Beste 10 inch tablet

Laatste update: 22.07.24

 

10 inch tablets test van 2024

 

Ben je op zoek naar een leuke 10 inch tablet maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou graag helpen. We raden jou aan om alvast even onze koopgids omtrent 10 inch tablets grondig te bekijken. Indien je echter dringend op zoek bent naar één van de betere 10 inch tablets dan kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daarin presenteren wij jou 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Apple iPad (2021) – 10.2 inch die gekenmerkt wordt door de A13 chip inclusief krachtige oplaadbare batterij. Door te kiezen voor de Apple iPad Pro 10,5 inch WiFi tablet kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar duidelijk ook voor design. Zo is de tablet in meerdere neutrale kleuren en designs te bekomen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 inch tablet Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een leuk en vooral origineel geschenk voor de verjaardag van je zoon of dochter? Dan heb je alvast gedacht aan een tablet 10 inch?  Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Samsung tablet 10 inch maar er zijn natuurlijk ook heel wat andere merken die een tablet aanbieden. Denk maar aan de Lenovo tablet 10 inch of de Huawei tablet 10 inch toestellen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Om te weten welke voor jou de beste 10 inch tablet is, hebben wij alvast een selectie gemaakt van 5 topproducten. Houd hierbij ook rekening met de online reviews en het advies van de klanten.

 

 

1. Apple iPad (2021) – 10.2 inch – WiFi – 256GB – Spacegrijs // Apple 10 inch tablet

 

Wil je graag een (nieuwe) tablet kopen en gaat je voorkeur uit naar een 10 inch tablet? Dan kunnen wij jou aanraden om alvast even dit toppertje van het bekende en populaire merk, Apple, eens onder de loep te nemen. Hoewel zijn prijskaartje duidelijk hoger ligt dan bijvoorbeeld de bekende Lenovo tablet of Samsung tablets van 10 inch, lijken heel wat klanten overtuigd van zijn mogelijkheden en kwaliteit.

De Apple iPad van de 9e generatie uit 2021 is daarbij voorzien van een krachtige geïntegreerde A13 chip en wordt geleverd inclusief een USB-adapter, handleiding en Lightning kabel. De tablet kent een 10,2 inches groot Retina scherm met bijbehorende resolutie van 2160 x 1620 en is voorzien van het iPadOS besturingssysteem dat regelmatig een automatische update uitvoert zodoende het gebruiksgemak te vrijwaren.

Dit alles wordt overigens aangevuld met een ruime opslagcapaciteit van 256GB, een degelijke 12 megapixel frontcamera inclusief flitser, een hexa core processor, 3GB RAM geheugen en een krachtige oplaadbare 7040 mAh batterij. Om het plaatje helemaal compleet te maken, kun je eveneens gebruik maken van de spraakbesturing én vingerafdrukscanner. Ondanks het feit dat het geen tablet aanbieding betreft, kan deze iPad rekenen op een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Bluetooth: de tablet is uitgerust met een geïntegreerde bluetooth 4.2 functie.

Gebruiksgemak: verder is er eveneens de mogelijkheid om gebruik te maken van de ingebouwde vingerafdrukscanner en/ of spraakbesturing.

Batterij: de 10 inch tablet van Apple maakt gebruik van een bijzonder krachtige 7040 mAh batterij die makkelijk kan worden opgeladen met de meegeleverde adapter.

 

Nadelen:

Geen houder: jammer genoeg wordt er bij aankoop geen tablet houder meegeleverd, wat voor sommige klanten wel een leuk pluspunt had geweest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Apple iPad Pro 10,5 inch WiFi

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget voor jou geen spelbreker? Dan zou je eventueel kunnen kiezen voor deze unieke Apple iPad Pro tablet. De tablet wordt jou dus aangeboden door het wereldwijd bekende merk Apple en maakt deel uit van de Pro serie.

De tablet wordt gekenmerkt door een maximale schermgrootte van 10,5 inch en een totale resolutie van 2224 x 1668 pixels. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen maar liefst 4 verschillende kleuren. Met een opslagcapaciteit van maar liefst 256 Gb kun je natuurlijk al heel wat spelletjes, muziek en videobestanden opslaan. Toch is het mogelijk om de tablet met een nog grotere opslagcapaciteit aan te kopen, wat invloed zal hebben op het prijskaartje.

De tablet maakt gebruik van het recente iOS 13 besturingssysteem en de 4.2 bluetooth versie. Je kunt makkelijk verbinding maken met Wifi en je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de vingerafdrukscanner, de spraakbesturing en barometer. De levering omvat overigens niet alleen de tablet maar ook een lightning kabel en USB adapter. Echter kan de tablet niet draadloos worden opgeladen.

Op zoek naar een duurzame 10 inch tablet dan mag dit apparaat van Apple alvast niet ontbreken. De tablet kun je bovendien in 4 prachtige neutrale kleuren aankopen waardoor het product net iets persoonlijker wordt. Wij zetten de belangrijkste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen:

Schermgrootte en resolutie: met een totale schermgrootte van maar liefst 10,5 inch, gecombineerd met een maximale resolutie van wel 2224 x 1668 pixels geniet je van een optimale beeldkwaliteit.

Opslagcapaciteit: de tablet wordt gekenmerkt door een vrij grote opslagcapaciteit van wel 256 GB. Ideaal om muziek- en videobestanden en tal van foto’s op te slaan.

Besturingssysteem: de tablet is uitgerust met een recente versie van het iOS 13 besturingssysteem.

Handig in gebruik: verder is de tablet voorzien van de 4.2 bluetooth versie, is er ook spraakbesturing mogelijk en kun je gebruik maken van de vingerafdrukscanner. Een lightning kabel en USB adapter worden bovendien probleemloos meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: echter zul je wel rekening moeten houden met het feit dat het prijskaartje ver boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsung Galaxy Tab S6 Lite – 64GB – 10.4 inch – Grijs // Samsung tablet

 

Met de Samsung Galaxy Tab S6 Lite – beschikbaar in 2 neutrale designs – kies je voor een degelijke en relatief goedkope tablet die niet alleen geschikt is voor werkgerelateerde taken maar daarnaast ook ideaal is op het gebied van educatie en entertainment. Ben je dus op zoek naar een oerdegelijke kinder tablet dan is deze Samsung 10 inch tablet misschien wel wat voor jou.

De tablet maakt gebruik van een helder en duidelijk leesbaar IPS beeldscherm van 10,4 inches met een beeldschermresolutie van 2000 x 1200 pixels. Naast het feit dat hij standaard geleverd wordt met het Android 10 besturingssysteem, geniet je eveneens een opslagcapaciteit van 64GB die – met behulp van een Micro SD-kaart – makkelijk kan worden uitgebreid tot 512GB. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een Octa core processor, 4GB RAM geheugen, een degelijke camera, spraakbesturing en een makkelijk oplaadbare batterij met een capaciteit van 7040 mAh.

Hoewel een kleine minderheid van de klanten niet meteen overtuigd lijkt van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt de overgrote meerderheid dat gelukkig wel. Dit verklaart dan ook meteen de mooie eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Batterij: de tablet is uitgerust met een krachtige, makkelijk oplaadbare batterij met een bijbehorende capaciteit van 7040 mAh.

RAM: het apparaat wordt standaard geleverd met een RAM geheugen van 4GB dat wordt aangevuld met een uitbreidbare opslagcapaciteit van 64 tot 512GB.

Bluetooth: de GPS en wifi functie worden moeiteloos aangevuld met een bluetooth 5.0 functie.

 

Nadelen:

Geen 4G: houd er wel rekening mee dat deze tablet geen 4G netwerkverbinding aanbiedt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Huawei M3 Lite 10 inch 32GB WiFi

 

Door te kiezen voor de Huawei tablet kies je voor een prachtige tablet die deel uitmaakt van de Huawei M serie. De tablet wordt gekenmerkt door een schermgrootte van 10 inch waarbij een maximale resolutie geldt van wel 1920 bij 1200 pixels.

Deze unieke tablet is voorzien van een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB waarbij het werkgeheugen ruim 4 GB bedraagt. Echter is het mogelijk om het geheugen te gaan uitbreiden door gebruik te maken van een handige geheugenkaart. De tablet wordt verder gekenmerkt door het 7.0 Android besturingssysteem en een 4.0 bluetooth versie. Verder is er ook spraakbesturing, een vingerafdrukscanner, Wifi en een GPS functie voorhanden.

De tablet is uitgerust met een bijzonder krachtige accu die je bovendien niet al te vaak zult moeten opladen. Echter, vanwege de grootte van de accu, zal het wel wat tijd in beslag nemen om de tablet op te laden. Toch merken we vooral heel wat positieve reacties van klanten op het product op.

Ook binnen de Huawei M serie is het mogelijk om een tablet met een schermgrootte van 10 inch te spotten. Het scherm wordt verder aangevuld met een totale resolutie van maar liefst 1920 bij 1200 pixels. De moeite waard om ook de andere, positieve en negatieve, eigenschappen even grondig te bekijken.

 

Voordelen:

Voeding: de accu is niet alleen bijzonder krachtig maar ook vrij groot en duurzaam. Dit maakt dat je de accu niet al te vaak zult moeten opladen en dat deze best een tijdje mee kan.

Opslagcapaciteit: deze unieke tablet wordt gekenmerkt door een totale opslagcapaciteit van wel 32 GB.

Werkgeheugen: het beschikbare werkgeheugen bedraagt momenteel ongeveer 4 GB maar is uitbreidbaar. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een extra geheugenkaartje.

Besturingssysteem: verder is de tablet uitgerust met een recente versie van het 7.0 Android besturingssysteem.

 

Nadelen:

Voeding: net zoals de accu als een voordeel kan beschouwd worden, is het mogelijk dat sommigen het eerder als een minpunt zullen de zien. De grootte van de accu heeft namelijk als een minpunt dat het toch een tijdje duurt eer die volledig is opgeladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Asus ZenPad 3 S (Z500M)

 

Tot slot is er dan ook nog de Asus 10 inch tablet. Indien je dit product wilt aankopen dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is een degelijk apparaat uit de serie Asus Zenpad en het is beschikbaar in 2 verschillende kleuren.

Het toestel maakt gebruik van het Android 6.0 besturingssysteem en beschikt over een totale geheugencapaciteit van maar liefst 64 GB. Daar kun je dus al heel wat films, video’s en andere bestanden mee opslaan.

Ondanks het feit dat de meeste reacties helemaal positief zijn, is slechts één enkele koper helemaal niet overtuigd. Zo is de klant van mening dat de kwaliteit van het apparaat ondermaats is en dat het prijskaartje veel te hoog is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien is dit toestel wel iets voor jou.

 

Voordelen:

Design: deze unieke 10 inch tablet is voorhanden in 2 verschillende, doch vrij neutrale kleuren waardoor er voor elk wat wils is.

Opslagcapaciteit: de tablet wordt geleverd met een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 64GB.

Besturingssysteem: bij aankoop blijkt het Android 6.0 besturingssysteem alvast geïnstalleerd.

 

Nadelen:

Prijzig: volgens een enkele koper is het prijskaartje net iets te duur in verhouding tot de geleverde kwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10 inch tablets koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat 10 inch tablets op de markt gebracht. Een groter scherm wordt door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd. Toch wordt het er daardoor niet makkelijker op om een keuze te maken tussen de beste 10 inch tablets. Het is daarom een goede aanbeveling om de verschillende producten met elkaar te vergelijken en eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Je zou bijvoorbeeld kunnen letten op het gebruiksgemak, het design, de prijs, het besturingssysteem en de eventuele rekenkracht. Door te letten op koopjes kun je zomaar een aantrekkelijke 10 inch tablet aanbieding tegenkomen.

Het gebruiksgemak

Vroeger waren ze ondenkbaar, vandaag de dag echter niet meer uit het straatbeeld en menig huishouden weg te denken; de tablet. De meeste mensen weten dus perfect wat met een tablet bedoeld wordt. Het is een vrij compact product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en dat ook bijzonder handzaam is. De tablet biedt je de mogelijkheid om bijvoorbeeld je mails te bekijken en te beantwoorden, muziek te luisteren, spelletjes te spelen en films of series te kijken. Kortom heel wat mogelijkheden wanneer je dus een tablet in huis wilt halen.

Toch is het niet makkelijk om een keuze te moeten maken. Tegenwoordig bestaan er tablets in allerlei formaten en met beeldschermen die variëren van minimaal 7 inch tot maar liefst ruim 12 inch. Wanneer je dus op zoek gaat naar een 10 inch tablet dan zul je versteld staan van de keuzemogelijkheden die je hebt. Houd ook zeker rekening met de opties en de functies waarover de tablet beschikt, eventueel het design en het prijskaartje, de snelheid en natuurlijk de kwaliteit van het geluid en het beeldscherm.

 

Design, beschermhoes en budget

Net doordat er zoveel verschillende soorten 10 inch tablets op de markt gebracht zijn, zal het niet verwonderen dat er ook heel wat prijsklassen zullen opduiken. Zo zijn er tegenwoordig alvast heel wat goedkope 10 inch tablets die de moeite waard zijn. Indien het echter iets meer mag zijn, dan zul je merken dat ook het prijskaartje meteen de hoogte in gaat. Net zoals er 10 inch tablets van 200 euro bestaan, bestaan er ook heel wat 10 inch tablets van ruim 600 euro of meer.

Het is aan jou de keuze hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke en duurzame 10 inch tablet. Echter zul je merken dat de prijs door bepaalde factoren in meer of mindere mate wordt beïnvloedt. Zo kan het type besturingssysteem alvast een belangrijke rol spelen, net zoals de kwaliteit van het geluid en het beeldscherm en natuurlijk ook het design. Als je besluit een 10 inch tablet aan te kopen, is het ook altijd raadzaam om uit te kijken naar een degelijke beschermhoes. Je wilt natuurlijk niet dat je tablet na een aantal dagen al vol krassen staat.

 

Het besturingssysteem en de rekenkracht

Wanneer je besluit om een 10 inch tablet aan te kopen dan zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van het besturingssysteem. Als je kiest voor een 10 inch tablet van Apple, de zogenaamde iPads, dan zul je in de meeste gevallen te maken hebben met het iOS besturingssysteem. Afhankelijk van de versie van het iOS besturingssysteem zal de reactiesnelheid, het geluid en de kwaliteit van het beeld een pak hoger of lager liggen. Wat dan weer een invloed zal hebben op de prijs.

Daarnaast zijn er ook heel wat tablets die gebruik maken van het Android besturingssysteem. Ook hier zal de versie die gebruikt wordt, ervoor zorgen dat de tablet beter en sneller functioneert in vergelijking met andere tablets. Zo zal een 7.0 Android besturingssysteem gekenmerkt worden door een snellere reactiesnelheid dan een bijvoorbeeld een 4.4 Android besturingssysteem. Daarnaast is ook de rekenkracht of de snelheid van de 10 inch tablet belangrijk en die wordt mede beïnvloedt door het RAM geheugen en de processor.

Extra kenmerken, functies en mogelijkheden

Indien je dus van plan bent om een 10 inch tablet aan te kopen dan is het natuurlijk aangewezen om ook met andere factoren rekening te gaan houden. Wat zijn bijvoorbeeld de verbindingsmogelijkheden van de tablet? Is er een wifi functie voorzien of wordt er gebruik gemaakt van een 4G netwerk en/of bluetooth.

En wat met het interne geheugen van de tablet. Wat is de maximale opslagcapaciteit van de 10 inch tablet? En heb je de mogelijkheid om het geheugen verder te gaan uitbreiden door gebruik te maken van een SD kaart? Wat is de kracht van de accu en hoe lang kan deze meegaan alvorens je de batterij opnieuw dient op te laden?

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES