Beste wetenschappelijke rekenmachine

Laatste update: 22.07.24

 

Wetenschappelijke rekenmachines test van 2024

 

Moet je regelmatig heel wat ingewikkelde wiskundige berekeningen en vraagstukken oplossen? Dan kan een degelijke wetenschappelijke rekenmachine jou daar alvast een handje mee helpen. Door middel van een onderzoek zijn we te weten kunnen komen wat de 3 best beoordeelde wetenschappelijke rekenmachines zijn. Zo zijn we eerst en vooral uitgekomen bij de Texas Instruments TI-30XB wetenschappelijke rekenmachine. Het is een geavanceerd toestel dat over heel wat krachtige en moeilijke functies beschikt. Daardoor is dit type rekenmachine vooral ideaal om te gebruiken in het onderwijs. Met de Casio FX-82MS wetenschappelijke rekenmachine kun je alvast zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. De rekenmachine beschikt over een duidelijk leesbaar display met maar liefst 2 regels.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wetenschappelijke rekenmachine reviews – top 5

 

 

Een wetenschappelijke rekenmachine is een aankoop waar je niet onderuit kan als je kinderen hebt. Op een bepaald moment zullen je kinderen dit soort rekenmachine nodig hebben op school. Om de beste wetenschappelijke rekenmachine te kunnen kopen volgens de noden van je kind kun je de volgende informatie gebruiken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Texas Instruments TI-30XB

 

Deze geavanceerde rekenmachine van Texas Instruments is uitgerust met krachtige functies zoals wiskundige notaties, een scherm met 4 regels en functietabellen. Het toestel is geschikt voor scholieren maar ook voor studenten. Sommigen zouden denken dat het een grafische rekenmachine is omdat het breuken weergeeft maar dat is verkeerd, een grafische rekenmachine kan grafieken weergeven.

Het toestel is geschikt voor conversies van breuken en procenten en ook decimaal conversies. Je kunt er ook automatisch mee een tabel met waarden onderzoeken, of specifiek door zelf de waarden in te voeren.

Met meer dan honderd reviews kun je wel zeggen dat dit product vlot verkocht wordt. Het grootste deel van de kopers is heel tevreden, enkel sommigen vinden het apparaat te ingewikkeld om te gebruiken. De kwaliteit van het toestel is top en het is zijn prijs zeker waard.

Ben je op zoek naar een krachtige en duurzame wetenschappelijke rekenmachine? Dan kun je misschien alvast even dit apparaat bekijken. Deze rekenmachine is afkomstig van het bekende merk Texas, wat voor heel wat gebruikers ook als veruit het beste merk wordt beschouwd.

 

Voordelen:

Krachtige functies: je zult versteld staan welke krachtige functies deze rekenmachine te bieden heeft. Zo kun je gebruik maken van diverse wiskundige notaties en functietabellen.

Breuken: deze wetenschappelijke rekenmachine is bovendien ook ideaal om met breuken te rekenen. Denk maar aan conversies van breuken maar ook percentages.

 

Nadelen:

Geen grafieken: houd er wel rekening mee dat dit geen grafische rekenmachine is, en er dus geen grafieken mee berekend kunnen worden.

Te ingewikkeld: een klein aantal van de kopers is echter van mening dat het toestel veel te ingewikkeld is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Casio FX-82MS

 

Natuurlijk zijn er ook goedkope wetenschappelijke rekenmachines zoals deze Casio FX-82MS. Het display heeft twee regels zodat je de formule en het antwoord tegelijk kunt aflezen. Het toestel is voorzien van grote toetsen en gestructureerde menu’s om statistische berekeningen uit te voeren.

Het apparaat beschikt over 240 ingebouwde functies. Je kunt bijvoorbeeld regressie berekenen of berekeningen maken in gon, graad of radiaal. Je kunt sexagesimaal omrekenen in decimaal en omgekeerd. Er zijn teveel verschillende functies om ze allemaal op te noemen!

De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van deze wetenschappelijke rekenmachine aanbieding is natuurlijk voordelig. De kopers vinden het ontwerp ook mooi en het is stevig gebouwd. Scholieren die het gebruiken getuigen dat het apparaat voldoet aan de verwachtingen, hoewel er toch betere bestaan.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de deze wetenschappelijke rekenmachine van het bekende merk Casio. Bovendien is het ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven. Het lage prijskaartje kan er voor zorgen, dat deze wetenschappelijke rekenmachine misschien wel één van de populairste uit deze selectie wordt.

 

Voordelen:

Display: je zult merken dat het display van dit apparaat over 2 regels beschikt. Zo kun je niet alleen de formule maar ook tegelijk het antwoord op het display aflezen.

Comfort: de grote toetsen maken het iets makkelijker om met deze wetenschappelijke rekenmachine te werken. Verder zijn de menu’s mooi gestructureerd, en is het mogelijk om statistische berekeningen uit te voeren met dit toestel.

Prijs: je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje. Bovendien heeft deze wetenschappelijke rekenmachine wel degelijk het laagste prijskaartje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een klein aantal van de kopers, is echter niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze rekenmachine.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Texas Instruments TI-30XS

 

Dit toestel beschikt over alle bekende functies van de huidige wetenschappelijke rekenmachines en heeft zelfs nog een aantal uitbreidingen. Het is een gelijkaardig apparaat als de TI30-XB multiview. Dit toestel is nuttig voor wiskunde maar ook voor meetkunde, goniometrie, biologie, statistiek, enzovoort.

Het scherm kan tot vier regels informatie tonen en je kunt makkelijk door eerdere bewerkingen navigeren. Met de wisseltoetsen kun je eenvoudig breuken en hun decimale equivalent bekijken. Alle opties van dit toestel zijn geconcentreerd op één plaats namelijk in de MODE knop. Je kunt ook de wetenschappelijke notatie bekijken met de exponenten op de juiste plaats.

Voor één koper is het toestel nogal aan de grote kant maar de rest van de online gebruikers geven positief advies over het apparaat. De rekenmachine is van topkwaliteit en is beschikbaar tegen een redelijke prijs. Het is een compacte rekenmachine die beschermd wordt door een harde beschermhoes.

Net zoals het eerste apparaat, is ook deze wetenschappelijke rekenmachine afkomstig van het bekende merk Texas. Het apparaat is niet alleen uitgerust met alle reeds bekende formules en functies, maar heeft bovendien ook nog tal val uitbreidingen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de kenmerken van deze rekenmachine.

 

Voordelen:

Efficiënt: je kunt deze rekenmachine in tal van verschillende domeinen gebruiken. Denk maar aan biologie, meetkunde, statistiek, wiskunde en nog heel wat andere verschillende mogelijkheden.

Display: het toestel is voorzien van een bijzonder duidelijk afleesbaar display waarop je tot wel 4 regels informatie kunt aflezen.

MODE knop: je zult zien dat de wetenschappelijke rekenmachine is uitgerust met de MODE knop. Onder deze knop bevinden zich werkelijk alle mogelijke opties waarover het toestel beschikt.

 

Nadelen:

Te groot: slechts één enkele klant vindt dat deze wetenschappelijke rekenmachine toch net iets te groot is. Dit maakt het niet zo comfortabel en handig om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Casio FX-82ES Plus

 

De Casio FX-82ES PLUS kan wiskundige begrippen zoals breuken en wortels weergeven op het beeldscherm. Op die manier is het makkelijker om de resultaten te begrijpen. Het apparaat is uitgerust met wel 252 functies en beschikt over 9 variabele geheugens.

Gebruik deze rekenmachine voor een waaier aan functies zoals tweedimensionale statistieken, trigonometrische functies, automatische breukberekening, regressieanalyse, ontbinden in priemfactoren, gehele toevalsgetallen, functietabel, enzovoort.

Hoewel dit apparaat volgens de reviews voor enkele kopers te duur is, zijn de meesten toch heel lovend over hun aankoop. De rekenmachine is van goede kwaliteit en beschikt over vele mogelijkheden. Het is duidelijk in gebruik, mede dankzij de gebruiksaanwijzing. Alle functies die nodig zijn voor school zitten erop dus het is een duurzame koop.

Opnieuw hebben we te maken met een wetenschappelijke rekenmachine van het bekende merk Casio. Alvorens je beslist om dit toestel aan te kopen, dan kan het misschien best wel handig zijn om een kijkje te nemen naar de voordelen en de nadelen ervan. We hebben hieronder alvast een opsomming gemaakt voor jou.

 

Voordelen:

Comfort: je zult merken dat het apparaat in staat is om wiskundige berekeningen op het display weer te geven.

Gebruiksgemak: deze wetenschappelijke rekenmachine is voorzien van maar liefst 252 verschillende functies, en wel 9 variabele geheugens.

Gebruiksaanwijzing: de meeste klanten zijn bovendien ook bijzonder lovend over de handige gebruiksaanwijzing. De handleiding is voldoende informatief en helemaal duidelijk.

 

Nadelen:

Prijskaartje: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten, is er echter van overtuigd dat het prijskaartje van deze wetenschappelijke rekenmachine toch net iets te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP 35S

 

De HP 35S wetenschappelijke rekenmachine kan gebruikt worden door studenten maar is ook geschikt voor wetenschappers, landmeters, medici, enzovoort. De rekenmachine is voorzien van een gebruikersgeheugen met een capaciteit van 30 KB. Het apparaat heeft een groot display waarvan je het contrast kunt instellen.

Het is een nauwkeurige rekenmachine die je kunt gebruiken voor verschillende functies. Het toestel beschikt over 100 ingebouwde functies en een breukmodus, je kunt breuken ook omzetten naar decimale waarden. Verder heb je nog 42 ingebouwde fysieke constanten en een complete bibliotheek met kubieke wortels, exponenten, logaritmen, enzovoort tot je beschikking.

Deze wetenschappelijke rekenmachine aanbieding heeft nog maar twee beoordelingen gekregen maar deze zijn overwegend positief. Het apparaat is van goede kwaliteit en is vooral geschikt voor wetenschappers. Voor scholieren en gewone gebruikers is het toestel veel te complex. Je kunt het zelfs gebruiken om mee te programmeren.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze wetenschappelijke rekenmachine HP 35S. Het is het ideale toestel aangezien het niet alleen door studenten kan worden gebruikt, maar ook door professionele wetenschappers of wiskundigen. Kortom het is een degelijk apparaat dat de moeite waard is, om even wat grondiger te bekijken.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is een degelijk toestel dat vooral door professionele wetenschappers zal gebruikt worden. Verder is de rekenmachine ook ideaal om te programmeren.

Geheugen: je zult versteld staan van het grote gebruikersgeheugen waarover deze wetenschappelijke rekenmachine beschikt. Zo bedraagt de maximale geheugencapaciteit maar liefst 30 KB.

Display: er is ook een duidelijk afleesbaar display aanwezig, waarvan het zelfs mogelijk is om het contrast in te stellen.

Functies: deze wetenschappelijke rekenmachine is uitgerust met maar liefst 100 verschillende ingebouwde functies. Er is zelfs een handige breukmodus waarover je kunt beschikken.

 

Nadelen:

Te ingewikkeld: ondanks de positieve reviews, is het mogelijk dat deze wetenschappelijke rekenmachine volgens sommige klanten net iets te ingewikkeld is. En dat is best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wetenschappelijke rekenmachines koopgids

 

Een wetenschappelijke rekenmachine wordt vooral gebruikt in het onderwijs want je kunt dit apparaat gebruiken om ingewikkelde wiskundige toepassingen mee te berekenen. Deze rekenmachines kunnen ook over een groot display beschikken om grafieken weer te geven net zoals een grafische rekenmachine. Ga op zoek naar de beste wetenschappelijke rekenmachines en daarna kun je ze vergelijken op basis van de volgende kenmerken: gebruik, voeding, functies en kostprijs.

Waarvoor wil je de rekenmachine gebruiken?

Als je gewoon waardes wilt optellen en aftrekken dan heb je al genoeg aan een gewone rekenmachine. In dit geval moet je zeker geen wetenschappelijke rekenmachine aanbieding kopen. Deze speciale rekenmachines worden vooral gebruikt in het secundair of hoger onderwijs door studenten. Meestal worden ze toegelaten als hulpmiddel op een examen wiskunde. Het is een aanbeveling om rekening te houden met de modellen die door de school zijn toegelaten want niet alle rekenmachines komen in aanmerking om gebruikt te worden.

Je kunt kiezen voor een model met een groot scherm die ook grafieken kan weergeven. Op die manier kun je niet alleen ingewikkelde berekeningen maken maar ze ook weergeven via een grafiek. Er zijn ook andere personen die veel gebruik maken van een wetenschappelijke rekenmachine. Denk maar aan, logisch, wetenschappers maar ook anderen die moeilijke berekeningen moeten maken voor hun job zoals landmeters. Voor deze personen zijn de beschikbare functies heel belangrijk en ze worden ook niet beperkt in hun keuze door een school of hun werkgevers. Je kunt kiezen voor goedkope wetenschappelijke rekenmachines maar deze zullen minder functies bevatten dan een duurder model.

 

Voeding van de rekenmachine

Een gewone rekenmachine wordt meestal van stroom voorzien via zonne-energie. Zo kun je de rekenmachine altijd gebruiken maar in slecht verlichte ruimtes zul je het scherm niet kunnen aflezen. Door de lage energieaanvoer kan het scherm niet oplichten.

Een wetenschappelijke rekenmachine heeft meer stroom nodig om te kunnen werken dus dit model wordt aangedreven door middel van een batterij. De meest gebruikte batterij voor een rekenmachine is een knoopcel batterij. Deze batterij is klein van formaat zodat ze ook in kleine rekenmachines passen. Het nadeel van een rekenmachine die op batterijen werkt is dat de batterij zonder energie kan komen te zitten. Als je op dat moment geen reservebatterij bij je hebt dan kun je het apparaat niet blijven gebruiken.

Er bestaan ook rekenmachines die je via het stopcontact van stroom kunt voorzien. Deze modellen beschikken meestal over een printfunctie om je berekeningen of grafieken af te kunnen drukken.

 

Kenmerken en functies

De meeste rekenmachines zijn voorzien van een zwart-wit scherm maar je kunt ook modellen kopen met een kleurenscherm. Dit kan handig zijn om grafieken weer te geven, als je enkel berekeningen maakt dan maakt het niet uit of de resultaten weergegeven worden in kleur of niet. Sommige personen zullen liever een kleurenscherm hebben gewoon omdat het mooier is.

Bepaalde rekenmachines beschikken over een geheugen om berekeningen op te slaan. Als je een belangrijke berekening hebt gemaakt die je later opnieuw wilt gebruiken dan kun je deze in het geheugen van de rekenmachine bewaren. Sommige modellen kun je zelfs verbinden met je computer via een USB kabel. Zo kun je de berekeningen bewaren op je computer of bepaalde grafieken of berekeningen weergeven op een groter scherm.

Voor studenten is het een aanbeveling om rekening te houden met de toegelaten functies op een wetenschappelijke rekenmachine. De school bepaalt welke functies het apparaat mag hebben zodat je enkel deze functies tijdens het examen kunt gebruiken.

Voor personen die de rekenmachine gebruiken voor professionele doeleinden is het belangrijk om de functies af te stemmen op de job. Je weet min of meer al welke functies je zult nodig hebben om bepaalde berekeningen te maken dus je kunt doelgerichter op zoek gaan naar interessante aanbiedingen.

Kostprijs van een wetenschappelijke rekenmachine

Tenslotte moet je ook nog letten op de prijs van het apparaat. Dit hangt voor een groot deel af van de functies waarover het toestel beschikt maar ook van het merk. Een rekenmachine van een bekend merk zal iets duurder zijn omdat dit merk een betere kwaliteit kan aanbieden. De opslagcapaciteit zal ook een invloed hebben op de prijs.

Vergelijk verschillende apparaten voordat je een beslissing neemt en kies zeker niet voor het goedkoopste model. Bij het merendeel van de producten is goedkoop meestal duurkoop. Een duurder model gaat langer mee en beschikt over meer mogelijkheden.

Dankzij de groei van online kopen en verkopen kun je eenvoudig interessante promoties vinden die zelfs goedkoper uitkomen dan in een gewone winkel of supermarkt. Je hoeft zelfs je woning niet te verlaten en bovendien wordt het product ook aan huis geleverd. Houd in dit geval wel nog rekening met de verzendkosten van het product. In het geval van een rekenmachine zullen deze niet hoog liggen vanwege het lage gewicht van het toestel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES