7 beste Wekkerradio’s Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Beste wekkerradio’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met de Sony ICF-C1P wekkerradio mag alvast duidelijk zijn dat je kiest voor kwaliteit. Dergelijk type wekkerradio is bovendien uitgerust met een unieke tijdprojector, wat alvast een meerwaarde is ten opzichte van heel wat andere wekkerradio’s. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de Bigben RR16FOOT wekkerradio die jou wordt toegestuurd inclusief 3 verwisselbare panelen. Dankzij de meegeleverde panelen is het mogelijk om de wekkerradio nog net iets persoonlijker en unieker te maken. Ben je nog steeds op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je zoon of dochter, dan is dit misschien wel een leuke overweging.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste wekkerradio’s (Reviews) van 2024

 

Philips, Sony, JBL, Bigben, Sangean, Soundmaster en Denver; allemaal bieden ze kwalitatieve en duurzame wekkerradio’s aan. Aan jou de keuze om uit te maken of je er eentje wilt met cd-speler of met projectie? Wil je een analoge wekkerradio of heb je toch liever een digitale versie al dan niet met internet en/of bluetooth? Neem rustig de tijd om de 7 topproducten hieronder te bekijken alvorens je er de voor jou beste wekkerradio uitkiest. Wees eventueel ook aandachtig voor het advies van klanten dat vermeld staat in de online reviews.

 

1. Sony ICF-C1P Wekkerradio Wekkerradio met tijdprojector

 

Ben je op zoek naar een leuke wekkerradio die voorzien is van een tijdprojector? Dan lijkt dit apparaat van Sony, afkomstig van de Sony ICF serie alvast een stap in de goede richting te zijn. Deze unieke FM radio wordt gekenmerkt door een vrij compact formaat van 114,5 x 104 x 100,5 mm in combinatie met een beperkt gewicht, wat hem bijzonder handzaam maakt.

Hij maakt gebruik van 1 krachtige accu die je vervolgens van stroom kunt voorzien door het apparaat op het lichtnet aan te sluiten. Bovendien worden bij de aankoop van deze wekkerradio maar liefst 2 batterijen meegeleverd zodanig dat het apparaat gelijk gebruiksklaar is. Hij is uitgerust met maar liefst 2 wektijden, een plafond projectie, een snooze functie en een dimbaar LCD display. Besef wel dat hij niet over bluetooth noch wifi beschikt.

De wekkerradio werd voor het eerst geïntroduceerd in 2014 en wordt verder geleverd inclusief een AC-kabel, een garantiekaart en een duidelijke gebruiksaanwijzing. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn en dat het misschien wel eens één van de populairste apparaten uit dit lijstje zou kunnen zijn. Een enkeling vindt de kwaliteit eerder matig.

 

Voordelen:

Formaat: met een maximale afmeting van 114,5 x 104  x 100,5 mm is deze wekkerradio behoorlijk compact doch extra handzaam.

Voeding: hij werkt op basis van een krachtige duurzame batterij die zomaar wordt meegeleverd op het moment van aankoop. Bovendien krijg je er nog een tweede extra accu bij.

Gebruiksvriendelijk: je zult versteld staan van de vele mogelijkheden en opties. Zo geniet je niet alleen een plafond projectie maar is er ook een snooze functie, 2 wektijden én een dimbaar LCD scherm aanwezig.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden, dan kan dit met het gebrek aan bluetooth te maken hebben.

Geen wifi: jammer genoeg is er ook geen wifi functie voorhanden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bigben RR16FOOT Wekkerradio Voetbal 3 Wisselbare Panelen

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen maar toch zeker zijn van een kwalitatieve en degelijke wekkerradio? Dan raden wij jou aan om dit goedkope apparaat van Bigben eens even grondig onder de loep te nemen. Aan het lage prijskaartje te zien, zou het hier vast en zeker om een aanbieding kunnen gaan.

Deze wekker met FM radio heeft een totaal formaat van 143 x 120 x 45 mm en weegt amper 0,055 kg. Dit maakt hem bijzonder handzaam en makkelijk te verplaatsen. Verder kun je hem heel eenvoudig met de netstroom verbinden waarop hij meteen gebruiksklaar is. Hij is uitgerust met tal van handige functies zoals een sleeptimer, een meervoudig alarm en een snooze functie. Verder geniet je een helder en duidelijk leesbaar LCD display dat ook dimbaar blijkt te zijn.

Hij wordt jou aangeboden inclusief een duidelijke handleiding boordevol instructies en maar liefst 3 personalisatie platen. Dit laatste maakt hem bijzonder aantrekkelijk bij kinderen. We stellen vast dat de meeste klanten overtuigd zijn van het product alhoewel sommigen de geluidskwaliteit als matig beschouwen.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zodra je het betaalbare prijskaartje onder ogen krijgt, zul je gelijk aangenaam verrast zijn.

Gebruiksvriendelijk: ook hier geniet je een dimbaar LCD display dat wordt aangevuld met een snooze functie, een sleeptimer én een meervoudige alarmfunctie.

Personalisatie platen: dankzij de meegeleverde personalisatie platen is het mogelijk om de wekkerradio net dat tikkeltje unieker en persoonlijker te maken.

Comfort: het compacte formaat in combinatie met het beperkte gewicht, maken van deze wekkerradio een handzaam apparaat.

 

Nadelen:

Matige geluidskwaliteit: een kleine minderheid van de klanten had de geluidskwaliteit toch wel iets beter verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Denver CRP-618 Wekkerradio met projectie Met 180 graden Projectie

 

Ondanks het feit dat hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs, zul je ook deze wekkerradio van Denver vast en zeker in de categorie van de goedkope apparaten kunnen spotten. Hij meet amper 70 x 102 x 188 mm wat hem bijzonder compact en tegelijk handig maakt om te verplaatsen.

Hij maakt gebruik van een bijzonder krachtige 3V-blok Lithium batterij die je probleemloos van stroom kunt voorzien via het lichtnet. Houd er wel rekening mee dat de batterij niet wordt meegeleverd op het moment van aankoop, wat een vervelende meerkost kan betekenen. Toch is hij de moeite waard om te overwegen vanwege de verschillende functiemogelijkheden die hij aanbiedt. Zo kun je gebruik maken van een sleeptimer en snooze functie alsook een dag- datum- jaar- én maand aanduiding.

Hij ontvang zonder problemen tal van FM radiozenders maar beschikt dan weer niet over een cd-speler. Toch stellen we vast dat de uiteindelijke beoordeling met 4,4 sterren helemaal niet zo slecht is. Slechts een kleine minderheid van de klanten heeft twijfels over de kwaliteit en vindt de bediening eerder onhandig.

 

Voordelen:

Voeding: deze wekkerradio functioneert op basis van een krachtige en duurzame 3V-blok Lithium batterij.

Gebruiksvriendelijk: je zult vaststellen dat hij over heel wat handige functies beschikt zoals het gebruik van een snooze functie en sleeptimer. Verder is het ook mogelijk om zowel de datumaanduiding alsook de jaar-, maand-, én dagaanduiding in te stellen.

Prijskaartje: het prijskaartje van deze unieke wekkerradio lijkt uiteindelijk bijzonder goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Geen batterij: echter is het wel belangrijk om te beseffen dat je zelf nog op zoek zult moeten naar een dergelijk batterijtype aangezien deze niet wordt meegeleverd met het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. HF3510/01 Wake Up Light Fancy Box Natuurlijk wakker worden

 

Indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag zijn en je op zoek bent naar een kwalitatieve designvolle wekkerradio, dan lijkt dit apparaat van Philips alvast een schot in de roos. Hij maakt deel uit van de bekende Philips Wake-up lights serie en staat bekend vanwege z’n designvolle uitstraling.

Hij wordt gekenmerkt door een compact formaat van 199 x 192 x 146 mm en is makkelijk met de netstroom te verbinden. De simulatie van een prachtige zonsopgang in combinatie met je favoriete FM radiozenders moeten ervoor zorgen dat je ’s morgens heerlijk wakker kunt worden. Bovendien is hij niet alleen klinisch getest maar ook meteen goedgekeurd en is het zelfs mogelijk om te schakelen tussen maar liefst 20 verschillende helderheidsinstellingen.

Net zoals de meeste andere wekkerradio’s uit dit lijstje, is ook dit exemplaar voorzien van een dimbaar LCD display. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden aangehaald dan kan dit met het prijskaartje te maken hebben. Houd er tevens ook rekening mee dat je enkel een gele zonsopgang kunt simuleren. Toch wordt hij beoordeeld met een unieke score van 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Comfort: het apparaat garandeert heel wat comfort. Zo zul je elke ochtend kunnen wakker worden door een prachtig gesimuleerde zonsopgang aangevuld met FM radio.

Handig in gebruik: je zult zien dat de wekkerradio bijzonder makkelijk te bedienen is en dat je hem zonder problemen op het lichtnet kunt aansluiten.

Formaat: deze prachtige wekkerradio meet maar liefst 199 x 192 x 146 mm.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze wekkerradio aan te kopen, dan zul je echter wel rekening moeten houden met het prijskaartje dat toch iets hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sony XDR-C1DBP Wekkerradio DAB+ Wekkerradio met digitaal ontvangst

 

Met de Sony wekkerradio kies je niet meteen voor een apparaat met een retro uitstraling. De wekkerradio, die deel uitmaakt van de bekende Sony XDR serie, is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar dat tikkeltje meer. Hij wordt gekenmerkt door een kubusachtige vorm en meet maar liefst 102 x 102 x 101 mm. In combinatie met z’n beperkte gewicht, maakt hem dat tot een handzame wekkerradio.

In tegenstelling tot de vorige wekkerradio’s die we hier besproken hebben, blijkt dit exemplaar over een DAB+ functie te beschikken. Daardoor geniet je naast de gebruikelijke FM radiozenders ook een uitstekende digitale ontvangst. Hij maakt gebruik van een krachtige batterij, die tevens op het moment van aankoop wordt meegeleverd. Verder geniet je tal van andere functies zoals een meervoudig alarm en een snooze optie.

Dankzij de USB poort kun je de wekkerradio makkelijk met het lichtnet of adapter verbinden waardoor je hem eenvoudig kunt opladen. Ondanks het hoge prijskaartje stellen we vast dat de meeste klanten bijzonder tevreden zijn met deze unieke wekkerradio inclusief DAB+ functie.

 

Voordelen:

DAB+ functie: doordat deze wekkerradio ook over een DAB+ functie beschikt, kun je eventueel ook genieten van heel wat digitale zenders.

Voeding: de wekkerradio functioneert met behulp van een bijzonder krachtige en duurzame batterij die je er trouwens ook gewoon bij krijgt.

Design: deze unieke wekkerradio met kubusachtig design wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 102 x 102 x 101 mm. Dit maakt hem makkelijk om ergens te plaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je uiteraard niet verwonderen dat het prijskaartje van deze wekkerradio jammer genoeg wel iets hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Lenco CR-740 WekkerRadio met CD-speler en AUX-ingang

 

Ben je op zoek naar een wekkerradio die niet alleen voorzien is van een optimale FM radio ontvangst maar ook over een cd-speler beschikt? Bekijk dan zeker dit apparaat van Lenco, uit de bekende Lenco CR- serie even. Hij wordt gekenmerkt door een iets groter formaat van 190 x 210 x 80 mm en werkt op basis van een krachtige Alkaline batterij en netstroom.

Naast de aanwezigheid van een cd-speler blijkt deze wekkerradio ook voorzien van een AUX-ingang, een meervoudig alarm, een sleeptimer én een snooze functie. Hij is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar LCD display dat ook dimbaar blijkt te zijn. Houd er wel rekening mee dat deze wekkerradio geen bluetooth noch wifi functie blijkt aan te bieden.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meningen nogal uiteenlopend zijn. Voor heel wat kopers blijkt deze wekkerradio wel degelijk een topproduct te zijn. Zo zijn zij overtuigd van de kwaliteit, de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid. Anderen vinden dat de kwaliteit dan weer iets beter had mogen zijn.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het is een degelijke en duurzame wekkerradio die is uitgerust met FM radio én een handige cd-speler. Verder geniet je ook een dimbaar LCD display inclusief een AUX-ingang.

Formaat: je zult zien dat de wekkerradio iets groter is ten opzichte van de andere apparaten uit dit lijstje, en maar liefst 190 x 210 x 80 mm meet.

Voeding: de wekkerradio is uitgerust  met een bijzonder krachtige en duurzame Alkaline batterij.

 

Nadelen:

Geen bluetooth: ben je op zoek naar een wekkerradio met een bluetooth functie, dan is dit apparaat jammer genoeg niet meteen geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. JBL Horizon Bluetooth Wekkerradio Met USB oplaadfunctie én Sfeerverlichting

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de wekkerradio van JBL, die deel uitmaakt van de bekende JBL Horizon serie. Door heel wat gebruikers wordt JBL bovendien als veruit het beste merk beschouwd op het gebied van wekkers en radiotoestellen.

Deze unieke wekkerradio wordt gekenmerkt door maar liefst 3 verschillende wekgeluiden en 2 afzonderlijke wektijden. Dat wil dus zeggen dat jij en je partner op een verschillend tijdstip een alarm kunnen instellen om wakker te worden. Verder is het display voorzien van een dimbare ledverlichting waardoor je rustig en heerlijk wakker kunt worden. Je geniet tal van FM radiozenders, kunt hem makkelijk opladen door middel van de beschikbare USB-oplaadfunctie én kunt daarnaast ook gebruik maken van de aanwezige bluetooth functie.

Ondanks al deze mogelijkheden en functies wordt hij beloond met een score van 4 sterren. De meeste klanten zijn duidelijk tevreden maar we zien dat er toch ook heel wat gebruikers zijn die lijken te twijfelen over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

2 wektijden: dankzij de 2 beschikbare afzonderlijke wektijden is het mogelijk om 2 verschillende alarmen te kunnen inschakelen. Extra handig indien jij en je partner niet gelijktijdig opstaan.

Ledverlichting: je geniet ook hier een helder en duidelijk leesbaar display dat bovendien over ledverlichting beschikt.

Bluetooth: in tegenstelling tot heel wat andere wekkerradio’s uit dit lijstje, is dit exemplaar wel degelijk voorzien van een bluetooth functie.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een enkele koper is van mening dat het apparaat helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is als wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wekkerradio’s Koopgids

 

Ben je van plan om een wekkerradio aan te kopen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan willen wij jou alvast even op weg helpen zodat de zoektocht een pak makkelijker wordt. Bedenk of je een analoge of digitale wekkerradio in huis wilt halen en waarvoor je hem zoal wilt gebruiken. Vind je een wekkerradio met standaard functies ruim voldoende of verwacht je toch wel net iets meer? Neem de tijd om de verschillende apparaten met elkaar te vergelijken en houd hierbij rekening met mogelijke aanbiedingen.

Wat is een wekkerradio en het gebruiksgemak

Een wekkerradio is, zoals de naam doet vermoeden, een handig apparaatje dat de eigenschappen van een wekker en een radiotoestel combineert. Dergelijk apparaat is dus niet alleen in staat om je ’s morgens op een bepaald tijdstip wakker te bellen maar biedt je evengoed te mogelijkheid om rustig wakker te worden met je favoriete radiozenders. Toch willen wij jou aanraden om niet de eerste de beste wekkerradio in huis te halen. Het lijkt ons een goede aanbeveling om diverse exemplaren te bekijken alvorens je een keuze maakt.

Zo zul je ontdekken dat er wel degelijk een onderscheid bestaat tussen een analoge en een digitale wekkerradio en dat het ene apparaat het andere niet is. Zo zullen sommige wekkerradio’s net iets meer mogelijkheden aanbieden dan de standaard traditionele functies. En uiteraard zal dat ook een bepaalde invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

 

Een analoge of digitale wekkerradio in verhouding tot de functies

Zoals reeds min of meer duidelijk is geworden, zal je eerst en vooral moeten kiezen tussen een analoge of digitale wekkerradio. Het spreekt voor zich dat de eerste exemplaren allemaal analoog waren. In de loop der jaren werden er heel wat aanpassingen gedaan waardoor de wekkerradio geëvolueerd is naar een digitale variant.

Het grootste verschil tussen beide situeert zich hoofdzakelijk in de tijdprojectie en de mogelijkheden. Zo wordt een analoge wekkerradio gekenmerkt door een analoge tijdprojectie die bekend staat onder de vorm van een authentieke wijzerplaat. In de late jaren 70 kwamen de eerste digitale wekkerradio’s met digitale tijdprojectie op de markt. En sindsdien zijn ook de functiemogelijkheden aanzienlijk uitgebreid.

Zo bestaat elke degelijke wekkerradio uit enkele basisfuncties zoals een wekker, een radio en een analoge of digitale tijdsaanduiding. De meest recente wekkerradio’s zijn daarnaast vaak uitgerust met een iPod clock, een batterij indicator, een interne cd-speler, een USB aansluiting, meerdere wektijden en een snooze functie.

Prijskaartje en andere extra tips waar je op kunt letten

We vinden het ook belangrijk om nog even aandacht te zijn wat betreft het prijskaartje. Een degelijke en kwalitatieve wekkerradio hoeft uiteraard helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je alvast een leuke wekkerradio in huis halen voor amper 40 euro. De prijs hangt echter voornamelijk af van de extra functies en mogelijkheden. Vind je het belangrijk dat er een USB aansluiting en/ of aparte aansluiting voor je iPod is? Dan zul je vast iets meer betalen.

Een wekkerradio met 2 of meerdere wektijden zal vaak ook duurder zijn dan een exemplaar met slechts 1 wektijd. Echter zijn meerdere wektijden wel handig indien je partner bijvoorbeeld op een ander tijdstip moet opstaan dan jij. Wil je dat de wekkerradio verder ook is uitgerust met een lampje of een bepaalde sfeerverlichting? Ook dat zul je voelen in het uiteindelijke prijskaartje. Kortom, bedenk wat jij belangrijk vindt alvorens je een keuze maakt!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES