Enkele tips om YouTube naar mp3 te converteren

Laatste update: 04.02.23

 

Wil je offline nog lang kunnen nagenieten van je favoriete nummers dan is het maar de vraag hoe je van YouTube kunt downloaden? Tegenwoordig zijn er heel wat YouTube converter programma’s voorhanden maar niet elkeen is even geschikt. Wij zetten je daarom graag op het spoor van enkele uitstekende YouTube mp3 converters. Benieuwd? Aarzel dan niet en lees rustig verder!

 

Wat is een YouTube converter?

YouTube is niet alleen de populairste maar tegelijk ook dé grootste videodienst die je vandaag de dag online kunt raadplegen. De kans om er enkele leuke nummers en/ of video’s te spotten is bijgevolg niet onbestaande. Waar tot over enkele jaren een connectie met het internet vereist was om van dergelijke content te genieten, bestaan er tegenwoordig heel wat programma’s om ook offline van de leukste videoclips en muziek te genieten.

Zodoende langer te kunnen nagenieten van dergelijke content, is het aangewezen om video’s en/ of muziek op YouTube te converteren. Daarbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen een YouTube to mp3 converter enerzijds en een YouTube to mp4 converter anderzijds waarbij in het eerste geval enkel en alleen de muziek overblijft terwijl in het tweede voorbeeld de volledige clip kan worden gedownload.

Eén van de betere huidige YouTube to mp3 converters bij uitstek is zonder twijfel de “Any Video Converter Free”. Dit programma – dat overigens 100% gratis blijkt te zijn – is geschikt om video’s en muziek in een handomdraai naar mp3 formaat om te zetten en kan zowel met het bekende Android alsook iOS besturingssysteem naar behoren functioneren.

Wil je naast muziek, toch vooral YouTube video’s downloaden dan kies je beter voor een programma waarbij de optie bestaat om naar mp4 of WMA formaat om te zetten. Welke converter je ook kiest; ze werken op min of meer dezelfde manier waarbij je de URL van de videodienst moet ingeven waarna de aangewezen software de rest regelt. De uitkomst van de betreffende converter, kan weliswaar verschillend zijn naargelang je muziek dan wel beeldmateriaal verlangt.

 

De beste gratis YouTube downloader?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar enkele geschikte YouTube converters – ook wel YouTube (video) downloader genaamd – besef dan meteen dat niet elke converter gratis werk aflevert. Voor heel wat YouTube converters dien je vandaag de dag te betalen en indien dat niet het geval is, zul je te pas en ten onpas overstelpt worden met reclame. Echter, als je toch een beetje handig bent en goed opzoekingswerk weet te verrichten, zijn er altijd wel converters te spotten die niet alleen gratis werk afleveren maar daarnaast ook vrij zijn van advertenties.

We denken hierbij spontaan aan de bekende “4K Video Downloader” die vanwege de combinatie tussen gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid, heel wat gelijkaardige betalende versies meteen het nakijken geeft. Zo blijkt de 4K Video Downloader niet alleen gratis te functioneren maar is hij daarnaast ook 100% advertentievrij. Je wordt als het ware niet overstelpt met vervelende reclamefolders, advertenties en dergelijke meer; wat het als gebruiker een pak aangenamer maakt om je favoriete muziek en/ of beeldmateriaal ongestoord te kunnen downloaden. En doordat deze converter verschillende besturingssystemen weet te ondersteunen hoef je niet meteen een mp4 of mp3 speler te kopen; je kunt het materiaal gewoon op je laptop, tablet of smartphone opslaan.

Net zoals de 4K Video Downloader blijkt ook de WinX HD Video Converter Deluxe tot de beste YouTube converters te behoren. Deze converter slaagt er zelfs in om beeldmateriaal virtueel naar eender welk formaat om te zetten en is daarnaast eveneens in staat om content van bestaande Blu-rays en/ of dvd’s te halen om vervolgens te branden. Zelfs 4K behoort tot de vele mogelijkheden. Toch dienen we hier evenwel een kleine kanttekening te maken want er zit wel degelijk een (figuurlijk) addertje onder het gras; in tegenstelling tot de voorgaande 4K Video Downloader, zul je voor de WinX HD Video Converter Deluxe jammer genoeg een centje moeten betalen.

Ben je benieuwd naar meer? Dan zetten we hieronder de 5 beste huidige converters op een rijtje voor jou, zodoende het aanbod net iets groter en/ of aantrekkelijker te maken.

 

1. Any Video Converter Free

We starten met de “Any Video Converter Free” die beschouwd wordt als de meest snelle én flexibele YouTube naar mp3 converter. Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, is deze tool wel degelijk in staat om je favoriete YouTube video’s te downloaden en als een mp3 bestandje te gaan opslaan. Maar uiteraard kan deze YouTube mp3 downloader veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken en is hij eveneens in staat om content van YouTube te converteren naar mp4 formaat. 

Maak je gebruik van het Windows besturingssysteem, wil je genieten van extra filters en effecten en wil je daarnaast eveneens gebruik kunnen maken van uitstekende opmaakopties; dan is deze – overigens geheel gratis – tool een niet mis te verstane aanbeveling. Let wel; er wordt heel wat extra software onrechtstreeks meegeleverd die het geheel nogal zwaarwichtig kunnen maken.

 

2. 4K YouTube to MP3 

We vervolgen onze top 5 meteen met de bekende “4K YouTube to mp3” die – zoals de naam doet vermoeden – uitermate geschikt blijkt om content van eender welke videodienst naar mp3 te converteren. Deze YouTube to mp3 downloader werkt daarbij niet alleen snel maar is ook uiterst flexibel en bijzonder makkelijk in gebruik wat zijn gebruikscomfort alleen maar doet toenemen. Hij steunt daarbij op het principe van het Windows besturingssysteem, garandeert een ruime waaier aan audiobestanden, ondersteunt diverse videosites én verlangt geen extra gecombineerde software. Je zou hem nog het best kunnen vergelijken met de eerder vernoemde 4K Video Downloader die we overigens ook nog eens dieper in deze lijst bespreken.

 

3. 4K Video Downloader

Zoals in het voorgaande stukje reeds werd aangegeven, mocht de bekende “4K Video Downloader” alvast niet in onze top 5 ontbreken. Ben je op zoek naar een geschikte tool om mp3 of mp4 te downloaden, dan is de 4K Video Downloader precies wat jij moet hebben. Met deze online video downloader kun je je favoriete video’s van eender welke videodienst naar mp3, mp4 of OGG formaat gaan omzetten en dit ongeacht het besturingssysteem gaande van Android tot Windows, MacOS en Linux. 

Kortom, de 4K Video Downloader blijkt een goede optie vanwege het gebrek aan advertenties noch gecombineerde software én de mogelijkheid om afspeellijsten in recordtempo te downloaden. Bovendien werkt deze tool 100% gratis. Houd er echter wel rekening mee dat deze tool een licentie verlangt zodra je langere afspeellijsten wenst te downloaden.

4. Free YouTube to MP3 Converter

Ben je op zoek naar een tool waarmee je op een snelle en gebruiksvriendelijke manier muziek kunt downloaden én/ of converteren inclusief de omslag van het desbetreffende album? Dan is de “Free YouTube to mp3 Converter” de tool waar jij naar op zoek moet. Bovendien werkt deze YouTube to mp3 converter 100% gratis waardoor hij in de categorie van gratis YouTube downloaders kan worden onderverdeeld.

De Free YouTube to mp3 Converter functioneert in combinatie met verschillende besturingssystemen zoals Windows en MacOS; blijkt bijzonder eenvoudig in gebruik, garandeert een mooi ontworpen interface én is in staat om video’s zonder problemen te gaan samenvoegen. Kortom, deze tool doet precies wat je ervan verwacht; op een eenvoudige manier je favoriete YouTube muziek downloaden en via YouTube converteren naar mp3. Geef de desbetreffende URL op de gewenste plaats in, klik op download en het programma doet vervolgens de rest.

 

5. ClipGrab

We sluiten deze top 5 af met de unieke “ClipGrab” tool die zonder problemen in combinatie met het Windows besturingssysteem functioneert en daarbij in staat is om je favoriete YouTube video’s probleemloos om te zetten naar mp3-formaat. Door de betreffende YouTube video URL te selecteren en op downloaden te klikken, doet de ClipGrab tool vervolgens voor jou de rest. Bovendien ondersteunt deze tool meerdere videosites én biedt hij geïntegreerde video zoekfuncties aan. Let wel; hij wordt gebruikt met extra bijkomende software wat de moeilijkheidsgraad doet toenemen.

 

Aandachtspuntjes

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op enkele – misschien wel belangrijke – factoren wanneer je een Facebook filmpje wilt downloaden of YouTube muziek/ video’s wenst te downloaden. Wees onder meer alert voor het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. Ben je van plan om zo nu en dan sporadisch eens een keertje een video te downloaden of ben je echt bewust op zoek naar een tool waarmee je regelmatig heel wat beeldmateriaal naar mp3 formaat kunt omzetten? In het eerste geval is een gratis online tool – al dan niet met advertentie – een mogelijkheid, terwijl je in de tweede situaties misschien toch beter overstapt naar een betalende iets krachtigere tool.

Let eveneens op malware; zo bevatten sommige YouTube converters niet mis te verstane malware. De converters die in deze tekst worden meegedeeld, werden uitvoerig onderzocht en getest en zijn dan ook uitermate geschikt voor gebruik.

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES