7 beste Gaming Laptops Test van 2024

Laatste update: 04.03.24

 

Beste gaming laptops – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Behoor je tot de groep fervente gamers en kun je er ook echt van genieten om dagelijks enkele uurtjes te gamen? Dan weet je als geen ander dat een degelijke gaming laptop echt wel een must have is. Niet elke computer is namelijk geschikt om te gamen. Je moet alvast uitkijken naar een krachtige processor en duurzame videokaart. Wij hebben het even voor je opgezocht en hebben op die manier 3 topproducten kunnen selecteren. Zo zou je kunnen kiezen voor de Lenovo Legion Y540 81Q4004MMH. Zoals je kunt vermoeden, bedraagt de verversingssnelheid van het beeld hier maar liefst 144 Hz, wat bijzonder hoog is. Dergelijke hoge verversingssnelheid zorgt ervoor dat de beelden mooi in elkaar overvloeien. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de Asus TUF FX504GD-DM030T. Een degelijke gaming laptop voorzien van een totale opslagcapaciteit van ruim 1128 GB.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste gaming laptops (Reviews) van 2024

 

Bestaat er wel zoiets als de beste gaming laptop of is dat vooral een persoonlijke keuze? Kies je hierbij voor een aanbieding of mag het toch allemaal wat meer zijn? En welke merken dragen hierbij je voorkeur? Ben je dol op producten van Acer, Lenovo en Asus of geef je meer de voorkeur aan MSI, HP, Dell en Erazer? En wat dan met de grootte van het beeldscherm? Houd er wel rekening mee dat niet alle gaming laptops cheap zullen zijn en dat je voor sommigen best wel wat budget voorziet. Bekijk de 7 topproducten hieronder en houd rekening met online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Lenovo Legion Y540 81Q4004MMH Gaming Laptop 17.3 Inch (144Hz)

 

Ben je op zoek naar een goedkope 17 inch gaming laptop? Dan zal dit product van Lenovo misschien niet meteen een aanbeveling zijn vanwege de hogere prijsklasse. Echter zien we dat heel wat klanten, ondanks het feit dat het hier niet om een aanbieding gaat, bijzonder positief reageren op basis van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Deze unieke gaming laptop is voorzien van één van de meeste krachtige processors; de Intel Core i7. Vandaar de bijzonder snelle reactietijd. Verder geniet je een DDR4 intern geheugen met een maximale capaciteit van 16 GB en een totale opslagcapaciteit die maar liefst 1256 GB bedraagt. Houd er wel rekening mee dat er geen extern geheugenslot aanwezig is.

Wat betreft het kantelbare beeldscherm kun je genieten van een schermgrootte van maar liefst 17.3 inch in combinatie met een beeldverhouding van 16:09 en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. In combinatie met de hoge verversingssnelheid van wel 144 Hz geniet je niet alleen een helder beeld maar volgen de beelden ook vloeiend op elkaar. Verder maakt de laptop gebruik van een NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti videokaart en het Windows 10 besturingssysteem.

Met de Lenovo Legion gaming laptop kies je niet meteen voor het exemplaar met de laagste prijs. Echter heeft dit apparaat best wel veel te bieden. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we alvast de populairste kenmerkende eigenschappen even op een rijtje.

 

Voordelen

Processor: deze gaming laptop is uitgerust met één van de beste hedendaagse processorkernen namelijk de Intel Core i7. Een snelle reactietijd wordt hiermee gegarandeerd.

Beeldscherm: het beeldscherm van 17,3 inch groot wordt aangevuld met een 16:09 beeldverhouding en een maximale resolutie die ruim 1920 x 1080 pixels bedraagt.

Opslagcapaciteit: naast het interne DDR4 geheugen geniet je een maximale opslagcapaciteit van wel 1256 GB.

Handig in gebruik: het is een bijzonder degelijke en krachtige gaming laptop voorzien van één van de betere videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti. Verder geniet je ook het Windows 10 besturingssysteem en diverse aansluitingsmogelijkheden.

 

Nadelen

Prijzig: ben je van plan om deze gaming laptop aan te kopen dan zul je jammer genoeg toch wel net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Asus TUF FX504GD-DM030T Gaming Laptop 15.6 Inch

 

Kies je voor de Asus gaming laptop, deel uitmakend van de Asus TUF serie dan kies je gelijk voor een iets compacter exemplaar. Deze unieke gaming laptop is voorzien van een 15.6 inch groot beeldscherm, aangevuld met een verhouding van 16:09 en een resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels. De verversingssnelheid ligt met 60 Hz iets lager ten opzichte van het vorige apparaat, maar is nog steeds voldoende hoog om te genieten van vloeiende opeenvolgende beelden.

Naast het kantelbare scherm is de gaming laptop ook uitgerust met een DDR4 intern geheugen van ruim 16 GB. Dit wordt verder aangevuld met een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 1128 GB en de mogelijkheid om gebruik te maken van 2 geheugensloten. Net zoals het vorige apparaat zul je zien dat ook hier gebruik gemaakt wordt van de krachtige Intel Core i7 processor en dat je bijgevolg een snelle reactietijd geniet.

Een blik op de online reacties toont voornamelijk heel wat tevreden klanten aan. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de krachtige processor en het fraaie design maar ook over de correcte verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Slechts één koper vindt dat er toch wel wat meer USB poorten voorhanden hadden mogen zijn.

Je hebt natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke gaming laptop van Asus, afkomstig uit de Asus TUF reeks. Met een beeldscherm van 15,6 inch is dit exemplaar net iets compacter in vergelijking met het vorige toestel. Echter blijft de resolutie met 1920 x 1080 pixels bijzonder hoog net zoals de 16:09 beeldverhouding.

 

Voordelen

Verversingssnelheid: de gaming laptop is voorzien van een 60 Hz verversingssnelheid waardoor de beelden mooi op elkaar volgen zonder onderbrekingen.

Intern geheugen: het product maakt gebruik van het DDR4 intern geheugen dat een capaciteit heeft van 16 GB.

Processor: net zoals het vorige toestel zul je merken dat ook deze gaming laptop is uitgerust met de degelijke Intel Core i7 processor.

 

Nadelen

Te weinig USB: een blik op de online reacties toont vooral tevreden klanten aan. Slechts een enkeling vindt dat er weinig USB poorten voorzien zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Acer Nitro 5 AN515-52-7781 Gaming Laptop 15.6 Inch

 

Het is niet altijd makkelijk een keuze te maken tussen de verschillende mogelijke gaming laptops. Het assortiment is behoorlijk ruim en dat maakt het er zeker niet makkelijker op. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende merk Acer en maakt deel uit van de Acer Nitro serie. Het zal je misschien niet verwonderen maar ook hier wordt gekozen voor de kracht van de Intel Core i7 processor die een snelle reactietijd garandeert.

Het DDR4 interne geheugen is hier misschien met 8 GB iets compacter maar je hebt de mogelijkheid om het uit te breiden tot 32 GB. Verder heb je ook de optie tot 2 geheugensloten en bedraagt de maximale opslagcapaciteit van het toestel maar liefst 1256 GB. Deze gaming laptop maakt gebruik van HDD en SSD als opslagmogelijkheid. Het kantelbare IPS beeldscherm is maar liefst 15.6 inch groot en voorzien van een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Ook hier is de laptop uitgerust met een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart en bedraagt de verversingssnelheid van het beeld ruim 60 Hz. Je kunt gebruik maken van het Windows 10 besturingssysteem, de bluetooth 5.0 functie en de mogelijkheid tot wifi. Kopers reageren bijzonder positief alhoewel je het hoge prijskaartje er zult moeten bij nemen.

Net zoals de vorige gaming laptops die we besproken hebben, blijkt ook deze Acer Nitro laptop gebruik te maken van de Intel Core i7 processor. Daardoor mag je zeker zijn van een snelle reactietijd wat altijd een meerwaarde biedt. Laten we hieronder even op zoek gaan naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen

Videokaart: de laptop wordt verder aangevuld met een uitstekende NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart.

Gebruiksgemak: het is een degelijke en duurzame gaming laptop, voorzien van de 5.0 bluetooth versie, ingebouwde wifi en het bekende en recente Windows 10 besturingssysteem.

Geheugen: de laptop beschikt enerzijds over een uitbreidbaar DDR4 intern geheugen van 8 GB tot 32 GB en anderzijds over een totale opslagcapaciteit van ruim 1256 GB.

Beeldscherm: je geniet een 15.6 inch beeldscherm aan een 1920 x 1080 pixels resolutie en met een verversingssnelheid van 60 Hz.

 

Nadelen

Budget: jammer genoeg blijkt het prijskaartje toch wel wat hoger dan het gemiddelde te liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. MSI GF63 9SC-045NL Gaming laptop 15.6 inch GeForce GTX 1650 videokaart

 

Wil je niet gelijk heel wat geld neertellen maar wel zeker zijn van een degelijke en krachtige gaming laptop? Dan lijkt dit product van MSI, afkomstig uit de MSI GF serie, alvast een stap in de goede richting te zijn. In vergelijking met de vorige laptops die we besproken hebben, ligt de prijs hier duidelijk een pak lager en dat kunnen heel wat kopers duidelijk waarderen.

Wat de reactiesnelheid betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken daar ook deze gaming laptop voorzien is van de Intel Core i7 processor. Verder geniet je een krachtig DDR4 intern geheugen met een capaciteit van 8 GB die je makkelijk kunt uitbreiden naar maar liefst 64 GB. De totale opslagcapaciteit van het apparaat wordt geschat op 1256 GB en de snelheid waarmee de harde schijf werkt ligt rond 5400 RPM, wat behoorlijk snel is.

Net zoals de vorige gaming laptop, is ook dit exemplaar voorzien van een 15.6 inch beeldscherm met een 1920 x 1080 resolutie. Het kantelbare IPS beeldscherm is bovendien glanzend maar anti-reflecterend wat bijdraagt aan het comfort tijdens het gamen. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk positief reageren alhoewel de batterijduur vrij beperkt blijkt te zijn.

Deze gaming laptop van het bekende, en misschien voor velen ook wel veruit het beste merk MSI mocht alvast niet in het lijstje ontbreken. MSI is een vaste waarde op het gebied van gaming toestellen. Ben je benieuwd? Aarzel dan zeker niet en neem de tijd om het overzicht hieronder grondig te bekijken.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult vrijwel meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van dit mooie prijskaartje.

Processor: je mag zeker zijn van een bijzonder snelle reactietijd en een gaming laptop die in slechts enkele minuten gebruiksklaar is, dankzij de Intel Core i7 processor.

Geheugen: het geheugen wordt opgedeeld in een uitbreidbaar DDR4 intern geheugen van 8 tot maximaal 64 GB en een opslagcapaciteit van maar liefst 1256 GB.

Beeldscherm: het kantelbare IPS scherm is maar liefst 15.6 inch groot en voorzien van een 1920 x 1080 pixels resolutie. Het scherm is afgewerkt met een anti-reflecterende coating.

 

Nadelen

Lage batterijduur: volgens een kleine minderheid van de klanten gaat de batterij niet zo lang mee en moet je die snel weer opladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HP Omen 15-dhO750nd Gaming Laptop 15.6 Inch (144 Hz)

 

Uiteraard is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de gaming laptop die je wordt aangeboden door HP. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje veel hoger ligt dan het gemiddelde. De hoge prijs maakt deze unieke gaming laptop veel minder toegankelijk voor het grote publiek. Net zoals de meeste andere apparaten uit het lijstje, zul je merken dat ook hier gebruik gemaakt wordt van de Intel Core i7 processor.

Je geniet een 15.6 inch IPS beeldscherm met een verhouding van 16:09 en een resolutie van maar liefst 1920 x 1080 pixels. Dankzij de 144 Hz beeldverversingssnelheid, kunnen de beelden elkaar mooi opvolgen. Verder blijkt het scherm kantelbaar en kun je genieten van een NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q videokaart. Het is bijgevolg mogelijk om eender welke type game te spelen.

Het interne DDR4 geheugen wordt geschat op 16 GB maar is uitbreidbaar tot 32 GB. Verder geniet je een maximale opslagcapaciteit van 1256 GB. Er is mogelijkheid tot het gebruik van wifi en de 5.0 bluetooth versie. Deze degelijke gaming laptop maakt gebruik van het Windows 10 besturingsprogramma en beschikt daarnaast ook nog over 4 USB aansluitingen. Kortom, een topproduct!

Een gaming laptop van het alom bekende en sterk gewaardeerde merk HP mag alvast niet in het rijtje ontbreken. De gaming laptop is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame Intel Core i7 processor waardoor de laptop snel gebruiksklaar is en je geniet van een uiterst snelle reactietijd.

 

Voordelen

Beeldscherm: ook hier wordt gebruik gemaakt van een kantelbaar IPS beeldscherm met een grootte van 15.6 inch. Dit aan een 16:09 beeldverhouding en met een 1920 x 1080 resolutie.

Verversingssnelheid: de verversingssnelheid van deze gaming laptop bedraagt maar liefst 144 Hz en is bijgevolg bijzonder hoog.

Videokaart: de krachtige NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q videokaart zorgt voor een uitstekende gaming laptop.

Handig in gebruik: er werd niet alleen gedacht aan het Windows 10 besturingssysteem maar verder is er ook wifi voorzien en een 5.0 bluetooth versie.

 

Nadelen

Budget: echter durven we vermoeden dat de prijs voor sommigen wel eens een probleem zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Dell Inspiron 15 3593 DI3593I78256MXUBU 15.6 Full HD / i7-1065G7

 

Vergelijken we deze gaming laptop van Dell met het voorgaande product uit deze lijst, dan lijkt het hier wel om een koopje te gaan. Wil je dus niet gelijk heel wat budget voorzien, dan loont het de moeite om deze unieke gaming laptop even onder de loep te nemen. Dankzij de krachtige Intel Core i7 processor mag je zeker zijn van een snelle reactietijd.

Verder wordt de gaming laptop gekenmerkt door DDR4 intern geheugen met een maximale capaciteit van 8 GB, die probleemloos kan worden uitgebreid naar 16 GB. Verder is er een totale opslagcapaciteit van maar liefst 256 GB en de mogelijkheid tot het gebruik van de 2 geheugensloten. Het scherm van 15.6 inch groot is voorzien van een totale resolutie van 1920 x 1080 pixels. In combinatie met 60 Hz verversingssnelheid zorgt dit voor een unieke kijkervaring.

Bovendien blijkt het scherm niet alleen kantelbaar te zijn maar is het ook voorzien van een anti-reflecterende coating. Je kunt gebruik maken van het Windows 10 Pro besturingssysteem in combinatie met de NVIDIA GeForce MX230 videokaart, de 4.1 bluetooth versie en wifi. Houd er wel rekening mee dat deze gaming laptop alleen voldoende geschikt is voor lichtere games.

Wil je niet gelijk heel wat budget voorzien maar tegelijk toch zeker zijn van een hoge kwaliteit en duurzaamheid? Dan raden wij jou aan om deze gaming laptop van Dell even wat grondiger te bestuderen. Het prijskaartje valt alvast hartstikke goed mee, laten we hieronder de voor- en nadelen even bekijken.

 

Voordelen

Beeldscherm: ook deze gaming laptop is voorzien van een 15.6 inch beeldscherm dat voorzien is van een hoge 1920 x 1080 resolutie. Het scherm is afgewerkt met een anti-reflecterende coating en is zelfs kantelbaar.

Processor: het zal je niet verwonderen maar ook hier wordt gekozen voor de positieve eigenschappen van de Intel Core i7 processor.

Geheugen: het interne DDR4 geheugen bedraagt 8 GB maar kun je uitbreiden tot maximaal 16 GB. Verder geniet je een maximale opslagcapaciteit die ongeveer 256 GB bedraagt.

 

Nadelen

Geen zware games: het is een uitstekende laptop indien je regelmatig lichte games speelt. Voor zwaardere games zoals bijvoorbeeld Fortnite is dit product echter geen aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Medion Erazer P6605 Notebook 39,6 cm (15.6”) 1920 x 1080 Pixels Intel

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de beste gaming laptops afsluiten met deze unieke laptop van Medion Erazer. Het prijskaartje lijkt op het eerste zicht al bijzonder goed mee te vallen dus het loont zeker de moeite om de kenmerkende eigenschappen ervan even verder te bekijken. In tegenstelling tot de vorige apparaten maakt deze laptop gebruik van de Intel Core i5 processor. Een degelijke processor maar wel iets minder krachtig dan de i7 variant.

De gaming laptop is voorzien van een DDR4 intern geheugen met een capaciteit van 8 GB die kan worden uitgebreid naar 16 GB. Verder geniet je een maximale opslagcapaciteit tot wel 1256 GB en de mogelijkheid tot het gebruik van 2 geheugensloten. Verder beschik je over een helder en duidelijk leesbaar 15.6 inch IPS beeldscherm met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels.

De gaming laptop blijkt ook voorzien van een krachtige NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart, het bekende Windows 10 besturingssysteem, wifi en de 5.0 bluetooth versie. Daarnaast is er 1 HDMI aansluiting beschikbaar en tot wel 4 USB aansluitingen. De moeite waard om het even grondig te bekijken dus!

Tenslotte kun je altijd deze unieke gaming laptop van Medion nog even bekijken. Een krachtige en degelijke laptop met een eenvoudige bediening. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, kan het helpen om de voor- en nadelen even te bestuderen.

 

Voordelen

Videokaart: de laptop is uitgerust met een duurzame NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart.

Handig in gebruik: naast de krachtige videokaart is er ook het Windows 10 besturingssysteem, ingebouwde wifi en zelfs een recente 5.0 bluetooth versie voorzien.

Aansluitingsmogelijkheden: de gaming laptop is uitgerust met maar liefst 4 afzonderlijke USB poorten en 1 HDMI poort.

 

Nadelen

Geen zware games: ook hier is het belangrijk om te beseffen dat de laptop niet 100% geschikt is om te gebruiken bij zware games.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gaming laptops Koopgids

 

Wat is een gaming laptop en aan welke eisen moet zo’n apparaat voldoen? Hecht je belang aan de grootte van het beeldscherm of vind je het type processor type, het interne geheugen en de totale opslagcapaciteit belangrijker? Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk gaming laptops te bekijken en vergelijken alvorens de knoop door te hakken. En daar sommige gaming laptops eerder in een hogere prijsklasse liggen, is het handig om aanbiedingen en andere leuke promoties niet uit het oog te verliezen.

Wat is een gaming laptop en het gebruiksgemak

Indien je dagelijkse enkele uurtjes aan de laptop doorbrengt met het spelen van games, dan lijkt investeren in een duurzame gaming laptop alvast een goede aanbeveling. Een gaming laptop is vaak uitgerust met een processor en een videokaart die veel krachtiger zijn dan in een standaard laptop. Wat eigenlijk ook logisch is daar een gaming laptop veel meer is dan gewoon tekstverwerking en mailverkeer.

Ondanks de enorm krachtige processor, videokaart en dergelijke meer, zul je versteld staan van het behoorlijk “platte” en fijne ontwerp van de meeste gaming laptops. Dit zorgt ervoor dat het prijskaartje in vele gevallen vaak oploopt. Kortom, je hoort het al, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Mogelijke prijskaartje

Laten we misschien eerst even stilstaan bij het mogelijke prijskaartje van een degelijke gaming laptop. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat een gaming laptop van minder dan 500 euro vrijwel onmogelijk te vinden is. Je kunt wel reeds enkele duurzame gaming laptops spotten met een prijskaartje tussen 500 en 1000 euro. Echter, voor de krachtige en uitstekende gaming laptops zul je vaak rekening moeten houden met een prijskaartje van 1000 tot 1500 euro. Er bestaan zelfs modellen van meer dan 2000 euro.

Bedenk daarom op voorhand waar je precies naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Ben je van plan om de gaming laptop zo goed als dagelijks te gebruiken of eerder sporadisch eens een keertje? En welk bedrag wil en kun je maximaal vrijmaken om een degelijke gaming laptop aan te schaffen? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere apparaten, dan kan het handig zijn om ook de bijbehorende online reviews van klanten even door te nemen. Zo zul je vast en zeker een geschikte gaming laptop in huis halen.

 

Grootte van het beeldscherm en andere kenmerken

De meeste gaming laptops worden gekenmerkt door een beeldscherm met een grootte van 15,6 inch. Dat is een vrij standaard scherm, niet te groot maar ook zeker niet compact. Wil je echt een compact beeldscherm dan bestaan er, hetzij in beperkte mate, gaming laptops van ongeveer 14 inch. Echter lijken de meest fervente gamers toch steeds voor een groot beeldscherm te kiezen. Schermen van 17,3 inch en 23,8 inch zijn dan ook geen uitzondering meer.

Niet alleen de grootte van het beeldscherm is belangrijk maar bedenk ook hoe het zit met de helderheid en de scherpte van het beeld. Bekijk dus hoe het zit met de resolutie, uitgedrukt in pixels. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de beeldkwaliteit. Ook de verhouding van het beeldscherm en de verversingssnelheid zijn belangrijk. Een hoge verversingssnelheid betekent dat de beelden mooi op elkaar voortvloeien. Betreft het een mat of glanzend beeldscherm? In het laatste geval lijkt een anti-reflecterende coating een goede aanbeveling.

 

Het interne geheugen en de opslagcapaciteit

Bij de aanschaf van een degelijke gaming laptop is het minstens even belangrijk om stil te staan bij het interne geheugen en de totale opslagcapaciteit. In de meeste gevallen zal het gaan om een DDR4 intern geheugen met een capaciteit van 8 of 16 GB. Echter is dat interne geheugen vaak uit te breiden naar een totale capaciteit van ruim 32 GB.

Wanneer we het hebben over de totale opslagcapaciteit, verschillend van het interne geheugen, dan hebben we het vaak over SSD opslagcapaciteit of HDD opslagcapaciteit. De SSD opslagcapaciteit biedt verschillende mogelijkheden aan zoals 256 GB, 1000 GB of 1 TB. Ook de HDD opslagcapaciteit, die het meest frequent voorkomt, biedt 1 TB of 1000 GB mogelijkheden aan.

Het type processor en de gebruikte videokaart

De perfecte gaming laptop wordt uiteraard bepaald door het type processor dat gebruikt wordt. Zo zijn er heel wat gaming laptops die gebruik maken van een AMD Ryzen 7 processor of een Intel Core i7 processor. Twee hele krachtige en duurzame hedendaagse processor types. Indien je echter de mogelijkheid hebt tot een onbeperkt budget, dan raden wij aan om uit te kijken naar de Intel Core i9 processor. Bijzonder geschikt ook voor zwaardere games zoals Fortnight.

Naast het type processor moet je ook even stil staan bij de videokaart die wordt gebruikt. Zo zullen er heel wat gaming laptops zijn die gebruik maken van de NVIDIA GeForce GTX 2060 videokaart. Echter blijken ook de NVIDIA GeForce GTX 1650 en de NVIDIA GeForce GTX 2080 tot de vele mogelijkheden te behoren.

 

Extra kenmerken en functies

Tot slot zul je merken dat bepaalde gaming laptops over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Sommigen daarvan kunnen best wel handig zijn terwijl anderen eerder een meerwaarde zijn. Zo kan een numeriek toetsenbord inclusief toetsenbordverlichting voor vele kopers alvast een pluspunt zijn.

Verder kun je opteren voor een niet-reflecterend scherm, een touchscreen scherm en/ of een scherm dat draaibaar en kantelbaar blijkt. Het uitbreiden van de opslagcapaciteit en het RAM geheugen wordt door heel wat klanten ook als een meerwaarde beschouwd. Houd er wel rekening mee dat al deze extra kenmerken een invloed zullen hebben op het prijskaartje.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES