5 Beste Fotoprinters Test van 2024

Laatste update: 05.03.24

 

Fotoprinters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

In deze digitale wereld zijn er toch nog altijd veel personen die bepaalde foto’s of afbeeldingen graag printen om deze bijvoorbeeld aan de muur te hangen. Met een degelijke fotoprinter is dit dan ook perfect mogelijk. We hebben het jou gemakkelijk gemaakt door een top 3 samen te stellen waarin we jou de beste hedendaagse fotoprinters even kort voorstellen. Zo zou je kunnen kiezen voor de HP Envy Photo 6230 fotoprinter waarmee je niet alleen kunt printen maar ook kunt kopiëren en zelfs scannen. De HP Sprocket fotoprinter hoeft zeker niet onder te doen. Hij wordt gekenmerkt door z’n compacte formaat wat het makkelijk maakt om hem te verplaatsen en/ of mee te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Fotoprinters (Reviews) van 2024

 

Zijn digitale foto’s niet genoeg voor jou en heb je liever geprinte exemplaren om aan de muur te kunnen hangen? Koop dan een fotoprinter om zelf je mooiste foto’s te printen. Om de keuze eenvoudiger te maken hebben wij vijf topproducten online opgezocht en vergeleken op basis van de meningen van gebruikers. Gebruik dit artikel om de beste fotoprinter voor jezelf te kiezen.

 

1. HP Envy Photo 6230 All-in-One Fotoprinter

 

Ben je op zoek naar een veelzijdige fotoprinter voor thuisgebruik? Dan kan deze HP Envy Photo 6230 printer misschien wel aan jouw verwachtingspatroon voldoen. Doordat het een all-in-one printer betreft, kun je niet alleen printen maar documenten ook scannen en zelfs kopiëren. Kortom, mogelijkheden zat!

Je kunt de printer makkelijk met je computer of laptop verbinden dankzij de USB 2.0 poort of de WLAN (WiFi) uitgang. Echter kun je ook kiezen voor een draadloze verbinding door middel van wifi, wifi-direct, Apple AirPrint of Cloud Printing. Op die manier is het zelfs mogelijk om de printer vanaf je smartphone of tablet te bedienen. Verder zul je zien dat de fotoprinter maar liefst 25 pagina’s per minuut kan printen en dit zowel in kleur als zwart/wit. Hierbij heb je keuze tussen diverse formaten zoals A4, A5, B5 en DL aan een printresolutie van maar liefst 4800 x 1200.

Bovendien kun je ook randloos printen, geniet je een papierlade met een capaciteit van 125 vellen en beschik je over maar liefst 4 inktkleuren. De overgrote meerderheid van de klanten is duidelijk tevreden over hun aankoop alhoewel de kwaliteit voor één koper beter had mogen zijn.

 

Voordelen:

All-in-one printer: je geniet een multifunctionele all-in-one printer waarmee je documenten en afbeeldingen niet alleen kunt afdrukken maar eventueel ook kunt scannen en/ of kopiëren.

Verpakking: naast de veelzijdige printer worden ook een netsnoer, een installatiekaart, een mediapack, een installatiegids en enkele inktcartridges meegeleverd.

Type scanner: de all-in-one printer maakt gebruik van een flatbed-scanner met een behoorlijk hoge scanresolutie van maar liefst 1200 x 1200.

Printen: A4, A5,B5 en DL formaten zijn makkelijk te printen aan een resolutie van maar liefst 4800 x 1200 pixels. Verder heb je ook de mogelijkheid om randloos te printen indien gewenst en dit aan een snelheid van maximaal 25 pagina’s per minuut.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we moeten jammer genoeg vaststellen dat de kwaliteit voor één koper als matig wordt beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HP Sprocket Fotoprinter

 

De HP Sprocket is een mobiele fotoprinter op zakformaat. Dankzij de compacte vorm past het toestel in je broekzak en kun je het overal mee naartoe nemen. Je hoeft gewoon de HP Sprocket app te downloaden op je smartphone, daarna maak je verbinding via bluetooth en je kunt meteen al je leuke foto’s uitprinten.

Voor een optimaal resultaat is het aangeraden om HP ZINK fotopapier met kleeflaag te gebruiken voor het printen. Het apparaat heeft ook een USB verbinding en de batterij moet anderhalf uur opladen.

De meeste kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit van dit product. Het toestel print mooie foto’s en het is eenvoudig in gebruik. Het is een duurzaam apparaat en je kunt de foto’s ook als stickers gebruiken. Voor enkele gebruikers is de prijs te hoog en de kwaliteit van de foto’s ondermaats. Ook is het HP fotopapier prijzig en vinden ze het toestel kwetsbaar.

Ook met de HP Sprocket fotoprinter mag je zeker zijn van een degelijk en kwalitatief toestel. In vergelijking met het voorgaande apparaat is deze fotoprinter vrij compact. Daardoor kun je het ook bijzonder gemakkelijk verplaatsen en overal mee naartoe nemen.

 

Voordelen:

Formaat: deze fotoprinter is vrij compact en is eigenlijk een soort van zakformaat dat je gewoon in je broekzak kunt meenemen.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een handige en degelijke USB verbinding.

Batterij: de batterij heeft slechts anderhalf uur nodig om helemaal te kunnen opladen. Vervolgens kun je het gedurende een lange periode probleemloos gebruiken.

 

Nadelen:

Beeldkwaliteit: volgens een kleine minderheid van de kopers zou de kwaliteit van de foto’s helemaal niet zo goed zijn.

Prijskaartje: het is niet meteen één van de goedkope toestellen volgens enkele gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Canon Pixma iP7250 Fotoprinter

 

De Canon PIXMA iP7250 is een hoogwaardige fotoprinter met Wifi verbinding en 5 afzonderlijke inktcartridges. Je kunt er snel foto’s en documenten mee uitprinten maar ook cd’s bedrukken. Het apparaat is geschikt voor smartphones en tablets door gebruik van de Canon PRINT app en het ondersteunt ook Apple Airprint.

Het wordt geleverd met My Image Garden software en een gebruikershandleiding. Een USB kabel is niet inbegrepen. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope fotoprinters.

De meeste kopers geven een goed advies over deze fotoprinter aanbieding. Het apparaat is van goede kwaliteit en de prijs is goedkoop. Je kunt er snel en dubbelzijdig documenten of mooie foto’s mee uitprinten. Het enige minpunt is dat de Wifi verbinding niet goed werkt, voor sommige gebruikers is het onmogelijk om een draadloze verbinding te maken.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze fotoprinter afkomstig van één van de populairste merken Canon. Volgens verschillende kopers gaat het hier om een hoogwaardig toestel dat voorzien is van een handige Wifi verbinding. Het loont dan ook echt wel de moeite om de voor- en nadelen van deze fotoprinter even te bekijken.

 

Voordelen:

Comfort: de printer is voorzien van een degelijke Wifi verbinding. Daarnaast zul je ook merken dat het apparaat over maar liefst 5 afzonderlijke inktcartridges beschikt.

Handig in gebruik: je kunt de fotoprinter in de eerste plaats gebruiken om je favoriete foto’s of afbeeldingen uit te printen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om met dit apparaat cd’s te gaan bedrukken.

Extra kenmerken: zodra je besluit om de fotoprinter aan te kopen dan zul je er meteen ook een handige gebruiksaanwijzing bij krijgen net zoals ook een My Image Garden software.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere fotoprinters uit onze lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

 

Nadelen:

Wifi verbinding: volgens enkele gebruikers zou de Wifi verbinding niet altijd even goed blijken te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. HP Sprocket 200 Mobiele fotoprinter

 

Net zoals één van de vorige toestellen uit het lijstje, wordt ook deze fotoprinter jou aangeboden door het bekende merk HP. Echter lijkt het prijskaartje hier wel meteen een pak hoger te liggen wat mogelijks ook een verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

Toch lijkt deze printer, die voor het eerst geïntroduceerd werd in 2020, zijn geld meer dan waard te zijn. Zo wordt hij gekenmerkt door een compact formaat en licht gewicht wat hem bijzonder handzaam maakt en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Zo kun je foto’s van je smartphone eigenlijk vrijwel meteen laten printen door een connectie te maken via bluetooth. Let wel, de mobiele fotoprinter vereist dus wel een speciale applicatie om echt 100% functioneel te zijn.

De foto’s die worden afgedrukt, hebben een formaat van 5 bij 7,6 cm en bieden een uitstekende beeldkwaliteit. Verder blijkt de fotoprinter ook voorzien van een micro-USB B aansluiting en een krachtige batterij met een oplaadtijd van amper 1,5 uur.

 

Voordelen:

Voeding: de fotoprinter is uitgerust met een krachtige accu die je makkelijk en snel kunt opladen door middel van een USB kabeltje. De maximale oplaadtijd bedraagt hierbij slechts 1,5 uur.

Bluetooth: je kunt een draadloze verbinding tot stand brengen door gebruik te maken van de bluetooth 3.0 functie.

Compact: het compacte formaat in combinatie met het beperkte gewicht zorgen ervoor dat deze fotoprinter gewoon in je jaszak zou passen.

 

Nadelen:

Geen zelfstandige internetverbinding: ben je van plan om deze fotoprinter aan te kopen dan moet je er wel rekening mee houden dat er geen zelfstandige internetverbinding tot stand kan komen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kodak PM-210 Fotoprinter Mini

 

Deze mini fotoprinter van Kodak kun je gebruiken om snel en eenvoudig foto’s uit te printen vanaf je smartphone of digitale camera.

De foto’s hebben een afmeting van 5,4 x 8,6 cm en zijn voorzien van een onzichtbare beschermlaag. Het toestel is compatibel met iOS en Android.

De foto’s zijn van hoogwaardige kwaliteit doordat het fotopapier tijdens het afdrukken drie keer door de printer gevoerd wordt.

Dit zorgt voor een ideale kleurdiepte in elke foto. Dankzij de compacte vorm kun je dit apparaat makkelijk overal mee naartoe nemen.

Over dit product is er momenteel nog geen enkele review geschreven door een gebruiker. Dit heeft misschien te maken met de hogere prijs van dit toestel. Wegens gebrek aan een beoordeling kunnen wij je geen advies geven over deze fotoprinter aanbieding.

Indien je op zoek bent naar een kleine fotoprinter dan loont het de moeite om deze mini printer van het bekende merk Kodak eens te bekijken. Op die manier is het mogelijk om vanaf je smartphone of zelfs gewoon je tablet leuke foto’s en afbeeldingen uit te printen.

 

Voordelen:

Foto’s: de geprinte foto’s hebben een formaat van 5,4 x 8,6 cm. Bovendien zul je merken dat de foto’s na het printen voorzien zijn van een bijzonder degelijke en duurzame beschermlaag.

Kwaliteit: tijdens het printen zul je merken dat het fotopapier tot 3 maal toe door het apparaat wordt gevoerd. Op die manier wordt de hoge kwaliteit gegarandeerd.

Formaat: het is één van de compacte fotoprinters die je daardoor ook gemakkelijk kunt meenemen en verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: je zult dit apparaat niet meteen tussen de goedkope fotoprinters hoeven te zoeken vanwege het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fotoprinters koopgids

 

Een fotoprinter is uitermate geschikt om foto’s mee te printen, net zoals de naam het al laat vermoeden. Het is daarom beter om je op andere factoren te focussen bij de aankoop van dit apparaat dan wanneer je een gewone printer gaat kopen. Kies tussen twee verschillende technieken om te printen, houd rekening met het formaat van de foto’s, de resolutie en het bedieningsgemak.

Soorten printers

We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten fotoprinters: een inkjet printer en een dye-sublimation printer. Je kunt ook een all-in-one printer verkiezen zodat je meteen meerdere mogelijkheden hebt zoals kopiëren, scannen en faxen.

Een inkjet fotoprinter print op dezelfde manier als een gewone inkjet printer. Het apparaat gebruikt vloeibare inkt die op een blad papier gesproeid wordt om de afbeeldingen te vormen. Dit type printer gebruikt cartridges en beschikt over 3 tot 6 inktkleuren. Een inkjet fotoprinter zorgt voor rijke kleuren en details en wordt veel door particulieren gebruikt. Dit model is beschikbaar voor de meeste mensen vanwege de lage prijs.

De meeste fotoprinters gebruiken echter de dye-sublimation techniek. Deze printers gebruiken een transparante folie die verflaagjes bevat. Deze verflaagjes hebben verschillende kleuren namelijk geel, cyaan en magenta. De folie wordt via warmte aangebracht op fotopapier en door de verschillen in temperatuur zie je meer of minder kleur. Het grote voordeel aan deze techniek is dat de foto’s watervast zijn en minder gevoelig voor vingerafdrukken.

 

Formaat van de foto’s

Dit hangt af van het formaat die je nodig hebt. De meeste fotoprinters kunnen foto’s afdrukken op een formaat van 10 x 15 cm. Dit is het populaire formaat van foto’s en de meeste mensen zullen met deze functie zeker genoeg hebben. Als je echter ook foto’s op een groter formaat wilt afdrukken dan kun je op zoek gaan naar een apparaat met de mogelijkheid om afdrukken te maken op 13 x 18 cm.

Sommige modellen kunnen zelfs pasfoto’s afdrukken, dit is heel handig als je een nieuwe identiteitskaart of paspoort nodig hebt. Vergeet ook niet dat het beter is om fotopapier te gebruiken voor je afdrukken. Zo komen je foto’s beter tot hun recht en worden ze ook beter bewaard.

 

Resolutie

De resolutie van een fotoprinter wordt ook weergegeven in Dots per Inch, net zoals bij een gewone printer. Je mag dit echter niet met elkaar vergelijken want door het gebruik van speciale technieken zoals de dye-sublimation techniek kun je een verschil zien in aantal maar niet in resultaat. Om een voorbeeld te geven: je kunt een dye-sublimation printer met een resolutie van 300 dpi vergelijken met een gewone inkjetprinter van 4800 dpi. Hoewel de aantallen een groot verschil tonen is de kwaliteit even goed. Daarbovenop zijn je foto’s makkelijker te bewaren met de dye-sublimation techniek en zijn ze beter bestand tegen vingerafdrukken.

 

Gebruiksgemak en extra’s van de fotoprinter

Je moet een cassette in een fotoprinter aanbrengen. Gelukkig is dit eenvoudig en bevat de cassette meestal zowel het fotopapier en de inkt of folie zodat je meteen kunt printen. Vele modellen beschikken over een LCD scherm waarop je de foto’s kunt bewerken voordat je de opdracht geeft om ze af te drukken.

De meeste fotoprinters werken voor het grootste deel automatisch dus vaak hoef je enkel de camera aan te sluiten en de opdracht te geven. Je kunt controleren of je printer beschikt over PictBridge, zo kun je direct foto’s afdrukken vanaf een digitale camera. Natuurlijk moeten zowel je camera als je printer compatibel zijn met PictBridge.

Sommige printers zijn voorzien van een kaartlezer zodat je direct van een geheugenkaart foto’s kunt afdrukken. Kies dan zeker voor een printer met een kleurenscherm zodat je de foto’s kunt bekijken voordat je ze afdrukt. De meeste printers beschikken tegenwoordig over een touchscreen waardoor het nog makkelijker wordt om foto’s te selecteren en te printen.

Prijs en kosten van de fotoprinter

De prijs hangt af van de gebruikte techniek en van de eventuele extra’s. Je kunt best verschillende modellen met elkaar vergelijken en beslissen welke functies je zeker nodig hebt. Online is het mogelijk om interessante aanbiedingen te vinden en je hoeft zelfs je woning niet te verlaten om het product te bestellen.

Houd wel rekening met de aankoop van fotopapier, dit kan een belangrijke meerkost zijn bij de aanschaf van een fotoprinter. Als je geregeld foto’s maakt en afdrukt dan kunnen deze kosten hoog oplopen. Het is een aanbeveling om eerst genoeg onderzoek te doen naar de prijs van fotopapier en van de soorten printers.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES