7 beste Wegwerpcamera’s Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste wegwerpcamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je nog op zoek naar een heleboel handige wegwerpcameraatjes om de genodigden te verwelkomen op het bruiloftsfeest? Dan lijkt de 10x Bruiloft/huwelijk wegwerp camera alvast een schot in de roos. Is 1 wegwerpcamera ruim voldoende dan kies je bijvoorbeeld beter voor de Wegwerpcamera met flitser waarmee je maar liefst 27 prachtige kleurenfoto’s kunt schieten. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. Bekijk de mogelijkheden even en bekijk welke wegwerpcamera het meest aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste wegwerpcamera’s (Reviews) van 2024

 

De beste wegwerpcamera hoeft niet noodzakelijkerwijs ook de duurste uit het rijtje topproducten te zijn. Zo zijn er ook heel wat leuke aanbiedingen en/ of goedkopere wegwerpcamera’s te spotten die de moeite waard zijn. Kies bij voorkeur voor een digitale wegwerpcamera of een waterdichte wegwerpcamera zodat je ook leuke foto’s aan het zwembad kunt maken. Bekijk alvast de mogelijkheden hieronder, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. En wie weet ga je wel naar huis met de populairste wegwerpcamera of het exemplaar met de laagste prijs. 

 

1. 10x Bruiloft huwelijk wegwerp camera met flitser en 27 kleuren fotos

 

Staat er binnenkort een bruiloft of een leuk vrijgezellenfeestje op de planning en ben je nog dringend op zoek naar een degelijke wegwerpcamera met flitser? Dan is dit exemplaar van AgfaPhoto misschien wel wat voor jou. Hij wordt bovendien geleverd per 10 stuks, wat het hogere prijskaartje enigszins zou kunnen verklaren.

Elke wegwerpcamera kent een maximaal formaat van 2,7 x 11,5 x 5,8 cm en blijkt vervaardigd uit een combinatie van kunststof en karton. Dit maakt hem niet alleen relatief compact maar ook vrij licht van gewicht en bijgevolg bijzonder handzaam in gebruik. Verder blijkt elke afzonderlijke camera uitgerust met een ingebouwde flitser die een ruim bereikt kent van 4 meter én voorzien van de mogelijkheid om tot wel 27 aparte kleurenfoto’s te maken. Kortom, waar wacht je nog op?

Deze unieke wegwerpcamera’s zijn ideaal voor gebruik op diverse huwelijken, vrijgezellenfeesten of andere leuke evenementen en gelukkig denken ook heel wat klanten er net zo over. Zo wordt dit product uiteindelijk beloond met een mooie gemiddeld eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Flitser: in tegenstelling tot sommige andere wegwerpcamera’s, is dit exemplaar wel degelijk voorzien van een ingebouwde flits met een bereik van wel 4 meter.

Comfort: de combinatie van het compacte ontwerp en lichtgewicht design maken van deze camera een bijzonder handzaam en comfortabel apparaatje.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt maar liefst 10 afzonderlijke wegwerpcamera’s die elk op hun beurt tot wel 27 kleurenfoto’s kunnen leveren.

 

Nadelen:

Prijzig: ook al worden er meteen 10 stuks meegeleverd, toch vermoeden wij dat het prijskaartje door sommigen als een struikelblok zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wegwerpcamera met flitser, 27 foto’s Ingebouwde flitser

 

Net zoals het vorige apparaatje blijkt ook deze unieke wegwerpcamera uitgerust met een krachtige geïntegreerde flitser met een ruim bereik van wel enkele meters ver. Dit wordt aangevuld met de mogelijkheid om tot wel 27 aparte kleurenfoto’s te maken en deze vervolgens te laten ontwikkelen. Kortom, ideaal om mee te nemen naar een festival, een gezellige picknick in het park of een leuke zomerdag op het strand met vrienden.

De camera is bovendien niet alleen kwalitatief en degelijk maar ziet er daarnaast ook leuk uit. Zo valt hij op vanwege zijn unieke design waarbij hartjes en bloemetjes afgebeeld worden op een neutrale achtergrond. Overigens dragen zijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp wel degelijk bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Een blik op de online reacties toont ook hier meteen een mooie eindscore van 5 sterren aan. Als we echter de prijs van deze camera vergelijken met die uit het vorige product per stuk, dan blijkt dit model jammer genoeg wel iets duurder te zijn.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de combinatie van het compacte formaat enerzijds en het lichte gewicht anderzijds zorgen voor een handzaam apparaatje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Aantal foto’s: deze wegwerpcamera is geschikt om maar liefst 27 aparte kleurenfoto’s te maken.

Flits: je hoeft je alvast geen zorgen te maken want deze wegwerpcamera is wel degelijk voorzien van een ingebouwde flitser.

 

Nadelen:

Budget: we durven vermoeden dat het hogere prijskaartje mogelijks wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kodak Wegwerpcamera met fliters 27+12 foto’s  Funsaver-camera

 

Mag het net dat tikkeltje meer zijn en ben je hiervoor bereid om iets meer geld te spenderen, dan zou deze Kodak wegwerpcamera misschien wel eens de moeite waard kunnen zijn. Kodak is bovendien een alom bekend, zoniet het beste, merk dat niet alleen garant staat voor degelijkheid en kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. Kortom, de moeite waard om dit exemplaar even van naderbij te bekijken.

Zo wordt hij gekenmerkt door een relatief compact formaat aangevuld met een licht gewicht van amper 147 gram, wat hem bijzonder handzaam maakt. In tegenstelling tot de vorige producten, kun je met deze wegwerpcamera tot wel 39 afzonderlijke foto’s maken al dan niet in combinatie met gebruik van de ingebouwde flitser en viewfinder. 

Wanneer we de reacties op deze Kodak Funsaver-camera bekijken dan zien we over het algemeen heel wat enthousiaste en tevreden klanten. Slechts een kleine minderheid van de kopers blijkt niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en vindt het apparaat kwetsbaar.

 

Voordelen:

Flitser: met behulp van de ingebouwde flitser wordt het mogelijk om ook in slecht belichtte en/of donkere ruimtes probleemloos foto’s te kunnen maken.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt 1 degelijke wegwerpcamera die de mogelijkheid biedt om maar liefst 39 kleurenfoto’s te produceren.

Drukknop: het eenvoudige design is voorzien van een handige drukknop waarmee je de flitser naar eigen wens kunt inschakelen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten zijn van mening dat deze wegwerpcamera behoorlijk kwetsbaar is en dat de kwaliteit beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fujifilm Quicksnap Flash 27 2-pack Allround wegwerpcamera met flits

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke Fujifilm Quicksnap Flash allround wegwerpcamera die meteen opvalt vanwege zijn compacte formaat en lichtgewicht design. Deze combinatie maakt van hem alvast een handzaam apparaatje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Bovendien blijkt deze wegwerpcamera uitgerust met een ISO 400-filmrol waarmee je makkelijk 27 prachtige kleurenfoto’s kunt schieten. Dankzij de ingebouwde flitser, die je overigens makkelijk kunt inschakelen met slechts 1 druk op de knop, geniet je een eveneens een degelijke beeldkwaliteit in donkere en/ of slecht belichtte ruimtes. 

Verder blijkt de camera voorzien van een aparte aan- en uitschakelaar die bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Kortom, een veelzijdige camera met een kleurrijk design die duidelijk het hart van heel wat kopers heeft gestolen. Slechts een kleine minderheid had iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Flitser: net zoals de vorige wegwerpcamera’s blijkt ook dit exemplaar voorzien van een ingebouwde flitser.

Aan- en uitschakelaar: deze veelzijdige wegwerpcamera is afgewerkt met een praktische aan- en uitschakelaar.

Handig in gebruik: de camera bevat een degelijke ISO 400-filmrol waarmee je tot wel 27 aparte kleurenfoto’s kunt maken in goed belichtte of minder goed belichtte ruimtes.

 

Nadelen:

Onscherp: we stellen vast dat enkele kopers van mening zijn dat de beeldkwaliteit te wensen overlaat.

Prijs: kwaliteit en degelijkheid staan hier jammer genoeg wel tegenover een iets hoger prijskaartje wat door sommigen als een minpunt kan worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 3x Wegwerp onderwater cameras voor 27 kleuren fotos

 

We sluiten het rijtje af met deze prachtige onderwater wegwerpcamera van AgfaPhoto die, net zoals zijn voorgangers, gekenmerkt wordt door een compact en lichtgewicht design. Daardoor kun je hem makkelijk overal mee naartoe nemen, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Verder blijkt de camera voorzien van een ingebouwde flitser en de mogelijkheid om tot wel 27 kleurenfoto’s te produceren. Ideaal om mee te nemen tijdens een duik in het zwembad, een tochtje op het meer of een gezellig festival weekend. 

Wanneer we de reacties op deze camera bekijken dan moeten we tot onze verbazing vaststellen dat er nog maar 1 koper heeft gereageerd. Jammer genoeg blijkt deze klant helemaal niet tevreden te zijn over de beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de onderwater wegwerpcamera.

 

Voordelen:

Formaat: de camera wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat van 2,7 x 11,5 x 5,8 cm wat hem bijzonder handzaam maakt.

Materiaal: hij blijkt vervaardigd uit een stevige combinatie van enerzijds kunststof en anderzijds kwalitatief karton.

Onderwater: in tegenstelling tot de vorige apparaten, blijkt deze wegwerpcamera wel degelijk in staat voor gebruik onder water en dit tot op een diepte van maximaal 3 meter.

Handig in gebruik: verder ben je verzekerd van een handige ingebouwde flitser en de optie om tot wel 27 prachtige kleurenfoto’s te schieten.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: jammer genoeg blijkt de klant niet helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Narvie wegwerp onderwater camera 12+12 kleuren foto’s – Vakantiefotos weggooi cameras

 

Staat er binnenkort een zonnige trip naar de Bahama’s op de agenda gepland? Dan wordt deze Narvie wegwerp onderwatercamera misschien wel je beste reisgezel? De camera springt in het oog vanwege zijn compacte uitvoering en lichte gewicht wat hem – in vergelijking met heel wat andere traditionele camera’s – meteen een pak handzamer maakt.

De camera van Narvie is voornamelijk vervaardigd uit een duurzame combinatie van kunststof en karton én blijkt – vanwege zijn waterdichte case – geschikt voor gebruik tot op een diepte van 3 meter. Hij biedt daarbij een ingebouwde flitsfunctie aan alsook de optie om maar liefst 24 prachtige kiekjes te schieten.

Heb je interesse? Dan zul je al gauw merken dat deze waterdichte camera geleverd wordt inclusief 2 bijbehorende filmrolletjes alsook een korte handleiding. Klanten reageren dan ook bijzonder positief en belonen deze onderwatercamera met een mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: de verhouding tussen de kwaliteit, duurzaamheid en meegeleverde accessoires maken dat deze onderwatercamera tot de goedkope apparaten mag gerekend worden.

Herbruikbaar: deze wegwerpcamera wordt jou aangeboden inclusief 2 bijhorende filmrolletjes wat betekent dat de camera herbruikbaar is.

Waterdicht: het betreft een degelijke onderwatercamera die bruikbaar blijkt tot op een diepte van maximaal 3 meter.

Handig in gebruik: het compacte formaat en lichte gewicht maken dit apparaat vrij handzaam. Na gebruik kun je de foto’s die met de wegwerpcamera werden gemaakt, laten ontwikkelen.

 

Nadelen:

Geen timer: houd er rekening mee dat er geen timerfunctie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Ilford Camera Sprite 35-II Silver And Red // Vaste sluitertijd – Diafragma

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij minder belangrijk? Dan loont het de moeite om de Ilford Sprite 35-II camera alvast even van naderbij te bekijken. Hij valt meteen op vanwege zijn unieke jaren 60-design, compacte uitvoering en dito lichte gewicht. Kortom, de ideale metgezel om mee te nemen op reis.

De Ilford Sprite 35-II werkt met behulp van 35mm filmrolletjes en is – vanwege zijn vaste sluitertijd, optimale brandpuntsafstand én diafragma – een streling voor het oog van de creatieve beeldmaker. Verder zorgt de ingebouwde flitser ervoor dat – zelfs bij minder lichtinval – prachtige beelden kunnen worden gemaakt.

Hoewel de kenmerkende eigenschappen alle goeds doen verwachten, zijn er tot op de dag van vandaag nog geen reviews geplaatst. We durven vermoeden dat het aparte design en het hoge prijskaartje als mogelijke struikelblokken worden beschouwd.

 

Voordelen:

Sluitertijd: de Ilford Sprite 35-II camera wordt gekenmerkt door een vaste sluitertijd van 1/120s.

Flitser: dankzij de ingebouwde flitser inclusief bijbehorende flitsmodussen, kun je ook ‘s nachts prachtige kiekjes maken.

Filmrol: hij maakt gebruik van de bekende 35mm filmrolletjes die manueel moeten worden doorgedraaid.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wegwerpcamera’s Koopgids

 

Nu we allemaal zo in de ban zijn van de digitale wereld, zouden we bijna vergeten dat er zelfs nog echte wegwerpcamera’s bestaan. Maar wat is dat nu precies en welke mogelijkheden biedt een dergelijke camera? En waar kun je een wegwerpcamera aankopen en het filmrolletje nadien laten ontwikkelen? In de onderstaande koopgids zoeken wij het graag voor jou uit. Neem de koopgids even rustig door alvorens je de verschillende wegwerpcamera’s en aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Houd daarbij het advies en de aanbevelingen van andere klanten zoveel mogelijk in het achterhoofd.

Wat is een wegwerpcamera en welke mogelijkheden biedt hij?

Wanneer we het woord “wegwerpcamera” laten vallen, dan denken de meeste mensen vrijwel gelijk aan één of ander goedkoop cameraatje dat je bij eender welke drogisterij kunt aanschaffen. De meesten zijn er zelfs van overtuigd dat een dergelijk toestelletje alleen maar foto’s van middelmatige beeldkwaliteit oplevert en beschouwen het dan ook als laatste “redmiddel”. Echter, niets is minder waar want als je de wegwerpcamera in een correcte instelling plaats, dan is er geen reden om een matige beeldkwaliteit of slechte foto te bekomen.

Zo worden de meeste wegwerpcamera’s gekenmerkt door een vaste sluitertijd aangevuld met een vaste focus en diafragma, wat betekent dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken over eventuele functies en/ of standen. Je hoeft enkel maar op het knopje te drukken, al dan niet gebruik maken van de ingebouwde flitser, en klaar is Kees. Deze analoge techniek van herinneringen creëren en voorwerpen of situaties op beeld vast te maken, brengt dan ook een heel pak voordelen met zich mee.

In tegenstelling tot het digitaal fotograferen, is de analoge fotografie minder/ niet aan regeltjes verbonden en bijgevolg veel eenvoudiger om even snel een bepaald moment op beeld vast te leggen. Daarnaast zijn dergelijke toestelletjes vaak veel compacter en lichter van gewicht wat ze een pak handzamer en praktischer maakt. En uiteindelijk is het nog steeds een bepaalde vorm van nostalgie waardoor velen teruggrijpen naar een duurzame wegwerpcamera.

 

Hoe werkt een wegwerpcamera

Zoals hiervoor reeds min of meer duidelijk werd, kent het gebruik, en bijgevolg ook de werking, van een wegwerpcamera niet zoveel geheimen. Het zijn veeleer compacte lichtgewicht toestelletjes die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen om even snel een belangrijk moment op beeld vast te leggen. Dat betekent eveneens dat ze, in vergelijking met de huidige digitale camera’s, veel minder functies en optiemogelijkheden bevatten.

De meeste wegwerpcamera’s zijn voorzien van een ingebouwde flitser die je met slechts één druk op een knop kunt in- of uitschakelen. De flitser maakt het mogelijk om zelfs in slecht belichtte ruimtes, alsnog een duidelijke en heldere beeldkwaliteit te bekomen. Daarnaast biedt de overgrote meerderheid van de camera’s je maar liefst 27 kleurenfoto’s aan alhoewel er ook wegwerpcameraatjes bestaan dit tot wel 39 kleurenfoto’s aanbieden. Met een simpele druk op de knop, staat het moment voor eeuwig vast op beeld.

 

Waar kun je een wegwerpcamera aanschaffen en het filmrolletje laten ontwikkelen?

Zowel in Nederland als in België in België is het mogelijk om een degelijke wegwerpcamera aan te schaffen in tal van drogisterijen zoals de Hema, het Kruidvat of de Action. Afhankelijk van waar je precies woont, zou het zelfs mogelijk kunnen zijn om in het plaatselijke postkantoor een wegwerpcameraatje aan te kopen. Echter, bestaan er tegenwoordig ook heel wat mogelijkheden om een dergelijk apparaatje online aan te kopen. Denk bijvoorbeeld maar aan Kieskeurig.nl en Bol.com.

Eenmaal je een wegwerpcamera in je bezit hebt, dan weet je natuurlijk ook dat je vroeg of laat het filmrolletje zult moeten laten ontwikkelen. Dat kun je opnieuw in tal van drogisterijen en/ of “Foto services” laten doen. Afhankelijk van de plaats waar je het rolletje laat ontwikkelen, zul je ongeveer rekening moeten houden met zo’n 20 cent per foto.

Merk, kwaliteit en mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we nog enkele aandachtpuntjes aan de oppervlakte brengen. Zo zijn er heel wat merken die één of meerdere wegwerpcamera’s op de markt hebben gebracht waaronder Kodak misschien wel het meest bekende merk is. Echter dat betekent niet dat andere merken zoals Ilford, Lomography en AgfaPhoto geen kwaliteit kunnen leveren. 

Uiteindelijk verschilt het aanbod en het prijskaartje per merk helemaal niet zoveel. Zo kun je bij elk merk wel enkele wegwerpcamera’s spotten aan een prijskaartje van 11 tot 14 euro net zoals er ook duurdere modelletjes bestaan in de richting van 200 euro. Bij dit laatste willen we echter wel even een kanttekening maken aangezien het dan vaak gaat om grote voordeelverpakking waarin bijvoorbeeld 20 wegwerpcamera’s per keer geleverd worden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je een wegwerpcamera kopen en laten ontwikkelen?

Ben je op zoek naar een degelijke wegwerpcamera dan zijn er heel wat mogelijkheden om er eentje aan te kopen. Zo kun je, afhankelijk van waar je nu precies woonachtig bent, vaak een wegwerpcamera ophalen in het plaatselijke postkantoor. Indien dat niet mogelijk is, kun je altijd rekenen op één van de plaatselijke drogisterijen zoals de Hema, het Kruidvat of de Action.

Bovendien kun je een dergelijke camera tegenwoordig ook gewoon online bestellen. Denk maar aan bekende wegpagina’s zoals Kieskeurig.nl en Bol.com. 

Zodra je vervolgens één of meerdere wegwerpcamera’s hebt aangekocht, dan zul je nadien ook wel het filmrolletje dienen te ontwikkelen. Dit kan opnieuw makkelijk in de plaatselijke drogisterij of bij aparte “Foto Services” diensten in  grootwarenhuizen. Afhankelijk van de plaats waar je dit laat doen, wordt er ongeveer een 20 cent per foto gerekend. 

Q2: Hoe werkt een wegwerpcamera?

In vergelijking met de huidige digitale camera’s, heeft het gebruik en de werking van een wegwerpcamera niet zoveel voeten in de aarde. Zo zijn ze niet alleen compacter van formaat en lichter van gewicht maar vaak ook met minder functies en standen uitgerust. Wat betekent dat één eenvoudige klik vaak al voldoende is om een moment op beeld vast te kunnen leggen.

Tegenwoordig zijn de meeste wegwerpcamera’s uitgerust met een ingebouwde flitser die je, met behulp van een tweede aparte knop, naar wens kunt in- of uitschakelen. Dankzij de flitser wordt het mogelijk om, zelfs in minder goed belichtte ruimtes, een mooie heldere beeldkwaliteit te bekomen. Wat het aantal foto’s betreft, bieden de meeste wegwerpcamera’s ongeveer 27 kleurenfoto’s aan alhoewel er ook apparaten bestaan die tot wel 39 foto’s aanbieden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES