5 Beste Tekentablets Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Tekentablets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een duurzame en degelijke tekentablet, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast even een handje helpen. In onze koopgids proberen we jou enkele richtlijnen en tips mee te geven. Zo krijg je een beter idee van welke factoren belangrijk kunnen zijn als je een tekentablet wilt aanschaffen. Verder hebben we ook even uitgezocht wat nu zoals de beste hedendaagse tekentablets zijn. We stellen deze 3 toestellen graag even kort aan jou voor. Zo blijkt de Wacom Intuos Draw Pen Small alvast een goede aanbeveling te zijn. Met dit toestel is het niet alleen mogelijk om te tekenen maar ook schetsen te maken. Ook met de Wacom Intuos Pro Medium tekentablet kun je zeker zijn van een uitstekend apparaat. De tablet is niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar ziet er verder ook bijzonder goed uit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Tekentablets (Reviews) van 2024

 

Met een tekentablet kun je je eigen tekeningen meteen overzetten naar je computer. Gewoon de tablet verbinden met je PC en je kunt via een programma rechtstreeks zien wat je tekent. Op die manier kun je je tekening bewaren en later opnieuw gebruiken. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste tekentablet uit.

 

1. Wacom Intuos Draw Pen Small Tekentablet 

 

De Intuos Draw Pen small heeft een werkbare oppervlakte van 152 x 95 mm en is geschikt om te tekenen en te schetsen. De meegeleverde pen is drukgevoelig en het toestel is eenvoudig om te installeren. Je sluit de USB kabel aan op je computer en installeert het stuurprogramma.

De pen is draadloos en heeft geen batterij nodig. Je beschikt verder nog over 4 Express toetsen die je zelf kunt aanpassen. Deze tekentablet kan zowel door links- als rechtshandigen gebruikt worden.

De vele beoordelingen van kopers zijn lovend over de kwaliteit van dit product. De tekentablet is simpel om te gebruiken en je kunt het makkelijk meenemen. Het is een dunne tablet en het meegeleverde programma werkt uitstekend. Alleen de pen is niet zo goed, de punt slijt veel te vlug.

Ben je op zoek naar een duurzame tekentablet? Dan kun je misschien al even dit apparaat bekijken. Dit toestel beschikt over een werkbare oppervlakte van maar liefst 152 bij 95 mm. Bovendien kun je de tekentablet niet alleen gebruiken om te tekenen maar ook om schetsen op te maken.

 

Voordelen:

Installatie: het apparaat is makkelijk te installeren. Het enige dat je hoeft te doen is de USB kabel met je computer verbinden en vervolgens het stuurprogramma installeren.

Pen: de pen is niet alleen draadloos, maar bovendien ook drukgevoelig. Verder zul je merken dat de pen helemaal geen batterij hoeft.

Handig in gebruik: deze tekentablet is zowel ideaal voor linkshandige alsook rechtshandige personen. Daardoor zou het wel eens tot de populairste tekentablets uit onze lijst kunnen behoren.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zou de pen toch wel vrij kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wacom Intuos Pro M South grafische tablet 5080 lpi

 

Deze tekentablet heeft een slank design en wordt geleverd met de Wacom Pro Pen 2. Het is een stevig product dankzij het gebruik van materiaal zoals geanodiseerd aluminium. De pen voelt natuurlijk aan en is uiterst gevoelig. Je kunt dit apparaat aansluiten op een Mac of een Windows PC via de USB aansluiting.

De reviews van de gebruikers zijn verdeeld. Toch zijn de meesten positief en geven ze goed advies over de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel. Je kunt het ook gebruiken om foto’s mee te bewerken.

Aan de andere kant vinden vele kopers dat het product te duur is. Volgens sommige kopers krast het pennetje dus is het beter om een schermprotector te kopen en voor één koper is het lastig dat de USB verbinding aan de rechterkant zit.

Net zoals het vorige apparaat is ook deze tekentablet afkomstig van het bekende en misschien dan ook wel het beste merk Wacom. Naast kwaliteit is er ook aandacht besteed aan het design van deze tablet. Het slanke design zorgt ervoor dat de tablet bovendien bijzonder plezierig en comfortabel in de hand ligt.

 

Voordelen:

Compatibel: je kunt deze tekentablet zonder problemen verbinden met een Mac of Windows PC. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een USB kabel.

Materiaal: deze tekentablet is vervaardigd uit bijzonder duurzame materialen zoals bijvoorbeeld het geanodiseerde aluminium.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een klein aantal van de klanten is ook van mening dat het apparaat vrij kwetsbaar is.

Prijskaartje: jammer genoeg is het niet meteen het toestel met de laagste prijs, en zul je dus toch wat extra budget moeten voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trust 21259 140 x 100mm USB Zwart grafische tablet

 

Als je eerder op zoek bent naar goedkope tekentablets dan is dit product van Trust de perfecte aankoop voor jou. Deze dunne tekentablet beschikt over verschillende functies zoals bijvoorbeeld drukgevoeligheid. Daardoor kun je preciezer tekenen.

Bij dit product krijg je een draadloze stylus pen meegeleverd die over twee knoppen beschikt. De tablet is voorzien van een antisliplaag aan de onderkant zodat het niet verschuift tijdens het tekenen. De bruikbare oppervlakte om te tekenen is 14 cm x 10 cm. Dit product werkt niet op Mac computers.

De kwaliteit van het product is volgens de kopers naar wens, ze vinden het ook een voordelige koop want dit product behoort tot de goedkope tekentablets. Het is vooral geschikt om af en toe te tekenen maar je kunt er niet veel meer mee doen.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke tekentablet? Of beschik je misschien over een beperkt budget? Dan hoef je je alvast niet langer zorgen te maken. Met deze Trust tekentablet haal je niet alleen kwaliteit in huis maar dit bovendien ook aan een mooi en voordelig prijskaartje.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en voordelige prijskaartje van deze tekentablet.

Drukgevoeligheid: dankzij de sterke drukgevoeligheid, zul je merken dat je ook veel nauwkeuriger kunt gaan schetsen en tekenen.

Antisliplaag: aan de onderkant van de tekentablet is er een soort van handige antisliplaag voorzien. Daardoor hoef je niet te vrezen dat de tekentablet plotseling zal wegschuiven of glijden.

Handig in gebruik: het is een handig apparaat dat makkelijk te bedienen is. Verder krijg je er ook nog een draadloze pen bij.

 

Nadelen:

Beperkte mogelijkheden: slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de mogelijkheden toch wel vrij beperkt zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wacom Intuos Art Pen & Touch Medium Tekentablet 

 

Met deze tekentablet kun je niet enkel op A3 formaat tekenen maar zelfs op A5 formaat. Het heeft een werkoppervlak van 216 mm x 135 mm en beschikt over vele verschillende downloadbare software. Je kunt tekenen, schetsen, schilderen en foto’s bewerken.

De pen is drukgevoelig en de tablet is voorzien van aanpasbare Expresskeys zodat je meer hulpmiddelen tot je beschikking hebt. Je kunt het toestel installeren door het via USB aan te sluiten op je computer en gewoon de stappen te volgen. Deze tablet is zowel geschikt voor links- als rechtshandigen.

Apart van de hoge prijs geven de kopers goed advies over de andere kenmerken van deze tekentablet aanbieding. De kwaliteit van het apparaat is op en je kunt er snel en makkelijk op werken. Voor een koper heeft deze aanbieding een slechte prijs/kwaliteit verhouding en is de meegeleverde software niet nuttig.

Net zoals sommige andere toestellen uit deze lijst, is ook deze tekentablet afkomstig van het bekende merk Wacom. Dit apparaat biedt je niet alleen de mogelijkheid om te tekenen en te schetsen, maar je kunt er ook mee schilderen en zelfs afbeeldingen of foto’s zonder problemen mee bewerken.

 

Voordelen:

Formaat: het toestel heeft een werkbare oppervlakte van maar liefst 216 bij 135 mm. Verder kun je zowel op A3 alsook op A5 formaat tekenen en schetsen.

Pen: de pen is niet alleen draadloos maar ook drukgevoelig, waardoor je nauwkeuriger te werk kunt gaan.

Handig in gebruik: het toestel is handig te bedienen en beschikt ook over instelbare Expresskeys. Verder is de tablet zowel ideaal voor rechtshandige personen alsook linkshandige personen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: indien je interesse hebt in deze tekentablet dan zul je wel moeten rekening houden met het iets hogere prijskaartje van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wacom Intuos Comic Pen & Touch Medium Tekentablet

 

Je hebt nu wel al door dat Wacom de leider is op het vlak van tekentablets. Deze box biedt alles wat je nodig hebt om je creativiteit de vrije loop te laten. Je ontvangt een pakket met downloadbare software en deze tekentablet is vooral geschikt om strips of manga mee te tekenen.

Ook dit toestel is makkelijk te installeren via de USB aansluiting en wordt geleverd met een drukgevoelige pen. Laat je inspiratie vloeien op digitale pagina’s en creëer nieuwe comic personages.

Het duurt even voordat je de juist instellingen vindt met deze tekentablet maar dat weerhoudt de kopers er niet van om positieve beoordelingen te schrijven. De topkwaliteit van het apparaat is zijn prijs meer dan waard en het is eenvoudig om te gebruiken. De installatie gaat vlot en snel en de tablet is uitermate geschikt voor beginnelingen.

Tenslotte is er ook nog deze tekentablet die, net zoals vele andere apparaten, toebehoort aan het bekende merk Wacom. Het spreekt ondertussen wel voor zich dat het merk Wacom één van de populairste en misschien wel belangrijkste merken is op het gebied van tekentablets. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit apparaat.

 

Voordelen:

Pen: de pen is in de eerste plaats draadloos, en verder ook drukgevoelig. Deze hoge drukgevoeligheid zorgt ervoor dat er veel nauwkeuriger kan worden gewerkt.

Accessoires: bij de aankoop van het toestel zul je niet alleen een draadloze pen ontvangen, maar ook een pakketje met downloadbare software die handig kan zijn.

Installatie: je kunt het apparaat makkelijk en zonder al teveel problemen gaan installeren. Het enige dat je hiervoor zult nodig hebben is een USB kabel.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: enkele klanten vinden dat het toch heel wat tijd en moeite kost om de juiste instellingen te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tekentablets koopgids

 

Een tekentablet moet je met de computer verbinden waardoor al je tekeningen meteen op digitale wijze naar de computer gestuurd worden. Je kunt naar hartelust tekenen op deze tablet en al je hersenspinsels digitaal bewaren om ze eventueel te gebruiken voor een logo of andere doeleinden. Je kunt kiezen tussen hobbymatige of professionele tabletten, maar ook tussen vaste en mobiele apparaten. Het formaat, de bewegingsresolutie en het drukniveau zijn andere belangrijke kenmerken van de beste tekentablets.

Hobbymatig of professioneel

Een hobbymatig model is aanbevolen voor beginnende tekenaars die van plan zijn om zich te verdiepen in de wereld van illustratie op lange termijn. Deze tekentablets zijn goedkoop om aan te schaffen, je hoeft dus niet meteen een grote som geld uit te geven. Bovendien werken de meeste van deze aanbiedingen goed samen met software van Adobe of SketchBook. Het zijn gebruiksvriendelijke tablets maar ze beschikken echter over beperkte functies en mogelijkheden.

Een semi-professionele tekentablet beschikt over extra functies zoals een multi-touch zoom. Je kunt je tekeningen ook roteren. Deze tablets zijn mobiel dus je kunt ze makkelijk meenemen op verplaatsing. Ze zijn natuurlijk iets duurder dan de tablets die gebruikt worden als hobby.

Als je van plan bent om een professionele tekentablet aanbieding te kopen dan moet je een keuze maken tussen een vast of een mobiel apparaat. Als je enkel op een vaste werkplek zult tekenen dan is het een aanbeveling om een vast toestel te kopen. Je kunt direct tekenen op een ingebouwd beeldscherm.

De professionele mobiele apparaten hoef je niet aan te sluiten op een computer om ze te kunnen gebruiken. Je kunt makkelijk onderweg in de bus je creaties uitwerken om ze later op de computer te zetten. Het kan wel zijn dat je een standaard nodig hebt om de tablet makkelijk neer te zetten.

 

Formaat van de tablet

Je moet natuurlijk ook rekening houden met het formaat. Met een kleine tablet kan het een moeilijke opdracht zijn om een goede gedetailleerde tekening te maken. Als je van plan bent om tekeningen te maken met veel details en veel figuren dan kan het beter zijn om een grotere tablet te kopen. Zo hoef je niet alle figuren in miniatuur te tekenen en beschik je over meer bewegingsvrijheid.

Aan de andere kant is het moeilijker om een grote tablet mee te nemen op verplaatsing. Voor personen die graag tekenen wanneer ze onderweg zijn is het beter om een model te kopen met een klein formaat. Zo kun je tekenen op het vliegtuig, in de trein, enzovoort. Je beschikt over veel meer vrijheid en je kunt enkele saaie uren vullen met misschien wel je beste creaties.

 

Bewegingsresolutie en drukniveau

De bewegingsresolutie is de dichtheid van de lijnen die je tekent op de tablet. Deze waarde wordt uitgedrukt in LPI of Lines Per Inch. Een hoger LPI zorgt voor een beter resultaat want je zult meer details en scherpte in je tekeningen kunnen waarnemen. Wanneer je verschillende tablets aan het vergelijken bent kun je op dit kenmerk letten en het apparaat kopen met de hoogste waarde.

Het drukniveau is de drukgevoeligheid van een tablet. Een apparaat dat beschikt over verschillende drukniveaus kan veel beter de druk van de pen registreren. Dit betekent dat je nauwkeuriger kunt tekenen wat vooral belangrijk is voor professionals die nood hebben aan precisie. De goedkope tekentablets beschikken over weinig drukniveaus waardoor je tekeningen minder details zullen vertonen.

Andere belangrijke punten

Het merk is voor sommige personen ook belangrijk want het kan zijn dat je al een goede ervaring hebt met een bepaald merk en daarom liever terug een product van datzelfde merk koopt.

Maar ook de kleur van de tablet kan voor sommigen van belang zijn. Vooral als je een tablet wilt kopen die bij jouw persoonlijke stijl past. Of je zult de kleur van de tablet willen afstemmen op het interieur van de ruimte waar je wilt tekenen.

Let ook nog op de garantie die je krijgt bij de aankoop. Een hoge garantie betekent dat de producent meer vertrouwen heeft in de kwaliteit van het product. De duur zal vooral verschillen per merk.

Net zoals het formaat, die we voorheen hebben besproken, kan ook het gewicht een obstakel zijn voor personen die de tablet veel meenemen op verplaatsing. Als jij zo iemand bent dan koop je beter een model met een licht gewicht zodat het niet lastig is om het toestel mee te nemen.

Let tenslotte nog op de prijs want bij de meeste kopers zal de keuze afhankelijk zijn van de prijs van het product. Als je slechts over een beperkt budget beschikt dan zijn de duurdere modellen sowieso uitgesloten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES