5 beste Walkie Talkies Test van 2024

Laatste update: 25.06.24

 

Beste Walkie talkies – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Walkie talkies worden niet alleen gebruikt bij de politie of in het leger maar kunnen ook een leuk en origineel geschenk zijn voor kinderen. Wil je het bereik enigszins beperkt kunnen houden, dan lijkt de Alecto FR-05RD Walkie talkie voor kinderen echt wel een goede aanbeveling. Daarnaast zou je echter ook kunnen kiezen voor de Talk-It Walkie Talkie die zowel door kinderen alsook volwassenen kan worden gebruikt en voorzien is van meerdere kanalen en subkanalen. Kortom, het assortiment is vandaag de dag aanzienlijk uitgebreid wat de keuze er niet altijd makkelijker op maakt. Bekijk de tabel hieronder alvast even waar 3 topproducten worden beschreven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste walkie talkies (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een professionele walkie talkie of toch liever een walkie talkie voor je kind? Zo zul je zien dat er heel wat speelgoed walkie talkies in onze top 5 hieronder werden opgenomen. We willen jou dan ook het advies geven om de opties even grondig te bekijken alvorens een keuze te maken. Zo zul je zien dat er de mogelijkheid bestaat om een walkie talkie set aan te kopen, een walkie talkie met oortjes of eentje met bluetooth. Daarnaast zijn er ook heel wat merken die hun diensten aanbieden. Maak zelf de keuze tussen een Motorola, Alecto of Topcom walkie talkie.

 

1. Alecto FR-05RD Walkie talkie voor kinderen tot 3 km bereik Eenvoudig in gebruik

 

Staat er binnenkort een weekendje kamperen op de planning of wil je gewoon even lekker buiten spelen? Dan komt deze unieke kinder walkie talkie van Alecto vast en zeker goed van pas. Zo wordt de Alecto FR-05RD walkie talkie geleverd per 2 handsets waarbij elke unit op 3 AAA batterijen werkt. Houd er wel rekening mee dat je zelf nog op zoek zult moeten gaan naar de AAA batterijen daar ze niet worden meegeleverd.

De Alecto walkie talkie biedt daarentegen wel een ruim bereik van maar liefst 3000 meter, of 3 km aan alsook een degelijke communicatietechniek waarbij een frequentie 446 Mhz PMR wordt gebruikt. Dankzij z’n compacte en lichtgewicht formaat alsook de afneembare riemclip, waarmee je hem eenvoudig aan je broek of broekriem kunt bevestigen, kies je voor een comfortabel en handig apparaatje.

Met z’n 3 kanalen, is deze vergunningsvrije walkie talkie dan ook een schot in de roos voor vele kinderen. En daar blijken de meeste klanten het gelukkig over eens te zijn. Slechts één koper vindt de knopjes toch wel behoorlijk fragiel en het bereik middelmatig tot slecht.

 

Voordelen:

Voeding: de walkie talkie werkt perfect dankzij 3 AAA batterijen die makkelijk een stand-bij tijd van 35 uren en een gesprekstijd van 4 uren kunnen garanderen.

Schokbestendig: het is alvast goed om te weten dat de walkie talkies schokbestendig zijn en bijgevolg best wel tegen een stootje kunnen. Dit maakt ze dan misschien wel tot één van de populairste of beste walkie talkies uit het rijtje.

Handig in gebruik: de walkie talkie garandeert een ruim bereik van wel 3 kilometer en het gebruik van 3 aparte kanalen.

 

Nadelen:

Geen headset: houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om een headset op de walkie talkie set aan te sluiten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Talk-It Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen Portofoon 3KM Bereik 3 stuks

 

Mogelijks zul je ook deze walkie talkie van TALK-IT tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. De set, die bestaat uit maar liefst 3 afzonderlijke walkie talkies, wordt gekenmerkt door een aanvaardbaar prijskaartje wat hem alvast een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek.

Ook hier betreft het een vergunningsvrije walkie talkie set die in staat is om een ruim bereik van 3000 meter te garanderen inclusief 22 kanalen én 99 subkanalen. Hij wordt verder aangevuld met een Roger bevestigingstoon, een verlicht scherm en de mogelijkheid om er een headset op aan te sluiten. Bovendien blijkt de walkie talkie niet alleen schokbestendig maar, met z’n IP53 certificering, ook nog eens stof- én spatdicht.

De walkie talkie, die overigens op batterijen werkt, levert een stand-by tijd van maar liefst 12 uren op in combinatie met een gesprekstijd van 6 uren. Bovendien krijg je op het display meteen ook de batterijstatus te zien. Uit de reviews besluiten we dat klanten heel tevreden zijn alhoewel één koper toch wel wat twijfelt over de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: het is misschien niet meteen een aanbieding of het product met de laagste prijs maar toch zul je aangenaam verrast zijn bij het zien van het prijskaartje.

Handsets: de verpakking telt maar liefst 3 afzonderlijke handsets afgewerkt in een blauwe, paarse en gele kleur.

Bereik: eenmaal de walkie talkies voorzien zijn van de juiste batterijen en correct worden ingeschakeld, kunnen ze een bereik behalen van maar liefst 3000 meter aan een PMR frequentie van 67 Mhz.

Kanalen: het apparaat maakt gebruik van 22 afzonderlijke kanalen en wordt verder aangevuld met maar liefst 99 subkanalen.

 

Nadelen:

Geen babyfoon functie: jammer genoeg is de set niet uitgerust met een babyfoon functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Motorola Talkabout T42 – Triple Pack – Wit // Motorola Walkie Talkie

 

Net zoals de bekende Alecto walkie talkies behoort ook dit exemplaar van Motorola tot de absolute toppertjes. En dat lijkt te worden bevestigd door de vele positieve online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. De moeite waard dus om de Motorola Talkabout T42 walkie talkie – voor sommigen misschien zelfs het beste merk – eens eventjes onder de loep te nemen.

De Talkabout T42 wordt geleverd als een zogenaamde triple pack bestaande uit 3 afzonderlijke handsets tegen een onklopbare prijs. De walkie talkies voor kinderen kunnen eenvoudig van elkaar worden onderscheiden door middel van hun design waarbij een groene, blauwe en oranje handset centraal staan.

Elk van de handsets is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar LCD beeldscherm en biedt maar liefst 16 verschillende kanalen en een bereik tot maximaal 4000 meter aan. Het gebruiksgemak van deze unieke set wordt overigens aangevuld met een blokkering van het toetsenpaneel alsook een ingebouwde “batterij bijna leeg”-indicatie. Kortom, een toppertje én een goede aanbeveling indien je op zoek bent naar een walkie talkie voor je kind.

 

Voordelen:

Kanalen: elke afzonderlijke handset levert maar liefst 16 verschillende kanalen aangevuld met een bereik tot maximaal 4000 meter.

Set: de set bestaat uit 3 afzonderlijke handsets die makkelijk van elkaar kunnen worden onderscheiden op basis van het design. Zo geniet je een blauwe, oranje én groene handset.

Voeding: de walkie talkies werken met behulp van oplaadbare batterijen die een ruime stand-by tijd garanderen tot wel 16 uren. Bovendien wordt ook de batterijstatus weergegeven op het apparaat.

 

Nadelen:

Geen Apple watch: ben je op zoek naar een walkie talkie voor je Apple watch, dan komt dit exemplaar van Motorola toch net iets te kort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wonky Monkey Walkie Talkie 3 km bereik 10 oproeptonen Volume regelaar Lamp Batterij niveau indicatie

 

Indien je op zoek bent naar een origineel geschenk voor de verjaardag van je kind, dan lijkt deze walkie talkie set van Wonky Monkey alvast een goede aanbeveling. De verpakking omvat maar liefst 2 aparte handsets, afgewerkt in een opvallende roze kleur. Echter kun je de walkie talkies ook in een robuust en stoer zwart design aanschaffen indien dat meer je ding is.

Deze vergunningsvrije walkie talkie set levert makkelijk een bereik van 3000 meter inclusief het gebruik van 99 verschillende kanalen inclusief 22 subkanalen. Verder blijkt het ook hier mogelijk om er, indien gewenst, een hoofdtelefoon op aan te sluiten. Dankzij het verlichte led display alsook de aanwezigheid van een zaklamp, is deze set minstens even handig zodra het begint te schemeren.

Kortom, een degelijke set met een PMR frequentie van 67 Mhz die jou wordt aangeboden tegen een mooi prijskaartje. Het is dan wel geen bluetooth walkie talkie, maar toch krijgt hij een mooie algemene eindscore toegekend van 4,2 sterren. Slechts één koper beschouwt de kwaliteit als eerder matig.

 

Voordelen:

Display: de walkie talkie is voorzien van een verlicht led display waarop je alle gegevens zoals het bereik en de kanalen kunt aflezen. Daarnaast wordt ook de batterijstatus op het display weergegeven.

Bereik: eenmaal volledig correct ingeschakeld, kan hij makkelijk een bereik behalen van maar liefst 3 km.

Kanalen: je beschikt over maar liefst 99 verschillende kanalen die overigens worden aangevuld met 22 subkanalen.

Headset: in tegenstelling tot sommige andere walkie talkie sets, is het hier wel degelijk mogelijk om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: uit de online reviews moeten we jammer genoeg vaststellen dat één koper toch niet 100% tevreden blijkt met de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Midland XT50 Adventure portofoonset – PMR446 – Midland Walkie Talkie

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang? Dan loont het misschien wel de moeite om deze Midland XT50 Adventure walkie talkie set eens even van naderbij te bekijken. De set – overigens beschikbaar in 2 verschillende designs – bestaat uit 2 afzonderlijke handsets, een bijbehorende lader, de nodige accu’s, een stel oortjes, een USB-oplaadkabel, een stevige opbergkoffer en een instructieve handleiding.

Elke afzonderlijke handset is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar beeldscherm en een bijhorende eenvoudige bediening. Je geniet daarbij onder meer de mogelijkheid om te schakelen tussen de 24 beschikbare kanalen en 38 subkanalen rekening houdend met een maximaal bereik van 2000 meter of 2km. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Want zo wordt het gebruiksgemak van deze set verder aangevuld met een ruime autonome batterijduur van 12 uur, 38 tonen, een ingebouwde VOX functie en een bijpassende CALL functie. 

Een blik op de online reviews maakt ook meteen duidelijk dat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat opnieuw resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Kanalen: de Midland XT50 Adventure stelt je maar liefst 24 afzonderlijke PMR446 kanalen ter beschikking waarbij je 100% vrij kunt communiceren op diverse banden én frequenties.

Opladen: je kunt de sets makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde USB-oplaadkabel.

VOX functie: naast de kenmerkende CALL functie is er tevens ook een aparte VOX functie voorzien die maar liefst 3 gevoeligheidsniveaus telt.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de prijs zeker te rechtvaardigen valt en kopers er duidelijk mee akkoord gaan, kan het voor anderen misschien wel een domper op de feestvreugde betekenen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Walkie talkies Koopgids

 

Walkie talkies kunnen in diverse toepassingsvelden worden gebruikt waardoor het gamma de laatste jaren dan ook bijzonder uitgebreid werd. Wanneer je de verschillende walkie talkies dus met elkaar gaat vergelijken, zul je zien dat er verschillen kunnen optreden op het gebied van bereik, frequentie en prijs. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de koopgids hieronder eerst even grondig door te nemen alvorens je de zoektocht verder zet. En wie weet spot je zo nog wel enkele leuke promoties en aanbiedingen.

Het gebruiksgemak en het toepassingsgebied

Walkie talkies behoren tot de meeste efficiënte manier om met anderen in contact te komen en te communiceren, hetzij op dezelfde frequentie. Ze zijn vaak makkelijk in te schakelen, eenvoudig te bedienen en bijgevolg geschikt voor jong en oud. Hun toepassingsveld is dan ook bijzonder ruim en spreidt zich uit van de werkomgeving tot vrijetijdsbesteding buitenshuis en andere plaatsen of situaties waarin een mobiele telefoon minder geschikt is.

Zo worden ze vaak gebruikt bij verschillende politie eenheden maar ook bij de brandweer, als bodyguard of als bewaker kunnen ze dienst doen. En tegenwoordig zijn er zelfs heel wat walkie talkies op de markt die bedoeld zijn voor kinderen. Houd er wel rekening mee dat de walkie talkies in het laatste geval voorzien zijn van een beperkte frequentie en dito bereik.

 

Het bereik en de frequenties in functie van het doel

Twee belangrijke, zoniet de belangrijkste factoren van walkie talkies zijn het bereik en de frequentie. Uiteraard zullen beide nauw samenhangen met het uiteindelijke doel waarvoor de walkie talkie zal worden gebruikt. Zo zal een walkie talkie die gebruikt wordt als speelgoed voor kinderen een beperkter bereik en een lagere frequentie kennen dan de apparaten die door speciale eenheden zoals de politie en/ of brandweer worden gehanteerd.

Ook het feit of je de walkie talkies binnen- dan wel buitenshuis gebruikt, zullen een invloed hebben op het bereik en de frequentie. Algemeen kunnen we stellen dat licentievrije walkie talkies, dit zijn de exemplaren bedoeld voor publiek gebruik, over maximaal 8 verschillende frequenties beschikken die door de EU werden goedgekeurd en die een zendvermogen van 500mW aanbieden. Wat het communicatiebereik betreft, mag je rekenen op ongeveer 2 km. Echter kan hier het bereik drastisch worden ingeperkt door bepaalde objecten zoals bergen of een betonnen muur.

 

De verschillende frequentie types

We hebben het al even kort gehad over de frequenties, waarbij een wezenlijk verschil optreedt tussen de walkie talkies voor publiek gebruik en degene die bedoeld zijn voor speciale eenheden. Op die manier is het dus niet onlogisch dat we 2 soorten frequenties van elkaar kunnen onderscheiden: de VHFen UHF.

De VHF frequenties worden beschouwd als zeer hoge frequenties en bieden een bereik aan dat makkelijk kan variëren van 150 mHz tot maar liefst 175 mHz. Dergelijk type frequentie verlangt een duidelijke lijn die voorbij vrij is van enige vorm van obstakels. De UHF frequenties, waarmee de ultra-hoge frequenties worden bedoeld, variëren van minimaal 400 mHz tot maximaal 475 mHz en zijn minder geschikt voor gebruik in de bebouwde kom.

Extra kenmerken, toebehoren en prijs

Tot slot zul je zien dat bepaalde walkie talkies over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. De publieke walkie talkies die goedgekeurd zijn door de overheid, worden gekenmerkt door een beperkt bereik en zendvermogen. Ben je toch naar iets krachtigers op zoek dan moet je overstappen naar een portofoon.

Daarnaast is het minstens even belangrijk om rekening te houden met de IP waarde. Afhankelijk van de IP waarde kunnen bepaalde walkie talkies niet alleen stofdicht maar ook water- of plenswaterdicht zijn. Wat wel handig is indien je bijvoorbeeld met vrienden gaat kamperen en de walkie talkies meeneemt.

Ook het feit of de walkie talkies schokbestendig zijn kan een meerwaarde betekenen net zoals de aan- of afwezigheid van PTT en VOX functies om de toestellen handsfree te kunnen gebruiken. Houd er wel rekening mee dat dergelijke extra kenmerken en functiemogelijkheden het prijskaartje in meer of mindere mate zullen kunnen beïnvloeden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een walkie talkie?

Een walkie talkie is een praktisch draagbaar apparaatje dat voorzien is van een accu enerzijds en een antenne anderzijds. Op die manier wordt het mogelijk om met 1 of meerdere personen te communiceren zonder dat je daarbij beroep moet doen op een zendmast of een mobiel netwerk. Je moet er echter wel voor zorgen dat alle toestellen op één en hetzelfde kanaal ingeschakeld zitten.

De werking van een walkie talkie is dan ook bijzonder eenvoudig. In eerste instantie is het belangrijk dat de accu volledig is opgeladen zodat het toestel vervolgens probleemloos kunt inschakelen via de aan- en uitknop of de volumeknop. Vervolgens moet je dezelfde frequentie en hetzelfde kanaal gaan instellen als de walkie talkie waarmee je contact wilt maken. In de meeste gevallen kun je schakelen tussen 8 kanalen en tegenwoordig zijn de digitale walkie talkies voorzien van een duidelijk display waarop alle belangrijke informatie verschijnt.

Q2: Wat is het verschil tussen een portofoon en een walkie talkie?

Een walkie talkie kan min of meer beschouwd worden als een vaste telefoon aangezien het hier evenzeer om een vergunningsvrij communicatiemiddel gaat. Dat wil dus zeggen dat een walkie talkie, net zoals een vaste telefoon, gebruik zal maken van de frequenties die door de overheid worden vrijgegeven. Vandaar dus dat hun zendvermogen vaak beperkt is tot maximaal 500mW.

Een portofoon daarentegen kan beschouwd worden als de professionele versie van de door ons zo bekende walkie talkie. Met andere woorden, in tegenstelling tot de standaard walkie talkies, zijn de portofoons niet alleen krachtiger maar ook duurder en minder beperkt in zendvermogen. Bij dergelijke apparaten kan het bereik dus wel nog worden vergroot. Vandaar dat ze vaak door hulpdiensten worden gebruikt alsook in heel wat bedrijven te spotten zijn.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES