data op te nemen met de recorder. Deze zijn nog altijd in gebruik en we kunnen een onderscheid maken tussen gewone cassettebandjes en microcassettes. Er is geen verschil in techniek tussen de twee, enkel in formaat. De gewone cassette is groter dan de microcassette.

De apparaten die met een microcassette werken hebben het voordeel dat ze een compact formaat hebben, je kunt deze dus veel makkelijker meenemen op verplaatsing. De nadelen van een voice recorder met een cassette is dat de opnameduur een grotere beperking heeft en dat het tijdrovend is om een bepaald deel van de opname te zoeken. Het voordeel is dat ze goedkoper zijn van prijs.

Tegenwoordig is het echter makkelijker om een digitale voice recorder te kopen. Deze beschikken over een intern geheugen die een capaciteit kan hebben van wel 8 GB. Zo kun je makkelijk honderden uren van een gesprek opnemen en opslaan.

Dit hangt wel af van de opnamekwaliteit, als je kiest voor de beste opnamekwaliteit dan kun je minder uren opslaan maar zul je het gesprek wel beter kunnen herbeluisteren. Je kunt bij de meeste modellen zelfs mappen aanmaken om de verschillende opnames te bewaren. Zo kun je makkelijker een bepaald deel van een gesprek terugvinden. Soms kun je het geheugen zelfs nog uitbreiden met een extra geheugenkaart.

 

Opnameformaat

Bij de aankoop van een digitale voice recorder kun je erop letten welk formaat er gebruikt wordt om de gesprekken op te nemen. Als je de bestanden wilt overzetten naar je computer of een ander apparaat en je wilt ze graag opnieuw beluisteren, dan kies je best voor een recorder die de gesprekken opneemt in MP3 of WMA.

Het nadeel aan deze formaten is dat de kwaliteit van de gesprekken negatief beïnvloedt kan worden. Als het echt belangrijk is om opnamen te maken met weinig verlies in kwaliteit dan kun je kiezen voor een voice recorder die gesprekken opneemt in PCM formaat.

Elk bestandstype heeft bepaalde eigenschappen, je moet zelf de keuze maken wat het beste type is voor jouw situatie zodat je een voice recorder kan vinden die goed bij je past.

 

Microfoon

Een voice recorder is natuurlijk uitgerust met een microfoon om de gesprekken op te kunnen nemen. Niet alle microfoons hebben dezelfde kwaliteit dus het is belangrijk om hierop te letten wanneer je een voice recorder koopt. Meestal is de kwaliteit van een microfoon beter op een duurdere voice recorder.

De duurdere modellen kunnen zelfs over een stereomicrofoon beschikken die ideaal is om muziekopnames te maken. Zo kun je de voice recorder ook gebruiken om je eigen liedjes op te nemen. Meestal kun je de gevoeligheid van de microfoon zelf instellen om luider of stiller op te nemen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een aparte microfoon op de voice recorder aan te sluiten, dit is zelfs een goede aanbeveling. De kwaliteit van de opnamen zal veel beter zijn en je hebt ook een enorme keuze aan losse microfoons. Controleer eerst of je voice recorder over een aansluiting beschikt voor een microfoon.

Aansluitingen en prijs

Zoals we net vermeld hebben kan je voice recorder een aansluiting hebben om een losse microfoon aan te sluiten. Een andere mogelijkheid is een USB aansluiting zodat je de recorder met je computer kunt verbinden. Op die manier kun je eenvoudig de geluidsbestanden overzetten om ze opnieuw te beluisteren of te bewaren. Je kunt de opnames natuurlijk ook bewerken op de computer, dit is handig als je muziek opgenomen hebt of een voice sample wilt gebruiken als DJ.

Vele digitale voice recorders kunnen zelfs gebruikt worden als MP3 speler of je kunt er foto’s en video’s op opslaan. Er bestaat zelfs een voice recorder met een ingebouwde radio. Een recorder met een ingebouwde batterij kun je opladen via de computer of via netstroom. Het nadeel is dat je meestal de adapter apart moet kopen.

Nu je min of meer een idee hebt over de kenmerken van een voice recorder kun je verschillende producten met elkaar vergelijken en er de beste voice recorder uit kiezen. Je kunt op zoek gaan naar online aanbiedingen om geld te besparen en je huis niet te hoeven verlaten om het product te kopen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES