7 beste Wi-Fi Versterkers Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste wifi versterkers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je al gemerkt dat het internet vrij traag functioneert en wil je er wat aan doen? Dat kan, door gebruik te maken van een degelijke wifi versterker. Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken aangezien er wel degelijk een ruim assortiment bestaat. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 3 topproducten geselecteerd. Zo zou je kunnen kiezen voor de AVM Fritz!WLAN 310 versterker die gekenmerkt wordt door een totale wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps. Echter blijkt ook de Netgear EX2700 alvast niet te moeten onderdoen. Dit apparaat is voorzien van wel 2 externe en bijzonder krachtige wifi antennes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste wifi versterkers (Reviews) van 2024

 

De beste wifi versterker hoeft niet altijd het duurste product te zijn. Er zijn tegenwoordig ook heel wat goedkope wifi versterkers of aanbiedingen die de moeite waard zijn. Zo zijn er heel wat bekende merken zoals TP Link en Netgear die hun jarenlange ervaring hebben aangeboden bij de productie van degelijke en betaalbare wifi versterkers. Toch hebben wij alvast 5 topproducten geselecteerd. Zo kun jij beslissen of je kiest voor een draadloze wifi versterker of toch eentje die je in het stopcontact moet steken.

 

 

1. AVM Fritz!WLAN 310 wifi versterker 300 Mbps

 

Met deze unieke wifi versterker jou aangeboden door AVM haal je volgens verschillende klanten duidelijk een topproduct in huis. Het product maakt bovendien deel uit van de bekende AVM Fritz serie en behoort tot de single-band 2,4 GHz wifi versterkers. Verder lijkt ook het prijskaartje wel bijzonder goed mee te vallen in vergelijking met sommige andere wifi versterkers uit het lijstje.

Ben je op zoek naar een wifi versterker waarmee het mogelijk is om onbeperkt te browsen, e-mails te beantwoorden en/ of versturen en eender welk type bestand te downloaden? Twijfel dan niet langer en kies voor dit unieke apparaat met een maximale wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps. Het is een vrij compact apparaatje dat ongeveer 5,1 cm breed is, 8,1 cm diep en 6,6 cm hoog. Dit maakt het ook ideaal om mee te nemen naar de camping.

Het is een degelijk en duurzaam apparaatje dat precies doet wat het moet doen en de reikwijdte van het draadloze internet zal vergroten. Kopers reageren dan ook vooral bijzonder positief. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het apparaatje maar beter vlak naast de router wordt geplaatst en is het niet meteen een aanbeveling om te streamen.

Door te kiezen voor de AVM wifi versterker kies je niet alleen voor kwaliteit en design maar ook voor degelijkheid en duurzaamheid. Het loont dan ook de moeite om de belangrijkste voor- en nadelen alvast even op een rijtje te plaatsen. Zo krijg jij een beter beeld van de mogelijkheden van het product.

 

Voordelen

Compact: doordat de wifi versterker amper 5,1 cm breed blijkt te zijn en slechts 6,6 cm hoog en 8,1 cm diep, blijkt het een vrij compact apparaat. Handig om mee te nemen en/ of te plaatsen.

Type: het gaat hier duidelijk om een single-band wifi versterker die een 2,4 GHz netwerk zal ondersteunen.

Snelheid: de snelheid waarmee de wifi versterker functioneert bedraagt maar liefst 300 Mbps.

 

Nadelen

Geen 5 GHz ondersteuning: sommige klanten kunnen het als een minpuntje beschouwen dat deze wifi versterker geen 5 GHz ondersteunt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Netgear EX2700 wifi versterker 300 Mbps

 

Een degelijke wifi versterker van Netgear mag alvast niet in het rijtje ontbreken. Deze unieke EX2700 single-band 2,4 GHz wifi versterker wordt gekenmerkt door een maximale wifi snelheid van maar liefst 300 Mbps. Kortom, voldoende krachtig om onbeperkt het internet te gebruiken, bestanden te downloaden en inkomende e-mail berichten te lezen en beantwoorden.

Deze wireless N wifi versterker is niet alleen uitgerust met maar liefst 2 externe wifi antennes maar beschikt daarnaast ook over een betrouwbare ethernet poort. Het is een vrij compact toestelletje van 5,5 cm breed, 3,4 cm diep en ongeveer 6,7 cm hoog. Handig te plaatsen en mee te nemen. Echter wordt het aangeraden om de wifi versterker zo dicht mogelijk bij de router te plaatsen. Houd er ook rekening mee dat er geen 5 GHz ondersteuning zal zijn daar het om een single-band wifi versterker gaat.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn en niet alleen een positief advies geven over de installatie maar ook over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Het loont dan ook de moeite om dit product even van naderbij te bekijken.

Je zou altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke apparaat van Netgear. Deze degelijke wifi versterker wordt gekenmerkt door een breedte van ongeveer 5,5 cm, een diepte van 3,4 cm en een hoogte van slechts 6,7 cm. Een vrij compact apparaat dus! Hieronder een blik op de populairste kenmerken.

 

Voordelen

Kostenplaatje: het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch lijkt de prijs beduidend goed mee te vallen.

Snelheid: ook dit apparaat is in staat een maximale snelheid van 300 Mbps te bereiken. Geen probleem om te surfen en/ of inkomend emailverkeer te beantwoorden.

Type: doordat het om een single-band wifi versterker gaat, wordt met gemak 2,4 GHz ondersteund.

 

Nadelen

Plaatsing: het is echter wel van belang dat je de wifi versterker in de dichte nabijheid van de router gaat plaatsen zodanig dat je er optimaal gebruik kunt van maken.

Geen 5 GHz: doordat het niet om een dual-band wifi versterker gaat, is 5 GHz ondersteuning alvast niet mogelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. TP-Link WA850RE wifi versterker 300 Mbps Wireless N

 

Net zoals de vorige producten zul je merken dat het ook hier om een single-band wifi versterker gaat met 2,4 GHz ondersteuning. Dat wil dus gelijk zeggen dat een 5 GHz ondersteuning helemaal niet mogelijk is. Houd hier dan ook rekening mee. Echter doet dit helemaal niets af aan de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en dat wordt ook door de meerderheid van de kopers bevestigd.

De Wireless N wifi standaard in combinatie met een maximale wifi snelheid van wel 300 Mbps, zorgen voor een betrouwbaar en makkelijk te bedienen product. Of je nu bestanden wilt downloaden, inkomende mailberichten wenst te beantwoorden of het gewoon dingen op het internet wilt opzoeken, met behulp van deze wifi versterker is het allemaal mogelijk.

Je geniet een degelijke en veilige ethernet poort die je makkelijk en probleemloos kunt gebruiken. Verder bedraagt de bedrade snelheid via het Fast Ethernet ongeveer 100 Mbps. Het toestelletje van 11 cm breed, 6,6 cm diep en 7,5 cm hoog, zet je maar liever in de directe omgeving van je router. Dit alles wordt jou bovendien aangeboden aan een mooi en vriendelijk prijsje.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te moeten maken tussen de verschillende wifi versterkers. Dit heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Toch lijkt dit apparaat van TP-Link alvast een schot in de roos. Ben je benieuwd? Lees dan vooral even verder.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: de wifi versterker is krachtig genoeg voor mensen die regelmatig op het internet surfen, bestanden willen downloaden of gewoon inkomend mailverkeer willen bekijken en/ of beantwoorden.

Snelheid: door te kiezen voor dit product geniet je een totale wifi snelheid die met gemak de 300 Mbps bereikt.

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan bij het zien van dit economisch en betaalbaar prijskaartje. De lage prijs maakt het product heel toegankelijk voor mensen met een beperkt budget.

 

Nadelen

Single-band: doordat het om een single-band wifi versterker gaat is enkel 2,4 GHz ondersteuning mogelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. AVM Fritz!Repeater 3000 wifi versterker 3000 Mbps

 

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze wifi versterker jou wordt aangeboden door AVM. Toch zul je voor dit apparaat maar beter iets meer budget moeten voorzien daar de prijs ervan iets hoger ligt. Maar daar zijn ook duidelijke redenen voor. Zo geniet je een maximale wifi snelheid die probleemloos 3000 Mbps bereikt. Dit maakt de wifi versterker geschikt voor online gamen en het 4K streamen van bestanden. Bovendien is de versterker ook krachtig genoeg om diverse devices te verbinden.

Doordat we hier te maken hebben met een Simultaneous tri-band wifi versterker is het mogelijk om zowel 2,4 GHz alsook 5 GHz ondersteuning te genieten. Bij de 2,4 GHz ondersteuning geniet je een totale snelheid van 400 Mbps terwijl de 5 GHz ondersteuning een snelheid van 2600 Mbps aanbiedt. Verder wordt het apparaat gekenmerkt door 2 ethernet poorten en een bridge functie.

Ondanks de hoge prijs merken we dan ook dat heel veel klanten bijzonder positief reageren op de aankoop van dit product. Indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan heeft dit te maken met de plaatsing. Plaats de versterker dicht bij de router!

Opnieuw hebben we te maken met een wifi versterker die je wordt aangeboden door AVM. Daardoor durven wij vermoeden dat heel wat gebruikers AVM misschien wel als het beste merk zullen beschouwen op het terrein van versterkers. Neem rustig de tijd om het overzicht hieronder even te bekijken.

 

Voordelen

Snelheid: in tegenstelling tot sommige andere apparaten zul je merken dat deze wifi versterker in staat is om een topsnelheid van wel 3000 Mbps te bereiken.

Simultaneous tri-band: doordat we hier te maken hebben met een simultaneous tri-band wifi versterker is het niet alleen mogelijk om 2,4 GHz ondersteuning te genieten maar kun je evengoed gebruik maken van de 5 GHz ondersteuning.

Gebruiksgemak: het is niet alleen mogelijk om te surfen op het net, bestanden te downloaden of mails te beantwoorden maar je kunt nu ook 4K videobestanden streamen en online gamen.

 

Nadelen

Prijzig: je zult echter wel rekening moeten houden met het hoge prijskaartje van dit product en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Netgear EX7700 wifi versterker 2300 Mbsp Simultaneous tri-band

 

Net zoals het vorige product, haal je met de Netgear EX7700 wifi versterker opnieuw een Simultaneous tri-band in huis. Dat wil dus zeggen dat niet alleen een 2,4 GHz ondersteuning mogelijk is maar je ook kunt genieten van een 5 GHz ondersteuning. Bij de 2,4 GHz ondersteuning mag je zeker zijn van een maximale wifi snelheid van 400 Mbps. De 5 GHz ondersteuning garandeert 2 x 867 Mbps. Dat brengt het totaal op een maximale wifi snelheid van ongeveer 2300 Mbps.

Het apparaat wordt gekenmerkt door maar liefst 4 externe wifi antennes die een uitstekend en krachtig signaal garanderen. Verder geniet je ook nog eens 2 ethernet poorten, een bridge functie en is er zelfs een aan- en uitschakelaar voorzien. Dit maakt het apparaat niet alleen geschikt voor 4K streamen maar ook voor mensen die dol zijn op online gamen. Bovendien kunnen er meerdere externe toestellen tegelijk van de wifi versterker gebruik maken.

Houd er wel rekening mee dat je de versterker bij voorkeur vlak naast de router plaatst en dat het apparaat toch wel wat ruimte in beslag neemt. Echter blijken de meeste klanten ook hier positief te reageren en het product zelfs aan te raden.

Tot slot kunnen we de 5 topproducten afsluiten met deze wifi versterker van Netgear. De EX7700 wifi versterker wordt gekenmerkt door een Simultaneous tri-band en biedt niet alleen 2,4 GHz maar ook 5 GHz ondersteuning. De moeite waard dus om de mogelijkheden van het product even te bekijken.

 

Voordelen

Gebruiksgemak: de wifi versterker wordt gekenmerkt door tal van handige functies en opties. Zo zijn er 4 externe antennes te spotten net zoals je ook gebruik kunt maken van de bridge functie en 2 ethernet poorten.

Snelheid: je geniet een top wifi snelheid van ruim 2300 Mbps. Voldoende om op het internet te surfen, te gamen, bestanden te downloaden en mails te beantwoorden.

Aan- en uitschakelaar: het is alvast een meerwaarde dat deze wifi versterker over een veilige aan- en uitschakelaar beschikt.

 

Nadelen

Plaatsing: voor optimaal gebruik wordt echter wel aangeraden om de wifi versterker een plaatsje naast de router te bieden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. TP-Link RE200 Wifi Versterker

 

De TP-Link RE200 is het ideale toestel om je Wifi bereik te vergroten door gebruik te maken van Wireless AC Technologie. Het apparaat werkt met elke router en creëert zelfs verbindingen op moeilijke bereikbare plaatsen.

Het toestel werkt voor zowel een 2,4 GHz als een 5 GHz netwerk en je kunt apparaten ook aansluiten op de Fast Ethernetpoort. Hij kan wel niet op beide banden tegelijk het signaal versterken. Met de indicatielampjes krijg je hulp om het apparaat correct te plaatsen.

De gebruikerservaringen geven een positief advies weer over deze Wifi versterker aanbieding. De kopers zijn tevreden over de verhouding tussen de kwaliteit en de prijs van het apparaat en vinden het eenvoudig in gebruik. Andere kopers vinden hem te duur en en ook te kwetsbaar. De installatie instructies zijn ook nogal onduidelijk.

Net zoals het eerste product is ook deze Wifi versterker afkomstig van het bekende merk TP-Link. We merken bovendien vooral positieve reacties op als we de online beoordelingen bekijken. Het toestelletje bereikt een Wifi snelheid van maar liefst 750 Mbps en is dus behoorlijk snel en krachtig.

 

Voordelen

Draadloos: het is een draadloze Wifi versterker die je dus heel gemakkelijk en snel kunt plaatsen. Dit toestel werkt bovendien in combinatie met gelijk welke router en je kunt zelfs verbinding op plaatsen die moeilijker bereikbaar zijn.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van handige indicatielampjes die je verder op weg kunnen zetten om de Wifi versterker op een goede manier te installeren.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: niet alle kopers vinden de kwaliteit van het toestel helemaal top. Sommigen vinden de Wifi versterker zelfs behoorlijk kwetsbaar.

Prijzig: ondanks de vele voordelen en mogelijkheden, is een kleine minderheid van de gebruikers ervan overtuigd dat de prijs nog steeds te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Netgear EX3700 Wifi versterker 750 Mbps Simultaneous Dual-band

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze simultaneous dual-band wifi versterker die jou wordt aangeboden door Netgear. Bovendien is het één van de goedkopere apparaten uit het lijstje, wat hem meteen een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek.

De versterker wordt gekenmerkt door een maximale snelheid van 750 Mbps verdeeld over 2 een 2,4 GHz band en een 5 GHz band. Daarnaast wordt hij aangevuld met maar liefst 2 afzonderlijke wifi antennes én 1 ethernet poort. Als je een bedrade aansluiting maakt dan wordt een snelheid tot 100 Mbps gegarandeerd. Het is de geschikte wifi versterker als introductie in het online gamen en verder is hij ook geschikt om te streamen. Echter is hij net niet krachtig genoeg voor intensief internetgebruik.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we een mooie eindscore van 4,3 sterren. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de eenvoudige installatie en de uitstekende kwaliteit. Slechts een enkeling is van mening dat de wifi versterker niet gebruiksvriendelijk is.

 

Voordelen

Snelheid: de wifi versterker wordt gekenmerkt door een degelijke snelheid van maar liefst 750 Mbps.

Handig in gebruik: de wifi versterker, voorzien van 1 degelijke ethernet poort en 2 afzonderlijke wifi antennes, is bijzonder eenvoudig te installeren en voldoende compact om te verplaatsen.

Toebehoren: naast de wifi versterker en antennes wordt er ook een snelstartgids op het moment van aankoop meegeleverd.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: één koper vindt dat de wifi versterker niet eenvoudig te gebruiken is en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wifi versterkers Koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste wifi versterker maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan raden wij jou alvast aan om zoveel mogelijk versterkers met elkaar te vergelijken. Doordat sommige versterkers misschien iets duurder in de aankoop zijn, is het best een aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Je kunt bovendien rekening houden met bepaalde factoren zoals het type, de werking, de reactiesnelheid en het gebruiksgemak.

Wat is een wifi versterker en het gebruiksgemak

Een wifi versterker is een nuttig apparaat dat ervoor zorgt dat er overal in huis wifi aanwezig is zonder dat hierbij de reactiesnelheid en/ of de kwaliteit moet inboeten. Dergelijk apparaat zal het wifi signaal, dat door je router of modem wordt uitgestuurd, gaan oppakken en onmiddellijk verder gaan doorsturen. En dat kan best wel handig zijn. Stel je voor dat je de router of modem in de woonkamer hebt geplaatst, dan zul je vooral in de woonkamer en eventueel de keuken een optimaal wifi bereik hebben. Dat bereik wordt minder in de tuin of op zolder.

Dit kun je dan eenvoudig oplossen door een wifi versterker te plaatsen. Plaats de versterker op een strategische plaats, bijvoorbeeld op het terras indien je wifi wilt als je in de tuin zit. Op die manier zal de versterker het signaal van je router opvangen en het doorsturen naar de tuin. Zo geniet je ook in de tuin van een optimale wifi kwaliteit.

Een wifi versterker zal dus in eerste instantie zorgen voor een uitbreiding van je wifi verbinding. Maar het kan er ook voor zorgen dat de verbinding niet alleen sneller tot stand komt maar ook stabieler wordt. Kortom, heel wat mogelijkheden.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Ben je op zoek naar een degelijke wifi versterker dan zul je gemiddeld rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 20 euro. Uiteraard heb je versterkers die misschien een tikkeltje goedkoper zijn of juist een heel pak duurder. Veel is afhankelijk van de kwaliteit en de snelheid waarmee de verbinding tot stand komt. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je bereid bent om eraan te spenderen. En dan zul je vroeg of laat vast wel iets vinden dat aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt.

 

Het type wifi versterker

Het is belangrijk om ook even stil te staan bij het type wifi versterker. Zo kun je kiezen voor een single-band versterker, een dual-band versterker en een simultaneous dual-band. Maar wat is nu het verschil? Het grootste verschil laat zich optekenen in de frequentie. Zo zal een degelijke single-band wifi versterker alleen functioneren met behulp van een 2,4 GHz frequentie. Echter zijn er vandaag de dag heel wat versterkers die gebruik maken van de 5 GHz frequentie.

De aankoop van een dual-band wifi versterker is misschien iets duurder, maar dan heb je wel een apparaat dat probleemloos op de beide frequenties kan functioneren. Dat heeft als belangrijkste voordeel een optimale wifi verbinding en een uitstekende wifi snelheid. Je internet zal dus veel sneller functioneren en verbindingen komen sneller tot stand. Kies je voor een simultaneous dual-band wifi versterker dan kies je voor een apparaat dat op hetzelfde moment op de beide frequenties kan werken. Ideaal om oude en nieuwe toestellen tegelijk te gebruiken.

 

Werking van een wifi versterker

We hebben het al min of meer vermeld maar de werking van een degelijke wifi versterker is bijzonder eenvoudig. Het apparaatje zal het wifi signaal, dat door de router of modem wordt uitgezonden, op een vrij snelle manier gaan oppikken. Dat signaal wordt dan vervolgens verder doorgestuurd naar moeilijk te bereiken plekken zoals bijvoorbeeld je zolder, terras, veranda of tuin. Eigenlijk wordt het wifi signaal van je router of modem apparaat gewoon nog eens herhaald.

Bekabeld of draadloos

Wanneer je op zoek gaat naar een wifi versterker is het echter wel belangrijk om het verschil te kennen tussen een bekabelde of draadloze versterker. Een draadloze versterker sluit je makkelijk aan in eender welk stopcontact, bij voorkeur in de nabije omgeving van je router. Een bekabelde wifi versterker moet je nog eens verbinden met je modem of router apparaat, vaak gebruik makend van een ethernet kabel.

Wil je de best mogelijke kwaliteit bereiken, dan is het een aanbeveling om te kiezen voor een bekabelde wifi versterker. Dergelijke verbinding zorgt voor een optimale kwaliteit, snelheid en stabiliteit. Bij een draadloze wifi versterker gaat er namelijk altijd wel wat verloren aan snelheid, stabiliteit en kwaliteit en dat is niet de bedoeling.

 

De reactiesnelheid, extra kenmerken en/ of functies

De reactiesnelheid van de wifi versterker wordt steeds uitgedrukt in Mbps. In de regel geldt dat een apparaat met meer Mbps vaak sneller zal werken dan een apparaat met minder Mbps. Kies je dus voor een single-band wifi versterker met een maximale wifi snelheid van 300 Mbps dan zal deze vaak minder snel functioneren dat een apparaat met 3000 Mbps. Uiteraard is het allemaal afhankelijk van waar je zelf naar op zoek bent en hoeveel je bereid bent te spenderen.

Daarnaast is het aan te raden om de wifi versterker steeds zo dicht mogelijk bij de modem of router te plaatsen. Op die manier kun je de kwaliteit van het apparaat en de stabiliteit en de snelheid van de verbinding zo hoog mogelijkheid houden. De best functionerende wifi versterkers zijn die apparaten die je met een netwerkkabel moet verbinden. Extra handig ook voor mensen die dol zijn op gamen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een wifi versterker en wat doet het?

De werkwijze van een wifi versterker is bijzonder eenvoudig en zal het wifi signaal, dat door de router wordt uitgestuurd, opvangen om het vervolgens weer verder te sturen. Het wifi signaal van je router apparaat wordt dus eenvoudigweg door de versterker opgepikt en herhaald aan dezelfde kracht en snelheid.

Stel jezelf even voor dat je de router ergens in de woonkamer plaatst. Je zult dus een uitstekend wifi signaal genieten op het moment dat je je in de woonkamer bevindt of eventueel in de keuken. Ga je echter naar de tuin of het terras dan zul je merken dat het signaal minder sterk wordt. Door een versterker op het terras te plaatsen, op dezelfde lijn van de router, wordt het wifi signaal opgepikt en gewoon herhaald aan dezelfde sterkte.

Q2: Hoe werkt een wifi versterker via stopcontact?

Ben je op zoek naar een apparaatje waarmee je het wifi signaal van je router kunt versterker? Dan kies je daarvoor uiteraard één van de betere wifi versterkers uit. De meeste wifi versterkers zijn apparaten die je makkelijk in het stopcontact kunt pluggen. Vervolgens is het aangewezen om enkele seconden te wachten tot op het moment dat de power knop van de versterker aanspringt. Indien een wachtwoord gevraagd wordt dan is dat vaak hetzelfde wifi wachtwoord van je router.

Het systeem van een wifi versterker die via het stopcontact wordt aangesloten is uiteraard hetzelfde. De bedoeling is dus om het wifi signaal van je router op te vangen en het vervolgens te gaan verder sturen. Je zou kunnen zeggen dat de wifi versterker als een soort van tussenpersoon optreedt.

 

Q3: Hoe sluit je een wifi versterker aan?

Het vraagt helemaal niet zoveel moeite om een wifi versterker aan te sluiten. Het is belangrijk om te kijken of het om een draadloze of bekabelde versterker gaat. De bekabelde versterker sluit je gelijk aan op de router door middel van een ethernetkabel. Het draadloze exemplaar kun je dan weer eenvoudigweg in het stopcontact pluggen. Wil je de wifi snelheid van je router optimaal benutten dan kies je beter voor een bekabelde versterker.

Je plaatst de wifi versterker bij voorkeur ergens in de buurt van de router. Of je de versterker nu in het stopcontact plugt of met de ethernet kabel werkt, je wacht eventjes tot het power lampje aanspringt. Vervolgens is het om de WPS-knop van de versterker in te drukken tot op het moment dat het begint te knipperen. Herhaal dit met de WPS knop van je router en klaar is Kees! Soms moet een wachtwoord worden ingegeven en dan is dat hetzelfde wifi wachtwoord van je router.

Q4: Waarom doet mijn wifi versterker zo weinig

In sommige gevallen zul je vaststellen dat het signaal van de versterker helemaal niet zo krachtig is. Dit kan aan de wifi versterker liggen. Zo is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor een bekabelde wifi versterker aangezien die voor een even krachtig wifi signaal zal zorgen. Een versterker die je in het stopcontact plugt, zal altijd wat aan kwaliteit inboeten. Het is dus mogelijk dat de reactiesnelheid gehalveerd wordt.

Verder is het ook belangrijk om te kijken hoeveel externe apparaten van de versterker gebruik maken. Indien er maar 1 tablet op aangesloten staat dan zul je merken dat de wifi snelheid beter functioneert dan wanneer er bijvoorbeeld 5 verschillende apparaten op hetzelfde moment gebruik maken van de wifi versterker.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES