5 Beste Inkjet Printers Test van 2024

Laatste update: 22.07.24

 

Inkjet Printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een handige inkjet printer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou alvast een handje helpen. Zo hebben we eerst en vooral een koopgids geschreven over inkjet printers. Het kan altijd nuttig zijn de koopgids even grondig te bekijken. Indien je echt dringend op zoek bent naar een degelijke inkjet printer dan kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo blijkt de HP Envy 5540 alvast een topproduct te zijn. Het is een handig all-in-one printer en bovendien tegen een bijzonder mooi prijsje. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Epson WorkForce 2750DWF inkjet printer. Het is een vrij compact apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen. En dit is niet alleen handig maar ook bijzonder comfortabel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Inkjet Printers (Reviews) van 2024

 

Een inkjet printer kan nuttig zijn vooral als je van thuis werkt en af en toe documenten moet afdrukken. Met een inkjet printer hoef je niet meer te zoeken naar een kopiecenter om iets te kopiëren of af te drukken want vanaf nu kun je dat zelf thuis doen. Om de beste inkjet printer te kunnen kopen hebben wij verschillende topproducten opgezocht en vergeleken. Lees gerust verder voor meer informatie.

 

1. Hp Envy 5540 All-in-One Printer

 

Niet alleen behoort deze all-in-one printer tot de goedkope inkjet printers maar je kunt er ook nog eens foto’s en documenten mee afdrukken vanaf je smartphone of tablet. Dankzij het gebruik van HP high-capacity inktcartridges kun je meer pagina’s afdrukken met minder inkt. Het toestel beschikt over een touchscreen display waarmee je het makkelijk kunt bedienen.

Je kunt printen vanop afstand zonder je zorgen te maken dat de afdrukken op de grond belanden, de uitvoerlade schuift automatisch uit. Het product wordt geleverd met een netsnoer en installatie instructies maar wel zonder USB kabel.

Met meer dan honderd positieve reviews zijn we er zeker van dat dit een topproduct is. De kopers zijn heel tevreden over de goede kwaliteit van het product en vinden het z’n prijs meer dan waard. Het is een compact toestel en je kunt het eenvoudig installeren. Je kunt er draadloos mee printen dus dat maakt het gebruik veel makkelijker.

Ben je op zoek naar een degelijke inkjet printer? Dan kun je misschien alvast even dit toestel bekijken. Het apparaat is afkomstig van het bekende, en misschien wel het beste merk. Toch is het altijd een goed idee om de voordelen en de nadelen even tegenover elkaar te plaatsen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs, maar toch zul je deze inkjet printer vast tussen de goedkope apparaten vinden.

Handig in gebruik: het is een bijzonder handig apparaat, dat je de mogelijkheid biedt om zelfs vanop een afstand documenten te printen. Dit kun je handig doen door middel van je smartphone of je tablet.

Display: het toestel is voorzien van een bijzonder duidelijk afleesbaar scherm. Daarop kun je bovendien alle instellingen aanpassen.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het apparaat helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Epson WorkForce 2750DWF All-in-One Printer

 

De Epson WorkForce 2750DWF is een goede all-in-one printer voor kleine bedrijven of zelfs mensen die thuis hun kantoor hebben. Je kunt naast printen ook scannen, faxen en kopiëren. Het apparaat heeft een hoge printsnelheid zonder aan kwaliteit te verliezen en je beschikt over verschillende draadloze mogelijkheden zoals NFC, Wifi of het gebruik van Epson apps.

Je kunt eenvoudig foto’s of documenten verzenden vanaf je smartphone of zelfs vanop grote afstand een e-mail sturen met een document om af te drukken. Je kunt dubbelzijdig printen in hoge kwaliteit dankzij het gebruik van DURABrite Ultra Ink.

Buiten het feit dat de installatie voor één koper moeilijk is, zijn de rest van de gebruikers heel tevreden over de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit van het product. De kwaliteit van de afdrukken is uitstekend maar voor één persoon maakt hij teveel lawaai. Het scannen werkt goed en de printer is makkelijk om te bedienen.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor deze inkjet printer van het merk Epson kiezen. Ook Epson behoort alvast tot één van de populairste merken op het gebied van informatica toestellen. Hieronder laten we jou dan ook maar al te graag kennismaken met de verschillende kenmerken van deze printer.

 

Voordelen:

All-in-one printer: het is een multifunctionele all-in-one printer. Dit wil zeggen dat het toestel niet alleen kan gebruikt worden om documenten te printen, maar je kunt er nu ook documenten mee scannen, kopiëren of zelfs gewoon faxen.

Draadloos: de printer kan helemaal draadloos werken door gebruik te maken van wifi, NFC of uiteraard van de daarvoor voorzien Epson apps.

Handig in gebruik: je hebt ook de mogelijkheid om documenten te printen vanaf je smartphone of tablet. Verder kun je er zelfs voor kiezen om document dubbelzijdig af te drukken.

 

Nadelen:

Installatie: slechts één enkele koper is van mening dat het toch heel wat moeite en tijd kost om deze inkjet printer te installeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Canon Selphy CP1200 Mobiele Fotoprinter

 

Met de Canon Selphy CP1200 is het een simpele opdracht om foto’s vanaf je smartphone of tablet af te drukken. Het is een compact apparaat waarvoor je weinig ruimte nodig hebt, je kunt het zelfs makkelijk meenemen op verplaatsing. Je beschikt over een Wifi knop om draadloos te kunnen printen maar er is ook ondersteuning voor Apple AirPrint.

De afdrukken zijn beschermd tegen verkleuren, morsen en zelfs spetters. Zo blijven ze voor tientallen jaren mooi als je ze bewaart. Deze inkjet printer aanbieding wordt geleverd met een gebruikershandleiding en een AC-kabel.

Hoewel de meeste kopers tevreden zijn geven enkele mensen ook negatieve commentaren. De printer is van topkwaliteit en is duurzaam. Het is makkelijk in gebruik en compact en is ideaal om foto’s mee af te drukken. Er kan echter maar 1 formaat fotopapier gebruikt worden en de prints zijn duur.

Ook wanneer je voor de Canon Selphy CP1200 inkjet printer kiest, zul je zeker zijn van een meer dan uitstekend apparaat. Het is een vrij compacte printer, die je dus makkelijk ergens kunt plaatsen. Kortom, misschien is dit wel de inkjet printer die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je hoeft helemaal niet in de buurt van de printer te staan, om documenten te printen. Je kunt de bediening ook sturen via je smartphone of bijvoorbeeld je tablet.

Formaat: het is een vrij compacte inkjet printer. Dit wil dus zeggen dat je helemaal geen moeite zult hebben om een geschikt plekje te vinden voor deze printer.

Veilig: er is ook gedacht aan bepaalde andere factoren. Zo zullen al je afdrukken volledig bestand zijn tegen de mogelijke gevolgen van verkleuren. Daarnaast zijn al je documenten ook bestand tegen de gevolgen van spetters of morsen.

 

Nadelen:

Te duur: volgens sommige klanten zouden de prints van dit apparaat toch wel behoorlijk duur zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brother DCP-J562DW All-in-One Printer

 

Deze compacte all-in-one printer beschikt over een ingebouwde draadloze netwerkaansluiting zodat je via Wifi kunt printen en scannen. Je kunt dubbelzijdig printen en het apparaat werkt met afzonderlijke inktcartridges, je hoeft dus enkel de kleur te vervangen die op is.

Het toestel kan tot 27 pagina’s per minuut in zwart-wit afdrukken of 10 in kleur.

Deze inkjet printer aanbieding is voorzien van een LCD touchscreen om het apparaat makkelijk te bedienen. Het heeft een USB 2.0 aansluiting.

Het grootste deel van de kopers is tevreden over de goede kwaliteit en vindt het een voordelige koop. Het is eenvoudig in gebruik en je kunt makkelijk wisselen tussen fotopapier en A4. De kwaliteit van de afdrukken is uitstekend.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke inkjet printer, maar wil je ook een compact apparaat? Dan is het alvast een goede aanbeveling om eens even stil te staan bij deze inkjet printer van Brother. Je zult meteen versteld staan van het compacte, maar bijzonder handige formaat van dit toestel.

 

Voordelen:

Comfort: het apparaat is voorzien van een bijzonder handige en krachtige ingebouwde draadloze netwerkaansluiting. Daardoor is het mogelijk om zonder problemen documenten te printen en ook te scannen.

Cartridges: je zult merken dat deze printer werkt op basis van bijzonder degelijke en duurzame, maar afzonderlijke inktcartridges. Hierdoor hoef je dus alleen maar het kleurtje te vernieuwen dat je zelf wilt.

Snelheid: het is een bijzonder krachtig apparaat dat tegen een hoge snelheid werkt. Zo kunnen er tot wel 27 pagina’s worden geprint, en dit in amper 1 minuut.

 

Nadelen:

Te traag: slechts enkele klanten zijn van mening dat de inkjet printer toch wel bijzonder traag werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Brother MFC-J5730DW All-in-One Printer

 

Met deze inkjet printer kun je niet alleen in A4 afdrukken maar ook in A3. Het toestel is uitgerust met twee papierladen met een totale capaciteit van 500 vellen papier. Aan de achterzijde beschik je ook nog over een handmatige invoer voor 100 vellen. Je kunt deze invoer gebruiken om af te drukken op enveloppen of dik papier.

De printer heeft een hoge printsnelheid en je kunt makkelijk afdrukken en scannen via de draadloze netwerkverbinding. Je kunt er ook mee kopiëren en faxen en de bediening gebeurt eenvoudig via het LCD touchscreen.

Dit product heeft geen enkele negatieve beoordeling gekregen. De kopers zijn lovend over de topkwaliteit van het apparaat en de mooie prijs die ze ervoor betalen. Het toestel print vlug en werkt goed zowel met Windows als met Android.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de Brother MFC-J5730DW inkjet printer. Zoals je kunt opmerken is ook dit apparaat afkomstig van het bekende merk Brother. Daardoor zijn we er zeker van dit vast en zeker tot één van de populairste merken zal behoren.

 

Voordelen:

Printformaat: het is een handig apparaat dat je de mogelijkheid biedt om je documenten zowel in A4 alsook in A3 formaat te printen.

Papierladen: je zult merken dat de inkjet printer over 2 afzonderlijke papierladen beschikt, die samen een maximale capaciteit behalen van maar liefst 500 vellen papier.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar LCD touchscreen. Verder is het mogelijk om volledig draadloos documenten af te drukken.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een bijzonder kleine minderheid van de klanten is er echter van overtuigd dat de inkjet printer veel te kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inkjet printers koopgids

 

Een inkjet printer gebruikt vloeibare inkt die op papier gesproeid wordt om de tekst of afbeeldingen te vormen. Je kunt ook kiezen voor een all-in-one printer die meerdere toepassingen heeft zoals printen, scannen, faxen en kopiëren. Voordat je op zoek gaat naar de beste inkjet printers zijn er enkele kenmerken die je in gedachten moet houden. Denk maar aan de snelheid, de resolutie, de aansluitingen, de functies en de kostprijs. Lees onze aanbevelingen om interessante aanbiedingen te kunnen vinden.

Enkel printer of all-in-one

Een inkjet printer is een goede keuze voor mensen die graag foto’s printen vanwege de vele details en kleuren die gebruikt worden. Dit type printer wordt vooral gekocht door mensen voor thuisgebruik of komt ook veel voor in kleine kantoren. Voor een groot bedrijf is een inkjet printer niet aan te bevelen omdat het niet geschikt is om grote hoeveelheden tekst af te drukken, in dit geval kies je beter voor een laserprinter. Een inkjet printer is redelijk goedkoop vergeleken met andere soorten maar omdat je regelmatig inktpatronen moet vervangen heeft het wel een hoge meerkost.

Aan de andere kant is het misschien beter om meteen te opteren voor een all-in-one printer. Deze apparaten kunnen naast printen ook andere taken uitvoeren zoals faxen, kopiëren en scannen. Faxen zal voor de meeste mensen niet echt nuttig zijn, maar het kan af en toe gebeuren dat je bepaalde documenten wilt scannen of kopiëren. In dit geval is het handiger als je alles kunt doen met één apparaat. Een all-in-one printer biedt enkel maar voordelen want je hebt slechts 1 apparaat nodig in plaats van 4. De kostprijs zal natuurlijk wel wat hoger liggen.

 

Resolutie en snelheid

De resolutie van een printer bepaalt de kwaliteit waarmee een document wordt afgedrukt. In het geval van tekstdocumenten is dit niet zo belangrijk maar als je afbeeldingen wilt printen dan moet je daar zeker rekening mee houden. De resolutie wordt uitgedrukt in dots per inch (DPI) en volgt hetzelfde principe als pixels, hoe hoger het aantal DPI, hoe beter de kwaliteit van de afdrukken. Bij de goedkope inkjet printers kan het DPI nogal laag liggen, let daarop bij de aankoop.

Een printer kan documenten printen op een bepaalde snelheid, afhankelijk van als je tekst of afbeeldingen wilt afdrukken. Deze snelheid wordt weergegeven in pagina’s per minuut en wordt meestal vermeld in de productspecificaties van een printer. Als je enkel zwart-wit documenten zult afdrukken dan zal dit veel sneller gebeuren dan een kleurenprint. Een inkjet printer kan echter ook op een hoge snelheid kleurafdrukken maken en is dus een goede aankoop voor personen die veel documenten in kleur willen afdrukken.

 

Aansluitingen en functies

Tegenwoordig kun je kiezen uit een draadloze printer of een model die je met de computer verbindt via een kabel. Een draadloze printer biedt verschillende voordelen, je kunt bijvoorbeeld je smartphone met sommige printers verbinden om een foto af te drukken. Sommige fabrikanten gaan nog een stapje verder en bieden een gratis app aan die je op je smartphone installeert waarmee je de printer vanop afstand kunt bedienen.

Als je kiest voor een draadloze printer moet je een keuze maken tussen een verbinding via wifi of bluetooth. Als je kiest voor bluetooth kun je best eerst controleren of je computer over een bluetooth verbinding beschikt. Als je kiest voor een bedraad model dan gebeurt de aansluiting meestal via een USB poort en kabel.

Let ook op de functies van de printer, kan het apparaat bijvoorbeeld dubbelzijdig printen? Dit is een nuttige optie want zo verbruik je minder papier waardoor je uiteindelijk minder extra kosten maakt. De meeste printers zijn voorzien van een touchscreen om het apparaat mee te bedienen.

Als je een all-in-one printer koopt kun je naast printen ook nog andere functies uitvoeren zoals documenten scannen of kopiëren maar ook een document faxen. Het grote voordeel daarvan is dat je geen meerdere toestellen moet kopen en dat je alles met één apparaat tot stand kunt brengen.

Kosten van een inkjet printer

Zoals we in het begin van onze gids al laten vallen hebben, zul je geregeld de inktpatronen van een inkjet printer moeten vervangen. Vooral als je de printer veel gebruikt, kan dit leiden tot een belangrijke meerkost. Ten tweede moet je ook nog rekening houden met het papier die je nodig hebt om documenten te kunnen afdrukken. Als je vooral foto’s wilt printen dan kun je beter fotopapier kopen, het nadeel is de hogere prijs van dit type papier.

De beste manier om een goede inkjet printer aanbieding te vinden is door verschillende producten te vergelijken op basis van prijs, functies en kwaliteit. Je kunt dit ter plaatse in de winkel doen maar je kunt ook een bepaald model online opzoeken en op verschillende webwinkels vergelijken. Online kopen zorgt voor meer gemak want het product wordt aan huis geleverd.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES