6 beste mp4-spelers Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Beste mp4-spelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Ondersteuning tot 128 GB kies je voor een degelijke mp3/ mp4-speler die eveneens de mogelijkheid biedt tot het gebruik van FM-radio. Echter moet de DrPhone MX2 mp3/ mp4-speler allesbehalve onderdoen. Dankzij de krachtige ingebouwde 300 mAh polymeer batterij kan een ruime gebruiksduur van 3,5 – 5 tot maar liefst 20 uren worden gegarandeerd, afhankelijk van zijn gebruiksgemak. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste mp4-spelers (Reviews) van 2024

 

Een mp4-speler biedt je – naast het beluisteren van je favoriete muziek – eveneens de mogelijkheid om video’s en foto’s in AMV formaat af te spelen wat hem een pak interessanter maakt dan de voorgaande mp3-speler. Of je daarbij vooral belang hecht aan een mp4-speler met bluetooth én wifi dan wel een mp4-speler met touchscreen display of een mp4-speler met radio, is een persoonlijke keuze. Bekijk de 6 toppertjes inclusief het advies uit de online reviews en bepaal of jij naar huis gaat met één van de populairste en beste merken dan wel opteert voor een goedkope mp4-speler of het apparaat met de laagste prijs.

 

Mp4-speler touchscreen

 

1. Ondersteuning tot 128GB – Voice Recorder Digitaal – met FM Radio – MP4 speler

 

Ben je bewust op zoek naar een mp4-speler met touchscreen dan kunnen wij jou dit product van Nuvance alvast warm aanbevelen. Afgaande op de online reviews en het bijbehorende klantenadvies, kunnen we alvast stellen dat het hier duidelijk om een toppertje en één van de populairste mp4-spelers gaat. De moeite waard om dit 5-sterren product eens even van naderbij te bekijken.

De Nuvance mp3/mp4-speler wordt gekenmerkt door een handig touchscreen kleurenscherm van 2,4 inches groot of 6,1 cm en is zelfs voorzien van een ingebouwde achtergrondverlichting. Hij ondersteunt daarbij verschillende audioformaten gaande van mp3 tot WMA en WAV en is bijgevolg ook geschikt om e-books te lezen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de mogelijkheid tot het spelen van videogames, A-B repeat en voice recording.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder geniet je een ruim standaard intern geheugen van 8GB, dat makkelijk verder kan worden uitgebreid met behulp van een SD-kaartje, én een totale opslagcapaciteit van 128GB. Bij aankoop van deze mp4-speler met bluetooth wordt overigens een oplaadkabel en een meertalige handleiding aangeboden.

 

Voordelen:

Afspeelmogelijkheden: het apparaatje ondersteunt onder meer mp3, WMA en WAV formaten maar is daarnaast ook geschikt voor het spelen van videogames, het lezen van e-books en het gebruik van voice recording.

Bluetooth: het apparaat is uitgerust met een handige 4.2 bluetooth functie.

Opslagcapaciteit: het standaard intern geheugen van 8GB wordt aangevuld met een totale opslagcapaciteit van maar liefst 128GB.

Toebehoren: bij aankoop van de mp4-speler worden een oplaadkabel en Nederlands/Engelstalige handleiding aangeboden.

 

Nadelen:

Geen oortjes: houd er rekening mee dat bij aankoop van deze mp4-speler geen oortjes worden meegeleverd

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mp4-speler 8GB

 

2. DrPhone MX2 – HiFi Audio MP4 Speler – 8GB Interne Geheugen – Audio – Films

 

De DrPhone MX2 mp3/ mp4-speler, overigens geleverd inclusief bijbehorende koptelefoon, maakt gebruik van een krachtige oplaadbare 300 mA polymeer batterij die – eenmaal volledig opgeladen – een ruime gebruiksduur garandeert gaande van 3 à 5 tot maar liefst 20 uren afhankelijk van de gebruikte opnamefunctie. Zo is dit apparaat niet alleen geschikt om je favoriete muzieknummers te beluisteren maar tevens ook in staat om video’s en foto’s af te spelen.

Het apparaat wordt standaard geleverd met een bijzonder ruim intern geheugen van 8GB in combinatie met een variabele opslagcapaciteit tot maximaal 128GB. Verder wordt de 8GB mp4-speler aangevuld met een ingebouwde luidspreker, een radiofunctie én wekker ondersteuning en een helder en duidelijk leesbaar 1,8 inches groot TFT scherm.

Heel wat klanten lijken dan ook alvast overtuigd van de aangeboden geluidskwaliteit en weten ook de correcte prijs-kwaliteitverhouding goed te waarderen. Dit verklaart meteen de mooie eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Display: het apparaat kent een 1,8 inches groot TFT beeldscherm met een resolutie van 126 x 160 pixels.

Geheugen: hij wordt geleverd met een standaard ingebouwd geheugen van 8GB en kan worden uitgebreid met een geheugenkaartje van maximaal 128GB.

Handig in gebruik: naast de mogelijkheid om muziek, video’s en foto’s af te spelen geniet je ook de aanwezigheid van een radiofunctie, een wekker, een stopwatch en bladwijzers.

Opnamefunctie: het formaat ondersteunt zonder problemen mp3 en mp4 en biedt daarnaast ook een voicerecorder en microfoon opname aan.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de set een mp4-speler, oortelefoon, USB-kabel en handleiding telt, vinden sommigen zijn prijskaartje nog iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lenco mp4-speler

 

3. Lenco Xemio-560PK – MP3/MP4 speler met 8GB geheugen // Lenco

 

Net zoals de Sony mp4-spelers behoort ook deze mp4-speler van Lenco tot de populaire exemplaren die alvast niet in het rijtje mochten ontbreken. Bovendien blijkt de Lenco Xemio-560PK mp3/mp4-speler beschikbaar in 2 aantrekkelijke kleurtjes – roze of blauw – en voorzien van een opvallende doch vrolijke koptelefoon wat hem meteen het ideale geschenk maakt voor je zoon of dochter.

Het apparaatje wordt jou aangeboden met een standaard intern geheugen van 8GB dat – met behulp van een micro SD-kaartslot – makkelijk kan worden uitgebreid tot maximaal 128GB. Voldoende dus om heel wat muziek, foto’s, video’s en/ of e-books op het apparaatje op te slaan. Het geheel wordt overigens afgewerkt met een helder en duidelijk leesbaar 1.8 inches groot TFT scherm, een geïntegreerde microfoon én stemopname functie.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, lijkt een enkele koper niet geheel tevreden over de bediening. Deze zou – althans volgens deze gebruiker – behoorlijk ingewikkeld zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Lenco Xemio-560PK wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende koptelefoon, 3x oordopjes, een USB-kabel en een snelstartgids.

Design: hij blijkt beschikbaar in 2 opvallende vrolijke kleuren – roze en blauw – en werd afgewerkt met een unieke pootafdruk. De geschikte mp3/mp4-speler voor elke hondenliefhebber/ dierenvriend.

Geheugen: het apparaat wordt standaard aangeboden met een intern geheugen van 8GB dat makkelijk kan worden uitgebreid tot 128GB met behulp van een micro SD-kaartslot.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper verloopt de bediening van het apparaat niet altijd vanzelfsprekend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mp4-speler kind

 

4. DrPhone X7 Mp3 Mp4 – Music Player – Aux – Usb – LCD Display – 8 GB Micro SD

 

Tussen de goedkope alternatieven en/ of aanbiedingen zul je zonder twijfel deze unieke mp3/mp4-speler van het bekende merk DrPhone kunnen spotten. Het apparaat is voorzien van de meest belangrijkste basisfuncties en blijkt beschikbaar in verschillende vrolijke kleurtjes waardoor hij misschien wel het geschikte cadeau is indien je op zoek bent naar een leuke mp4-speler voor je kind.

De DrPhone X7 mp3/mp4-speler wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar 1,8 inches groot TFT kleurenscherm en ondersteunt daarbij de originele AMV Movie-Functie waardoor hij – naast muziek – ook video’s en/ of foto’s kan afspelen. Zijn ultraslanke ontwerp en lichtgewicht uitvoering dragen alvast bij aan het gebruiksgemak. 

Verder wordt deze mp3/mp4-speler standaard geleverd met een intern geheugen van maar liefst 16GB die – indien gewenst – verder kan worden uitgebreid met behulp van een Micro SD-geheugenkaartje. Let wel; dit geheugenkaartje zul je apart moeten aankopen aangezien het niet meegeleverd wordt op het moment van aankoop. 

 

Voordelen:

Uitvoering: het apparaat is voorzien van een 1,8 inches groot TFT kleurenscherm en ondersteunt audio (mp3) én video (AMV) formaat.

Voeding: de mp3/mp4-speler maakt gebruik van een bijzonder krachtige oplaadbare Lithium batterij die – eenmaal opgeladen – een gebruiksduur van ruim 5 uren garandeert.

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

 

Nadelen:

Geen speaker: houd er wel rekening mee dat deze mp3/mp4-speler geen speaker telt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Difrnce mp4-speler

 

5. Difrnce MP1820BT – MP4 speler met 4GB geheugen – Difrnce Inclusief koptelefoon

 

De Difrnce mp4-speler is voorzien van een 1,77 inches groot TFT LCD display met een bijbehorende schermresolutie van 128 x 160 pixels. Hij wordt daarbij standaard geleverd met een intern geheugen van maar liefst 4GB wat voldoende is om heel wat liedjes, video’s en/ of foto’s in te stockeren. 

Verder blijkt deze mp4-speler van Difrnce uitgerust met een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die – zodra eenmaal opgeladen – een ruime gebruiksduur garandeert gaande van 8 tot maximaal 25 uren naargelang je muziek luistert dan wel video’s afspeelt. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een praktische bluetooth 4.0 functie, een voice recorder en verschillende aansluitingsmogelijkheden.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meningen enigszins verdeeld zijn. Zo zijn sommigen duidelijk overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding terwijl anderen problemen lijken te ondervinden met het afspelen van video’s.

 

Voordelen:

Oordopjes: net zoals de meeste andere apparaten binnen deze selectie, wordt ook de mp4-speler van Difrnce aangeboden met een bijpassende koptelefoon.

Compatibel: het apparaat ondersteunt niet alleen mp3 maar tevens ook WMA, WAV, FLAC, APE, AMV, JPG, BMP, GIF en TXT.

Geheugen: hij wordt geleverd met een standaard intern geheugen van 4GB dat – met behulp van een Micro SD-kaartslot  – makkelijk kan worden uitgebreid tot 128GB.

Bluetooth: de voice recorder en diverse aansluitingsmogelijkheden worden aangevuld met een bluetooth 4.0 functie.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het apparaat allesbehalve gebruiksvriendelijk is en vrij snel kapot gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mp4-speler met bluetooth

 

6. MP3 speler Met Bluetooth 5.0 / Ondersteund tot 128GB / Incl. Oortjes en 32GB Geheugenkaart

 

We sluiten het rijtje af met de Ye mp3-speler die naast de gangbare audioformaten eveneens diverse video- en beeldformaten lijkt de ondersteunen waardoor hij evengoed als mp3/mp4-speler kan worden geklasseerd. Dankzij zijn ultraslanke ontwerp en lichtgewicht uitvoering, is hij makkelijk overal mee naartoe te nemen wat van hem alvast een gebruiksvriendelijk apparaatje maakt.

Maar daar stopt het uiteraard niet want de Ye mp3/mp4-speler wordt standaard geleverd met een ruim intern geheugen van 8GB dat verder kan worden uitgebreid tot maximaal 128GB. Een eerste stap in die richting wordt alvast gezet door de levering van een bijbehorende SD-geheugenkaart van 32GB. Verder geniet je een bijzonder krachtige batterij die – eenmaal opgeladen – een ruime gebruiksduur van 6 tot 20 uren garandeert, ben je verzekerd van FM radio, bluetooth 5.0, een handige microfoon en voicerecorder.

Kortom, deze mp3/mp4-speler heeft duidelijk alles om een heus toppertje te worden binnen deze selectie. En we stellen dan ook gelijk vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van zijn kunnen, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Bluetooth: het apparaat blijkt alvast uitgerust met een handige bluetooth 5.0 functie.

Voeding: de mp3/mp4-speler kenmerkt zich door een bijzonder krachtige oplaadbare batterij die – indien helemaal opgeladen – een gebruiksduur garandeert van zo’n 6 tot maximaal 20 uren.

Geheugen: hij kent een standaard intern geheugen van 8GB en dat verder kan worden uitgebreid tot maximaal 128GB. Een eerste stap in die richting wordt gezet door de levering van een SD-geheugenkaartje van 32GB.

Toebehoren: op het moment van aankoop worden eveneens een USB-oplaadkabel, een 32GB geheugenkaart en oortjes meegeleverd.

 

Nadelen:

Design: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan zou dit te maken kunnen hebben met de beperkte designkeuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mp4-spelers Koopgids

 

Zit je regelmatig enkele uurtjes per dag op de train? Of moet je zo nu en dan het vliegtuig nemen voor één of andere zakelijke meeting? Dan kan een goed streepje muziek of een leuk videofilmpje de reistijd alvast een pak aangenamer maken. Tegenwoordig is er dan ook een ruim aanbod aan diverse mp4-spelers te vinden waardoor het niet altijd vanzelfsprekend is een keuze te maken. Probeer daarom te focussen op kenmerkende eigenschappen zoals de aangeboden opslagcapaciteit, het interne geheugen, de batterij en de autonome gebruiksduur. Wees daarbij eveneens alert voor eventuele aanbiedingen zodra je de mogelijkheden met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een mp4-speler?

Waar de traditionele mp3-speler enkel en alleen in staat was om mp3-muziekbestanden én WMA audiobestanden probleemloos af te spelen, biedt de mp4-speler eveneens de mogelijkheid om films en/ of video’s in AMV formaat af te spelen. Daardoor kan een ruimer toepassingsveld en bijgevolg dito gebruiksgemak worden gegarandeerd. Daarnaast worden de meeste mp4-spelers tevens uitgerust met een bijkomende voice recorder, de optie om foto’s te downloaden en de mogelijkheid om naar FM radio te luisteren. Kortom, een goede aanbeveling voor wie niet louter en alleen audiobestanden wenst te beluisteren.

Mp4-spelers worden verder aangevuld met een helder en duidelijk leesbaar touchscreen beeldscherm met een grootte variërend van 1,5 tot 2,4 inches. In centimeters betekent dit vaak een beeldschermdiagonaal van ongeveer 3,8 tot 6,1 cm. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangesterkt met een ruime opslagcapaciteit die makkelijk kan variëren van ongeveer 1GB tot maar liefst 32GB, al dan niet uitbreidbaar, en zijn compacte en lichtgewicht uitvoering maken van hem een handig apparaatje dat je overal mee naartoe kunt nemen. Kortom, tegenwoordig is er dan ook een ruim assortiment aan verschillende mp4-spelers voorhanden wat het niet altijd vanzelfsprekend maakt om te kiezen.

 

Het interne geheugen en de opslagcapaciteit

Bij de aankoop van een degelijke mp4-speler is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met de geleverde opslagcapaciteit en het standaard aangeboden interne geheugen aangezien deze bepalend zijn voor het aantal audio- en videobestanden die je uiteindelijk op het apparaat kunt opslaan en de snelheid waarmee dit gebeurt. Hoe hoger de opslagcapaciteit, hoe meer bestanden kunnen worden bewaard. En hoe hoger het RAM geheugen, hoe groter de uiteindelijke reactiesnelheid van het apparaat zal zijn.

Voor dagelijks gebruik is een mp4-speler met een intern werkgeheugen van 8GB in combinatie met een ruime opslagcapaciteit van 32 tot 64GB vast en zeker aan te bevelen. Wil je toch nog meer, dan kun je eveneens opteren voor een apparaat waarbij de opslagcapaciteit – mits behulp van een micro SD-geheugenkaartje – verder kan worden uitgebreid. Let wel; dit gaat vaker gepaard met een – al dan niet geringe – meerkost.

 

Batterij in functie van de gebruiksduur

Natuurlijk wil je niet alleen bestanden kunnen opslaan, maar je wilt ook genieten van een relatief lange autonome gebruiksduur. Daarvoor moet je uiteraard rekening houdend met het type ingebouwde batterij en zijn capaciteit. Zo wordt vaak de voorkeur gegeven aan een krachtige polymeer of Lithium-Ion batterij die vrij eenvoudig – met behulp van een vaak meegeleverde USB-kabel – zijn op te laden.

Eenmaal opgeladen, zal de batterij een bepaalde autonome gebruiksduur garanderen die, naargelang het bestandstype, zal variëren. Kies je voor een mp4-speler met een variërende gebruiksduur van 3,5 – 5 (voor videobestanden) tot maar liefst 20 uren (voor audiobestanden) dan ben je zonder twijfel verzekerd van een heus topproduct. Doordat videobestanden net iets meer kracht en energie van de batterij verlangen, zullen ze de uiteindelijke gebruiksduur aardig bepalen en behoorlijk veel naar beneden halen. 

Extra kenmerken en opties in verhouding tot de prijs 

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende kenmerken en/ of opties die alsnog een meerwaarde kunnen betekenen voor het apparaat. Zo is het altijd mooi meegenomen indien de mp4-speler geleverd wordt inclusief een USB-oplaadkabel, een instructieve handleiding én bijbehorende set oordopjes. Dit maakt het apparaat meteen gebruiksklaar wat voor vele klanten een pluspunt betekent.

Daarnaast hechten sommige gebruikers ook belang aan het design. En daar lijken sommige merken en bedrijven gretig op in te spelen. Zo worden sommige mp4-spelers in verschillende kleurtjes aangeboden inclusief de mogelijkheid tot een persoonlijke gravering – bijvoorbeeld bij Apple toestellen. Het lijstje kan verder worden aangevuld met een zogenaamde touchscreen bediening, toetsenbord verlichting en vingerafdrukscanner. 

Let wel; dergelijke extra’s zullen een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 30 à 50 euro voor een basis toestelletje tot maar liefst 300 euro voor een iPod mp4-speler met alles erop en eraan. Kortom, er is vast en zeker voor elk wat wils te vinden!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een mp4-speler?

In tegenstelling tot zijn oudere broertje, de bekende mp3-speler, is de mp4-speler in staat om muziek en/ of films in AMV formaat af te spelen. In de meeste gevallen kunnen er verder ook foto’s worden afgespeeld en biedt de mp4-speler als extra eveneens een voice recorder aan alsook de optie om FM radio te luisteren. 

De meeste mp4-spelers worden gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar touchscreen kleurenscherm van ongeveer 1,5 à 2,4 inches groot wat in centimeters overeenkomt met een schermdiagonaal van zo’n 3,8 tot 6,1 cm. Dit wordt vaak aangevuld met een opslagcapaciteit gaande van 1GB tot maximaal 32GB afhankelijk van de mogelijkheden van de mp4-speler. Zijn compacte en lichtgewicht uitvoering dragen alvast bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Q2: Hoe zet ik muziek op een mp4-speler?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke mp4-speler dan is het uiteraard handig om te weten hoe je muziek en/ of andere bestanden op het apparaatje plaatst. Haal je de muziek rechtstreeks van het internet, dan bestaan er vandaag de dag heel wat programma’s die video’s in een mum van tijd omzetten naar een volwaardig mp4-bestand. 

Indien je echter de muziek van je favoriete cd op je mp4-speler wilt plaatsen, dien je de cd eerst en vooral op de harde schijf van je laptop te plaatsen. Dit proces kan – afhankelijk van de kracht van de laptop – enkele minuutjes duren waarna de bestanden vrijwel meteen als WMA-formaat worden opgeslagen. Een WMA-formaat mag dan wel haalbaar zijn voor mp3-spelers maar is dat niet voor mp4-spelers. Dat betekent dat je – met behulp van een converter – het WMA-formaat moet omzetten naar AMV alvorens de liedjes op de mp4-speler te kunnen plaatsen.

 

Q3: Wat kun je met een mp4-speler?

Zoals in het antwoord bij vraag 1 reeds min of meer duidelijk werd, is een mp4-speler in staat om muziek én/ of films in AMV-formaat af te spelen. Daarnaast worden de meeste mp4-spelers eveneens versterkt met de aanwezigheid van een FM-radio en bijbehorende voice recorder wat maakt dat ze meer mogelijkheden aanbieden dan hun oudere broertje, de bekende mp3-speler.

 

Q4: Wat is het verschil tussen een mp3 en mp4-speler?

Het grootste verschil tussen een mp3 én mp4-speler situeert zich hoofdzakelijk in de mogelijkheden om bepaalde bestanden al dan niet te kunnen afspelen. Zo is een mp3-speler (MPEG 1 Layer 3) enkel en alleen in staat om audiobestanden af te spelen. Kies je voor een mp4-speler (MPEG-4) dan kun je naast audiobestanden tevens ook videobestanden en ontwikkeld beeld laten afspelen wat maakt de mp4-speler duidelijk verder in de ontwikkeling staat ten opzichte van zijn oudere broertje.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES