5 Beste waterdichte oortjes Test Van 2023

Laatste update: 26.03.23

 

Beste waterdichte oortjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je nogal sportief ingesteld en focus je daarbij vooral op het beoefenen van verschillende vormen van watersport? Of ga je regelmatig eens een rondje hardlopen en is de kans op transpireren daarbij niet onbestaande? Dan lijkt de aanschaf van een degelijke set waterdichte oortjes geen overbodige luxe. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Apple AirPods Pro met MagSafe die in het oog springen omwille van hun 5.0 bluetooth functie.  Daartegenover staan de Bose SoundSport oordopjes die gekenmerkt worden vanwege hun praktische draadloze in-ear design. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste waterdichte oortjes (Reviews) van 2023

 

De beste waterdichte oortjes hoeven niet altijd die met het hoogste prijskaartje te zijn. Er zijn nu eenmaal ook heel wat goedkope waterdichte oortjes die vast en zeker de moeite waard zijn. Ben je op zoek naar oortjes die je kunt gebruiken tijdens het zwemmen? Hecht je belang aan een Mp3 en/ of bluetooth functie? Wij selecteerden alvast 5 topproducten. Bekijk deze even rustig en houd hierbij ook rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Apple AirPods Pro met MagSafe – opbergcase // De nieuwste AirPods Pro

 

Ben je op zoek naar een geschikte set waterdichte bluetooth oortjes en ben je daartoe bereid om net iets meer te investeren? Dan lijkt het ons alvast de moeite waard om deze AirPods Pro van het bekende merk Apple, eens even onder de loep te nemen. Bovendien worden deze waterdichte oortjes geleverd inclusief bijbehorende MagSafe case wat het geheel nog net dat tikkeltje aantrekkelijker maakt.

De draadloze oortjes worden gekenmerkt door een uitstekend en gebruiksvriendelijk in-ear design en zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik gaande van reizen en sporten tot bellen en/ of werken. De oortjes zijn daarbij uitgerust met een Hi-Res audio en noise cancelling functie en garanderen een ruim frequentiebereik van 20 tot 21.000 Hz. Hun gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie, een lange gebruiksduur tot wel 24 uur en een water- én stofdicht design.

Bovendien kan de opbergcase van deze bluetooth oortjes geheel draadloos worden opgeladen met behulp van een bijpassende MagSafe-oplader. Houd er wel rekening mee dat de MagSafe oplader niet standaard wordt meegeleverd, wat een extra meerkost zou kunnen betekenen. Hoewel sommigen het prijskaartje als een struikelblok beschouwen, lijken de meeste klanten overtuigd van de geleverde kwaliteit.

 

Voordelen:

Bluetooth: de draadloze oortjes zijn voorzien van een geïntegreerde bluetooth 5.0 functie die een ruim bereik van wel 30 meter weet te garanderen.

Verpakkingsinhoud: de Apple AirPods Pro worden geleverd inclusief een USB-C naar USB-C oplaadkabel, een set van in-ear tips en een MagSafe opbergcase.

Oplaadbaar: de oortjes zijn draadloos oplaadbaar dankzij de meegeleverde MagSafe opbergcase en bieden daardoor een ruime maximale batterijduur van 24 uur.

IPX4: de IPX4 certificering toont aan dat het ontwerp 100% stofdicht én plenswaterdicht is.

 

Nadelen:

Prijzig: een blik op de online reviews toont aan dat sommige klanten vinden dat de oortjes behoorlijk prijzig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Bose SoundSport Wireless in-ear oordopjes

 

Door te kiezen voor de oordopjes van Bose kies je volgens veel klanten niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Zo zijn de oordopjes afgewerkt in een neutrale zwarte kleur maar kun je ze ook in het wit of fel blauw bekomen. De oordopjes maken bovendien deel uit van de bekende Bose Soundsport serie.

Deze unieke waterdichte oortjes zijn origineel ontworpen door Apple en ondersteunen daardoor verschillende besturingssystemen. Denk maar aan iOS en Android. Het lichte gewicht in combinatie met het draadloze design maakt deze oortjes geschikt voor mensen die graag en vaak sporten. Op het gebied van connectiviteit kun je niet alleen gebruik maken van bluetooth maar ook van NFC.

De batterij is makkelijk en snel oplaadbaar en gaat vervolgens tot wel 6 uur lang mee. Het microfoontje zit verborgen in het snoer en de waterdichte oortjes zijn zelfs uitgerust met een afstandsbediening. Bovendien blijken de oortjes niet alleen waterdicht maar ook zweetbestendig te zijn. Klanten reageren bijzonder positief alhoewel de prijs voor sommigen iets goedkoper had mogen zijn.

 

Voordelen:

Besturingssysteem: de Bose SoundSport oordopjes zijn niet alleen compatibel met het Android besturingssysteem maar kunnen ook met iOS apparaten worden gebruikt.

Microfoon: dankzij de geïntegreerde microfoon is het mogelijk om tijdens het sporten eventuele inkomende oproepen probleemloos te beantwoorden.

Zweetbestendig: zijn unieke design blijkt niet alleen zweet- maar ook weerbestendig te zijn.

Draadloos: dankzij de ingebouwde bluetooth of NFC functie wordt het mogelijk om een draadloze verbinding tot stand te brengen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ook hier moeten we jammer genoeg even wijzen op het hogere prijskaartje van de waterdichte oortjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Rolfstone Nova Volledig Draadloze Oordopjes

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen en ben je echt op zoek naar een waterdichte oortjes aanbieding? Dan loont het de moeite om even stil te staan bij dit product, jou aangeboden en aanbevolen door Rolfstone. De draadloze oortjes mét afstandsbediening zijn compact en licht van gewicht. De perfect fit voor wie graag en vaak gaat sporten.

De batterij is makkelijk en snel op te laden en levert tot wel 20 uur afspeeltijd. De waterdichte oortjes blijken ook nog eens zweetbestendig te zijn en kunnen bijgevolg best wel tegen een stootje. Houd er wel rekening mee dat het hier om spatwaterdichte oortjes gaat. Dus het is niet de bedoeling om ze mee te nemen tijdens het zwemmen of tijdens een enorme stortbui.

Verder geniet je de mogelijkheid van een krachtige 5.0 bluetooth functie en kun je gebruik maken van het ingebouwde microfoontje. We merken dan ook dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de uitstekende geluidskwaliteit. Echter blijkt een kleine minderheid van de kopers van mening dat de kwaliteit toch nog net een tikkeltje beter had gekund.

 

Voordelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar een echte aanbieding binnen het segment van de waterdichte oortjes, dan lijkt dit product van Rolfstone Nova het bekijken waard.

Bluetooth: de oortjes zijn uitgerust met een ingebouwde bluetooth 5.2 functie waardoor een draadloze verbinding tot stand kan komen.

Afspeeltijd: zodra de batterij helemaal is opgeladen, geniet je een bijzonder ruime afspeeltijd van maar liefst 20 uren.

Handig in gebruik: maar er is natuurlijk nog veel meer; zo zijn de oortjes uitgerust met een touch bediening, geniet je een praktische volumeregeling en blijken ze zowel zweet- als regenbestendig te zijn.

 

Nadelen:

Geen zwemmen: indien je specifiek op zoek bent naar waterdichte oortjes om te zwemmen, dan is dit setje jammer genoeg geen aanrader.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Smartify Sport Plus – Draadloze Oordopjes – Bluetooth Oordopjes- Regen- en Zweetbestendig

 

Op zoek naar een betaalbare oplossing binnen het segment van de betaalbare waterdichte oortjes? Dan raden wij jou aan om dit setje van het bekende en populaire merk Smartify Sport Plus eens even van naderbij te bekijken. Bovendien blijken de oortjes niet alleen compatibel met het bekende Android besturingssysteem maar kunnen ze ook met iOS worden gebruik wat hun gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder zul je zien dat deze in-ear oordopjes eveneens zijn uitgerust met handige ingebouwde microfoontjes waardoor je probleemloos inkomende oproepen kunt beantwoorden. Het geheel wordt aangevuld met een degelijke bluetooth functie, een praktische volumeregeling, touch bediening én een regen- én zweetbestendige behuizing. Kortom, een toppertje tegen een betaalbaar prijskaartje.

En dat is ook heel wat kopers niet ontgaan. Zo geven velen een positieve klantreview omtrent de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat de mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren weet te verklaren.

 

Voordelen:

Noise cancelling: de waterdichte oortjes zijn voorzien van een noise cancelling functie waardoor het omgevingsgeluid zoveel mogelijk wordt gefilterd.

Bluetooth: dankzij de bluetooth 5.0 functie kun je de oortjes draadloos verbinden.

Waterdicht: met de IP64 certificering wordt aangetoond dat de oortjes 100% waterdicht zijn en (hevige) regen bijgevolg geen probleem vormt.

Wingtips: de wingtips zorgen ervoor dat de oortjes zelfs tijdens het sporten, goed op hun plek blijven zitten.

 

Nadelen:

Geen NFC: er is geen NFC functie aanwezig, wat bij sommige andere oordopjes wel het geval is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Sennheiser Momentum True Wireless Volledig Draadloze Oordopjes

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke waterdichte oortjes die gekenmerkt worden door een prachtig zwart design. De oordopjes worden bovendien geleverd in een prachtig en stevig opbergdoosje. Dit maakt het makkelijker om de oortjes na gebruik veilig op te bergen en/ of overal mee naartoe te nemen.

Ook hier zorgt het compacte formaat in combinatie met het beperkte gewicht en draadloze design, voor een ultiem draagcomfort. De oortjes zijn voorzien van de 5.0 bluetooth versie en bieden een bereik aan van maar liefst 10 meter. Verder geniet je een krachtige batterij die makkelijk 16 uur lang kan meegaan. De oortjes zijn uitgerust met Hi-res audio, een noise cancelling functie en worden geleverd inclusief afstandsbediening.

Het microfoontje zit dan weer in de oorschelp ingebouwd en functioneert helemaal naar behoren. We merken dan ook dat heel wat klanten aangenaam verrast zijn door de uitstekende kwaliteit en de unieke geluidskwaliteit. Echter blijft het prijskaartje volgens sommigen toch wel net iets te duur en dat is jammer.

 

Voordelen:

Bluetooth: dankzij de bluetooth 5.0 functie wordt het mogelijk om de oortjes op een geheel draadloze manier te verbinden.

Gebruiksduur: zodra de batterij volledig is opgeladen, geniet je een vrij ruime batterijduur van wel 16 uren.

Gebruiksgemak: hun gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een heldere Hi-res audiokwaliteit, een geïntegreerde noise cancelling functie, praktisch ingebouwde microfoontjes en een meegeleverde afstandsbediening.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: de hogere prijs betekent voor sommige klanten jammer genoeg een domper op de feestvreugde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Waterdichte oortjes Koopgids

 

Er bestaan heel wat verschillende types waterdichte oortjes. Zo is er niet alleen een onderscheid qua uitvoering en type te noteren, maar blijkt er ook heel wat mogelijk op het gebied van oplaadtijd, accu en bediening. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even grondig door te nemen. Hierin trachten wij een antwoord te bieden op enkele prangende vragen in de hoop dat, wanneer je de verschillende opties en aanbiedingen gaat vergelijken, het iets makkelijker wordt om een keuze te maken. Veel succes.


Wat zijn waterdichte oortjes en het gebruiksgemak

Waterdichte oortjes zijn, zoals de naam doet vermoeden, oortjes die bestand zijn tegen water. Echter moet je deze definitie wel met een korreltje zout nemen aangezien volledig waterdichte oortjes bijzonder zeldzaam blijken te zijn. Ze bestaan echter wel, maar worden vaak vergezeld van een iets hoger prijskaartje.

Wanneer men het dus over waterdichte oortjes heeft, dan bedoelt men in de meeste gevallen “spatwaterdicht”. Een koptelefoon of oortjes die dus spatwaterdicht zijn, zijn prima bestand tegen een beperkte hoeveelheid vocht zoals regen of zweet. Wat ze dan weer ideaal maakt om te gebruiken tijdens het sporten. Echter kun je met spatwaterdichte oortjes niet gaan zwemmen, laat staan duiken.

 

Het type waterdichte oortjes

De zoektocht wordt er alvast niet makkelijker op als je ziet hoeveel waterdichte oortjes er bestaan. Zo kun je kiezen tussen de bedrade oortjes, de gedeeltelijk draadloze exemplaren en de volledige draadloze oortjes. Elk type kent voor- en nadelen en de keuze zal vooral afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeur en het doel.

Zo zullen bedrade oortjes lastiger zijn om mee te sporten aangezien je ze altijd met een extern apparaatje, zoals je smartphone of MP3 speler, zult moeten verbinden. Echter bieden ze een krachtige accu én langere gebruiksduur aan in vergelijking met de andere 2 varianten. Kies je voor de gedeeltelijke draadloze oortjes, dan kies je voor een model waarbij de oortjes verbonden zijn door middel van een nekband. Vervolgens kun je op een draadloze manier een connectie maken met je smartphone of tablet door gebruik te maken van bluetooth.

Bij de volledig draadloze oortjes komt er dus geen draad of kabel meer aan te pas. Dergelijke oortjes bieden dus heel wat flexibiliteit en bewegingsvrijheid wat ze ideaal maken om te gaan sporten. Echter blijven ze niet altijd even goed zitten, wat dan weer wel het geval is met de gedeeltelijk draadloze oortjes. Vaak is hun gebruiksduur ook beperkt tot maximaal 3 à 4 uurtjes alhoewel de accu’s alleen maar beter worden.

 

De uitvoering

Eenmaal je een keuze gemaakt hebt voor een bepaald type oortje, zul je meteen opnieuw moeten kiezen op het gebied van uitvoering. Zo maken we een onderscheid tussen de on-ear oordopjes, ook wel earbuds genaamd, de in-ear oortjes en de bone-conduction exemplaren. Ben je op zoek naar oortjes met een licht gewicht en ultiem draagcomfort, dan zijn de on-ear oordopjes een perfecte aanbeveling. Deze worden op de oorschelp geplaatst en tegelijk tegen de gehoorgang. Besef wel dat het omgevingsgeluid niet kan worden weggefilterd.

De in-ear oortjes kun je echter wel in de gehoorgang plaatsen omwille van hun siliconen dopje. Je geniet een behoorlijk betrouwbaar draagcomfort in die zin dat de oortjes iets beter zullen blijven zitten en je minder last krijgt van omgevingsgeluiden. Gebruik je de oordopjes toch wel enkele uurtjes na elkaar, dan kan er vaak wel wat irritatie ontstaan. Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de bone-conduction oortjes die de trillingen via de jukbeenderen, zullen overbrengen naar het oor. De gehoorgang blijft met andere woorden volledig vrij wat betekent dat omgevingsgeluiden storend kunnen werken.

 

Bediening, accuduur en de maximale oplaadtijd

Niet alleen de bediening maar ook de gebruiksduur en de oplaadtijd kunnen sterk verschillen naargelang het type oordopjes dat je besluit aan te kopen. Zo genieten de bedrade oortjes een langere accuduur dan de gedeeltelijk of volledig draadloze oordopjes. In het laatste geval moet je rekening houden met een maximale duur van 3 tot 4 uren die, in geval van een meegeleverde oplaadcase, kan verlengd worden tot 6 à 8 uren. Batterijen worden steeds beter én krachtiger wat ten goede komt van de gebruiksduur en de oplaadtijd.

Daarnaast kan ook de bediening een bepalende factor zijn voor de keuze tussen het ene exemplaar of het andere. De meest frequente bediening gebeurt door middel van drukknoppen. Echter bestaat vandaag eveneens de mogelijkheid om te opteren voor een touch-bediening of een voice assistant bediening.


Design, extra kenmerken en prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je toch wel rekening moeten houden met een prijs van 50 euro die eveneens makkelijk kan oplopen tot wel 900 euro of meer. Uiteraard wordt de prijs beïnvloed door verschillende externe factoren. Zo kunnen het design en het merk een bepalende factor zijn. De roze oordopjes van Apple of neon gele earbuds van Samsung zullen vaak duurder in de aankoop zijn dan hun neutrale variant. 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES