Altijd en eender waar je vertrouwde programma’s met 1 muisklik bij de hand!

Laatste update: 26.03.23

 

Wist je dat Microsoft 365 veel meer is dan de welbekende programma’s zoals onder meer Word Office, Outlook, Excel en Access en bijgevolg geschikt is om verschillende doeleinden te vertegenwoordigen? Wist je dat het pakket niet alleen interessant is voor de hardwerkende vlijtige student maar tevens ook zijn diensten kan bewijzen voor ZZP’ers én zelfs grote bedrijven en/ of organisaties? Daar sta je misschien wel mooi van te kijken, niet? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel even met ons mee!

 

Wat is Microsoft 365?

Maar laat ons eerst even van bij het begin beginnen, kwestie van de dingen iets meer in perspectief te kunnen plaatsen. Want wat wordt nu precies bedoeld met Microsoft 365? Eigenlijk is het vrij eenvoudig en duidt het begrip op een heus verzamelpakket van verschillende kenmerkende – en misschien minder bekende – Microsoft Apps die jou als abonnement service kunnen worden aangeboden. Zo bevat Microsoft 365 in eerste instantie het populaire en uiterst bekende Microsoft Office pakket waarin programma’s zoals onder meer Word, Outlook, Access en Excel steevast tot de weerkerende toppertjes behoren.

Maar Microsoft 365 is natuurlijk veel meer dan enkel en alleen Word Office, Outlook, Excel of Access wat betekent dat het inzetbaar is voor meerdere doeleinden. Zo is het verzamelpakket niet alleen een goede aanbeveling voor studenten en ZZP’ers maar kan het ook een onnoemelijke pijler zijn binnen grote belangrijke organisaties en ondernemingen wat het al meteen de moeite waard maakt om er toch maar even dieper op in te gaan.

Is je oude laptop aan vernieuwing toe of ben je al geruime tijd aan het overwegen om een krachtige Chromebook in huis te halen? Dan is het misschien eveneens verstandig om al even na te denken over het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen zodat de zoektocht naar een geschikt Microsoft 365 pakket net dat tikkeltje eenvoudiger wordt. Maar geen nood, want wij maken jou graag even wegwijs en hopen jou op die manier verder op weg te helpen!

 

De verschillende Microsoft 365 pakketten

Dat Microsoft 365 als een verzamelpakket kan worden beschouwd waarin meerdere Microsoft Apps als abonnement service worden aangeboden; hoeft onderhand al geen verdere uitleg meer. Maar wist je dat het verzamelpakket veel meer is dan het standaard traditionele Microsoft Office pakket bestaande uit onder meer Word, Outlook, Access en Excel? Dat betekent meteen ook dat het pakket breed inzetbaar is en dus voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het komt er dus op neer om de verschillende pakket mogelijkheden op een rijtje te plaatsen zodoende er het pakket uit te kiezen dat het beste aansluit bij het gebruiksgemak dat jij aan je laptop of chromebook wilt toekennen.

Met Microsoft 365 is het dus mogelijk om al jouw favoriete Office applicaties, inclusief cloud-opslag en/ of professionele e-mail, naar hartenlust te combineren. Heb je als student voldoende aan de meest voor de hand liggende Office apps gaande van Word en Excel tot Outlook, PowerPoint en Access dan kun je vrijblijvend opteren voor het standaard “Microsoft 365 Business Basic” verzamelpakket dat tegen een toegankelijk prijskaartje van 4,99 euro per maand wordt aangeboden. 

Wil je echter niet alleen beschikken over de Office Online webversie pakketten maar wens je de Office pakketten ook op minstens 5 andere apparaten te installeren? We denken hierbij aan je tablet, laptop en/ of chromebook; dan is de keuze voor een geüpdate versie van het Microsoft 365 Office verzamelpakket uiteraard een betere aanbeveling. Op die manier zou je onder meer kunnen kiezen voor het “Microsoft 365 Apps for Business” pakket, het “Microsoft 365 Business Standaard” of het “Microsoft 365 Business Premium” pakket met respectievelijke prijskaartjes van 8,49 euro per maand tot 10,49 of 17,49 euro per maand voor het laatstgenoemde Premium pakket. 

Hoewel het Premium Business pakket duidelijk een heel pak duurder is dan het standaard basispakket van 4,99 euro per maand; zijn de opties en de mogelijkheden natuurlijk navenant en onder meer een betere aanbeveling voor grote organisaties en/ of ondernemingen. Qua mogelijkheden denk we hierbij onder meer aan een Microsoft Planner, een Microsoft SharePoint online, een Exchange e-mail met een opslagcapaciteit van maar liefst 50 GB én een OneDrive voor Bedrijven met een online opslagcapaciteit van wel 1TB. Kortom, het hogere prijskaartje meer dan waard als je het ons vraagt!

Bovendien zijn alle pakketten maandelijks opzegbaar – wat het aanbod net dat tikkeltje toegankelijker én aantrekkelijker maakt – én geniet je ook nog eens gratis hulp bij de installatie ervan, wat dan weer bijdraagt aan het gebruiksgemak en de gemoedsrust.

Welke voordelen biedt Microsoft 365?

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd of ben je er nog niet helemaal over uit welk Microsoft 365 pakket nu voor jou het meest aantrekkelijk lijkt? Dan kunnen wij die laatste twijfels hopelijk als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Want dat Microsoft 365 heel wat voordelen en mogelijkheden met zich meebrengt, mag onderhand wel al duidelijk zijn.

Zo staat Microsoft 365 in eerste instantie steevast garant voor een altijd beschikbare, optimaal beveiligde én compleet uitgeruste digitale werkplek die toegankelijk is voor alle werknemers. Daardoor wordt het voor iedereen binnen het bedrijf mogelijk om zo efficiënt mogelijk samen te werken en op een eenvoudige – relatief snelle – manier met elkaar te communiceren.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want daarnaast biedt Microsoft 365 je eveneens de mogelijkheid om eender waar én wanneer te werken en dit zelfs vanaf verschillende apparaten. Geen laptop in de buurt? Dan kun je perfect je smartphone of tablet “to the rescue” roepen. Ideaal ook voor bedrijven waarvan de werknemers regelmatig van thuis uit werken of zelfs op verplaatsing moeten naar het buitenland.

Tot slot is Microsoft 365 eveneens gezegend met diverse intelligente beveiligingsfuncties waardoor je er dus gerust op kunt zijn dat alle gegevens, apparaten, apps én informatie tot in de kleinste details worden beschermd! 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES