5 Beste wifi speakers Test Van 2022

Laatste update: 02.12.22

 

Wi-fi speakers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je eender waar je favoriete muziek en afspeellijsten probleemloos kunnen streamen? Dan kun je hiervoor gebruik maken van een kwalitatieve wifi speaker. Vandaag de dag mag je dan ook een ruim aanbod verwachten, waardoor de keuze alleen maar moeilijker wordt. Daarom zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Sonos One Google Assistent die gekenmerkt wordt door een compact design waarbij je uit 2 kleuren kunt kiezen. Echter blijkt ook de Google Home Smart Speaker een schot in de roos. Hij wordt bovendien opgestuurd inclusief een duidelijke handleiding met instructies die volledig naar het Nederlands werden vertaald.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste wifi speakers (Reviews) van 2022

 

Of je nu kiest voor een wifi speaker van Bose, Sonos of JBL is vooral een persoonlijke keuze. Toch is het een goed advies om zoveel mogelijk speakers met elkaar te vergelijken zodanig dat je met de beste wifi speaker huiswaarts kunt keren. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van 5 topproducten. Zo kun je onder andere kiezen voor een duurzame set wifi speakers of een draadloze speaker die al dan niet is uitgerust met bluetooth.

 

 

1. Sonos One Google Assistent met speaker en Multiroom

 

Met deze unieke Sonos One wifi speaker kies je voor een snel en krachtig product, te verkrijgen in 2 verschillende doch neutrale kleuren. Het is misschien niet meteen één van de meest goedkope wifi speakers maar daar lijken de meeste klanten zich niet meteen aan te ergeren.

Deze wifi speaker is makkelijk en snel te bedienen door gebruik te maken van het beschikbare Google Assistent. Bovendien is de wifi speaker ook voorzien van een handige touch-bediening. Je hoeft dus niet noodzakelijkerwijs gebruik te maken van je telefoon of smartphone. Daarnaast zul je merken dat je deze unieke wifi speaker ook makkelijk en zonder veel problemen aan het eigen wifi netwerk kunt koppelen.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de wifi speaker alleen maar op netstroom werkt en dus niet draadloos is. Daarnaast is er ook geen bluetooth aanwezig. Desondanks merken we toch vooral positieve online reviews van klanten op. Daarin wordt door velen niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

 

Koop bij bol.com (€373.95)

 

 

 

 

2. Google Home Smart Speaker Wit Nederlandstalig Bluetooth Wifi

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame wifi speaker? Dan loont het de moeite om dit product van Google Nest alvast even wat grondiger te bekijken. De wifi speaker maakt deel uit van de Google Home serie en wordt gekenmerkt door een opvallend lage prijs. Het zou zomaar eens een wifi speaker aanbieding kunnen zijn.

De wifi speaker is makkelijk en zonder problemen aan de netstroom te koppelen en is zelfs voorzien van een handige bluetooth functie. Google Assistant zorgt ervoor dat je de wifi speaker makkelijk en snel kunt bedienen door gebruik te maken van je stem. Door een kort bevel te geven, worden de opdrachten probleemloos door de wifi speaker uitgevoerd.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan merken we dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt door velen een positief advies gegeven over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Echter blijkt een kleine minderheid toch wel wat twijfels te hebben over het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bose SoundTouch 10 Wit Bluetooth Multiroom Bluetooth

 

In vergelijking met sommige andere wifi speakers zul je merken dat dit toestel misschien net een tikkeltje duurder is. Echter merken we dat de meeste reacties duidelijk bijzonder positief zijn en dat de hoge prijs niet meteen als een ernstig minpunt wordt beschouwd. Deze wifi speaker wordt jou aangeboden door het bekende merk Bose en maakt deel uit van de Bose Soundtouch serie. Je hebt de mogelijkheid tussen een wit of zwart apparaat.

Je kunt de wifi speaker makkelijk en zonder problemen aansluiten op de netstroom. Daarbij kun je ook genieten van de aanwezigheid van een multiroom en van bluetooth. Bij de aankoop van de wifi speaker wordt tevens ook een handige AUX kabel meegeleverd. Daardoor wordt het mogelijk om je favoriete MP3 liedjes naar de wifi speaker te sturen. Daarnaast behoort ook het streamen van Spotify tot de mogelijkheden.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de speaker helemaal geen Airplay ondersteund. Ondanks dit kleine minpuntje merken we toch vooral heel wat positieve reacties van klanten op die positief reageren op de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. JBL Link 20 Draadloze Smart Speaker met Google Assistant

 

Ook JBL heeft één van de betere wifi speakers op de markt gebracht. Dit handige apparaatje, afgewerkt in een moderne zwarte kleur, maakt deel uit van de bekende JBL Link serie. In tegenstelling tot de vorige speakers die we besproken hebben, zul je merken dat het hier om een draadloos exemplaar gaat. De wifi speaker is dus voorzien van een krachtige accu die, volledig opgeladen, wel 10 uur lang kan meegaan.

Daarnaast is de wifi speaker niet alleen voorzien van een handige eigen wifi functie maar ook van bluetooth en een praktische multiroom. De wifi speaker is bovendien volledig waterdicht en spatwaterdicht wat natuurlijk een enorm pluspunt is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken indien je het apparaat in de badkamer wilt plaatsen.

Echter zul je wel rekening moeten houden met het feit dat het om een UK-versie betreft. Desondanks biedt dit geen problemen aangezien er een praktische EU tussenadapter wordt meegeleverd en de functies zelfs ook in het Nederlands beschikbaar zijn. Jammer genoeg zijn er momenteel nog geen online beoordelingen geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Edifier R2000DB 2.0 bluetooth speakerset 3 aansluitmogelijkheden

 

Het rijtje wordt afgesloten met de wifi speaker van het bekende merk Edifier, beschikbaar in 2 opvallende doch bijzonder moderne kleuren. De speakerset wordt geleverd in combinatie met een praktische afstandsbediening, zodanig dat het makkelijker wordt om de speaker te bedienen.

De speaker, die afgewerkt is met een MDF houten behuizing, is volledig vrij van enige vorm van akoestische resonantie. Dit maakt het mogelijk om van een helder en subliem geluid te genieten. Daarbij zijn de bas en treble functies bovendien ook naar wens te verstellen. Verder geniet je ook 3 praktische aansluitmogelijkheden zoals bijvoorbeeld RCA en AUX aansluitingen. Er is ook een bluetooth functie beschikbaar die je makkelijk kunt aan- en uitschakelen.

Wanneer we even een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan merken we tot op heden alleen maar positieve reacties van klanten op. Klanten reageren onder andere positief op de kwaliteit in verhouding met het prijskaartje. Daarnaast wordt ook de sublieme geluidskwaliteit enorm geprezen. Kortom, het lijkt hier wel om een topproduct te gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wifi speakers koopgids

 

Wat is een wifi speaker en hoe kun je die het best bedienen? Zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de stroomaansluiting en streamingopties of niet? Je hoort het al, het is geen sinecure om een keuze te maken uit de beste wifi speakers. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om deze koopgids hieronder even rustig door te nemen alvorens je de speakers gaat vergelijken. Daar niet alle apparaten tot de goedkope speakers behoren, lijkt het een goed idee om aanbiedingen niet te negeren.


Wat is een wifi speaker

Een wifi speaker, ook vaak draadloze speaker genaamd, is een handig apparaatje om je favoriete muziek mee te streamen. In bepaalde gevallen kan de wifi speaker ook worden aangevuld met een bluetooth speaker.

Vandaag de dag is het assortiment aan wifi speakers bijzonder uitgebreid. Je kunt dan ook speakers in diverse vormen, kleuren en designs aankopen.

Toch raden wij jou aan om geen overhaaste beslissingen te nemen. Neem de tijd om de verschillende apparaten te bekijken en zo zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van streamingopties, stroomaansluiting en extra kenmerken. Veel succes!

 

Stroomaansluiting

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een duurzame wifi speaker, heeft te maken met het streamen van muziek. Wanneer we het over een wifi speaker hebben, dan zijn er ook heel wat gebruikers die het apparaat als een draadloze speaker omschrijven. Toch moeten we dit min of meer nuanceren, daar een degelijke wifi speaker vaak niet helemaal draadloos blijkt te zijn.

Heel wat wifi speakers moet je namelijk aansluiten op het lichtnet en daar heb je dan, jawel, een draad en een stopcontact voor nodig. Echter kun je vandaag de dag ook kiezen voor een wifi speaker die is uitgerust met een te vervangen batterij of een oplaadbare accu. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje in het laatste geval mogelijks duurder kan zijn. Houd daarom eventuele promoties in de gaten en wie weet kun je zo nog wel een wifi speaker aanbieding spotten.

 

Hoe bedien je een wifi speaker

De bediening van een wifi speaker heeft niet zoveel voeten in de aarde en is bijgevolg bijzonder eenvoudig. Zo zul je in de meeste gevallen de speaker kunnen bedienen via je smartphone of je tablet. Hiervoor gebruik je uiteraard een bijbehorende applicatie.

Via de app is het niet alleen mogelijk om het volume van de muziek te regelen maar je kunt ook nieuwe muzieknummers uitkiezen en in sommige gevallen zelfs afspeellijsten samenstellen. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden wanneer je besluit om een wifi speaker in huis te halen.

 

Wat zijn de mogelijke streamingopties

Uiteraard willen we het ook nog even hebben over de mogelijke streamingopties. In de meeste gevallen zal de wifi speaker gebruik maken van Spotify connect om je favoriete muziek te streamen. Echter bestaan er nog tal van andere mogelijkheden. Zo blijkt Airplay een veelgebruikte streamingoptie te zijn, evenals Google cast en Airplay 2. In slechts enkele gevallen is de wifi speaker niet uitgerust met een streamingoptie.

 

Multiroom functies

Algemeen geldt dat er voor elke ruimte in huis wel een bepaalde wifi speaker bestaat. Zo zal een grotere wifi speaker bijvoorbeeld een goede aanbeveling zijn om in grote ruimtes zoals de woonkamer te plaatsen. Grote speakers zorgen daarbij voor een uitstekende geluidskwaliteit indien een hoger volume wordt ingesteld.

Ben je op zoek naar een wifi speaker die je in de studeerkamer of misschien keuken kunt plaatsen? Kies dan bij voorkeur een compacte wifi speaker uit.

Ben je echt op zoek naar een op-en-top apparaat, kies dan voor een wifi speaker die is uitgerust met multiroommogelijkheden. Op die manier is het mogelijk om, in meerdere kamers tegelijk, van je muziek te genieten.

 

De vorm en de behuizing in verhouding tot het gewicht

Bij de aanschaf van een wifi speaker moet je zeker zijn van een uitstekende behuizing. Op die manier wordt een optimale geluidskwaliteit bereikt. Bij voorkeur kies je voor een bijzonder stevige behuizing die onder geen beding kan meetrillen met het geluid. Dat resulteert in de meeste gevallen in een iets hoger gewicht. Indien de wifi speaker bedoeld is voor thuisgebruik, dan is het helemaal niet zo erg indien het apparaat iets meer weegt. Ben je op zoek naar een wifi speaker om mee te nemen onderweg, dan kies je beter voor een iets lichter apparaat.

 

Extra kenmerken en optiemogelijkheden

Tot slot zul je merken dat bepaalde wifi speakers voorzien zijn van meerdere functies en mogelijkheden. Sommigen daarvan zijn echt wel een meerwaarde. Zo is de aanwezigheid van bluetooth best wel een pluspunt.

Verder bestaan er ook heel wat wifi speakers die je door middel van stemgebruik, kunt bedienen. Is de wifi speaker voorzien van verlichting? Of misschien zit er wel een belfunctie bij of kun je gebruik maken van het SD-kaartslot? De extra functies zullen uiteraard een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES