5 beste Smart Tv’s Test van 2021

Laatste update: 13.06.21

 

Beste smart tv’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het aanbod smart tv’s is vandaag de dag behoorlijk ruim. Dit maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Ben je op zoek naar een groot beeldscherm of is een standaard exemplaar voldoende? En wil je het beeldscherm gebogen of is dat geen must? Wij zetten graag de 3 best beoordeelde hedendaagse smart tv’s even op een rijtje voor jou. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Samsung UE75NU7100. Dergelijk toestel is voorzien van een bijzonder groot beeldscherm dat maar liefst 75 inch groot is. Echter blijkt ook het LG OLED55C9PLA toestel een schot in de roos te zijn. Deze unieke smart tv is voorzien van een Ultra HD/4K resolutie waardoor je zeker bent van heldere en duidelijke beelden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smart tv’s Koopgids

 

Wat is het voornaamste verschil tussen een smart tv en een standaard televisietoestel? Wat met de voordelen en het eventuele gebruiksgemak? En wat kunnen we besluiten over het beeldscherm, de bediening en de interface? Je merkt het al, de aanschaf van een smart tv brengt heel wat vragen met zich mee. Het is dan ook een goede aanbeveling om deze koopgids even grondig door te nemen alvorens je overgaat tot de aankoop van een toestel. Neem de tijd om verschillende smart tv’s te vergelijken en uit te kijken naar mogelijke aanbiedingen.

Wat is een smart tv en het verschil met een gewoon televisietoestel

Een smart tv is één van de meeste recente televisietoestellen die op de markt werden gebracht. Het grote verschil met een normaal standaard tv toestel betreft het feit dat de smart tv voorzien is van een internetverbinding. Dankzij deze internetverbinding zul je merken dat een degelijke smart tv ook tot heel wat meer in staat is. Het feit dat je online verbindingen kunt maken, laat je toe om bijvoorbeeld muziek en films te streamen.

Echter lijkt het ons niet verstandig om zomaar de eerste de beste smart tv aan te kopen. Er hangt toch wel vaak een iets hoger prijskaartje aan vast en het is belangrijk om de aanschaf van een smart tv dan ook goed in overweging te nemen. Bedenk waar je naar op zoek bent en welke kenmerken of mogelijkheden je zeker wenst te genieten. Het kan ook helpen om de bijbehorende online reviews van andere gebruikers even grondig onder de loep te nemen.

 

De voordelen en het gebruiksgemak

Zoals reeds min of meer vermeld, biedt een degelijke smart tv heel wat pluspunten aan. In eerste instantie zorgt de internetverbinding ervoor dat je gebruik kunt maken van verschillende apps. Denk maar aan Amazon Prime, Disney Plus maar ook HBO, Videoland en zelfs Netflix behoren tot de vele mogelijkheden.

Verder kun je dankzij de internetverbinding ook je favoriete muziek, films, tv-series en documentaires streamen. Je kunt, indien je dat wenst ook een thuisnetwerk creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je smartphone, laptop en/ of tablet met de smart tv te verbinden. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus zeker de moeite om de aanschaf ervan op z’n minst te overwegen.

 

Het beeldscherm en de beeldkwaliteit

De eerlijkheid gebiedt ons om ook even stil te staan bij het formaat van de smart tv en de uiteindelijke beeldkwaliteit ervan. Het formaat van de smart tv wordt steevast bepaald door het formaat van het beeldscherm, steeds uitgedrukt in inch. Dergelijk formaat wordt bepaald door de diameter van het scherm te meten, vertrekkend van linksboven naar rechtsonder. Zo kun je kiezen voor een compacte smart tv van 32 inch of wil je liever een grote smart tv met een beeldscherm van 75 inch?

Een groter scherm staat niet per sé gelijk met een uitstekende beeldkwaliteit. De beeldkwaliteit wordt namelijk ook bepaald door de beeldverhouding en de resolutie. De resolutie wordt steeds opnieuw uitgedrukt in pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe minder pixels je zult zien en bijgevolg hoe beter de kwaliteit van het beeld. Houd er wel rekening mee dat dit mogelijks een bepaalde invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje van de smart tv.

 

Bediening en interface

Wat de bediening van de smart tv betreft hoef je alvast niet te vrezen, daar er verschillende mogelijkheden zijn. In eerste instantie kun je gebruik maken van de alom bekende meegeleverde afstandsbediening. Echter worden er steeds meer smart tv’s ontwikkeld waarbij de bediening door middel van een app, en bijgevolg met behulp van je smartphone kan gebeuren.

En, je zult ervan versteld staan, maar er bestaan ook al tal van smart televisietoestellen waarmee je door gebruik van spraak of gebarentaal, de bediening kunt sturen. Uiteraard heeft dit ook een bepaalde prijskaartje om rekening mee te houden.

Wat de interface van de smart tv betreft, zul je merken dat er een onderscheid waarneembaar is afhankelijk van de fabrikant. Dat is ook logisch te verklaren daar sommige fabrikanten gebruik maken van een ander type software. Dat verklaart dus waarom de ene smart tv makkelijker te gebruiken is ten opzichte van de andere.

Applicaties en aansluitingsmogelijkheden

Als je op het punt staat om een smart tv aan te kopen, sta dan ook even stil bij de mogelijke applicaties die op het platform worden aangeboden. In de meeste gevallen zul je standaard applicaties zoals YouTube en Facebook zien verschijnen, maar ook dat kan verschillend zijn per fabrikant. In de meeste gevallen wordt jou wel de optie aangeboden om extra applicaties te gaan downloaden.

Wil je echt heel wat verschillende apps downloaden dan raden wij jou aan om voor een smart tv van Samsung of eventueel LG te kiezen. Maak gebruik van de interface om de gewenste applicaties te streamen. Ook Netflix is één van deze bekende apps, alhoewel dit in tegenstelling tot vele andere apps, te betalen is.

Ook het de aansluitmogelijkheden zijn belangrijk om even bij stil te staan, zeker wanneer je externe apparaten zoals je smartphone of laptop met de smart tv wilt verbinden. Bedenk of er HDMI poorten zijn voorzien en hoeveel. Zijn er USB poorten of niet?

 

Extra kenmerken, optiemogelijkheden en budget

Bepaalde smart tv’s zullen iets meer mogelijkheden en functies aanbieden dan andere, wat ook een invloed zal hebben op het prijskaartje. Echter kan het wel handig zijn indien de smart tv voorzien is van een ingebouwde wifi functie en/ of bluetooth functie. Daarnaast zijn er ook heel wat smart tv’s die zijn uitgerust met een ingebouwde camera. Best wel handig indien je regelmatig videogesprekken houdt en een fan bent van de bekende applicatie “Skype”.

Wees wel alert voor het feit dat een smart tv boordevol opties en mogelijkheden ook gekenmerkt zal worden door een hoger prijskaartje. Zo heb je smart tv’s met een prijskaartje van makkelijk 1500 euro of meer. Echter zijn er ook al heel wat degelijke toestellen te vinden van om en bij de 500 euro. Aan jou de keuze om te bedenken waar je verwachtingspatroon ligt en welk budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan.

 

5 beste smart tv’s (Reviews) van 2021

 

Op zoek naar een (nieuwe) smart tv? Wil je daarbij graag een kleiner exemplaar van 32 inch of 40 inch? Of mag het toch wel wat groter zijn en ben je specifiek op zoek naar een smart tv met een beeldscherm vanaf 50 inch? Houd er wel rekening mee dat dergelijke toestellen vaak niet meer tot de goedkope smart tv’s zullen behoren en dat het aangewezen is om eventuele aanbiedingen in de gaten te houden. Bekijk de 5 topproducten hieronder en kies er vervolgens de voor jou beste smart tv uit. Het kan helpen de online reviews en het advies van klanten even door te nemen.

 

 

1. Samsung UE75NU7100 4K TV 75 inch (191 cm)

 

Heb je besloten om een nieuwe smart tv aan te schaffen met alles erop en eraan? Dan lijkt dit exemplaar van Samsung misschien wel de goede keuze voor jou. Het is geen standaard 43 inch smart tv maar wel degelijk een toestel met een beeldschermgrootte van maar liefst 75 inch. Eén van de grotere smart tv’s uit het gamma dus!

Deze smart tv maakt gebruik van een led beeldscherm met een verversingssnelheid van maar liefst 50 Hz. Dankzij de Ultra HD/4K resolutie geniet je een helder en scherp beeld. De Quad core processor zorgt tevens voor een snelle reactietijd en verder kun je gebruik maken van de local dimming functie. Je beschikt over maar liefst 3 HDMI uitgangen en 2 verschillende USB uitgangen. Verder is er ook een aparte netwerkaansluiting voorzien.

Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de uitstekende kwaliteit en de aanwezigheid van de ingebouwde wifi. Volgens één klant blijkt de smart tv behoorlijk kwetsbaar en verder zul je rekening moeten houden met een behoorlijk hoog prijskaartje.

Met deze unieke smart tv van Samsung kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor een prachtig en opvallend design. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en neem snel een kijkje. Hieronder kun je alvast een overzichtje vinden van de populairste voor- en nadelen.

 

Voordelen

Formaat: de Samsung smart tv wordt gekenmerkt door een bijzonder groot beeldscherm van wel 75 inches groot.

Beeldscherm: het beeldscherm is uitgerust met een 50 Hz verversingssnelheid waardoor de beelden mooi op elkaar volgen, in combinatie met een Ultra HD/4K resolutie.

Handig in gebruik: de smart tv is niet alleen voorzien van 2 USB uitgangen maar ook van 3 HDMI poorten én een afzonderlijke netwerkaansluiting.

 

Nadelen

Prijskaartje: heb je interesse om deze smart tv aan te kopen, dan is het wel belangrijk om te beseffen dat het niet meteen het toestel met de laagste prijs is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. LG OLED55C9PLA 4K Oled Tv 55 inch (140 cm)

 

Ben je toch op zoek naar een smart tv met een kleiner beeldscherm? Dan lijkt dit product van LG, afkomstig uit de LG OLED serie een schot in de roos te zijn. Het Oled beeldscherm wordt gekenmerkt door een maximale schermgrootte van maar liefst 55 inch. Hierbij geniet je een Ultra HD/4K resolutie en de garantie op scherpe heldere beelden.

De snelheid waarmee het beeld ververst wordt, bedraagt maar liefst 100 Hz. Ook deze unieke smart tv maakt gebruik van de Quad core processor en is voorzien van een local dimming functie. Je beschikt over maar liefst 4 HDMI aansluitingen in combinatie met 3 afzonderlijke USB aansluitingen. Verder heb je een aparte netwerkaansluiting en de mogelijkheid om een koptelefoon op de smart tv aan te sluiten.

Ook de aanwezigheid van bluetooth en een ingebouwde wifi functie bieden alvast een belangrijke meerwaarde die niet te negeren valt. We stellen dan ook vast dat klanten verrast en tevreden reageren met hun aankoop. Echter zul je ook hier wel iets meer budget hoeven te voorzien.

Deze smart tv van LG mag alvast niet in het rijtje ontbreken. De smart tv maakt deel uit van de bekende LG OLED reeks en beschikt over een vrij groot beeldscherm van 55 inch. Dankzij de Ultra HD/4K resolutie is het mogelijk om te genieten van heldere duidelijke beelden. Kortom, een echte aanrader.

 

Voordelen

Verversingssnelheid: met een maximale verversingssnelheid van wel 100 Hz volgen de beelden mooi en vloeiend op elkaar zonder onderbrekingen.

Aansluitingsmogelijkheden: de smart tv is niet alleen voorzien van 3 USB poorten maar beschikt daarnaast nog over 4 HDMI aansluiten, een afzonderlijke netwerkaansluiting én de mogelijkheid voor het gebruik van een hoofdtelefoon.

Bluetooth: de smart tv is niet alleen uitgerust met een ingebouwde wifi functie maar beschikt daarnaast nog over bluetooth.

 

Nadelen

Budget: het spreekt voor zich dat ook hier het prijskaartje jammer genoeg iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung UE43NU7120 4K TV 43 inch (109 cm)

 

Net zoals het eerste product, zul je merken dat ook deze smart tv jou wordt aangeboden door het alom bekende merk Samsung. Echter is dit exemplaar net iets compacter en voorzien van een vriendelijk betaalbaar prijskaartje.

Zo geniet je een helder en duidelijk led beeldscherm met een grootte van maar liefst 43 inch waarbij de beelden zich aan een tempo van 50 Hz verversen. De Ultra HD/4K resolutie zorgt voor een fantastische tv ervaring. Ook hier wordt gebruik gemaakt van de krachtige Quad core processor en is er een local dimming functie aanwezig. Je beschikt over maar liefst 3 HDMI aansluitingen en 2 USB aansluitingen. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om een koptelefoon aan te sluiten.

De aanwezigheid van een aparte netwerkaansluiting in combinatie met een ingebouwde wifi functie zorgen voor een uitstekende smart tv. Ook hier stellen we voornamelijk heel wat positieve reacties vast. Slechts een enkeling is niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de meegeleverde afstandsbediening.

Opnieuw hebben we te maken met een smart tv afkomstig van Samsung. Het mag ondertussen al geen twijfel meer leiden dat Samsung voor velen wel eens als het beste merk zou kunnen worden beschouwd. Alvast een reden te meer om de belangrijkste voor- en nadelen even tegenover elkaar te plaatsen.

 

Voordelen

Beeldscherm: het beeldscherm wordt gekenmerkt door een grootte van 43 inch in combinatie met een Ultra HD/4K resolutie en een verversingssnelheid van 50 Hz.

Aansluitingsmogelijkheden: de smart tv is voorzien van 3 afzonderlijke HDMI poorten, de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten en 2 USB poorten.

 

Nadelen

Slechte afstandsbediening: ondanks de vele positieve reacties blijkt één klant jammer genoeg niet overtuigd van de duurzaamheid van de afstandsbediening.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips 32PFS6402 Full HD TV 32 inch (81 cm)

 

Wil je niet gelijk heel wat budget voorzien maar toch zeker zijn van een uitstekende en duurzame smart tv? Dan zou je eventueel dit product van Philips even onder de loep kunnen nemen. In vergelijking met de smart tv toestellen die we hiervoor besproken hebben, lijkt het hier wel om een koopje te gaan.

Je geniet een Full HD led beeldscherm met een maximale grootte van 32 inch. De beelden verversen zich aan een snelheid van maar liefst 50 Hz en zorgen voor een prachtige en unieke kijkervaring. Deze unieke smart tv maakt gebruik van een Android besturingssysteem en is voorzien van een Dual core processor en local dimming functie.

Verder geniet je de aanwezigheid van maar liefst 4 HDMI aansluitingen, 2 USB aansluiting en de mogelijkheid tot gebruik van een koptelefoon. Er is zelfs een aparte netwerkaansluiting voorzien evenals een ingebouwde wifi functie. Houd er wel rekening mee dat deze unieke smart tv jammer genoeg niet voorzien is van bluetooth.

In tegenstelling tot de vorige smart tv’s zul je merken dat dit exemplaar van Philips beduidend goedkoper is. Een goede aanbeveling dus indien je liever niet gelijk heel wat budget wilt spenderen aan een degelijke smart tv. Hieronder een overzicht van de belangrijkste eigenschappen.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij compacte smart tv met een Full HD led beeldscherm van ongeveer 32 inches groot. Handzaam en makkelijk te verplaatsen.

Verversingssnelheid: dankzij een verversingssnelheid van ongeveer 50 Hz mag je er zeker van zijn dat de beelden mooi in elkaar voortvloeien.

Aansluitingsmogelijkheden: de smart tv maakt het mogelijk om een koptelefoon te gebruiken maar is verder ook uitgerust met 4 HDMI en 2 USB poorten.

 

Nadelen

Geen bluetooth: het is echter wel belangrijk om te beseffen dat deze smart tv niet over een bluetooth functie beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sony KDL- 40WE660 Full HD TV met 400Hz Motionflow

 

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor deze unieke smart tv van het bekende merk Sony. Dit unieke apparaat met Full HD beeldscherm van ruim 40 inch is voorzien van een 400 Hz Motionflow XR beeldkwaliteit. Dat wil dus zeggen dat de beelden niet alleen helder zijn maar ook mooi op elkaar voortvloeien.

Verder is de smart tv voorzien van een webbrowser, een local dimming functie en een krachtige Dual core processorkern. Je geniet de mogelijkheid om gebruik te maken van de 2 afzonderlijke HDMI aansluitingen en 2 USB aansluitingen. Je hebt de optie om je koptelefoon op de smart tv aan te sluiten net zoals er een apart netwerkaansluiting voorzien is.

We stellen vast dat de meeste klanten niet alleen positief advies geven over de uitstekende beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid maar ook over het fraaie design. Echter is het wel goed om rekening te houden met het feit dat de smart tv niet voorzien is van bluetooth noch van een ingebouwde wifi functie.

Tot slot kun je altijd nog kiezen voor de smart tv die jou wordt aangeboden en thuis geleverd door Sony. Het is een compacte smart tv waarvan het beeldscherm ongeveer 40 inches groot blijkt te zijn. Indien je benieuwd bent of dit product al dan niet iets voor jou is, dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen.

 

Voordelen

Aansluitingsmogelijkheden: het is een degelijke smart tv die is uitgerust met 2 HDMI poorten en 2 USB poorten. Verder kun je er ook een koptelefoon op aansluiten en gebruik maken van de afzonderlijke netwerkaansluiting.

Handig in gebruik: deze smart tv beschikt over een webbrowser en een handige en betrouwbare local dimming functie.

 

Nadelen

Geen bluetooth: ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er geen bluetooth functie aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een smart tv?

Een smart tv is een duurzaam televisietoestel waarbij er ook een internetverbinding voorzien is. Op die manier geniet je bepaalde extra functies en kenmerken die met een standaard televisietoestel misschien niet meteen mogelijk zijn. Denk maar aan het streamen van je favoriete films en tv-series. Of je kunt gebruik maken van applicaties zoals bijvoorbeeld Disney Plus, Amazon Prime Video en Netflix.

Een smart tv zul je daarom wel een tikkeltje duurder betalen in vergelijking met een gewone tv. Maar je geniet dubbel zoveel mogelijkheden. Bovendien is het mogelijk om een standaard oud televisietoestel om te toveren naar een smart tv. Daarvoor dien je gebruik te maken van de juiste aansluitingen en verbindingskabels.

Q2: Hoe kun je een oude dvd speler aansluiten op smart tv?

Als de dvd speler nog functioneert, is het belangrijk om het type verbinding en de bijbehorende verbindingskabel te bepalen. In de meeste gevallen zal de verbinding tot stand komen door middel van een HDMI uitgang en HDMI ingang. Het uitzicht van dergelijk type verbinding is een beetje zoals een USB stekker maar dan langer en veel fijner van ontwerp.

In slechts enkele gevallen kan het zijn dat je gebruik zult maken van een A/V kabel. Dit is een zogenaamde Audio/Visueel kabel waarvan beide uiteinden zijn uitgerust met maar liefst 3 pluggen; rood, wit en geel. Deze 3 kleuren moeten dan ook overeenkomen met de kleuren ter hoogte van de in- en uitgangen die je kunt spotten op je televisietoestel en dvd speler. Daarnaast is er ook zoiets als een componentkabel waarvan beide uiteinden maar liefst 5 pluggen bevatten.

 

Q3: Wat kun je met een smart tv?

Het belangrijkste verschil met een gewoon televisietoestel is de aanwezigheid van een internetverbinding. Deze internetverbinding maakt het mogelijk om online films, documentaires en tv-series te bekijken. Denk maar aan het gebruik van Netflix, HBO en Videoland. Maar ook Amazon Prime en Disney Plus behoren tot deze ruime mogelijkheden.

Een smart tv biedt je daardoor ook de mogelijkheid om een zogenaamd thuisnetwerk op te zetten. Daarmee wordt dus bedoeld dat je tal van externe apparaten zoals een tablet, smartphone en pc met de smart tv kunt verbinden. Op die manier zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om je televisietoestel eenvoudigweg met je smartphone te bedienen.

Q4: Hoe maak ik van mijn tv een smart tv?

We hebben het al even kort vermeld, maar het is wel degelijk mogelijk om je oude televisietoestel om te toveren in een smart tv. Daarvoor heb je wel een extern apparaat nodig dat voorzien is van internet en dat je makkelijk en snel op het televisietoestel kunt aansluiten. In de meeste gevallen kun je gebruik maken van Google Chromecast; een soort van wifi ontvanger die je makkelijk met eender welke HDMI poort van je televisietoestel kunt verbinden.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een computer of laptop die je dan op een bedrade manier met het televisietoestel kunt verbinden. Ook hier komt de verbinding tot stand door middel van HDMI. Zelfs sommige gaming consoles zoals bijvoorbeeld de PS4 of Xbox One lenen zich ertoe om een gewone tv te voorzien van smart functies.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments