5 Beste Printers Test van 2023

Laatste update: 09.12.23

 

Printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een printer biedt je de mogelijkheid om documenten zoals een belangrijke presentatie of een vliegtuigticket af te drukken. Toch is er heel wat onderscheid tussen de verschillende modellen. Daarom is het een goed idee mocht je onze koopgids hieromtrent even aandachtig lezen. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar de top 3 hieronder. Uit onderzoek is gebleken dat je met de HP Color LaserJet Pro M281fdw printer alvast kiest voor een krachtige all-in-one kleuren laserprinter. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de Canon Zoemini Mobiele Fotoprinter. Ideaal indien je op zoek bent naar een compact apparaat dat je snel en eenvoudig kunt optillen en verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Printers (Reviews) van 2023

 

Als jij af en toe documenten of een boardingpass moet afprinten dan komt een printer bij je thuis goed van pas. Vele printers hebben tegenwoordig ook nog eens de mogelijkheid om te kopiëren en zelfs om te faxen. Wij hebben vijf verschillende printers vergeleken op basis van online reviews. Neem gerust een kijkje en beslis zelf welke jij de beste printer vindt.

 

1. HP Color LaserJet Pro M281fdw All-in-One Kleuren Laserprinter

 

In je zoektocht naar de beste all-in-one kleuren laserprinter zul je vast en zeker dit apparaat van HP kunnen spotten. Daar het een all-in-one printer betreft, is het niet alleen mogelijk om documenten te kopiëren en scannen maar evenzeer faxen en in kleur af te drukken. Kortom, een multifunctioneel allegaartje.

Deze laserprinter biedt je bovendien de mogelijkheid om documenten in diverse printformaten af te drukken zoals A4, A5, A6, B5, B6, envelop en 10 bij 15 cm. Hierbij bedraagt de printresolutie maar liefst 600 x 600 pixels en heb je de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig af te drukken. Qua printsnelheid kunnen er tot wel 25 pagina’s per minuut worden afgedrukt en dit zowel in zwart/wit alsook in kleur. Wil je documenten scannen dan kun je dit doen aan een resolutie van 1200 x 1200 pixels.

Verder blijkt de printer eveneens uitgerust met een wifi functie alsook e-mail printing, Apple AirPrint, Cloud Printing en wifi-direct. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop alhoewel één enkele koper de cartridges toch wel behoorlijk duur vindt.

 

Voordelen:

Verbindingen: de printer biedt niet alleen een Apple AirPrint en wifi functie aan maar ook een wifi-direct alsook Cloud Printing en AirPrint functie aan.

Multifunctioneel: daar het hier een multifunctioneel apparaat betreft, kun je zowel printen, scannen, faxen alsook kopiëren.

Printsnelheid: je geniet een ruime printsnelheid van maximaal 25 pagina’s en dit telkens per minuut.

 

Nadelen:

Cartridges: één koper maakt melding van de toch wel duurdere cartridges die je moet aankopen voor gebruik van deze printer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Canon Zoemini Mobiele Fotoprinter 11,8 x 8,2 cm

 

Door te kiezen voor deze unieke printer kies je voor een exemplaar, jou aangeboden en geleverd door Canon. Het product maakt deel uit van de bekende Canon Zoemini serie en heeft een totale afmeting van 11,8 bij 8,2 cm. Het compacte formaat en het beperkte gewicht maken het mogelijk om de printer makkelijk op te tillen en te verplaatsen.

Ondanks het compacte formaat, heeft deze printer toch wel heel wat te bieden. Zo is er een bluetooth functie voorzien waardoor draadloos printen geen enkel probleem is. Verder kun je ook gebruik maken van “Cloud Printing” en wordt er ook inktpatronen meegeleverd bij de aankoop. Het is een krachtig apparaat, weliswaar met een handmatige papierinvoer, maar dat de mogelijkheid biedt om tot wel 25 pagina’s per minuut te printen. Dit zowel in zwart/wit als in kleur.

Een blik op de online beoordelingen levert dan ook voornamelijk positieve reacties van klanten op. Koper zijn tevreden van de mogelijkheden die dit toestel te bieden heeft. Echter vinden enkele gebruikers het prijskaartje toch wel wat te duur. Zeker voor een printer die niet voorzien is van wifi of duidelijk LCD scherm.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment aan duurzame printers. Zo blijkt Canon alvast een bekend en populair merk te zijn dat door heel wat gebruikers sterk wordt aangeraden. Het loont dan ook de moeite om de voor- en nadelen van deze unieke Canon Zoemini printer te bekijken.

 

Voordelen:

Printsnelheid: de kracht van de printer laat toe om, zowel in kleur alsook in zwart/wit, maximaal 25 pagina’s per minuut af te drukken.

Comfort: het is een mobiele printer met een compact formaat en licht van gewicht. Dit maakt het meteen een pak eenvoudiger om de printer op te tillen en overal mee naartoe te nemen.

Bluetooth: de printer beschikt over een handige bluetooth functie waardoor je dus vanaf nu ook gewoon draadloos printopdrachten kunt doorgeven.

Handig in gebruik: je zult versteld staan van de mogelijkheden die er zijn. Zo is de printer voorzien van een USB poort, geniet je een maximale resolutie van maar liefst 314 x 400 pixels en worden er enkele inktpatronen meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: we merken dat een beperkt aantal klanten het prijskaartje toch wel wat te hoog vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. HP DeskJet 2630 All-in-One Printer Inkjetprinter

 

In vergelijking met het vorige product lijk het hier wel om een koopje te gaan. Deze unieke printer wordt jou aangeboden door het sterk gewaardeerde merk HP. Bovendien gaat het hier om een all-in-one printer waardoor het apparaat niet alleen kan printen maar ook documenten kan scannen en kopiëren.

De printer wordt gekenmerkt door het standaard A4 printformaat en biedt een maximale resolutie van maar liefst 1200 x 1200 pixels aan. Ondanks het feit dat je het papier handmatig moet invoeren, biedt de papierlade de mogelijkheid om tot wel 60 vellen per keer te plaatsen. Dit is handig als je weet dat de maximale printsnelheid ruim 25 pagina’s per minuut bedraagt. Dit zowel voor zwart/wit afdrukken alsook prints in kleur.

De printer is daarnaast voorzien van een handige wifi functie en je kunt ook gebruik maken van wifi-direct, Apple AirPrint en zelfs Cloud Printing. Houd er wel rekening mee dat het toestel iets groter is dan de vorige printer die we besproken hebben. Echter lijken de meeste klanten zich daar niet aan te storen. Slechts één koper vindt het product nogal onhandig om mee te werken.

Wil je toch liever niet zoveel budget spenderen maar er tegelijk zeker van zijn dat het product degelijk en duurzaam is? Dan lijkt deze unieke printer van HP misschien wel iets voor jou. Om te weten te komen of de printer aan jouw verwachtingen kan voldoen, kun je hieronder de eigenschappen alvast raadplegen.

 

Voordelen:

All-in-one printer: doordat het hier om een all-in-one printer gaat, heb je niet alleen de mogelijkheid om je documenten te printen maar kun je ook scannen en zelfs documenten kopiëren.

Printsnelheid: je zult versteld staan van de enorme kracht en snelheid van deze printer die je de mogelijkheid biedt om tot wel 25 pagina’s per minuut af te drukken.

Handig in gebruik: daarnaast is deze inkjetprinter voorzien van diverse extra kenmerken en mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van Cloud Printing, Apple AirPrint en is er ook wifi voorzien.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Brother HL-1110 Laserprinter Single-function printer

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze krachtige printer, jou aangeboden en tevens geleverd door Brother. Deze single-function printer maakt gebruik van de laserprinter technologie en biedt je de mogelijkheid om documenten en/ of afbeeldingen op A4 of A5 formaat te printen. Hierbij geniet je een vrij hoge maximale resolutie van maar liefst 2400 x 600 pixels.

Wil je graag dubbelzijdig afdrukken? Dan kan dit bovendien ook volledig automatisch geregeld worden. De papierladen heeft een maximale capaciteit van maar liefst 150 vellen papier. En dat is best wel handig aangezien de printsnelheid ruim 25 pagina’s per minuut bedraagt. Hierbij maakt het niet uit of je print in zwart/wit dan wel in kleur. Verder is de printer uitgerust met een krachtige processor die een maximale snelheid van 200 MHz behaalt.

Ook de USB poort en het duidelijk leesbare LCD scherm zijn alvast een meerwaarde. Het zal dan ook niet verwonderen dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is met de aankoop. Slechts enkele kopers vinden de kwaliteit ondermaats en hadden iets meer van het product verwacht.

Met de Brother laserprinter kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor gebruiksvriendelijkheid en kracht. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de voor- en nadelen alvast even op een rijtje. Zo kun je voor jezelf uitmaken of dit de printer is waarnaar jij op zoek bent.

 

Voordelen:

Kracht: je zult deze printer vast en zeker tot de krachtige apparaten kunnen rekenen waarbij de processor moeiteloos een snelheid bereikt van maar liefst 200 MHz.

Printsnelheid: of je nu in kleur print of toch eerder in zwart/ wit, dat verandert niets aan de printsnelheid die tot wel 25 pagina’s per minuut kan halen.

Resolutie: je geniet duidelijke prints uitgerust met een maximale resolutie van wel 2400 bij 600 pixels.

 

Nadelen:

Geen wifi: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze printer niet voorzien is van wifi.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat ze toch wel wat meer verwacht hadden van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon Pixma iP7250 Fotoprinter 

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke printer van Canon die gekenmerkt wordt door een compact formaat en uniek elegant design. Deze inkjetprinter fotoprinter is geschikt om documenten in kleur of zwart/ wit af te drukken. Hierbij heb je de mogelijkheid tussen een A4, A5, A6 en B5 formaat alsook B6 en envelopformaten behoren tot de mogelijkheden.

Bij het printen wordt een printresolutie van 9600 x 2400 pixels gegarandeerd en heb je de mogelijkheid om enerzijds automatisch dubbelzijdig af te drukken alsook cd’s en dvd’s te printen. Je zult eveneens zien dat de printer voorzien is van slechts 1 papierlade met een capaciteit van 125 vellen papier, en wordt aangevuld met maar liefst 5 afzonderlijke inktkleuren. De printsnelheid, in kleur of zwart/wit bedraagt tot wel 25 pagina’s per minuut. Verder heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van wifi alsook Apple AirPrint.

We zien dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met de aankoop van dit apparaat en het product belonen met een mooie eindscore van 4,5 sterren. Slechts enkele kopers zijn van mening dat het printen behoorlijk traag verloopt en vaak voor problemen zorgt. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even.

 

Voordelen:

Papierlade: je geniet 1 stevige papierlade die je met maximaal 125 vellen papier per keer kunt vullen.

Handig in gebruik: de printer is niet alleen geschikt om verschillende printformaten aan te bieden zoals A4, A5, A6, B5 en B6 maar biedt verder ook de optie om cd’s en dvd’s te bedrukken alsook envelop formaten te printen.

Printresolutie: met deze printer wordt een unieke en hoge printresolutie gegarandeerd van maar liefst 9600 x 2400 pixels.

 

Nadelen:

Enkel printen: het betreft jammer genoeg geen multifunctioneel toestel waardoor alleen printen tot de mogelijkheden behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Printers koopgids

 

Bij het kopen van een printer moet je aan vele factoren denken. Wil je enkel een printer of wil je een printer met meerdere functies zoals kopiëren en faxen? Welk soort printer heeft je voorkeur? Hoeveel mag een printer kosten en moet het ook op een groter formaat kunnen printen dan enkel A4. Er zijn nog veel meer punten die je in acht moet nemen maar we bespreken even enkele van de belangrijkste.

Soorten printers

We kunnen onderscheid maken tussen twee soorten printers: een inkjet printer en een laserprinter. Daarnaast kun je nog kiezen voor een all-in-one printer die zowel laser als inkjet kan zijn maar die over veel meer functies beschikt dan enkel printen. Het verschil tussen inkjet en laser ligt hem in de gebruikte techniek om te printen.

Een inkjet printer sproeit vloeibare inkt op papier om zo tekst of afbeeldingen te vormen. Deze vloeibare inkt zit in een cartridge. Dit type printer is ideaal om foto’s te printen want ze gebruiken veel detail en kleur. Deze soort wordt vooral door particulieren thuis gebruikt of in kleine bedrijven of kantoren. Een inkjet printer is niet duur in aanschaf maar je moet wel regelmatig de inktpatronen vervangen en dit kan zorgen voor een hoge meerkost op lange termijn.

Een laserprinter maakt gebruik van toners die droog poeder bevatten in verschillende kleuren. Dit poeder wordt op papier vastgemaakt door middel van een laserstraal. Een afdruk van zo’n printer is meestal heel scherp en dit type is dus geschikt om grote aantallen tekst af te drukken. Deze soort wordt vaak gebruikt in bedrijven omdat de kosten om grote hoeveelheden tekst te printen lager liggen dan bij een inkjetprinter.

Als je naast printen ook af en toe documenten wil kopiëren of scannen dan kun je beter een all-in-one printer kopen. Deze handige apparaten kunnen voor vele toepassingen gebruikt worden en gebruiken meestal de inkjet manier om te printen.

 

Snelheid en resolutie

Bij sommige modellen wordt de snelheid van de printer weergegeven. Dit wordt uitgedrukt in pagina’s per minuut. Meestal ligt de snelheid van een zwart-wit afdruk veel hoger dan van een kleurenpagina. Een laserprinter is over het algemeen sneller om een zwart-wit afdruk te maken maar een inkjet print dan sneller een kleurafdruk.

Als je slechts af en toe een pagina afdrukt dan is de snelheid niet zo belangrijk. Als je van plan bent om grote hoeveelheden tekst of foto’s af te drukken dan is het beter om te kiezen voor een model met een hogere printsnelheid.

De resolutie van een printer wordt weergegeven in Dots per Inch en hier geldt: hoe hoger de DPI, hoe hoger de kwaliteit van de afdruk. Je kunt dit vergelijken met de resolutie van een beeldscherm, hoe meer pixels, hoe beter de kwaliteit van het beeld.

 

Verbindingsmogelijkheden en functies

Vroeger sloot je een printer aan op je computer met een kabel, tegenwoordig zijn bijna alle printer draadloos. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee zoals een verbinding maken met de printer vanaf je smartphone om daarvan documenten af te drukken. Je kunt met sommige modellen zelfs vanop afstand afdrukken dankzij gespecialiseerde apps.

De meeste draadloze verbindingen komen tot stand via Wifi of Bluetooth. Als een printer geen draadloze verbinding heeft dan sluit je het via een USB kabel aan op je computer.

Zoals we al eerder vermeld hebben kun je naast printen ook vele andere functies vinden op een all-in-one printer. De meest gangbare functies naast printen zijn kopiëren, scannen en faxen. Je hoeft dan geen vier verschillende apparaten te kopen om al deze toepassingen tot stand te brengen.

Als je echter een printer koopt die enkel kan printen dan kun je ook nog letten op de mogelijke functies van dit apparaat zoals dubbelzijdig printen. Zo bespaar je op papier en spaar je ook geld uit. Beschikt je printer over een touchscreen om makkelijk opdrachten in te tikken? En gebeurt de papiertoevoer automatisch? Dit zijn allemaal functies die het gebruik van je printer veel makkelijker kunnen maken.

Prijs en extra kosten

De extra kosten van een printer komen van het aankopen van papier waarop je moet printen of eventueel fotopapier om foto’s af te drukken. Maar daar stopt het niet, je moet ook geld uitgeven aan toners of inktcartridges die af en toe verwisseld moeten worden. Vooral cartridges kunnen voor een grote meerkost zorgen afhankelijk van de beschikbaarheid ervan. Let daarop bij de aankoop van een printer en overweeg om een duurder apparaat te kopen die goedkopere cartridges gebruikt.

Je kunt nu wel al min of meer weten naar welk soort printer je juist op zoek bent. Gebruik deze informatie om op zoek te gaan naar een mooie aanbieding. Als je liever nog wat meer informatie verzamelt kun je online gemakkelijk verschillende printers vergelijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES