De beste telefoons voor gamers 

Laatste update: 02.10.23

 

Durf jij tijdens zogenaamde “dode momenten” wel eens terug te grijpen naar de spelletjes op je smartphone? Of ben jij een echte fervente gamer die zelfs onderweg bezig wil blijven met de nieuwste games? Dan is de keuze voor een degelijke en gebruiksvriendelijke gamers smartphone sneller gemaakt dan je misschien in eerste instantie gedacht had. Wist je trouwens dat niet elke gamers smartphone ook stukken van mensen hoeft te kosten? Ben je benieuwd? Dan helpen wij jou graag even op weg!

 

Op zoek naar de geschikte smartphone…

Ben jij ook zo iemand die – zelfs onderweg – graag de tijd neemt om even te gamen? Of dit nu op het openbaar vervoer is dan wel wanneer je op de bus, tram of trein wacht of misschien gewoon op de achterbank van de auto? Wees gerust; je bent lang niet de enige! Het spelen van games op de telefoon wordt vandaag de dag steeds populairder met name dankzij de legalisering van online casino’s die tegenwoordig ook nog eens tal van eenvoudige betalingsmethoden weten aan te bieden. We denken hierbij in eerste instantie aan het bekende “iDeal”. 

Het kopen van een telefoon met als voornaamste doel ermee te gamen, maakt dat je rekening zult moeten houden met een brede waaier aan verschillende functionaliteiten en kenmerken. Let daarbij onder meer op de grootte van het HD-beeldscherm, de graad van verversingssnelheid en de mate waarin de smartphone in staat is om uitstekende prestaties te leveren. Maar niet alleen een hoge verversingssnelheid, een dito reactiesnelheid en groot HD beeldscherm zijn van uitzonderlijk belang, ook de kwaliteit en de prestaties van de geïntegreerde batterij dragen bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak! Investeer in een smartphone met een krachtige batterij die niet om de haverklap moet worden opgeladen.

Kortom, ben je benieuwd naar wat nu – als in “vandaag de dag” – eigenlijk de beste telefoons voor gamers zijn? Lees dan gerust even verder want wij zetten hieronder maar liefst 6 toppertjes voor jou op een rijtje!

 

Asus ROG Phone 6 Pro

Hoewel je met de Asus ROG Phone 6 Pro niet meteen voor een heuse aanbieding lijkt te kiezen, mag hij niet in het rijtje van top gamers telefoons ontbreken. Zo beschikt deze Asus wel degelijk over alle mogelijke functies die jou als (fervent) gamer goed te pas kunnen komen. Zo geniet je onder meer van een 6,78 inches groot Full HD OLED beeldscherm dat moeiteloos wordt aangevuld met een hoge verversingssnelheid, een 18GB aan RAM geheugen én gezegend is met een krachtige oplaadbare 6000 mAh batterij. En alsof dat allemaal nog niet voldoende is, geniet je ook nog eens van een set krachtige geïntegreerde speakers van een uiterste topkwaliteit. Houd wel rekening met het feit dat de camera misschien niet meteen topprestaties weet te leveren.

Voordelen Nadelen
 • Zeer lange batterijduur
 • Het dure prijskaartje
 • Set uitstekende speakers
 • De grote en zware uitvoering van de smartphone
 • 165Hz OLED beeldscherm

 

Black Shark 5 Pro

Ben je voornamelijk op zoek naar een unieke gamers smartphone met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding? Bekijk dan zeker even deze Black Shark 5 Pro. De Snapdragon 8 Gen 1 processor zorgt alvast voor de meest fantastische graphics die vervolgens worden aangevuld met geïntegreerde pop-up triggers om de game-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Het gevoel met een echte controller te spelen, doet je even vergeten dat je een smartphone in handen hebt. 

Ondanks het feit dat de Black Shark 5 Pro in eerste instantie duidelijk ontworpen werd als pure game-telefoon, is hij wel degelijk gezegend met een 108 MP-camera. Let wel; de smartphone warmt vrij snel op en de batterijduur is – in vergelijking met het voorgaande toppertje – misschien toch niet helemaal dat. Anderzijds is deze smartphone in amper 30 minuten weer voor de volle 100% opgeladen, wat eveneens belangrijk is om mee in het achterhoofd te houden.

Voordelen Nadelen
 • 144Hz beeldscherm met hoge reactiesnelheid
 • Relatief korte batterijduur
 • Magnetische triggers
 • Warmt op na langdurig gebruik
 • Snelladen functie

 

iPhone 14 Pro Max

Iedereen weet dat iPhone niet bekend staat als een telefoon voor gamers, maar als je op zoek bent naar een traditionele telefoon én je ook nog eens fan bent van het bekende Apple merk, dan is de iPhone 14 Pro Max een meer dan geschikte keuze. De smartphone wordt daarbij gekenmerkt door een 6,7 inches groot beeldscherm met een verversingssnelheid van 120Hz, een lange batterijduur en een uitstekende 48 MP-camera. Daarnaast heb je met deze telefoon ook nog eens toegang tot alle mogelijke games in de bijbehorende App Store. Opladen gaat wellicht een tikkeltje langzamer in vergelijking met tal van andere gamers telefoons en ook het prijskaartje zou voor sommigen een struikelblok kunnen zijn.

Voordelen Nadelen
 • 120Hz beeldscherm
 • Opladen gaat langzaam
 • Fantastische camera
 • Vrij duur
 • Lange batterijduur

 

Nubia Red Magic 7

Nubia Red Magic heeft de reputatie een uitstekende game-telefoon te zijn én dat gaat gelukkig ook op voor de nieuwste Red Magic smartphone. Het 6,8 inches grote OLED beeldscherm met een verversingssnelheid van maar liefst 165Hz is stukken beter dan dat van de meeste telefoons die er vandaag de dag op de markt te vinden zijn. 

Zijn gebruiksgemak wordt daarbij verder aangevuld met de krachtige geïntegreerde Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 1 processor, zijn gloednieuwe koelingssysteem, een totale opslagcapaciteit van 128 of 256GB naar keuze en een ruim RAM geheugen van 12, 16 óf 18GB. Jammer genoeg worden al deze pluspunten overschaduwd door de teleurstellende batterijduur maar dit wordt dan weer in evenwicht gebracht door het zogenaamde snelladen.

Voordelen Nadelen
 • 6,8 inches OLED beeldscherm met verversingssnelheid van 165Hz
 • Korte batterijduur
 • Krachtige processor
 • Groot en zwaar design
 • Geweldige prestaties

Poco F4 GT

De Poco F4 GT is gewoonweg een fantastische smartphone die toevallig ook nog eens geschikt is voor gamers. De telefoon steunt daarbij op de interne kracht van de Snapdragon 8 Gen 1 chipset en wordt verder aangevuld met een 120Hz AMOLED beeldscherm en een RAM geheugen tot maar liefst 12GB. Daarnaast gaat ook het opladen werkelijk super snel. Maar vergis je niet want deze telefoon werd in eerste instantie niet speciaal ontworpen voor gamers. Dus indien je op zoek bent naar een uitstekende game telefoon dan kun je misschien beter wat verder kijken. Verder laat ook de ingebouwde camera volgens sommigen best wel te wensen over.

Voordelen Nadelen
 • Zeer snel 120W opladen
 • Middelmatige camera
 • Geweldige game-triggers
 • Geen game-software/accessoires
 • Stijlvol design

 

OnePlus 10 Pro

We sluiten onze top 6 af met de bekende OnePlus 10 Pro die toch wel beschouwd wordt als de beste game-telefoon voor Android gebruikers. Dankzij de krachtige interne Snapdragon 8 Gen 1 processor wordt het mogelijk om zelfs de meest veeleisende games op je smartphone af te spelen. Daarnaast beschikt deze telefoon eveneens over een aanzienlijke verversingssnelheid van 120Hz dat wordt aangevuld met een vrij groot 6,7 inches beeldscherm én een lange batterijduur. En alsof dat allemaal nog niet voldoende is, lijkt ook zijn prijskaartje allesbehalve overdreven. Kortom, een toppertje voor wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijke én betaalbare game telefoon.

Voordelen Nadelen
 • Verversingssnelheid van 120Hz
 • Geen AT&T 5G
 • Zeer lange batterijduur

Dat niet alle smartphones geschikt zijn om ook games op te spelen, is onderhand niet langer voer voor discussie. Toch zijn er in het huidige marktaanbod best wel wat toppertjes te vinden die – om wat voor reden dan ook – meer dan de moeite waard zijn. 

Maar welke smartphone zou jij dan kopen? Gaat je voorkeur uit naar een iPhone die toevallig ook nog eens fantastisch blijkt om te gamen? Of ga je toch resoluut voor een smartphone die in eerste instantie ontwikkeld werd om veeleisende games moeiteloos te kunnen ondersteunen zoals bijvoorbeeld de eerder omschreven Nubia Red Magic? 

Het mag duidelijk zijn dat er best wel wat keuze voorhanden is. Het is daarom aangewezen om op voorhand voor jezelf uit te maken waar je precies naar op zoek bent en welke factoren/ kenmerken je belangrijk vindt alsook een budget uit te stippelen. Deze richtlijnen zullen de zoektocht naar de voor jou meest geschikte gamers telefoon beslist makkelijker voor je maken!

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES