10 beste Tablets Test van 2024

Laatste update: 25.06.24

 

Beste tablets  – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een tablet voor jezelf of toch eerder een geschenkje voor je partner, ouder of kind? Hecht je belang aan bepaalde kenmerken en designs? Of ben je gewoon op zoek naar basiskenmerken? Je hoort het al, het ruime assortiment maakt de keuze niet altijd makkelijk en daarom willen wij jou helpen. Bekijk de 3 topproducten hieronder alvast even indien je dringend op zoek mocht zijn naar een leuke tablet. Door te kiezen voor de Apple iPad, kies je dus duidelijk voor een topproduct voorzien van een 9,7 inch groot beeldscherm. Echter blijkt ook de Samsung Galaxy Tab A 10.1 een waardig alternatief te zijn en bovendien net iets minder duur dan de versie van Apple.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste tablets (Reviews) van 2024

 

Wat is nu precies de beste tablet? Is het een goed idee om voor een aanbieding te kiezen of zijn goedkope tablets niet zozeer kwalitatief te noemen? Omdat wij het jou zo makkelijk mogelijk wilden maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 10 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews maar ook het met advies, positief of negatief, van klanten.

Zo zullen sommigen kopers zweren bij een tablet van Samsung of Lenovo, terwijl anderen toch eerder zullen opteren voor Huawei, Apple, Sony of Xiaomi. Kies je voor een compact display van 7 inch of 8 inch? Of heb je toch liever een grote tablet van 10,1 of 10 inch of misschien tot wel 12 inch groot? Is het voor jou belangrijk dat je tablet mogelijkheid tot whatsapp biedt en kies je voor Android of iOS?

 

 

1. Apple iPad (2018) 9.7 inch 128GB WiFi – Geschikt voor gebruik Apple Pencil

 

Deze unieke tablet van Apple mocht alvast niet in het rijtje ontbreken. Doordat het om een toestel uit de collectie van 2018 gaat, valt het prijskaartje behoorlijk goed mee. De tablet is afgewerkt in een prachtige grijze kleur maar kun je ook in andere designs bekomen, indien je dat mocht wensen.

De tablet wordt gekenmerkt door een 9.7 inch scherm in combinatie met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. De combinatie van het besturingssysteem 11.0 iOS en de A10 Fusion Chip geniet je niet alleen een veel krachtiger maar ook snellere reactietijd. Bovendien is het apparaat ook geschikt om te gebruiken met de zogenaamde Apple Pencil.

De maximale opslagcapaciteit bedraagt ruim 128 GB en verder is het toestel voorzien van een frontcamera, camera en flitser. De Quad core processor werkt uitstekend en draagt alleen maar bij aan het comfort en de gebruiksvriendelijkheid van de tablet. Houd er wel rekening mee dat het scherm van deze tablet niet gelamineerd is.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een duurzame tablet die voorzien is van een degelijke kwaliteit en camera? Dan kun je misschien dit product van Apple alvast even bekijken. Of het ook de tablet met de laagste prijs is, dat moeten we wel nog even grondig uitzoeken.

 

Voordelen

Beeldscherm: de grootte van het beeldscherm wordt geschat op ongeveer 9,7 inch, aangevuld met een vrij hoge resolutie van maar liefst 2048 x 1536 pixels.

Besturingssysteem: de tablet is voorzien van een recente versie van het bekende 11.0 iOS besturingssysteem.

Apple Pencil: beschik je over een Apple Pencil dan kun je dit gebruiken in combinatie met deze tablet.

Handig in gebruik: het is een degelijke en duurzame tablet voorzien van een krachtige batterij en krachtige processor, vandaar de snelle reactietijd. Je geniet een hoge opslagcapaciteit en dit alles tegen een aanvaardbaar prijskaartje.

 

Nadelen

Niet gelamineerd: echter is het wel belangrijk om, alvorens je het product aankoopt, te beseffen dat het display ongelamineerd is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016) WiFi 32GB

 

Er zijn ook heel veel klanten die zullen kiezen voor een tablet van Samsung. Dit exemplaar maakt deel uit van de Samsung Galaxy Tab A serie en is te bekomen in maar liefst 3 verschillende doch heel neutrale kleuren. Het is een heel leuke en makkelijk te bedienen tablet, ook voor kindjes. Bovendien is de tablet uitgerust met een aparte omgeving die speciaal voor kindjes ontwikkeld is. Houd er wel rekening mee dat de gladde kant soms wat moeilijker kan zijn voor kindjes om vast te pakken, kies daarom voor een hoesje.

De tablet wordt gekenmerkt door een vrij groot scherm van 10,1 inch in combinatie met een totale resolutie van ongeveer 1920 x 1200 pixels. Dankzij het Android 6.0 besturingssysteem kun je bovendien heel wat kanten op. Verder geniet je een totale opslagcapaciteit van 32 GB die je makkelijk kunt uitbreiden tot maximaal 200 GB. Maak hiervoor gebruik van een geheugenkaartje.

De tablet beschikt over een krachtige batterij en is uitgerust met een snelle Octa core processor. Verder geniet je de aanwezigheid van een frontcamera, een flitser en camera. Kortom, misschien beantwoordt dit toestel wel helemaal aan jouw wensen.

Door te kiezen voor de tablet van Samsung kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor gebruiksvriendelijkheid en design. Om het voor jou allemaal net een tikkeltje makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Scherm: je geniet een groot scherm met een totaal formaat van 10,1 inch. Dit wordt gecombineerd met een hoge resolutie van ruim 1920 x 1200 pixels.

Opslagcapaciteit: de tablet biedt je een opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB aan. Echter kun je die capaciteit, indien je dit wenst, uitbreiden tot een totale opslagcapaciteit van ruim 200 GB.

Kindvriendelijk: er werd rekening gehouden met kinderen daar er een aparte omgeving is voorzien, die speciaal voor kindjes werd gecreëerd.

 

Nadelen

Hoesje: we raden jou wel aan om de tablet op voorhand van een hoesje te voorzien. Indien niet, zul je merken dat de tablet vrij glad aanvoelt en dat is niet altijd even handig als je kindjes hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Huawei T3 10 inch WiFi 16GB Android 7.0 besturingssysteem

 

Deze unieke 10 inch tablet van het bekende merk Huawei maakt deel uit van de gewaardeerde Huawei T serie. De tablet is vrij compact en licht van gewicht en daardoor makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Met een totale resolutie van maar liefst 1280 x 800 pixels mag je zeker zijn van een uitmuntende beeldkwaliteit. Ideaal indien je graag filmpjes kijkt en foto’s maakt.

De tablet beschikt over een beperkte opslagcapaciteit van ongeveer 16 GB. Echter is het wel mogelijk om, met behulp van een geheugenkaartje, deze capaciteit uit te breiden tot maximaal 128 GB. Deze unieke tablet maakt gebruik van het bekende en degelijke 7.0 Android besturingssysteem en is voorzien van een camera inclusief frontcamera.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met deze unieke tablet. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de tablet niet voorzien is van 4G en hier jammer genoeg ook geen mogelijkheid toe is.

Ben je dol op de toestellen van Huawei? Dan kan deze Huawei tablet misschien wel aan jouw wensen voldoen. De tablet wordt gekenmerkt door een display met een grootte van 10 inch en voelt heel licht aan. Dit maakt de tablet handig en aangenaam om mee te werken of mee te nemen.

 

Voordelen

Opslagcapaciteit: ben je van plan om deze tablet aan te kopen dan mag je al zeker zijn van een totale opslagcapaciteit van ruim 16 GB. Door gebruik te maken van een geheugenkaart, kun je genieten van maximaal 128 GB aan opslagcapaciteit.

Besturingssysteem: de tablet is uitgerust met een recente versie van het 7.0 Android besturingssysteem.

 

Nadelen

Geen 4G: indien er toch een klein struikelblok mag worden aangehaald dan is het handig om te weten dat de tablet niet over 4G beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Apple iPad Pro 10,5 inch WiFi 256GB Met vingerafdrukscanner en retina display

 

Net zoals het eerste product, zul je merken dat ook deze unieke tablet jou wordt aangeboden door het bekende merk Apple. De Apple iPad Pro wordt gekenmerkt door een bijzonder helder en duidelijk leesbaar 10,5 inch retina beeldscherm en maakt gebruik van het recente 13 iOS besturingssysteem. Het is een degelijke tablet die makkelijk te bedienen is.

Je betaalt dan misschien wel net een tikkeltje meer voor deze unieke tablet, toch krijg je heel wat waar voor je geld. Zo geniet je een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 256 GB. Verder kun je gebruik maken van de 7 Megapixel frontcamera en het 4GB werkgeheugen. De Hexa core processor zorgt voor een snelle reactietijd en de krachtige batterij met een capaciteit van 8134 mAh zorgt voor een lange levensduur.

Ondanks de hoge prijs merken we toch dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn met de aankoop van deze tablet. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om deze tablet draadloos te gaan opladen.

Opnieuw hebben we te maken met een tablet die jou wordt aangeboden door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk, Apple. Deze Apple iPad Pro tablet wordt gekenmerkt door een maximale schermgrootte van maar liefst 10,5 inch. Benieuwd naar meer? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen

Besturingssysteem: de tablet is uitgerust met een krachtige versie van het 13 iOS besturingssysteem.

Opslagcapaciteit: de aangeboden opslagcapaciteit van deze tablet bedraagt ruim 256 GB en dat is bijzonder veel.

Processor: de tablet is uitgerust met een krachtige Hexa core processor waardoor de tablet steeds snel gebruiksklaar blijkt te zijn.

Voeding: je geniet een krachtige oplaadbare batterij die ook heel duurzaam blijkt te zijn en over een maximale capaciteit van 8134 mAh beschikt.

 

Nadelen

Prijzig: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar je zult dus wel degelijk rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Apple iPad Pro – 12.9 inch Opslagcapaciteit 256GB Wi-Fi

 

Het is niet direct een tablet met toetsenbord, maar wat maakt dit product dan zo speciaal? Ben je op zoek naar een tablet met een vrij groot beeldscherm, dan lijkt deze unieke Apple iPad Pro alvast een stap in de goede richting. Zo geniet je een beeldschermgrootte van maar liefst 12,9 inch in combinatie met een resolutie van maar liefst 2732 x 2048 pixels. Dit garandeert een heldere en prachtige beeldkwaliteit.

De tablet beschikt over een totale opslagcapaciteit van ruim 256 GB en wordt verder aangevuld met een werkgeheugen van ongeveer 4 GB. De oplaadbare Lithium-polymeer batterij zorgt voor een lange levensduur en is makkelijk en snel op te laden. Echter kan het opladen van de batterij niet draadloos gebeuren.

Je zult merken dat de reactiesnelheid bijzonder hoog ligt bij dit apparaat en dat is te danken aan het gebruik van de A9X-chip met 64-bits architectuur processor. Je geniet daarnaast spraakbesturing, een vingerafdrukscanner en een barometer. Ondanks de extreem hoge prijs, kunnen we vooral tevredenheid noteren bij diverse kopers.

Opnieuw hebben we te maken met een tablet van het bekende en sterk gewaardeerde merk Apple. Ondertussen is dan ook wel al duidelijk geworden dat Apple veruit één van de meest populaire merken is op het gebied van tablets. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste voor- en nadelen.

 

Voordelen

Beeldscherm: in tegenstelling tot heel wat andere tablets uit het lijstje, geniet je hier een vrij groot display van ruim 12,9 inch. Dit wordt gecombineerd met een hoge resolutie die geschat wordt op 2732 x 2048 pixels.

Opslagcapaciteit: de aangeboden opslagcapaciteit bedraagt maar liefst 256 GB en is bijgevolg bijzonder groot.

Voeding: de tablet is voorzien van een krachtige Lithium-polymeer batterij die je ook makkelijk kunt opladen en die heel duurzaam blijkt te zijn.

 

Nadelen

Prijskaartje: ben je van plan om deze tablet aan te kopen dan zul je jammer genoeg toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Lenovo Tab 4 10,1 inch Wi-Fi  32GB Android 7.1

 

Ook deze tablet Tab 4 mag alvast niet in het rijtje van topproducten ontbreken. De tablet wordt gekenmerkt door een vrij groot beeldscherm van ongeveer 10,1 inch in combinatie met een maximale resolutie van maar liefst 1280 x 800 pixels. Dit garandeert een heldere en optimale beeldkwaliteit. Dit wordt verder aangevuld met het gebruik van een camera en frontcamera.

Dankzij de Quad core processor geniet je een vrij snelle reactietijd waardoor het aangenaam werken is met deze unieke tablet. Je zult merken dat de tablet voorzien is van een vrij krachtige oplaadbare batterij met een totale capaciteit van maar liefst 7000 mAh. Met een werkgeheugen van 2 GB aangevuld met een opslagcapaciteit van 32 GB die kan worden uitgebreid naar 128 GB, is dit dan ook een topproduct.

Wanneer we de reacties op het product bekijken dan merken we dat heel wat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en de enorme gebruiksvriendelijkheid. Slechts één koper maakt melding van een minder goede verbinding op basis van wifi, en dat is dan ook jammer.

Door te kiezen voor de tablet van Lenovo kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. De tablet Tab 4 is voorzien van een behoorlijk groot display met een schermgrootte van maar liefst 10,1 inch. De resolutie bedraagt hierbij 1280 x 800 pixels.

 

Voordelen

Processor: je zult merken dat de reactiesnelheid heel erg hoog ligt en het product altijd snel gebruiksklaar. Dit heeft te maken met het gebruik van de Quad core processor.

Voeding: de tablet is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame accu die je makkelijk en snel kunt opladen en die over een maximale accucapaciteit beschikt van ruim 7000 mAh.

Geheugen: het werkgeheugen bedraagt ongeveer 2 GB terwijl de maximale opslagcapaciteit op 32 GB geschat wordt, met de mogelijkheid om die uit te breiden naar een totale capaciteit van 128 GB.

 

Nadelen

Matige verbinding: slechts één koper is niet helemaal overtuigd van de tablet omwille van de matige wifi verbinding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Samsung Galaxy Tab A 7 inch Wi-Fi 8 GB Android 5.1 Besturingssysteem

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke en gebruiksvriendelijke tablet? Of beschik je misschien over een iets beperkter budget? Dan loont het alvast de moeite om deze unieke tablet van Samsung even wat grondiger onder de loep te nemen. Bovendien geniet je nog maar eens 2 jaar garantie zodra je het apparaat aankoopt.

De tablet maakt gebruik van het 5.1 Android besturingssysteem en wordt gekenmerkt door een 7 inch groot beeldscherm met 1280 x 800 pixels resolutie. Je geniet een ruim werkgeheugen wat verder aangevuld wordt met een maximale opslagcapaciteit van 8 GB. Echter is het mogelijk om deze capaciteit uit te breiden tot 200 GB door middel van een geheugenkaartje.

De krachtige oplaadbare Li-Ion batterij met een capaciteit van 4000 mAh en de krachtige Quad core processor zorgen voor een hoge gebruiksvriendelijkheid. Je geniet wifi, GPS, spraakbesturing en kunt gebruik maken van de 4.0 bluetooth versie. Ondanks het feit dat de oplader volgens een enkele koper aan de korte kant is, blijkt dit voor velen echt een topproduct.

Net zoals één van de vorige tablets die we hier besproken hebben, wordt ook dit product jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Samsung. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het apparaat? Dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen.

 

Voordelen

Voeding: de tablet is uitgerust met een krachtige en duurzame Li-Ion accu die je makkelijk weer kunt opladen. De capaciteit van de accu bedraag ruim 4000 mAh.

Opslagcapaciteit: de tablet biedt een opslagcapaciteit aan van ruim 8 GB die je zonder problemen en met gebruik van een geheugenkaartje tot maximaal 200 GB kunt uitbreiden.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het mooie en betaalbare prijskaartje van deze tablet.

 

Nadelen

Matige oplader: volgens één koper had het snoer van de oplader toch best wel wat langer mogen zijn en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Acer Senioren Tablet 10 inch beeldscherm Wi-Fi 32GB opslagcapaciteit

 

Je zou altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke tablet van Acer die jou wordt aangeboden met een vrij groot en helder beeldscherm van 10 inch. Het scherm wordt verder aangevuld met een vrij hoge resolutie van 1280 x 800 pixels. Het is bovendien de ideale tablet om door ouderen te worden gebruikt. In de verpakking zul je dus ook een vereenvoudigde handleiding kunnen terugvinden.

De totale opslagcapaciteit van 32 GB kun je makkelijk en zonder problemen uitbreiden tot maximaal 128 GB. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is gebruik maken van een geheugenkaartje. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB. Dankzij de snelle en krachtige Quad core processor in combinatie met de krachtige oplaadbare batterij met 6100 mAh capaciteit, zul je versteld staan van de mogelijkheden van dit apparaat.

Verder is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4.0 bluetooth versie en is er ook GPS, wifi en NFC aansluiting. Kortom, een waar topproduct dus! En bovendien valt ook het prijskaartje behoorlijk goed mee. Houd er wel rekening mee dat je de tablet niet draadloos kunt gaan opladen.

Ook een tablet van Acer mag alvast niet in het rijtje van mogelijke topproducten ontbreken. Toch raden wij jou aan om, alvorens je het product besluit aan te kopen, toch even stil te staan bij de kenmerkende eigenschappen ervan. Wij zetten de belangrijkste hieronder alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Beeldscherm: je geniet een beeldscherm met een formaat van 10 inch en een resolutie van maar liefst 1280 x 800 pixels.

Opslagcapaciteit: de tablet biedt je een maximale opslagcapaciteit aan van ruim 32 GB die bovendien uitbreidbaar is.

Processor: verder zul je merken dat de reactiesnelheid bijzonder hoog ligt dankzij de Quad core processor.

 

Nadelen

Niet draadloos opladen: besef wel dat het niet mogelijk is om de tablet draadloos op te laden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Asus MeMo Pad FHD 10 ME302C 16GB

 

Mag het toch allemaal nog net dat tikkeltje specialer en unieker zijn? Kies dan voor deze originele tablet van Asus die met z’n blauwe kleur als een echte blikvanger kan worden beschouwd. Het design kan voor sommigen een meevaller zijn terwijl het voor andere gebruikers dan weer juist een afknapper wordt.

Net zoals de meeste andere tablets uit het lijstje, zul je merken dat ook dit apparaat gebruik maakt van het bekende Android besturingssysteem. Het touchscreen scherm heeft een totale grootte van maar liefst 10.1 inch en wordt gecombineerd met een vrij hoge 1920 x 1200 pixels resolutie. Naast het werkgeheugen kun je ook nog beroep doen op de maximale opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB.

Het is een degelijke tablet die makkelijk te bedienen is en is uitgerust met een oplaadbare Li-Polymeer batterij. Er is verder ook Wifi, GPS en een 3.0 bluetooth versie. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verdere informatie geven over de gebruikerservaringen.

Indien je echt houd van een blikvanger dan loont het de moeite om dit apparaat van Asus even grondig onder de loep te nemen. Wij helpen jou daar alvast een handje bij en plaatsen de belangrijkste minpunten even tegenover de talrijke pluspunten. Aarzel niet en bekijk het alvast even.

 

Voordelen

Beeldscherm: de tablet is voorzien van een krachtig touchscreen beeldscherm van ruim 10,1 inch groot en een hoge resolutie van 1920 x 1200 pixels.

Opslagcapaciteit: de opslagcapaciteit wordt geschat op ruim 64 GB en is daarmee voldoende groot.

Handig in gebruik: de tablet is voorzien van een bijzonder krachtige en makkelijk oplaadbare batterij. Daarnaast geniet je ook een bluetooth functie, GPS functie en wifi.

 

Nadelen

Design: het opvallende design kan door sommige klanten eventueel ook als een struikelblok ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Microsoft Surface Pro 2 128GB en 4GB RAM Tablet

 

We kunnen het rijtje van de 10 topproducten afsluiten met deze unieke tablet van het bekende merk Microsoft. Deze Microsoft Surface Pro 2 tablet wordt jammer genoeg vergezeld van een vrij hoog prijskaartje. En misschien is dat wel een mogelijke verklaring voor het ontbreken van enige vorm van reviews. Echter krijg je heel wat waar voor je geld.

Zo wordt het apparaat gekenmerkt door een touchscreen beeldscherm van 10,6 inch in combinatie met een totale resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels. Dit zorgt voor een heldere en optimale beeldkwaliteit. Verder wordt gebruik gemaakt van het Windows 8.1 Pro besturingssysteem en is de tablet dus geschikt voor Microsoft Office.

De tablet is voorzien van een handige camera inclusief frontcamera en beschikt over een totale opslagcapaciteit van 64 GB. De Intel i5-4300U processor zorgt voor een bijzonder hoge reactiesnelheid. Daarnaast is er ook Wifi voorzien en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 4.0 bluetooth versie.

Tot slot is er nog altijd de Microsoft Surface Pro 2 tablet om aan jou voor te stellen. De tablet is voorzien van heel wat handige functies en opties die absoluut de moeite waard zijn om rekening mee te houden. Bekijk alvast het overzicht hieronder en maak voor jezelf uit of het product aan jouw verwachtingen kan voldoen.

 

Voordelen

Beeldscherm: je geniet een vrij groot touchscreen display met een formaat van 10,6 inch. Dit wordt aangevuld met een resolutie van ruim 1920 x 1080 pixels.

Besturingssysteem: het apparaat is uitgerust met het krachtige Windows 8.1 Pro besturingssysteem.

Opslagcapaciteit: de tablet biedt je een totale opslagcapaciteit aan van maar liefst 64 GB.

 

Nadelen

Prijzig: echter zul je dan weer wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets verder boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tablets Koopgids

 

Er zijn heel wat mogelijkheden op het gebied van tablets. Dit maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Wanneer je besluit de verschillende tablets met elkaar te vergelijken, dan is het een aanbeveling om rekening te houden met diverse factoren. Denk maar aan het gebruiksgemak, het budget, het type, de connectiviteit en eventuele extra kenmerken en/ of functies. Daar niet alle tablets even goedkoop zijn, raden wij jou aan promoties en leuke aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

Het gebruiksgemak van een tablet

Net zoals de meeste mensen tegenwoordig een smartphone hebben, geldt hetzelfde voor de tablet. Het grote verschil met een smartphone is het feit dat een tablet gekenmerkt wordt door een groter scherm. Het zal dan ook niet verwonderen dat de meeste personen een tablet vooral zullen gebruiken om te browsen of om bijvoorbeeld muziek en video’s te streamen. Denk hierbij maar aan YouTube of Netflix bijvoorbeeld.

Uiteraard leent een tablet er zich ook toe om spelletjes te spelen, foto’s te bewerken, mailverkeer te bekijken en te beantwoorden en online te shoppen. Kortom, een tablet is een handig apparaatje dat bovendien ook makkelijk mee te nemen is als je op reis gaat. Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste tablet aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

 

Het mogelijke kostenplaatje

Juist doordat er zoveel mogelijkheden zijn, is het niet ondenkbaar dat er verschillende prijskaartjes de kop zullen opsteken. De prijs kan, in meer of mindere mate, worden beïnvloed door bijvoorbeeld het design en het merk. Zo zal een tablet van Apple vaak iets duurder zijn dan een tablet van bijvoorbeeld Huawei of Samsung. Zonder daarbij te beweren dat de kwaliteit van Huawei of Samsung slechter zou zijn. Het is en blijft vooral een persoonlijke keuze.

Het prijskaartje zou ook kunnen bepaald worden door de maximale opslagcapaciteit, de snelheid van de processor, de schermgrootte en de beeldkwaliteit. Een tablet die over meerdere camera’s beschikt en daarnaast voorzien is van een hoge resolutie en helderheid zal vaak net dat tikkeltje duurder zijn. Algemeen kun je alvast een degelijke tablet aankopen vanaf een minimum prijskaartje van ongeveer 150 euro. Echter kan het prijskaartje makkelijk oplopen tot 1000 euro of meer. Aan jou de keuze dus!

 

Het type tablet; Apple of Google

Je hebt de knoop doorgehakt en besluit op zoek te gaan naar de voor jou perfecte tablet. Standaard kunnen we de verschillende tablets onderverdelen in 2 grote groepen, gebaseerd op het besturingssysteem dat gebruikt wordt. Tablets van bekende merken zoals bijvoorbeeld Huawei, Samsung, Lenovo en Sony maken gebruik van het bekende Android besturingssysteem. Android is een besturingssysteem dat ontworpen is door Google.

Echter bestaan er ook de zogenaamde tablets van Apple, die standaard ook omschreven worden als de zogenaamde iPad. Dergelijke tablets maken gebruik van het iOS besturingssysteem, een systeem dat eigen is aan apparaten die door Apple zijn ontwikkeld. Voor welk besturingssysteem en bijgevolg welke tablet je kiest, blijft een persoonlijke keuze. Beide besturingssystemen doen precies wat ervan verwacht wordt. Het Android systeem biedt toegang tot heel wat apps uit de Google Store Playlist. Bij Apple gebruik je de Apple Store en iTunes.

Wat met de connectiviteit van de tablet

Eenmaal je beslist hebt met welk besturingssysteem je wilt werken, en bijgevolg de keuze tussen een tablet of iPad gemaakt is, kun je de connectiviteit van de tablet even onder de loep nemen. Wanneer we het hebben over de connectiviteit dan bedoelen we daarmee de verbinding van het apparaat. En die verbinding kan tot stand komen door middel van Wifi maar ook bluetooth behoort tot de vele mogelijkheden.

De meeste tablets vandaag de dag zijn voorzien van beide verbindingsmogelijkheden. Je beschikt dus zowel over Wifi als over bluetooth. Bovendien zit er ook heel weinig verschil op de verschillende vormen van Wifi of bluetooth. Het enigste verschil wordt gesitueerd op basis van de snelheid waarmee de Wifi functioneert, of op basis van de bluetooth versie die wordt gebruikt. Een 4.2 bluetooth versie zal net iets beter zijn dan een 2.0 bluetooth versie.

 

Extra kenmerken en accessoires

Tot slot raden wij aan ook even stil te staan bij de eventuele extra kenmerken en/ of accessoires. Sommige tablets worden geleverd inclusief een beschermhoesje. Dit kan vast en zeker een meerwaarde zijn daar je de tablet op die manier kunt beschermen tegen eventuele krassen en andere beschadigingen. Ook het design kan voor sommigen een belangrijke doorslaggevende factor zijn. Kies je voor een prachtige roze tablet of toch liever een neutraal zwart design?

Indien je kiest voor een tablet van Apple, de zogenaamde iPad, bekijk dan even of er ook een Apple pencil wordt meegeleverd. Is het mogelijk om een koptelefoon of USB aan te sluiten op de tablet of niet? Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en factoren waarmee je rekening zou kunnen houden. Dat betekent dus ook; heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak ik mijn tablet leeg?

Als je beslist om alles van je tablet te wissen, zorg er dan voor dat je op voorhand een back-up maakt van alle gegevens. Je weet uiteindelijk maar nooit! Vervolgens is het leegmaken van je tablet afhankelijk van het type besturingssysteem en de versie van het besturingssysteem. 

Zo zal het wissen bij Apple er net iets anders aan toegaan dan bijvoorbeeld een Android versie. Net zoals er kleine verschillen zullen zijn tussen Android 10.0 en Android 5.0. Bij de meeste Android besturingssystemen is het echter de bedoeling om naar “instellingen” te gaan. Vervolgens klik je op “systeem” en dan op “geavanceerd”. Daarna kun je kiezen voor “Opties voor resetten” en “Alle gegevens wissen”. Bij Apple is het de bedoeling dat je je aanmeldt in de iTunes en Apple store.

Q2: Welk browser heb ik op mijn tablet?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk bijzonder eenvoudig en vooral afhankelijk van het type tablet dat je besluit aan te kopen en het beschikbare besturingssysteem. Kies je voor een tablet van bijvoorbeeld Huawei of Samsung dan wordt vaak gebruik gemaakt van het Android besturingssysteem. Tablets met dergelijk besturingssysteem zullen eerder kiezen voor een Google Chrome browser.

Kies je voor een iPad tablet van Apple dan wordt dit gekenmerkt door een iOS besturingssysteem en het daarbij horende Safari browser. Uiteraard zijn er nog heel wat andere soorten browsers voorhanden. Denk maar aan Opera Mini en Dolphin. Echter blijven Google Chrome en Safari de meest voor de hand liggende browsers.

 

Q3: Hoe lang gaat een tablet mee?

De duur van een tablet wordt vaak gebaseerd op het type en de kracht van de accu waaruit deze bestaat. In het begin zul je merken dat alle bewerkingen snel en probleemloos kunnen worden uitgevoerd, na verloop van tijd kan de tablet al eens beginnen haperen of niet meer willen opstarten. Dat heeft te maken met de accu, die dus de levensduur van je tablet bepaalt.

Gemiddeld kan een tablet makkelijk 3 jaar meegaan alvorens de eerste mankementen de kop opsteken. Echter zijn er altijd middeltjes om de levensduur van de accu te verlengen. Denk maar aan het vermijden van warmte zoals zonlicht en het niet te lang laten opladen van je tablet. Op die manier kan je tablet misschien nog een jaartje extra meegaan.

Q4: De tablet werkt traag; wat moet ik doen?

Op het moment dat een tablet traag begint te werken, dan kan dit een teken zijn van verzadiging. Het is dus mogelijk dat de geheugencapaciteit overvol raakt. Dit kun je oplossen door onnodige elementen zoals spelletjes, films en foto’s te verwijderen, inclusief apps. Echter kan het ook een teken zijn dat de tablet aan een update toe is.

In het laatste geval is het aangewezen om de tablet even volledig af te sluiten en de optie “actualiseren” te kiezen. Indien de tablet daarna weer naar behoren werkt, is het probleem voorlopig opgelost. Echter kan het in de toekomst nog gebeuren daar regelmatig updates moeten worden uitgevoerd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES